במהלך הזמן, הלך הפורום והתפתח הן בכמות, הן באיכות, והן ברמת השפעתו על הנעשה בעיר.
הגורם המשמעותי ביותר להתפתחות הפורום הייתם אתם, שכתבתם בו את הגיגיכם, ביקורתכם, לפעמים גם ביקורת קשה, לפעמים גם על רבני וקברניטי העיר, אבל תמיד (חוץ ממקרים חריגים) תוך שמירה על תרבות דיון וכבוד הזולת.
לצערי הרב, על הצלחתנו, ("הצלחתנו" אני כותב, היות ואני רואה בכם שותפים מלאים לכל דבר), רוכבים לאחרונה "גורמים עויינים" שמטרתם אינה להפרות את הפורום או למתוח ביקורת עניינית, אלא להשמיץ , להכפיש, לשנוא ולהשניא וברמה הרדודה ביותר.
לי כמנהל, ולידידי מנהלי המשנה, יש אחריות לנכתב כאן, אבל... אין לנו הרצון וגם לא היכולת לעקוב אונליין אחר כל תגובה ותגובה, כולנו אנשים עסוקים שרואים בפורום תחביב מהנה אך לא אובססיה.
כמו"כ, איננו מתכוונים להפוך ל"צנזור הראשי" של הייד-פארק ולמחוק כל הזמן הודעות שטנה שנכתבות בפורום כפי שאנו נאלצים לעשות לאחרונה. (ועוד לא הזכרתי את הודעותיו של אותו אשמאי ששולח את הודעותיו בתדירות של כמה פעמים ביום וכל פעם תחת ניק אחר).
מבחינתי, כמה שנורגש פחות (כמנהלים) כך ייטב, ואני חושב שיש לי קבלות על כך בתקופה הארוכה שאני מנהל את הפורום.
לכן, על מנת שהפורום יוכל לשוב ולהתנהל על מי מנוחות סבורני שהדבר הטוב ביותר הוא להפוך את הפורום למשך התקופה הקרובה לפורום "סגור לכתיבה ופתוח לצפיה".
בשלב ראשון, יאושרו אוטומטית לכתיבה הניקים הפעילים (כמובן שלא הטרולים שנאלצנו למוחקם שוב ושוב).
ניקים "חדשים בפורום" בעלי רקורד כתיבה בפורומים אחרים שיהיו מעוניינים לקבל אישור כתיבה יפנו את בקשתם אלי בצירוף לינק להיסטוריית ההודעות שלהם. כמו"כ, יתאפשר להפנות את הבקשה למנהלי המשנה שיעבירו לי המלצתם כדי שאוכל לאשר את הניק לכתיבה.
ניקים חדשים, שאין להם רקורד של כתיבה כלל יוכלו לשלוח את תגובותיהם (לאשכולות קיימים) ורק לאחר 20 תגובות באשכולות קיימים יכלו לפתוח אשכולות חדשים, ואם יש צורך דחוף בפתיחת אשכול יש להפנות את ההודעה לאחד ממנהלי הפורום והוא יפרסמה,
וניק חדש שיחרוג מתקנות אלו יחסם וימחק לאלתר.
וכפי שכתבתי, התלבטתי רבות. הייתי מעדיף אם לא היינו מגיעים למצב זה, אך "צו השעה" לעשות מעשה והצעתו של מרנן (יוזם ההצעה) להביא את הדבר להכרעתכם ולהצבעתכם נראית לי.
לכן, כל ניק שיש לו בהיסטוריית ההודעות 20 הודעות לפחות שנכתבו עד לתאריך 15.12.05 מוזמן להצביע ולהשפיע.
ההצבעה תחל ביום ד' (מחר) בשעה 9:00 בבוקר ותסתיים ביום ו' בשעה 9:00 בבוקר.
לצורך כך ייפתח מחר בבוקר (יום ד') בשעה 9:00 אשכול הצבעה מיוחד שיינעל ביום ו' בשעה 9:00.
"הקולות הכשרים" ייספרו והצבעת הרוב היא שתכריע.
עד ל"מועד ההצבעה" אתם מוזמנים להביע את דעתכם באשכול זה.
באשכול ההצבעה תתאפשר רק הצבעת "בעד-נגד".
הצביעו והשפיעו!
נשלח ב-23/1/2006 17:29
כמעט הצבעה פה אחד על כל הסעיפים? ראש המועצה ודאי משפשף עיניים לראות כאלה "יס-מנים" בעירו.
נשלח ב-23/1/2006 14:08
אני מצביע קדימה !!!
גם אני בעד
נשלח ב-23/1/2006 12:00
הצבענו! השפענו?!
נו!??
נשלח ב-13/1/2006 00:36
הקלפי עוד פתוח השעה כזאת?
אפשר להצביע?
