יושב ראש ש"ס, חבר הכנסת אלי ישי הציע לפרופסור יוחנן שטסמן להשתלב ברשימת ש"ס לכנסת. פרופ' שטסמן הוא רופאו האישי של הרב עובדיה יוסף, עובדה שמעלה רוגז בקרב מתנגדי המפלגה בזירה הפוליטית.
פרופ' יוחנן שטסמן, מי שכיהן בעבר כמנכ"ל הביטוח הלאומי, ממקימי הישוב בית אל, חוכך בדעתו אם לקבל את הצעתו של יושב ראש סיעת ש"ס חבר הכנסת אלי ישי ולהיכנס לזירה הפוליטית.
חבר הכנסת ישי הציע לשטסמן השתלבות בעשירייה הראשונה של ש"ס. זאת בעצה אחת עם הרב עובדיה יוסף.
עובדת היותו של פרופ' שטסמן רופאו של הרב עובדיה יוסף מרגיזה לא מעט את מתנגדי המפלגה שאומרים כי לאחר שאהוד אולמרט מיקם ברשימתו את חבריו וידידיו מתחנות חייו השונות, הרי שבאה ש"ס וממשיכה את המומנטום עם מינויו של רופא הרב.
יצוין כי במידה ואכן ישולב שטסמן ברשימת ש"ס לכנסת יהיה זה מועמדה הראשון שאינו מיוצאי עדות המזרח.
נשלח ב-8/2/2006 18:15
חבר'ה זה ספין, לא להתלהב.
נשלח ב-8/2/2006 18:41
אם זה יהיה, אני כבר לא אוכל לומר שאתם שונאים אותי!
נשלח ב-8/2/2006 18:43
זה הבעיה של ש"ס צריכה דחוף רופא.... אולי אפילו מנתח רק הפחד שלי שאחרי הבחירות היא לא תיצטרך קברן.....
נשלח ב-8/2/2006 18:45
יכול להיות שזה ספין, אבל גם ספין כזה מגיע לו הרבה כבוד.
הגיע הזמן שש"ס תפתח את הדלת לכל הציבור החרדי ובכלל לכל מי שמסורת ישראל מדברת אליו בין אם הוא אשכנזי ובין אם הוא ספרדי.
אם אכן יתממש הדבר זהו מהלך גאוני ללא ספק.
נ.ב. למי שלא יודע אני אשכנזי שמצביע ש"ס.
נשלח ב-8/2/2006 19:54
זה מהלך שלא יתבצע
גם בגלל שבש"ס לא יכולים להסתכן במועמד שאינו דתי
נשלח ב-8/2/2006 20:25
רג ..... למה מועמד שאינו דתי ? בגלל סוג הכיפה חלילה .
כבוד גדול לעניות דעתי לצרף אדם כמהוא לרשימה בגלל אישיותו הרב גונית .
נשלח ב-8/2/2006 20:29
הוא היה מנכ"ל של הביטוח הלאומי, והוא פרש בגלל שקוצצו הקצבאות:
והוא בהחלט יהודי שומר תורה ומצוות, וגם מומחה בסוגיות הלכתיות מורכבות בתחום הרפואה.
נשלח ב-8/2/2006 20:40
חרדי מהסוג של דוד טל ומטה עלול לעבור למפלגה חילונית בעת פקודה
ולעשות צרות לנגד דעת תורה.
נשלח ב-8/2/2006 20:54
רג,
חרדיות אינה נמדדת בדברים חיצוניים. חרדיות נמדדת בחרדיות לדבר ה', בעמידה בנסיונות, ומהבחינה הזו, פרופ' שטסמן כבר הוכיח שהוא אדם חזק, כי הוא התפטר מהביטוח הלאומי כשהוא ראה שמקצצים את הקצבאות.
ועכשיו תבדוק טוב טוב עם עצמך: אם הפרופסור היה בדיוק כמו שהוא ורק היה ספרדי, היית קורא לו חרדי, אבל בגלל שהוא אשכנזי, בגלל זה אתה מחליט ש"יש לו בעיות בהשקפה". וזה מה שאני טוענת כל הזמן, שהטענות על "בעיות של השקפה" מכוונות משום מה תמיד רק נגד האשכנזים, (עוד לא שמעתי על איזשהו ספרדי שאמרת עליו את זה!!!!). וכבר עדיף במקום לזייף שתגיד דוגרי שאתה שונא אשכנזים רק בגלל שהם אשכנזים וזהו.
נשלח ב-8/2/2006 21:03
1. נחיתית, ציינתי את דוד טל
גם הוא אשכנזי?
2. מה הקשר שהוא חזק גם אחמיניג'ד חזק - זה לא אומר שהוא חרדי
נשלח ב-8/2/2006 21:04
אלעדית אני רואה שהדימיון זה הצד החזק שלך שיערב לך וינעם אני יענה לך בימקום רג אבל אני לא מסתיר את זה שיש המון אשכנזים שאני פשוט סולד מהם וניגעל מהם כי נכון יש לאשכנזים תכונה שאני שונא ( שינאת ספרדים)
נשלח ב-9/2/2006 15:05
אלעדית אני אשכנזי, ולמדתי במוסדות החינוך החרדיים עם בני כל העדות. מעולם לא הרגשתי ששונאים אותי לא אשכנזים ולא ספרדים ולא תוניסאים ולא ייקים ולא ולא ולא.
יכול להיות שיש מישהו ספציפי שלא חיבב אותך, אבל להשליך את זה על כולם? כידוע לך היטב יש גם אשכנזים שצריכים לקבל שיעור ב'אהוב כל יהודי גם אם צבע עורו ו/או המנהגים שלו שונים משלך'.
אני חלוק על רג567 שטסמן דתי כמובן, וקירבתו והיכרותו למרן שליט"א מבטיחה את נאמנותו. אם כי כידוע זה לא כבר לא רלוונטי כעת.
תוקן על ידי - ונשךלשונרא - 09/02/2006 15:05:19