תמליל משאו של מרן מלכא שר-התורה הגר"ע יוסף שליט"א
בכנס הפעילים 'לכבודה של תורה' ביום רביעי שעבר. אם נמצאה טעות תלו בי "והוא רחום יכפר". בשניים או שלשה מקומות ההקלטה אינה ברורה די' ולכן השאתי סימן שאלה בסוגריים כזה: (?). http://www.shasnet.org.il/Front/NewsNet/newspaper.asp http://www.shemayisrael.com/ranweber/shidur//shasnet/index.php?movie=mms://go.shidur.net/shasnet/kenes/yosef.wmv http://img2.tapuz.co.il/forums/70904410.bmp מורי ורבותי, כבוד ידיד נפשי הרב הגדול מעוז ומגדול רבי שלום הכהן שיחיה לאורך ימים טובים אמן ידיד נפשי וחביבי הרב הגדול מעוז ומגדול רבי שמעון בעדני שיחיה לאורך ימים טובים אמן ידיד נפשי חביבי (?) הרב הגדול מעוז ומגדול מרביץ תורה בישראל רבי משה מאיה שיחיה לאורך ימים אמן. כבוד ידידי ראש התנועה הרב-פעלים לתורה ולתעודה אוצר כלי חמדה רבי אליהו ישי שליט"א חברי הכנסת ש"ס אחד ואחד כל אחד ואחד לפי כבודו ולפי מעלתו המזכיר של מועצת החכמים הרב רבי רפאל פנחסי שנאמן לנו
מורי ורבותי, נאמר בישעיה (נא,א) "שמעו אלי רודפי צדק מבקשי ד' הביטו אל צור חוצבתם... הביטו אל אברהם אביכם ואל שרה תחוללכם כי אחד קראתיו ואברכהו וארבהו".
אברהם אבינו מה הייחוד שלו? "ויטע אשל בבאר שבע ויקרא שם בשם ד' א-ל עולם" (בראשית כא,לג) עשה אכסניא, אש"ל [ראשי-תיבות] אכילה שתיה לוויה, אבל המטרה היא: "ויקרא של בשם ד' א-ל עולם" אחרי שאוכלים ושותים באים לברך אותו להגיד לו תודה, אומר: וכי משלי אכלתם? משל מי שאמר והיה העולם אכלתם. ואז יושב משפיע עליהם מחזיר אותם בתשובה "הנפש אשר עשו בחרן" (בראשית יב,ה) אברהם מגייר את האנשים שרה אמנו מגיירת את הנשים "הביטו אל אברהם אביכם ואל שרה תחוללכם" תראו כמה היו עושים בשביל לקרב את האחרים.
מורי ורבותי, אתם הפעילים שלנו, אתם שלוחי דרחמנא, לא ללמד על עצמו יצא, ללמד על הכלל כולו יצא היחלצו חושים תהיו זריזים לעמוד בפרץ והקריאה של "מי לד' אלי" שאמרתי לפני שלוש שנים עוד מהדהדת באוזנינו ואני אומר: "מי לד' אלי" כל המטרה של ש"ס להגדיל תורה ולהאדירה לא להציב כסאות בכנסת כל המטרה היא אך ורק תורה! עוד תלמוד תורה ועוד תלמוד תורה עוד ילד ועוד ילד וכל אחד עולם מלא. זה המטרה שלנו: "כי הם חיינו ואורך ימינו". לעמוד בפרץ נגד הזוממים להכחיד את ישראל "לא יזכר שם ישראל עוד" (תהלים פג,ה) אומרים רק כל מיני גזירות קשות ורעות נגד התורה נגד לומדיה נגד העניים הקב"ה "יעמוד לימין אביון להושיע משופטי נפשו" (תהלים קט,לא).
מה עשינו? כל המפלגות כולם, כולם נהרו אחרי הממשלה ואנחנו עמדנו בשם ד' "אלה ברכב ואלה בסוסים ואנחנו בשם ד' א-להינו נזכיר" (תהלים כ) עמדנו איתן על ה(?) שלנו רוצים אנחנו לעמוד לימין אביון, אלה העניים מיליון וחצי עניים שאין להם פת לחם לאכול, ילדים "עוללים שאלו לחם ופורש אין להם" (איכה ד,ד) ואנו כואב לנו הלב (?), אבל הקב"ה יעזור לנו "כי לא תשכח מפי זרעו".