אחרי שתמרהתי בין הקלפי של מפדל ושל האיחוד הלאומי ושל הליכוד (היו שם מלא חרדים) הגעתי לכאן ושמתי פתק בעד.
ישר כוח למנהלים
נשלח ב-12/1/2006 22:17
גם אני בעד. כמובן פורום סגור לכתיבה לפי הכללים פחות או יותר שכתב אאללעעדד!
"הנה ימים באים נאום ה''"
נשלח ב-12/1/2006 20:58
בעד
נשלח ב-12/1/2006 00:46
אין לי כוונה להגן על חברי המועצה.
אבל לפעמים שותקים על דברים מסויימים דווקא בגלל האינטרס הציבורי (של הציבור ששלח אותך), וכדי להשיג לציבור שלך יותר.
זה לא נקרא אינטרס פרטי.
נשלח ב-11/1/2006 22:04
אלעדי
א. אני שמח לשמוע שבן חורין הגיש תלונה רק למה העניין לא פורסם?
ב. אני יודע שאתה לא בן חורין - סגנון הכתיבה של בן חורין מוכר לי מהפרסומים של תפוצת המייל שלו.
ג. אם נעשים עוד דברים על ידו או על ידי חברי מועצה אחרים מדוע הוא לא טורח לפרסם אותם למען נדע?
ד. עניין הרבנים זה רק חלק מהמחלה הממארת , מה עם אופן בחירתו התמוהה של טרבלסי לתפקיד?
מה עם תפקיד מהנדס המועצה שתקוע כמו עצם?
ועוד כהנה וכהנה סירחונות שראוי שחברי המועצה יעסקו בהם.
ולכן אני חושב שחברי המועצה כולל חברך בן חורין הם חבורה של כלומניקים שהאינטרס הפרטי מניע אותם ולא הציבורי
ובמחילה תתקן אותי אם אני טועה
נשלח ב-11/1/2006 18:44
גם אני מסכים עם אאללעעדד, צריך לעלות את הרמה אבל לא להבריח את החבר'ה מכאן.
לנאהדורש
אני חושב שאחד מכוונות הימים האחרונים בפורום זה לא לעשות עליהום גם לחברי מועצה שרובם המוחלט אמנם מסתכל על מה שכתוב כאן, אך לא כותב.
מה שרשמת על בן חורין זה בדיוק העניין.
בשבוע שעבר הוגשה ע"י בן חורין תלונה רשמית למבקר המועצה + שאילתא לראש המועצה בעניין אגרות הכשרות והנישואים.
עניין זה לפי חוק היה צריך להיות נידון אתמול בישיבת המועצה ואכן הוזמן גם מבקר חיצוני לחוות דעה (שלא הייתה בעד הרבנים), אחרי לחצים רבים מצד גורמים מסויימים בעיר בוטלה בשעות הצהרים ישיבת המועצה. (מישהו קיבל רגליים קרות).
ביום רגיל הייתי מדווח כבר אתמול על העניין אבל כפי שקרה לרבים גם לי נמאס לכתוב כדי שלא להיגרר להשמצות.
אני מקווה שמעכשיו יהיה כאן יותר סדר וכתיבה תרבותית.
ונכון, אני לא בן חורין אלא סתם אזרח שיש לו קשרים.
נשלח ב-11/1/2006 14:20
אני גם בעד.
נאה, אני מאוד מעריך אותך ושמח שאתה חלק מהפורום!
נשלח ב-11/1/2006 13:54
נאה,
לא השתמע מדברי כאילו הביקורת תמותן. ואם כן, אני רוצה לתקן את הרושם.
הסיבה שכתבתי שיש להמנע מלכתוב על רבנים כך, היא ראשית משום שאישית אני מאמין שכך צריך להיות ושנית, משום שיש הרבה שמתלוננים על כך. או במילים אחרות, זה גם נושא שמבריח כותבים טובים.
נשלח ב-11/1/2006 13:28
גם אני מיישר קו ומסכים עם מה שאאללעעדד כותב
אבל ויש כאן אבל גדול
מה נעשה אם אכן יתגלו שחיתויות של רבנים/חברי מועצה/בכירי המועצה/ראש המועצה וכו'.?
הרי אין לנו איך להוציא את זה
אין עיתונות מקצועית ואובייקטיבית בעיר כל פניותיי לקוראים אלעד ולקול העיר בלחשוף שחיתויות לא נענו
ולצערי יש כאלה המון.
אני מסכים בדיעבד ולפנים מישורת הדין לא לכנות את הרבנים בתואר ההולם אותם מושחתים, אני מודה שזה יעלה לי בבריאות אבל כמו כל מועדון חברים אני מוכן לקבל על עצמי את התקנון, אולי אצטרך למצוא טרמינולוגיה חדה ומקובלת יותר כדי לתאר את גרוסמן ומלכה.
