בית פורומים עצור כאן חושבים

מיסים עירוניים ע"פ ההלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/2/2006 20:25 לינק ישיר 
מיסים עירוניים ע"פ ההלכה

בהלכות שכנים פרק ו (http://www.mechon-mamre.org/i/c306.htm) מביא הרמב"ם כמה הלכות מענינות
בענייני מיסים שצריכים לשלם תושבי העיר.

ההלכות לא תואמות את המקובל בימינו, וחלקן אף הפוכות, למשל הלכה ד: "כשהן גובין מאנשי
העיר לבנות החומה, גובין לפי קריבת הבתים מן החומה: כל הסמוך לחומה, נותן יתר
". במדינת
ישראל, דווקא תושבים הגרים באיזורי ספר מקבלים הקלות במיסים.

האם לדעתכם יש מקום להשתמש בהלכות אלו גם בימינו? או שההלכות הללו משקפות מנהגים בלבד,
ובימינו אפשר לקבוע מנהגים אחרים?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/11/2010 13:07 לינק ישיר 

אכן ולא רק בעניין זה.
בהתנהגות מוסרית בין פרטים, אני חושב ששני הציבורים די דומים (ברמתם הגבוהה).
בנכונות להקרבה למען הכלל ולמען אידיאלים ובמנהל תקין הציבור הסרוג טוב יותר.
בחלקים מהציבור החרדי יש ציניות מסוימת שמקורה (לדעתי) בעודף פטפטת אידאולוגית ובחוסר התאמתה (לפעמים) להתנהגות בפועל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 12:47 לינק ישיר 

מטפחת,

איני נמנה על ציבור המזרחי, אבל הבה ונודה בקול רם שציבור זה מתנהג במוסריות רבה יותר מאשר הציבור החרדי בכל הנוגע לעניינים הנידונים כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 12:43 לינק ישיר 

אני לא מצדיק את ההתנהגות הזאת (ומידיעה אישית אני יודע שרבנים רבים מתנגדים לה בתוקף).
לגוף הערתך, החרדים שולטים לא רק בבני ברק אלא שותפים לשלטון במדינה כולה, חרדי הוא יושב ראש ועדת הכספים מזה עידן ועידנים (כלומר שותף בכיר לכל מס) וכמדומה שאין מפלגות "קואליציוניות" יותר מהחרדיות מאז המהפך ב77.
לדעתי זה קשור גם להערתי הקודמת, היות ואין בהלכה הלכות ציבור ומדינה אלא רק אלתורים והרחבה של הלכות שותפים לקהילה מצד אחד והרחבה של הסמכות לתקן תקנות מצד שני נוצרת בעיה כאשר מגיעים למשהו שגדול יותר מאשר קהילה קטנה ושצריך בשבילו יותר מאשר תקנה פה ושם.

באותו עניין, האם כאשר גפני (יו"ר ועדת הכספים) ושאר חברי-הכנסת החרדים מצביעים הם שוקלים שיקולים הלכתיים? כלומר נניח שרוצים להעביר הטבה סוציאלית מסוימת או להטיל מס חדש - יש להלכה מה לומר? האם המס מחייב על פי ההלכה? אם לא (וזו הדעה הרווחת בקרב רבים מהחרדים) איך ניתן לגרום שיכפו גזל על הציבור?
(היסטורית, בזמן שרעיון הסוציאליזם עלה רוב גדולי ישראל התנגדו לו, היום המפלגות החרדיות בישראל הן תומכות נלהבות בהטבות סוציאליות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 12:33 לינק ישיר 

מטפחת,

ומי מכהן כיום בעיריית בני ברק ובעיריית קרית ספר, ומי היה ראש עיריית ירושלים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 12:27 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
מטפחת,

ואם ישיבת פוניבז' או חסידות ויז'ניץ הייתה יוצאת למכרז מעין זה, מה אז?

תגובתי נסובה על השאלה העקרונית של מיסים עירוניים לפי ההלכה.
לגבי גניבה מהעירייה (והמדינה והציבור בכלל), הציבור החרדי ממשיך לחוש כפי שחשו יהודים בגולה מול הפריץ או שלטון עויין כלשהו - השליטים מנסים לגנוב לצורכם כמה שיותר מ"היהודים" והם מנסים לגנוב/להעלים ככל שניתן והדברים ידועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 11:07 לינק ישיר 

חברים,

נסיון נוסף להעלות סוגיה זו על הפרק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 03:52 לינק ישיר 

מאחר שאיש אינו מגיב
מה קרה? וכי עד היום לא ידעת שהרבה מאנ"ש אינם מכירים בכללי מנהל תקין? (נעזוב את יחסם לחוק)
אלא שהדיינים בבני ברק אינם עדיפים בזה על ההמון? חידוש עצוב, אבל לא גדול.

[או שמא הבעייה היא שהדבר נודע לעולם החילוני? וכמו שאומרים, שאין עונש על מעשה הגניבה אלא על מה שהגנב לא היה מספיק זהיר והשאיר ראיות, תדע שמימינו לא שמענו על עונש לגנב שלא נתפס] 

וכי היית סבור שכל העסקנים החרדים מקפידים על דברים בסיסיים יותר, כגון לא לתת עדיפות למקורב על חשבון חרדי אחר שוה לו בשמירת מצוות  ויראת שמים אבל לא במקורבות?

אולי אתה מתפלא על הדיינים שאין להם מצפון? וכי אינך שומע השכם והערב את הטענה של יתד שבלי יראת שמים אין שום סיבה שהאדם יהיה ישר? והרי רוב החינוך היום הוא להיות "טכנוקרטים של ההלכה"
הציבור חונך במזרח אירופה, במקומות שעד היום מלאים שחיתות. אצל החילונים גברה השפעת יוצאי מערב אירופה, והם התקדמו (לא כולם, עיין בחדשות), אבל אצלנו מקפידים לעשות הכל כמו שהיה פעם

כל זמן שהבעייה איננה בזה שעשו כך וכך אלא בזה שהדבר יצא לאור, ימשיכו לעשות דברים כאלו בסתר ומדי פעם תהיה תקלה והדבר יצא לאור. ועלינו להתייחס לזה כעבירה שנעשתה באונס....

לימוד זכות על הציבור: 
כל המערכת היא חלקים תלויים זה בזה, של מערכת החינוך וההנהגה והפוליטיקה, ובני אדם שאינם מתוך המערכת אלא נזקקים לשירותיה, כלומר צריכים למצוא מוסדות חינוך שיקבלו את ילדיהם, חלשים עוד יותר, תלויים ובאחרים שאינם תלויים בהם.
כבר ר' עקיבא יוסף שלזינגר בחברה האידיאלית שתכנן כתב שבלי עצמאות כלכלית אין עצמאות מצפונית, וכן כל הרבנים תלויים כלכלית בקהילותיהם, ואין ברירה אלא לקבוע שהאנשים הבודדים יעבדו דוקא ולא יהיו תלויים באחרים כלכלית, ולרבנים לא יהיה כח יותר מן האנשים הבודדים להכריע בהנהגת הציבור

כמו שכבר כתבו בפורום: אין עצמאות מצפון בלי עצמאות כלכלית. אבל אדם אינו יכול להיות מספיק לעצמו.

אם יש תקנה, היא לחנך את הציבור למצפון אישי, שכל אחד ישקול את מעשיו בעצמו, אבל חינוך הציבור נתון בידי מי שכוחו הוא בחינוך טכני. אתה יכול [חייב!] לחנך את ילדיך שיעשו את רצון הקב"ה ולא את מה שכולם עושים, אבל האידיאליזם כבר מת בציבור, ואיני רואה מה יכול לתקן אותו. [גם לא ביאת המשיח, אם הממסד יישאר במקומו]

"מרוב שיחי וכעסי דיברתי עד הנה" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 19:22 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:

אוליי אתה רוצה לעשות הפוגה קצרה מענייני הקבלה ולחזור לענייני נגלה. מה דעתך בעניין הבוררות הנזכרת על פי הנגלה?

לא מכיר את פרטי העניין, ואפילו אם אתה צודק והכל רמאויות ושחיתויות אני מעדיף להתעסק במה שאני יכול לתקן ולא במה שאינני יכול. קיטורים וריטונים לא יעזרו לכלום. אם אלמד בעצמי ואלמד אחרים דברי תורה וקדושה אני מרגיש שאני מוסיף טוב לעולם מהזוית שלי. והשאר ? לא עליך המלאכה לגמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 14:19 לינק ישיר 

שותף,

אוליי אתה רוצה לעשות הפוגה קצרה מענייני הקבלה ולחזור לענייני נגלה. מה דעתך בעניין הבוררות הנזכרת על פי הנגלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 14:09 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
שותף,
על דרך הקבלה האם נהגו שני הסרסורים כהוגן?

אני מודה לך על ההפנמה שיש בקבלה תשובה לכל שאלה, אבל צר לי לאכזב אותך. הנסתר איננו שולל את הנגלה, אלא רק מרחיב ומחבר את כל חלקיו יחד. לכן כל אשר תאמר לך ההלכה עשה, ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 14:04 לינק ישיר 

מטפחת,

ואם ישיבת פוניבז' או חסידות ויז'ניץ הייתה יוצאת למכרז מעין זה, מה אז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 14:01 לינק ישיר 

לפי ההלכה לחברי הקהילה יש זכות הצבעה לפי המיסים שהם משלמים לה.
ההלכה לא מכירה בהלכות מדינה וציבור ובשביל להתמודד איתם היא פשוט הרחיבה את הלכות שותפים (ת'אצ'ר מן הסתם הייתה מרוצה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 13:33 לינק ישיר 
על הבוררות של הרמאים

אחיי ורעיי,

ברשותכם אעשה נסיון נוסף, אחרון להיום, להעלות את סיפור שני הרמאים שנזקקו לבוררות על סדר היום.

שותף,

על דרך הקבלה האם נהגו שני הסרסורים כהוגן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 10:59 לינק ישיר 

לספרן יש סיפור נאה הקשור לענייננו ראו כאן:

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2459913&whichpage=3&forum_id=1364#R_3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 10:55 לינק ישיר 

חברים,

האם הפרשה שהעליתי לא מעניינת את אף אחד? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מיסים עירוניים ע"פ ההלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext