מה לסביבון ולאינטרנט.. מאמר מדהים!
נלקח מפורום הייעוץ של יוסי רבין.
http://www.livecity.co.il/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=176&depart_id=15410
בימים ההם, בזמן הזה.
אוי יוונים נקבצו עלי... שר ישי בשני קולות. החנוכייה האירה את הבית, ריח הסופגניות התפשט בחלל חדר המדרגות, "לי יש סביבון עם אור" יבב דודי הקטן "ולי יש עם רכבת הרים" התגרה בו יוני הגדול.
היוונים הרשעים אוי ימח שמם, רצו להשמיד אותנו, את הדת שלנו ניסה ישי להסביר לילדיו הקטנים בין כל ההמולה, כולם שמחו, סובבו, זימרו וטבעו את אפם באבקת סוכר.
טוב ילדים, חצי שעה, כן עכשיו אסור לעשות כלום כשהחנוכייה מאירה, אבל לגלוש באינטרנט זאת מלאכה?
אמממ נראה לי שלא, מה אני עושה בסך הכל? לוחץ על קליק?
טוב אגלוש.
"דף הבית", חדשות. מה הבעיה בחדשות? וואאווו איזה נס, כמעט תאונת רכבת! אחח המחבלים האלה, עוד קאסם? קיר עץ נשרף כליל. לללל לעץ אכין מקדח.. המשיך ישי לפזם מנעימות החג.
אהה הפורום שלי, בוא נראה מה חדש. מי כתב ומה. יפה ורגע מה עם אתר הבדיחות? אהה יפה. מתחיל קצת לשעמם, אבל רגע קראתי חדשות רק לפי נוסח אשכנז ומה עם נוסח ספרד? הבה ונקרא גם את אנרג´י.
יפה יפה. גאון מי שהמציא את האינטרנט. מה עשו בלעדיו? אבל גם גאון כזה גדול מתחיל לשעמם. הבה ונחפש עוד וננבור בקרבו. חברי מוטי סיפר שהוא יושב חצי יום על האינטרנט מעניין מה הוא מגלה שם.
אחח לו הייתי ארכיאולוג הייתי מוצא את הכד שמצא כהן גדול ואת האתר הממחיש בסרטון את הפקת שמן הזית. מעניין איך עשו פעם חדשות? אהה יוסיפון כתב הכול זה היה כמו בלוג, מעניין אם יש יוסיפון בגוגל.
בכלל אני חושב שהיום יותר מידי סגרו אותנו עם חומות ובצורות, למה גם כאשר אני גולש אני חש קצת נקיפות מצפון? הרי בטח יבוא יום ולגדולי ישראל יהיה אינטרנט פס רחב. בכלל אפשר להעביר יותר תורה ושיעורים. צריך לפרוץ את החומות והמגדלים סביב האינטרנט כמו שהמכבים פרצו, אהה זה היוונים, טוב שיש שיר.
ולמה באמת גדולי ישראל לא משתמשים באינטרנט להפצת תורה? בטח בגלל שזה כלי בעייתי, אפשר "לגלוש" בלי לשים לב רק פרסומת קטנה והנה אני בצאט קורא רכילות ולמה חייבים למכור גריז עם תמונה לא צנועה?
ילדים, לא כאן! חסר לי שהם יראו פתאום איזו פרסומת קופצת שלא באשמתי. לי אבל מותר, אני איש גדול וענק, מה תמונה קטנה יכולה לעשות לי?
אבל רגע, למה כאשר הייתי קטן, זה כן הציק לי? אהה כי אז הייתי תמים לחלוטין, טהור כמו שמן הזית. ואז במשך השנים באו יוונים קטנים פרצו את חומות מגדלי וטימאו את כל מה שהיה קדוש וערכי לי. לא נעים להודות, אבל זה קרה. טוב שנותר פך שמן קטן במוחי שמאיר אותי מידי פעם..
מי כיבה שם את האור? "אני רוצה הסביבון שלי יאיר בחושך" המשיך וייבב דודי הקטן. אוף המסך הזה מסנוור, מטשטש את העיניים והגבולות, אהה איזה יופי הסביבון עם אור.
ממש כמו יהודי, רק כשהוא מסתובב סביב עצמו יכול הוא לגלות את האור.
יאלה שרשרו נא "ומה אתה עושה כאן"?
 |
|
|