קח טלפון של הבחור הכי ישר שאני מכיר:
קוראים לו ינון. תגיד לו יניב עם הקטנוע נתן לי את הטלפון (הוא יזכור רק אם תאמר לו יניב וקטנוע באותו משפט. רחוב התור גם יעזור).
מחקתי את המספר לבקשתו. באישי אפשר.
והנה סיפור קטן על יושרו של האיש (שמעתי את הסיפור מאביעד, החבר שסיפרתי עליו באשכול השכן):
יום אחד ביקש חבר בעל סוברו מינון שיתקן לו את הרכב. הוא מסר לו טלפונית את הפרטים על הבעיות והרעשים, אמר לו שהרכב יחנה ברחוב כך וכך ואת המפתחות הוא ישים לו בתיבת הדואר שלו (של ינון, לא של בעל הרכב).
בערב חזר המוסכניק לביתו, לקח מתיבת הדואר את המפתח ויצא לרחוב של בעל הסוברו.
הוא פתח את הסוברו, לקח אותה למוסך, תיקן לו (אם אני זוכר נכון אז תיקונים גדולים כמו פאקום ראש וכאלה) והחזיר את הרכב למקומו.
אחרי שלושה ימים הוא מקבל מהאיש טלפון. האיש בא אליו בטענות שהוא לא רציני. למה? כי הוא הבטיח לו לתקן לו את הרכב.
אבל תיקנתי לך! אמר לו ינון.
מסתבר, שינון לקח רכב סוברו אחר מאותו הרחוב, המפתח פתח כמו שקורה הרבה בסוברו והבעיות של הרכב היו דומות...
בקיצור, אברך אחד הרוויח תיקון בשווי של יותר מ-1500 שקלים בטעות...
האברך בינתיים, חיפש את ה"אליהו הנביא" שלו בכל מקום. לא היה לו מושג מה קרה. הוא בכלל היה בטוח שהרכב נגנב לו (הרי הרכב נעלם ליומיים בערך).
סופו של סיפור הגיעו ינון והאברך אחד אל השני. ינון סירב לקבל כסף בשום אופן, אפילו לא על החלקים ואילו האברך לא היה מוכן לשמוע על כזה ויתור. הם ממש רבו, האברך רצה לשלם וינון סירב לקבל...
הלכו אל הרב גמליאל וקיבלו על עצמם כל פסק שהוא יקבע.
הרב עשה פשרה. ואם אני זוכר נכון, האברך שילם רק על החלפים וכו' ולא על העבודה ואולי חלק לצדקה. לא זוכר וזה גם לא חשוב.
הנקודה היא שמדובר באדם ישר. גש אליו ולא תתחרט.
(ואנא, אל תציג בפניו את עצמך כג'ור'ג סורוס...)
תוקן על ידי - אאללעעדד - 13/01/2006 10:10:13
 |
|
|