סקופ: בית האדמו"ר מסאטמר משלמים כסף גדול לכתב משפחה שייחצ"ן את הרבי שמתפקד כראוי
ממקורות נאמנים נודע לי היום שהולך להיות כתבה גדולה בעיתון משפחה על תיפקוד האדמו"ר מסאטמר וסדר יומו הרגיל מדי יום ביומו.
כפי שנודע לי הזמין משה פרידמן משב"ק האדמו"ר מסאטמר את כתב העיתון משפחה יוסי אליטוב לבית האדמו"ר בוויליאמסבורג כדי שיכתוב את כל סדר היום כביכול של האדמו"ר שמתפקד כראוי, באותה זמן אשר כל העולם יודעים כבר כיום את מצבו של האדמו"ר מסאטמר.
לעזרת הכתב הגיעו המשב"ק לבד משה פרידמאן והגבאי השני מרדכי דוד ווידער אשר הסבירו לכתב שהרבי הוא בבריאות השלימות ומה שחסידי הבן הגדול הרב אהרן טייטלבוים ממונורו מנסים להגיד שהוא אינו מתפקד הוא שקר וכזב.
כנראה שזו תהיה הסקופ הגדול בשבוע הזה בעיתון משפחה.
כפי שנודע לי שילם משה פרידמאן ליוסי אליטוב סכום של 5000$ להכתבה ובזה הוא רוצה להגיע לבית המשפט הפדרלי כדי להראות שגם עיתוני ישראל בארץ כותבים ויודעים בבירור שהרבי מתפקד ומה שמינה את בנו השלישי הרב זלמן לייב לרב בוויליאמסבורג היה בדעתו הברורה והבהירה.
מעניין רק שעיתון משפחה אשר בדרך כלל משגיח על כאלה דברים לא להיכנס לליכלוך הגדול בין הפלגים השונים בין החסידיות והפלגים הליטאיים יתן במה לכזה כתבה ועוד במגזין היוקרתי אשר עד היום לא התערב בכל זה.
הכונו לסקופ השבוע, ובוודאי יסערו הרוחות בחסידות סאטמר על הכתבה.
נשלח ב-1/6/2009 07:33
וואס איז די מעשה מיט אליטוב וועגן די בר מצוה פין זיין זון ?
נשלח ב-1/6/2009 04:43
ווען איר וואלט זיך ווען אויפגעפירט ווי נארמאלע מענטשען גלייב איך אז איר וואלט געהאט די מעגליכקייט אריינצוגיין צום רבי'ן, אז איר האט זיך אויפגעפירט ווי חיות האט מען מיך געלערנט אז חיות באלאנגן אין טיער גארטן.
נשלח ב-1/6/2009 03:28
מזל טוב לר' יוסף יצחק אליטוב דער בארימטער שרייבער פון די משפחה צייטונג אין ארץ ישראל -וואס האט יא געהאט די זכי' אריינצוגיין אל הקו"פ פון רביה"ק בעל ברך משה זי"ע בשעת ווען מיר סאטמארע חסידים האבן נישט געהאט די זכי'- צו די בר מצוה פון זיין זון.
3) דער שרייבער "באוואונדערט" אז אין די צייט וואס ביי אנדערע רבי'ס שטויסט מען און מען שטופט זיך אין ווארטן שטיבל, וואו עס הערשט א שטארקער געדרענג, איז דא אלעס "אזוי גוט אויסגעארבעט" אז "עס איז נישט ענג דאס פלאץ"...
דאס מיינט "חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה"... ליידער ליידער.
4) צו קען איינער פארעענטפערן די וואונדער פונעם שרייבער, פארוואס "דאס עשירות פון די רייכע סאטמארע חסידות איז געבליבן שטיין ביי די טיר פון רבי'נס שטוב" ?