בית פורומים עצור כאן חושבים

לילדי מדענים סיכוי רב להיוולד אוטיסטים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/2/2006 11:35 לינק ישיר 
לילדי מדענים סיכוי רב להיוולד אוטיסטים

כך על פי אחת מכותרות העיתונים הבוקר
מישהו יודע מה הטעם ? לכאורה ההשפעה צריכה להיות לטובה

"תכלית הידיעה שידע שאינה יודע"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2006 22:58 לינק ישיר 

רציתי להעיר שחלק גדול, אם לא רוב האנשים הנמצאים בספקטרום האוטיסטי סובלים גם מפיגור שכלי.
כיום לאף אחד אין באמת מושג מהי האטיולוגיה של האוטיזם או מהו, פיזית אוטיזם.
(במלים אחרות, אין אף נוירולוג שיכול לקחת אדם ישן ולקבוע אם הוא אוטיסט או לא)
יש תאוריות על הרעלת מתכות כבדות, אלרגיות למזון, או דלקת במוח אבל אף אחד לא יודע באמת.

מבחינה סטטיסטית יש הרבה סטטיסטיקות מענינות, קשר ללידה ראשונה, ללידה עם סיבוכים, לתאומים ועוד.

נסיון למצוא מהקורלציה שאוזכרה לעיל סיבתיות הוא שעשוע אינטלקטואלי, קשה להאמין שיותר מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2006 13:39 לינק ישיר 

האשכול הזה מזכיר לי משהו -
כאשר נשמעת ההנחה שילדי פסיכולוגים נוטים להפרעות נפשיות ובד"כ הנחה זו מלווה בניתוח הטוען שהדבר קשור בדרך גידולם של הילדים הללו, אומר אבא שלי -
"זה לא קשור בחינוך, זה קשור בגנטיקה."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2006 08:40 לינק ישיר 

אנסה לענות על השאלה מתוך מחשבה שעלתה לי (אין לי ראיות או משהו)

אולי אפשר אפילו לקשר את ההסבר הזה ליהדות כי שמעתי מאיזה רב חכם שמי שחכם יותר היצר הרע שלו גדול יותר.

החכמה היא בשכל , היצר הוא ברגש.  אולי כוונתו היא שמי שחכם יותר מערכת הרגשות שלו מתפתחת בהתאם והופכת לגדולה, מורכבת וסוערת.
אלא שאדם חכם שפיתח את שכלו בעצמו (מדען לצורך העניין) קודם כל מימש את הפוטנציאל השכלי שלו ורק בהתאם לאותו מימוש של הפוטנציאל התעצמה בו מערכת הרגשות ולכן מערכת הרגשות בד"כ נשלטת בקלות ע"י השכל אצל אותו אדם.

לעומתו, בנו, עלול לקבל מערכת רגשות מפותחת מידי (מאביו) והגם ששכלו בעל יכולות אדירים, יתכן ויתקשה להשתלט על רגשותיו היות ובתחילת החיים השכל עדיין לא מפותח מספיק. (ואולי מערכת הרגשות מתפתחת קודם)

אוטיזם:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%95%D7%98%D7%99%D7%96%D7%9D

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 16:34 לינק ישיר 

אמאל'ה,

גו"ג, זה כמו שלמה ארצי, או, להבדיל, הגששים. תמיד יש מקום לאוסף ייחודי שממחזר בצורה אינטליגנטית כמה פנינים.
לדעתי זה יימכר הרבה יותר טוב מאשר הקבצים העבשים שלי.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 15:17 לינק ישיר 

מיכי,

אני מוכנה להוציא לאור רק מה שהולך טוב על סטיקר, כמו הדוגמא שלעיל - סיסמאות קצרצרות, בהירות וקליטות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 11:51 לינק ישיר 

דומני שאתה עושה עבודה די טובה בהוצאה עצמית של כתביך.  מה יעשו החבר'ה בצהר ובבית מורשה (שלא לדבר על "מדה טובה") אם יצטרכו לפנות כל פעם לאמשלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 11:44 לינק ישיר 

