| נשלח ב-9/2/2006 13:00 |
|
| |
מה היית רוצה שיהיה במערכת החינוך?
מה כן ומה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2006 09:20 |
|
| |
יש שיר כזה שקוראים לו: THE EDUCATED FOOL
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2006 09:01 |
|
| |
א. לאן יש להם ללכת?
ב. גם אם יש לאן ללכת מעטים מאד יכולים למצוא כוחות בנפשם לעשות זאת.
ג. המצב לא ישתנה.
**** אלא אם כן יש אפשרות להפיל את המושלים הקודמים מכיסאם ולהחליפם באחרים*****
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2006 11:59 |
|
| |
השבת סיפר לי חבר שלי ש' שאשתו של י' הראתה לו דבר מעניין באחד השבועונים החבדיים.
יש שם מודעות של דרושים.
במודעה אחת היה כתוב שדרוש מלמד לתלמוד תורה בגדרה
ובמודעה ליד היה כתוב שדרוש איש מכירות עם ניסיון.
הבעיה לא מתחילה במלמדים אלא בהנהלה שמעסיקה אותם.
ודווקא במוסדות החרדים שהם פרטיים ואין פיקוח של משרד החינוך, החינוך יותר עיסקי או אילוץ.
מה שקורה זה שישנם הרבה מלמדים בלי ניסיון כלל וכלל ואפילו בלי הדרכה מינימלית וגם שהם לא נבחרו בקפידה כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2006 11:42 |
|
| |
בס"ד
אם לסכם, אז שבמערכת החינוך יהיה חינוך. וחינוך מתחיל קודם כל בדוגמה אישית. אחת הבעיות היסודיות היא שאנשי החינוך חושבים שזה עבודה שתכליתה קבלת שכר וכדי לעשות זאת הוא נדרש לבוא לאיזה כיתה ולהעביר חומר לתלמידים. הדבר משול לאדם שאינו שומר תורה ומצוות שיחליט לעבוד כרב, ואז הוא לצורך העניין "נאלץ" לגדל זקן ולשים חליפה וכובע, ללמוד ההלכות ואז הוא מתאים לתפקיד. הרי ברור לכל שזה מצב הזוי, וכדי להיות רב צריך להיות באמת יהודי ירא שמים שקודם כל חי ומאמין ענייני יהדות ועבודתו היא תוצאה של כך. בגדול בעיה חינוכית זו פוגעת בעוצמות שונות (אך באותו כיוון שלילי) בכל מגזר חינוכי, אפילו בחינוך החרדי. אם כן נשאלת שאלה - מי יחנך את אנשי החינוך ? תשובה - משיח בן דוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2006 20:38 |
|
| |
הכי חשוב זה יחס אישי.
הייתי רוצה שהילד שלי יקבל במערכת החינוך יחס אישי
ושיראה שגם אחרים מקבלים יחס אישי.
וגם בבית.
זה אל זה, אין לי בעיה שהילד יבין שהוא לא לבד ושיש עוד ילדים שמקבלים את כל הלב.
ההיפך - זה מה שיבנה לו את ההכרה בזולת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2006 17:04 |
|
| |
להיות הורים זאת האחריות הגדולה ביותר. יש בכח ההורה ל"עצב" את נפשו של של הילד , לתמוך בו , להבין אותו , להעניק לו וכו .
לכל ילד יש צרכים אחרים ילד אחד רגיש יותר, אחר חזק יותר וכו ,ההורה צריך
להתבונן בילד ,לשמוע אותו ,לתת לו להתבטא ,לחוס עליו ,לשמור עליו ולטפל
בו הכי טוב שיש גם אם יש בבית עוד ילדים קטנים כל אחד מהילדים צריך
להרגיש שהוא היחיד מבחינת קבלה .
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2006 09:48 |
|
| |
יש ילד מחונך ויש ילד מוזנח.
ילד מחונך זה ילד שמערכת החינוך והוריו טורחים בלהכניס בו תוכן ובלקדם אותו
ילד מוזנח זה ילד שנמצא במערכת החינוך ובבית ואין אף אחד שבודק מה עובר עליו ומה יש בו ואף אחד לא טורח להתעסק איתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2006 14:59 |
|
| |
אני הייתי ממליצה להנהיג יום לימודים ארוך, כאשר המטרה הסופית היא לחנך את התלמיד קודם כל להיות
בן אדם ,כפי שנאמר "דרך ארץ קדמה לתורה" ובאופן דומה, חינוך לדרך ארץ קודם לציונים והשגים יבשים
בלימודים. ואהבת לרעך כמוך ,לדעת לכבד את השונה ובכלל לחנך לתרבות התנהגות בכל מקום.
אפשר לתת שיעורי בית על נושאים אלו ולערב את כל בני הבית והתלמיד רושם את דעתם של כל אחד
ואחת מבני ביתו .בכך אפשר להעלות את המודעות בקרב בני הבית וליצור קירבה בין הילד לבין משפחתו .
תלמיד שלא יבצע משימה זו ניתן יהיה לבדוק מהי הסיבה לכך ולנסות לעזור לו ולבני ביתו.
גיא לב ,אומר שהבעיה העיקרית טמונה בתוך הבית והוא צודק לכן מערכת החינוך צריכה לפלוש פנימה לתוך
הבית בדרכים עקיפות ולערב את ההורים בחינוך הילד ובעצם לחנך גם אותם על הדרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2006 09:57 |
|
| |
גיא, ברוך הבא לישיבת הגולשים!!!!! ביתנו הוא ביתך!!!!
אתה עומד על נקודה חשובה ביותר.
השאלה היא מה אתה חושב שניתן לעשות עם הורים צעירים בשלב זה של חייהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2006 16:11 |
|
| |
אני לא חושב שחינוך יכול לסייע בממש לילד שבא מבית בעייתי, ומבחינתי מדובר ברוב הבתים בישראל
כיום.
לא משנה כמה המורה מחייכת, כמה הולכים ללונה פארק, וכמה משקיעים בחינוך יהודי,
אם הילד חוזר לבית שהמחסה שלו יותר מזכיר מלחמת עולם אז הוא לא ילמד, אא"כ יכו אותו מאוד חזק.
אני רואה את הנוער ברחוב, וכולם מאשימים את מערכת החינוך,
לדעתי מערכת החינוך מחזיקה כ 10% בלבד בשרשרת של הזנחות,
החל מההורים, הטלויזיה ועוד....
לא רוצה שום מערכת חינוך שתשנה את הילדים.
רוצה לקחת את ההורים לחינוך מחודש.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2006 14:39 |
|
| |
בוטל,
בארה"ב זה כן עובד. שמה לא שוללים מהכושים והפורטוריקנים את הזכות לשרת את מדינתם ולהגן עליה, או את הזכות לשלם מיסים, כמו שעושים בארץ לערבים...
מה אני ממליצה לחילוניים? חינוך יהודי והיסטורי כזה שייתן להם גאווה וערכים והבנת החשיבות של השתייכותם לעם כה עתיק, חכם ומיוחד. במקום החינוך המבולבל והמתנכר ליהדות שהם מקבלים היום ביסודי ובאקדמיה, שגורם להם להרגיש מנותקים, מפוחדים, מאויימים ומלאי רגשות אשמה על היותם ישראלים ויהודים, בלי שום דבר פנימי ושום הבנה של מה הם עושים דווקא פה, במקום בו פסעו וחיו דוד ובת-שבע, שלמה ונתן הנביא...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2006 12:33 |
|
| |
שלמה, פשוט חרה לי לקרא משפט כזה: אזרחי - למוד של יהודים וערבים באותה הכיתה יכול לגרום לקשרים בלתי רצויים, שהיהדות מתנגדת לה בכל תוקף (התבוללות).
אולם, קבל את היתנצלותי הכנה, לאחר שעמית הסביר לי (פעמיים.... ) את הרציונל של העניין, אני מקבלת את תשובתכם ומבינה אתכם. ואני חוזרת בי- דברייך אינם גזעניים.
יחד עם זאת, לדעתי, במדינה כמו שלנו אשר רוויה כ"כ בסיכסוכים, לדעתי, כן צריך לפעול לקרוב לבבות בין כל הפלחים באוכלוסיה. כלומר למשל לבנות גן המורכב מילדים למשפחות חרדיות,מסורתיות,חילוניות,להורים ערבים,יהודים,אשכנזים,מזרחים,ימנים שמאלניםוכו'. כך, אולי בעוד 40 שנה כאשר הם יהוו את ההנהגה- הם ינהיגו את המדינה לא מתוך סטיגמות והשקפות עולם שהיתוו להם הוריהם עפ"י דעתם אלא, ינהיגו את המדינה מתוך ידיעה של מיהו האדם שעומד מולך- האדם האמיתי- לא הטייפ קאסט. זה נראה לי הרבה יותר חכם מהמצב שלנו כיום.
ברור לי שזה מעלה את בעיית הדת, מכיוון שלא כל אחד ימיר את דתו למען האהבה (יתגייר למשל) לא יודעת... לזה אין לי פיתרון...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2006 10:13 |
|
| |
לירון,
כתבת : "לאחר שעמית הסביר לי את החשש שגבר יהודי יתאהב באישה ערביה ובשלה ימיר דתו- אני מבינה ומקבלת את ההסבר."
זה לא מה שאמרתי.
מבחינת היהדות הרי כל הטקסים של המרת דת אינם תופסים..
הבעיה מתחילה כשיש לו ממנה ילדים. במקרה זה הילדים האלו אינם יהודים.
הבעיה היותר גדולה היא כשליהודיה נולדים ילדים מגוי.
הם יהודים, אבל יתכן שמעגל החיים שלהם, עקב אביהם הביולוגי, יהיה סביב דת אחרת [או על כל פנים מנותקים מהיהדות, שאיננה מתאימה לאביהם] והנשמות שלהם על כל פנים יחיו כל חייהם כתינוקות שנישבו. כמו טרזן, [אבל בלי להיות כזה מפורסם ואהוד אלא] סתם שם בתוך מציאות שאיננה מתאימה להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2006 02:47 |
|
| |
שלום
לירון, איך נתפרשו מדברי גזענות? ולמה את מתכוונת כשאת משתמשת במילה גזענות?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2006 14:42 |
|
| |
מגי, לא ראיתי מה את ממליצה לחילונים..
ולא הבנתי את הקשר בין נאמנות למדינה לקיטוב? גם בארה"ב זה לא עובד
|
|
|