לצערי חלק מעבודת חברי המועצה זה לדאוג למינהל התקין של הנבחרים / הרבנים וכו' לצערי ההשתפנות של כולם ללא יוצא מן הכלל מביאה אותי לחשוף את האמת, ולקרוא לדברים בשמם.
הייתי רוצה לראות את חברי המועצה באמת "טוחנים" את ספר התקציב ומעלים את ניחוחות השחיתות שיוצאים ממנו למרחקים, אבל כלום אף אחד לא עושה זאת, וספק רב אם מי מהם מבין בכלל את הספר הזה.... אז חבר המועצה בן חורין העיר איזה הערה בעניין הרבנים בישיבת המועצה אז העיר, חוץ מלנסות לתפוס כותרת בעיתון שמימילא לא יפרסם זאת, הוא לא עשה עם זה כלום כי הוא פ ח ד ן כמו כל מלחכי הפנכה שיושבים שם במועצה.
בקיצור חברים אם נשאר לנו מקום אחד שבו אנחנו עוד יכולים לחשוף את פרצופה האמיתי של המועצה העומד בראשה וחבריה זה כאן .
במחילה מכל מי שלא מסכים איתי.
נשלח ב-11/1/2006 11:46
יוני,
כל הכבוד על היוזמה הברוכה!!!
אני כמובן...
ב ע ד !!
נשלח ב-11/1/2006 11:22
אלעעעד אני בעדך
אני חושב שאתה מציג שילוב הגיוני ונכון לפורום פעיל ומעניין
נשלח ב-11/1/2006 11:05
או קיי.
אז אני מנסה לקחת את זה צעד קדימה ולומר את דעתי. כמובן שהרוב קובע.
א. אישור כתיבה לניקים חדשים. ולהיות גמישים בעניין הזה. לא להפוך ל"בחדרי" המחמיר מידי. שיהיה כיף להיכנס והרגשה חופשית לכתוב בלי חשש שאולי הטעות הקטנה ביותר תעלה לכותב בחסימה.
ב. כל הניקים הקיימים יקבלו אישור כתיבה אוטומטי.
ג. כמו שכתב יוני, לגבי מי שרוצה אישור כתיבה (שכבר כותב בפורומים אחרים או שחדש בהייד פארק)
ד. לא להגביל ניק חדש שקיבל אישור כתיבה מלפתוח אשכול (אני מבין שזה יותר עבודה בשבילנו כי הוא לא מכיר מספיק את הסגנון של הפורום).
ה. מילים גסות - נמחקות ובעל הניק יוזהר לא יותר מפעם אחת. באותו עניין, האייקון התכול הימני - פסול.
ו. ביקורת על רבנים במינימום. בלי מילים כמו "מושחת" ומטה. אם זה היה תלוי בי אז היה אסור לגמרי, אני מבין שזה לא הגיוני לבקש.
ז. חוץ מנבחרי ציבור ו'סלבריטאים', לא כותבים כנגד אדם בשמו המפורש. למשל "גדי כהן מרחוב רמב"ם, האדיוט הזה".
ח. לא מציפים אשכולות... יש כאלה שנכנסים בסוף היום ומביעים 'פתאום' דיעה על 15 אשכולות ולא משהו שמוסיף לדיון אלא "חזק ואמץ" או "אנחנו אתכם". זה יפה ונכון כשזה פה ושם אבל לא על כל דבר.
ט. אין לחסום מישהו כי הוא "לא כותב ברמה". גם שגיאות כתיב יתקבלו בשמחה. מי שלא מתאים לו, שלא יגיב לנ"ל.
י. תרבות דיון. גם המקלידים המושחזים ביותר, ישתדלו לא לענות למישהו בסגנון תת-רמה. להשתדל, לא שזה יהיה חוק... נרוויח מזה שלמנהלים יהיה מרחב מסוים לבקש/להזהיר וזה לא יראה מוזר אם מישהו שמתמיד בזה ייחסם.
יא. קרה ונחסם מישהו. חובה על המנהלים לכתוב (אולי באשכול מעוגן מיוחד שייפתח לשם כך) מדוע נחסם הניק. אין הכוונה שייכתב באשכול זה כל אזהרה שנשלחה בפרטי, אלא "סיכום חסימה" או אפילו "אזהרה אחרונה" שתתפרסם וכולם ייראו. כך לא יהיה חשש לחברים שאולי תהיה "סתימת פיות" או "הגנה על אתרוגים" וכו'.
יש עוד דברים שהם בגדר המלצה אבל אפילו מה שכתבתי זה יותר מידי. זה חייב להיות קצר וקליט אך ברור ובלי שטחים אפורים שפתוחים לפרשנויות.
מי שבעד או נגד חלק מהסעיפים שכתבתי, אני אשמח לראות. גם בגלל שהפורום בעצם מנוהל על ידי כולנו וגם משום שאני בטוח שישנם דברים שלא חשבתי עליהם.