נציגים במועצה יצאו המומים מההצבעה הערב במועצה, מסתבר שישנם אנשים שכל ההסתכלות שלהם הוא איך להשחיל יד לתוך הקופה אותה אנו מממנים.
חיים מאיר כץ שנמנה עד כה על האנשים השקטים והיותר תמימים במועצה הגיע להצבעה ככל הנראה מודרך, כץ שכל התקדמותו בקהילת ויזניץ הוא על רקע "הבן של" שכן אביו הוא מנהל את מוסדות ויזניץ בארץ ישראל גילה הפעם ש"בן של" מקבל תדרוכים מלמעלה.
קהילת ויזניץ באלעד מונה כיום כ-250 משפחות, הקהילה רואה באלעד מקום מספר 2 אחר שכונת ויניץ בבני ברק שם מתגורר האדמו"ר ורוב ממשפחות החסידות, השאיפה הסמויה של עסקני החסידות ובראשם כץ הוא להכניס כמה שיותר משפחות לתוך אלעד ולשלוט ברחובות שלמים ו"העיקר שח"ו לא יהיו לנו שכנים ספרדים", כך למשל יושב כץ עם קבלנים באלעד וסוגר איתם דילים לגבי בנינים ורחובות שימכרו רק למשפחות הנמנים לחסידות ויזניץ. לאחרונה ישב כץ עם הקבלן אגבבה וסגר דיל לגבי מספר בנינים ששם ספרדים לא ידרכו.
כאמור ע"פ התכנית מתכוון כץ בעזרת הכנסת מאות משפחות של חסידות ויזניץ להפוך בתוך 5 שנים לאחוז עיקרי של העיר אלעד ולקבוע בו את המדיניות.
אלא שעד כה הצליח כץ להסתיר זאת אלא שלאחרונה ישנו מתיחות פנימית בתוך חצר ויזניץ באשר להישגים של כץ, כך למשל הביאו חצר בית ויזניץ את הרב מנדל פקשר שעבר להתגורר באלעד, הנ"ל שעזב את ירושלים על דירתו ומשרתו נשאר ללא כלום, ההבטחות של כץ שיקבל משכורת עלו בתוהו. הערב בהצבעה ניסה כץ לבצע מחטף ולהתנות את הצבעתו בהכנסת משכורת להרב פקשר בתוך ספר התקציב, צביקה שהבין את המחטף ידע לעמוד על שלו ולדחות את הבקשה.
אגב, בקשה זו למשכורת לרבה של קהילת ויניץ מצטרף למספר מהלכים שביצע לאחרונה כץ, כך למשל במהלך נדיר ערב פרישתו של מר שמחה שניאור ממשרד החינוך שלח כץ את ח"כ הלפרט להנ"ל והצליחו מאחורי גבו של ראש המועצה להוציא בנין בית הספר לחסידות ויניץ.
מי שעדיין לא מאמין שויזניץ עומדת לכבוש את אלעד מוזמן לחלקה העליון של העיר לסיור ו/או ללשכתו של הרב כץ, הקבלת פנים אגב הוא רק לחסידי ויזניץ ויותר נכון "העיקר לא ספרדים".
נשלח ב-2/1/2006 21:57
בואו לא נשכח את הגאון גרוסמן ג'וניור שדאג במו ידיו בקדנציה הקודמת לבטל שני תקני רבני שכונות בשכר ממשרד הדתות לאלעד וכל זאת מצרות עין.
"שׁוּבוּ בָנִים שׁוֹבָבִים נְאֻם ה''".
נשלח ב-29/12/2005 19:38
בן תיירה נראה לי שהתבלבלת ואתה מתכוון לרב גרינברגר
נשלח ב-29/12/2005 15:16
אני לא מבינה---
כל רחוב וחצי מביא לעצמו רב ורוצה גם כסף למימון מטעם המועצה?
מה השטויות האלו? הם רוצים רב מסויים? בבקשה. שיעשו גבייה אחת לחודש מכל ה"תלמידים" של אותו רב ושיממנו אותו מכיסם.
ויז'ניץ לא הראשונים ולא האחרונים שעושים את זה כאן באלעד. כל הכבוד לצביקה שלא מאשר את כל התקציבים האלו.
אתם הרי יודעים שכל אישורי התקציבים בסוף יוצאים מהכיס שלנו.
נשלח ב-29/12/2005 14:33
הבוקר שוחחתי עם עסקן מחסידות ויניץ שסיפר לי שכץ נמצא במצב קשה בחסידות מפאת מה שהגדיר שכשל במבחן המציאות.
הלחץ שלו כרגע הוא במלחמה פנימית בין שני רבנים לאחד מהם הבטיח משכורת מהמועצה עוד בשנה זו.
הדברים מסתדרים עם התנהלותו התמוהה בישיבת המועצה.
נשלח ב-29/12/2005 14:04
הו הו ידידי המקורב.....
אינך מצפה שאחשוף בפניך את כל הקלפים, הלא כן?
נשלח ב-29/12/2005 13:10
בן תיירה מהיכן אתה מכיר את הרב ווינברגר ?
נשלח ב-29/12/2005 08:03
הרב ווינברגר הינו רב משיכמו ומעלה, ופה מפיק מרגליות, ראוי לכהן כרב.
את הרב פקשר איני מכיר.
נשלח ב-29/12/2005 02:35
אני יודע שהבן של הרב פקשר גר בעיר
והבן לא מוסיף יותר מידי כבוד לאבא , וזה עוד בלשון עדינה.
נשלח ב-29/12/2005 02:32
במקרה הזה צודק גם צודק
שמעתי את הויכוח אשר מתנהל בין חסידי ויזניץ לבין עצמם הרי הביאו רב חדש הרב ווינברגר שכבר גר באלעד
הרי הרב פקשר לא גר כאן באלעד
ולא מגיע לו שום תקצוב ע"ח תושבי אלעד
שאת שאלותיהם שואלים את הרבנים תושבי המקום
(למען ההגינות- הרב פקשר מקבל קהל כשלושת רבעי שעה ביום
ונמצא באלעד לשבת מידי כמה שבתות)
נשלח ב-29/12/2005 00:05
רברב
אתה באמת רברבן
אין כמו החסידים
אני בטוח שהם יעדיפו כמה שכנים ספרדים נחמדים מאשר ליטאים צבועים משועממים מחפשי ריב ותככים (לא כולם כמובן) ובפרט חניכי
וגם אני מאמין שהספרדים אוהבים את האשכנזים
אז אל לך לדבר סרה על חסידי ויז'ניץ החמודים שבלעדיהם כולנו היינו מתפללים יחיד בבית
אין כמו החסידים!
תוקן על ידי - מנוחם - 29/12/2005 0:05:28
נשלח ב-28/12/2005 23:05
תשמע, אני לא יודע על מה אתה מתבסס בדיוק. לא על עניין הניסיון ל'מחטף'. את זה אפשר לברר בשניה.
אלא על ההאשמה של "אנטי ספרדים".
כל מה ששמעתי עד היום על חיים מאיר כץ, מכולם, כולל ספרדים, שהוא איש נחמד, יסודי, עסוק מאוד ובכל זאת מדבר בגובה העיניים.