הזוהר הקדוש אומר על הפסוק "ויאבק איש עמו עד עלות השחר וירא כי לא יכול לו ויגע בכף ירכו" (בראשית לב, כה-כו) יעקב אבינו הוא סמל-התורה "יעקב איש תם יושב אהלים" (בראשית כה,כז) אהלי שם ועבר, לא דרכה רגלו במצרים עד שלא שלח את יהודה "ואת יהודה שלח לפניו אל יוסף להורות לפניו גשנה" (בראשית מו,כח) לפתוח בית הוראה בלי זה הוא לא יבוא. העמוד של התורה זה יעקב אבינו. והאיש שנאבק עמו מי זה? אתם יודעים, שרו של עשיו. היה נלחם אותו רוצה לבטל את התורה מישראל יש לו הרבה גם-כן שליחים יש לו הרבה גם-כן משרתים כולם נאבקים לבטל את התורה "ויאבק איש עמו עד עלות השחר" כל ימי הגלות בכל דור ודור יש אנשים שטנים שרוצים לבטל את התורה מישראל אבל- "וירא כי לא יכול לו" הקב"ה הבטיח "כי לא תשכח מפי זרעו" (דברים לא, כא) התורה הזאת נשארת לעולמי עד לנצח נצחים לכן "לא יכול לו" אבל "ויגע בכף ירכו ותקע כף ירך יעקב" מה זה ירכו? הירך אשר עומד ניצב עליו האדם "היקום אשר ברגליהם" (דברים יא,ו, וראה פסחים קיט) אלה המחזיקים בתורה ומחזיקים במצוות מחזיקים בישיבות מחזיקים בכוללים וזה כן מצליח (?) לצערינו הרב "ותקע כף ירך יעקב" הוא דווקא מנצח אותו הוא משטין, משטין עליהם: למה? שילכו לעבוד! למה שישבו ללמוד תורה כל היום? עיניהם צרה בבני-התורה אחר כך בסוף, זה רק זמני, קודם היה צולע על ירכו אחר כך "ויבוא יעקב שלם" (בראשית לג,יח) שלם בגופו, שלם בתורתו, שלם בממונו. כך "כל כלי יוצר עלייך לא יצלח וכל לשון תקום אתך למשפט תרשיעי זאת נחלת עבדי ד'" (ישעיה נד,יז) אבל רבותי, אם אנחנו לא נעשה אז לא נצליח שום-דבר, "כי ברך יברכך ד' בכל אשר תעשה" אומר בספרי: "יכול יהא ישב ובטל"? יאמר: ד' יעזור לי, לא כי "בכל אשר תעשה" אתה תעשה וד' יעזור לך (ספרי, דברים טו).
מורי ורבותי, כל אחד ואחד יאמר "אם אין אני לי מי לי, ואם לא עכשיו אימתי" (אבות פרק א') כולם יחלצו חושים כולם יקבלו עליהם ללכת לכתת רגליהם ממקום למקום לקדש שם שמים ברבים גדולתה של ש"ס שתהיה התנועה גדולה וחזקה זה קידוש-השם שאנחנו כל כוונתינו שלוחי-דרחמנא כדי להמשיך את התורה, לחזק את התורה, לחזק את היהדות בעם ישראל "כי לא תשכח מפי זרעו" צריך כל אחד ואחד להיחלץ חושים ידע שהוא שליח של הקב"ה וכל מה שהוא יעשה הקב"ה יברך אותו יותר ויותר.
אני פונה גם לנשים צדקניות "הביטו אל שרה תחוללכם" זכרו זו הצוואה של שרה-אמנו יושבת ומשפיעה על גויים שיתקרבו לתורה שיתקרבו לשכינה כל-שכן אתן יקרות, נשים יקרות, "כה תאמר לבית יעקב" (שמות יט,ג) אלו הנשים "ותגד לבני ישראל" אלו הגברים. אתן לא פטורות להשפיע, אדרבה, נתן לכן הקב"ה חן וחסד יש לכן מענה-לשון "שמעו נא רודפי צדק מבקשי ד'" תשפיעו על נשים שיבואו להצביע בשביל ש"ס שיצביעו כולם כדי להגדיל תורה ולהאדירה, כדי לחיות את עם ישראל בתורה שלנו "כי הם חיינו ואורך ימינו" (דברים ל,כ), "אין לנו שיור אלא התורה הזאת".
ולכן רבותי אתם זוכרים אני אמרתי לפני שלוש שנים: "מי לד' אלי". לצערי לא כולם שמעו לי, אני אמרתי שש"ס היא המזוזה של הממשלה אין מזוזה הם השליכו אותה "ותשלך אמת ארצה" (דניאל ח,יב) לקחו את שינוי לקחו כל מיני אנשים שהם עוכרי-ישראל שונאי התורה ולומדיה ככה עשו, ומה הצליחו מה עשו? עשו גזירות ביטלו משרד הדתות ביטלו כל מיני דברים וכל סממני הדת (?) הייטב בעיני ד' לעשות דבר כזה? לא כולכם צריכים כל אחד לכאוב לבו על הדבר הזה? למה תהא שכינתא בגלותא? השכינה תהיה בגלות. צריכים אנחנו להקים שכינתא מעפרא לעשות ככל יכולתנו לא למעננו למענו של הקב"ה למען שכינתו שכינת עוזנו כולכם (?) חייבים אתם להיחלץ חושים לצאת בכל הכח ללכת להשפיע על כל אחד ואחד כל קול זה עולם מלא כל "פרוטה ופרוטה מצטרפת לחשבון גדול" לכן גם-כן תעשו ככל יכולתכם להביא כל אחד ואחד ואותו היום יהיה יום שבתון ואתם תלכו ותביאו אנשים להקות להקות כולם יצביעו ש"ס לתת להם את הפתק ש"ס.
הנשים ברכת אנשים (?) גם-כן ישתדלו בכל כוחם יש נשים זקנות מוגבלות וזקנות, נכות, לא יודעות כל-כך שום-דבר ילכו יסבירו להם את העניין ויש ניצוץ קדוש בליבו של כל יהודי אתם תגידו שלא ישמעו לנו, לא כן, אלא ודאי שישמעו ועוד יש סייעתא דשמיא "אוקמי גירסא סייעתא דשמיא" (מגילה ו) אנחנו עושים זה לא למעננו למען התורה לחזק את התורה לחזק את היהדות בם-ישראל. מה זה מדינת ישראל אם "ככל הגויים בית ישראל"? אלא כל אחד ואחד חייב לעשות כל מאמץ, מאמץ-עליון, ללכת לדבר עם אחד אחד שכולם יבואו "מי לד' אלי" כולם יגידו, וכולם יצביעו למען תנועתנו הקדושה.
שלשה יש "קודשא בריך הוא אורייתא וישראל חד הוא" הכל זה אחד אם-כן "מי לד' אלי" זה התורה מי שאוהב את התורה יעשה בכל יכולתו ייחלץ חושים ישיב מלחמה שערה נגד אלה הקמים עלינו. ואנחנו נלך "אלה ברכב ואלה בסוסים" אלה בקדימה ואלה באחורה, אבל: "ואנחנו בשם ד' א-להינו נזכיר המה כרעו ונפלו ואנחנו קמנו ונתעודד" בעזרת ד' נלך בדרכי התורה בדרכי המצוות והתורה תגן עלינו בזכות התורה הקב"ה יחיש לגואלינו וישלח לנו משיח צדקנו ויבנה בית קודשינו ותפארתנו וכן יה"ר ונאמר אמן. תזכו לשנים רבות נעימות וטובות.
אני יעשה מי שברך "מי שברך אבותינו הקדושים והטהורים אברהם יצחק יעקב משה אהרן דוד ושלמה וכל הקהילות הקדושות והטהורות, הוא יברך כל הקהל הקדוש הזה אנשים ונשים, הם ונשיהם ובניהם ותלמידיהם וכל אשר להם, מלכא דעלמא יברך יתכון ויסגי יתכון וישמע בכל צלותכון ותפרקון מכל צרה ועקתא ויהי מימרא דאד' בסעדכם ויגן בעדכם וישרה שכינת שלומו עליכם "ד' א-להי אבותיכם יוסף עליכם ככם אלף פעמים ויברך אתכם כאשר דיבר לכם" (דברים א,יא) תזכו לשנים רבות נעימות וטובות "ואתם הדבקים בד' אלקיכם חיים כולכם היום" (דברים ד,ד) אמן ואמן.
בסיום הכנס הוסיף מרן ואמר (זה אני כותב מהזיכרון) כי בספרי המקובלים כתוב שקודם שעושה אדם מצוה יאמר הפסוק: 'ויהי נועם ד' אלוקינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו", ועל כן בעת שמשלשלים את הפתק לקלפי יש לומר פסוק זה, ולהוסיף: הריני מוכן ומזומן לקיים המצוה לשמוע בקול דברי חכמים.
 |
|
|