אמשלום,
אני ממנה אותך בזאת לאוצרת, שתוציא לאור את כל כתביי.
אני בונה בעיקר על אוסף המשפטים המחוזיים שלי שאת צוברת באמתחתך.
מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 09:32 לינק ישיר 

אמשלום וכולם זה מזכיר לי ציטטה מאפרים קישון ע"ה. הוא פעם כתב מאמר על נאום של אבא אבן. כנראה מי שהיה שר החוץ הקפיד על אנגלית מסוגננת יותר מאשר על הסברה, כי זה הרושם מהתיאור של קישון. המתורגמנים באו"ם נראים מותשים. רק הבריטים יושבים ומחייכים כי הם אמורים לדעת אנגלית. אבא אבן מצליח לשלב כבר באחד המשפטים הראשונים ביטוי שהופיע רק בצוואתו של מלך אנגליה מלפני 800 שנה. וכו' וכיו"ב. ובסוף, יוצא אחד היהודים מאמריקה שבא במיוחד להקשיב, ואומר, כשפניו מרוחות בשמן הגאווה: אין כמו אבא שלנו! משפטים שלמים לא הבנתי! ואף אני אומר: משפטים שלמים לא הבנתי! אין כמו מיכי שלנו! (הכוונה היתה להצביע על הסגירות של תחומים טכניים בפני מי שמדבר את השפה ויודע את החומר. לא חלילה לבקר את מיכי). (אין לי איקונים באופרה...) שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 17:07 לינק ישיר 

מיכי,

באשר לבור פטנציאל מסתובב, כתבתי כמה מאמרים על עניין זה, ובפשוטו הספקטרום זז בפקטור של תדירות הסיבוב. מה שמעניין הוא התרמודינמיקה של בור כזה, שמשנה את הפרמטרים של מעברי הפאזה, ומגדירה ממד פיקטיבי שונה למערכת (מערכת דו ממדית תתנהג כמו חד ממדית וכו')

[כי יש דברים שראויים להופיע בירוק זוהר.
למען האמת, אני חושבת שאעתיק את זה לסטיקר ואדביק על השמשה האחורית באוטו.]

תוקן על ידי - אמשלום - 01/02/2006 17:06:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 16:43 לינק ישיר 

או למשל 'מזל טוב להולדת הנכד' מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 16:28 לינק ישיר 

בקיצור, כל נושא מדעי שהמביא אותו מתנסח בצורה מציאותית בשטח ולא לפי נוסחאות, סיסמאות וכינויים שמשתמשים במעבדה (שגם אפשרי לגבי נושאי יהדות כמו יע"ל קג"ם פז"ר קש"ב), יכול להיות מיוצג. (נכון שלא תמיד יכולים, אבל זה לא סותר את העיקרון.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 15:56 לינק ישיר 

מייציץ,
מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 15:45 לינק ישיר 

ועוד יש לחלק בין נושאים מדעיים כלליים (אבולוציה, יסודות התרמודינמיקה וכדו' ובכלל זה נושא האוטיזם באופן כללי, כמו שכתב מיימוני) שאותם כל אדם בעל השכלה בינונית יכול להבין ולהתענין בהם  (אם כי לא שייך בזה , מה דעתכם על X וכו') . לבין נושאים יותר מדי ספציפיים שבשביל ההדיוט או שהם לא מובנים או שהם בגדר כזה ראה וקדש בלי שיוסיפו לו משהו להבנת העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 15:39 לינק ישיר 

שו"ר שכבר ביאר מיכי את דבריו בטוטו"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 15:39 לינק ישיר 

קראתי את האשכול ולא הבנתי,

נסגר או לא ?  ושמא הוסט תחת להסגר ?

עכ"פ מיימוני דיבר על קשר אפשרי בין אוטיזם לכשרון, מכך שמדען היא מילה נרדפת לכשרון ?

אולי פשוט ילדי מדענים נחשפים לכל מיני קרינות שונות ומשונות בהיותם ברחם המדענית ? מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לילדי מדענים סיכוי רב להיוולד אוטיסטים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext