בית פורומים א חרדים ספרדים

הארץ: הרבניים הראשיים אשמים שאין כסף...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2005 14:03 לינק ישיר 
הארץ: הרבניים הראשיים אשמים שאין כסף...

"הרבנים הראשיים אשמים בהלנת השכר"

זה שנתיים שעובדי המועצות הדתיות אינם מקבלים שכר במשך חודשים על חודשים, אך אינם פותחים בשביתה מלאה של שירותי הדת. יו"ר ועד עובדי המועצה בבת-ים: "העובדים מעוניינים להשבית את שירותי הדת, אבל הרבנים אינם מאפשרים זאת". הרבנות בתגובה: "הרבנים מנסים לפתור את הבעיה"

"הרבנים, ובכללם הרבנים הראשיים, הם בין האשמים בהלנת השכר במועצות הדתיות". כך אומרת ל-ynet יו"ר המועצה הדתית בבת-ים, עליזה וסרמן.

זה כשנתיים שאלפי עובדים במועצות הדתיות, כולל רבנים, פקידים, קברנים ועוד, סובלים מהלנות שכר של חודשים ארוכים. ההסתדרות הכריזה על סכסוך

עבודה במועצות כבר ב-2003, והתירה לעובדים להשבית את שירותי הדת. העובדים מעכבים מדי פעם את שירותי הדת ומשבשים את קבלת הקהל במשרדי המועצות, אך החתונות, הקבורות, שירותי הכשרות והמקוואות ממשיכים להתקיים. עד כה לא העזו עובדים במועצות להאשים בגלוי את הממסד הרבני במחדל המתמשך.

"הרבנים, כולל הרבנים הראשיים, כבוד הרב שלמה עמאר וכבוד הרב יונה מצגר, אינם מאפשרים לנו לשבות", אומרת וסרמן. "נכון, מדי פעם יש שיבושים, אבל אנחנו ממשיכים לקבור את המתים, לערוך הלוויות, לפתוח את המקוואות. למה? האם כבוד המת חשוב יותר מזכותם של החיים לאכול והאיסור להלין את שכר החי? אם היינו מפסיקים לקבור את המתים לזמן בלתי מוגבל, אם היינו מסרבים לתת תעודות כשרות, היינו מקבלים את מלוא שכרנו מיד.

"במועצה הדתית של בת-ים, כשהעובדים שובתים, הרבנים ממשיכים לעבוד כרגיל. הם אומרים לנו שזה 'בלתי אפשרי' להפסיק שירותי דת. האם זה אפשרי לחיות בלא שכר? אני לא קיבלתי שכר 5 חודשים, ואני חיה על חשבון ילדיי. יש אצלנו עובדים שנאלצים לקבל אוכל מעמותות, עובדים שנזרקים מבתיהם, עובדים שנאלצים לבקש כסף לאוכל מחברים וקרובי משפחה, הורים שאין להם ארוחה חמה לילדיהם. איך הרבנים הראשיים ישנים בלילה?

"לא זו בלבד שהרבנות אינה מסייעת לנו, היא מתנכלת לנו. יש כאן במועצה הדתית 70 משפחות שאני נאבקת על קיומן, והרבנים שמים לנו מקלות בגלגלים. הם אומרים 'ההסתדרות לא תגיד לנו מה לעשות' ושוברים שביתות מוצדקות שוב ושוב. פנינו לשני הרבנים הראשיים, גם אני וגם ראשי ועדים רבים נוספים ונציגים של ההסתדרות, ולא קיבלנו מהם תשובה".

מההסתדרות נמסר בתגובה לדבריה של וסרמן: "אנחנו מודעים לעובדה שהרבנים הראשיים הם לא אלה שאחראים על תשלום שכר עובדי המועצות הדתיות, אך בשנתיים האחרונות הרבנים הראשיים לא נקפו אצבע למען העובדים, שאמורים היו להיות קרובים ללבם. הרבנים מצאו זמן לטפל בנושאים שונים ומגוונים, כולל ביקור והבעת הזדהות עם נפגעי הצונאמי, אך לא עשו דבר לפתרון בעיית העובדים, שרבים מהם רבנים בעצמם".

הרבנות הראשית נמסר בתגובה: "במסגרת מאמציהם של הרבנים הראשיים לישראל להביא לפתרון הבעיה הסבוכה של הלנת שכר עובדי המועצות הדתיות בישראל, העושים מלאכתם נאמנה, פנו הרבנים הראשיים לגורמים הרלוונטיים במשרד האוצר ובמשרד ראש הממשלה, וקיימו שביתת שת מול משרד ראש הממשלה, וקראו לפתרון הבעיה. כן נבחנת הצעה לתקצוב ממלכתי של שירותי הדת בישראל, שלא דרך הרשויות המקומיות, הנמצאות כיום במשבר".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2005 15:06 לינק ישיר 

התכוונתי בציניות כלפי הכותב, ברור שאני עם עמדת הרבנים בקטע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2005 15:01 לינק ישיר 

יורליור

לא מבין את תגובתך.
הרי ברור ללא ספק שאם יושבתו שירותי הקבורה ועוד כמה שירותי דת כמו רישום נישואין וכשרות, הבעיה תיפתר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2005 14:22 לינק ישיר 

האשמה חמודה דווקא

זה כמו להאשים את טומי בבעיות של מעמד הביניים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > הארץ: הרבניים הראשיים אשמים שאין כסף...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext