מאורות הדף היומי , ומפעלו הכביר של הרב קובלסקי בהפצת לימוד הדף היומי אינם צריכים להסכמה . ההצלחה מדברת .
קבלתי הבקר את העלון השבועי . ואני מקליד מהעלון .
" הנציב הציג הסבר מרתק לנחיצותו של החשך לגבי בדיקת חמץ ...
הנצ"ב מעמיק חקור מה הבדל יש בין חשך המשתרר כתוצאה מהעדר האור לבין חשך הנובע מעצמותו . לו היה בורא עולם מחליט שלא לברוא את החשך , כלום היינו חשים בכך?
הנצי"ב מפנה את תשומת הלב לתלמוד ירושלמי בסוגייתינו ..... כי בתקופת החשמונאים , בעת שברחו למערות מאימת האויבים התחפרו היהודים עמוק במערה, עד שלא עלה בידם להבחין אם לילה כעת אם יום , כיצד ידעו ? הדליקו נר, והיה אם דלקה השלהבת בכהות , לא האירה כל כך ידעו כי יום עתה . אם האיר הנר באור יקרות ידעו כי עתה לילה . ....
בקשר לכך שמענו מהרה"ג ר' מרדכי גנוט שליט"א בעל לוח "דבר בעתו " תוספת ביאור בדברי הנצי"ב זצ"ל שמלבד העדר האור נמסך באזור החשוך המופנה מכדור הארץ והלאה , חומר מיוחד שפרודותיו קשורות לעלטת הלילה .( אולי הוא הוא האתר המסתורי שהמדענים ניסו לאתרו לפני כמאה שנים ...) . "
כבר נטחנו עד דק נושאים בדבר ה"קידוש" של דברי רבנים שברור כי מקורם בידע מוטעה או דעות "מדעיות" שהיו רווחות בעבר . כך הנצי"ב כבר כיכב בפורום בדבריו על השעטנז ותכונותיו , ואין ברצוני להעלות שוב לדיון דברים שכבר נלעסו ,
אולם הנושא שברצוני להעלות לדיון הוא :
מאורות הדף היומי וכן אתר האינטרנט שלהם מופנים החוצה . לאותם ציבורים שלא קונים הבלים כאלו , הצגת דברי תורת ישראל בצורה כזו , מציבה את התלמוד וחכמת ישראל כדבר לא רציני . אנשים נורמלים הנחשפים להצגה כזו של דברי חז"ל – מתייחסים בהכרח לדברי חז"ל כלפולקלור. השאלה היא האם זה לא מקלקל יותר מאשר מתקן?
נשלח ב-13/1/2006 10:36
ואני כבר התחלתי לחשוב כמאמר התלמיד שההשקפות , הטמטום , הסגירות והצמצום , אכן קיימים אולם אינם מפריעים ואינם מזיקים.
נשלח ב-13/1/2006 10:26
אני קיבלתי הבוקר לידי את העלון.
והמשפט הראשון הספיק לי.
"אין אפילו מנהג אחד בעמ"H שאין לו שורש מקור טעם וסיבה."
נשלח ב-12/1/2006 10:54
מימוני
אכן זו לא מטאפורה . תראה את המבט שלו את ההבעה ואת עיניו , כאשר הוא אומר שחז"ל קבלו במסורת שיש לחיות ארס בצפרניהם .
באתר השיעור נמסר בצפייה וניתן לראות את הרב קובלסקי אומר זאת .
נשלח ב-12/1/2006 10:47
תלמיד
אפשר לראות אותו "מגלגל עינים" או שזו מטאפורה?
גם לי כואב מאד על שיש כאלו שנזקקים ל"הציל" את חז"ל בכל מחיר ולהפוך אותם למדענים מן המדרגה הראשונה שידעו מה שגילו עכשו זוכי פרס נובל...
אבל אלו הרבנים שלנו ומרביצי התורה שלנו, וחבל על שהם התחנכו לחשוב שזו הדרך היחידה להתייחס לתורה ולמוסריה מדור לדור.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
נשלח ב-12/1/2006 09:05
תלמיד
ואנחנו לא במצב של אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי?
נשלח ב-12/1/2006 09:03
מימוני
אני לא בטוח שזה יעזור או שהם שרופים או שהם פוחדים .
תכנס לאתר הדף היומי שלהם חולין נג ותראה כיצד הרב משה קובלסקי מגלגל עיניו ומסביר ברצינות תהומית כי לחז"ל היה בקבלה שלחיות הדורסות יש ארס בצפורניהם!!!! .
אולי אין להם ברירה אוי לי מיוצרי ואוי לי מיצרי .
נשלח ב-12/1/2006 08:45
תלמיד
האם חשבת לפנות אליהם ולעורר אותם לנושא זה?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
נשלח ב-12/1/2006 07:45
תלמיד,
מצד אחד אני מאוד מעריך את מה שהארגון הזה עשה ללימוד גמרא בכלל, ולימוד הדף היומי בפרט, לרבות בקרב ציבור חילוני-משכיל.
בדפים שלהם אכן ניכר מעין מאמץ להשחיל מדי גיליון איזה כישוף או חידוש מדעי מהמקורות. התחושה שלי (תחושת כאב) שהם בכלל לא מודעים ללעג שזה עלול לעורר, וחבל. במקביל יש בדפים לפעמים חומר מעניין והפניות לשו"ת מענייני הסוגיא.
אני לא בטוח שמי שאינם לומדי הדף היומי מהציבור החרדי/דתי מעיינים בדפים הללו.