בית פורומים עצור כאן חושבים

הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2006 06:57 לינק ישיר 
הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.

מפעם לפעם מופיעים בחופי ארצי לוייתנים, שהחליטו שהם אינם רוצים להמשיך לחיות במים, והם נוחתים על חוף הים.
מדוע
הם עושים כן?

איש אינו יודע, אחת התיאוריות היא, ש"הסונאר" של לוייתנים אלה השתבש, והם ממשיכים לחזור לחוף, אף  כאשר הם מוחזרים למים, ואף שהדבר גורם למיתתם.

גם בחב"ד התפתחה קבוצה שהתנהגות חבריה דומה לזו של הלוויתנים המתאבדים ויותר:

הם לא רק מתאבדים הם  גם רוצחים.

הם רוצחים את חב"ד!

כמי שגדל בחב"ד, והתחנך בישיבות חב"ד, התחלתי להרגיש לא בנוח לראשונה, כשראיתי את חברי לכיתה, ואחרים, שהם "גרים גרורים" הופכים ל"מובילים" רעיוניים בחב"ד, הם  מבינים מה היתה כוונת הרבי, יותר מכל אחד אחר.

ולקולם צועדים רבי מרבני חב"ד, ואחריהם כל השאר, כעדר כבשים.

אני זוכר איך רבני חב"ד חתמו על פסק דין, המודיע לאלוקים, ולא לאחר שהם החליטו שהרבי הוא בחזקת המלך המשיח, והם פסקו  שעל אלוקים לגלותו.

לא דבר פשוט הוא, ולא פחות מזה.

כששאלתי רבים ממאמיניהם: מהיכן השטויות האלה? הם ענו לי: אילו אינם שטויות, הם פסקו לפי הלכה מפורשת ברמב"ם הלכות מלכים, וכשאמרתי להם שהרמב"ם בהלכות מלכים, כותב שה"בחזקת משיח" יהיה מלך והרבי אינו מלך? הם ענו לי: שהמלך אליו התכווין הרמב"ם  אינו מלך כפשוטו, אלא רבי=מאן מלכי רבנן, וכששאלתי אותם: ומה על המלחמות שאותם ילחם המלך המשיח? גם על שאלה זו היתה היתה להם תשובה מוכנה: המלחמות אינן מלחמות גשמיות, אלא רוחניות, שאלתי אותם: האם הכוונה גם למלחמותיו עם הרב שך? אמרו גם. שאלתי: ומה על הכפיה שה"בחזקת" יכפה? גם כאן היתה התשובה, שהכפיה עליה מדבר הרמב"ם אינה פיזית אלא בדרכי שכנוע. שאלתי אותם: אם הכל לא "בדיוק" כפשוטו, אולי גם המשיח שעליו מדבר הרמב"ם  הוא לא אדם  כפשוטו?

וכששאלתי: איך אנשים החושבים שההלכות בהן עוסק הרמב"ם במשיח, הן ב"הלכות משיח", יודעים על המלך הרוחני, על המלחמות הרוחניות, ועל הכפיה בדרכי שכנוע? נאמר לי, שהממציא שכולם חוזרים על דבריו "מעשה קוף", אינו אלא מי שהיה חברי בישיבה הגדולה, שכשהגיע אלינו מישיבת ה"ישוב החדש" היה בחור מבריק, אך עם הזמן כנראה השתבש לו הסונאר, שמאז פרסם מספר ספרים בנושא ה"רבי מלך המשיח", ואף שתוכנו של  כל אחד מספריו הוא, שהרבי הוא המלך המשיח, הרי שמצבו של המשיח השתנה מספר לספר, בהתאם עם השינויים במצב בריאותו של הרבי בעת הדפסתו.

כשהרבי היה בריא, הוא כתב בספרו שהרבי הוא המשיח מפני שעל משיח להיות בריא, כשהרביחלה, הוא כתב באחת מראיותיו שהרבי הוא המלך המשיח מפני שעל משיח להיות חולה, אך כשהרבי נפטר, המשיך המשיח להיות אדם חי, כי הרבי מעולם לא נפטר!

הוא חשב שאם  רבי יוחנן היה יכול לומר: "יעקב אבינו לא מת", (תענית דף ה עמוד ב), הוא יכול לומר שהרבי לא מת.

על השאלה:  אם הרבי לא נפטר, אז היכן הוא?

תשובתו היא פשוטה:

הרבי ממשיך לחיות, אבל הוא במצב "הסתר".

והראיה?

הוא ממשיך לבא לבקר ב-770!

אם הוא בא למה לא רואים אותו?

כי הוא בא בהסתר!

בהסתר לכל העולם חוץ ממנו, ועוד כמה מחבריו.

מה שהתחיל בקול ענות חלושה, התפתח לטירוף שסחף רבים, שענו לקול קריאתו  ו"לחמו" נגד "הניתוק",

בקול רעש גדול.

ואם תשאלוהו: מדוע המלחמות  נגד הניתוק, והרי המלך המשיח יצא בקרוב מ"המצב" בו הוא נמצא, שהוא "מצב הסתר", ויתגלה בקרוב ממש, ואז כל העולם יהיה ארץ ישראל?

הוא יענה:

פינוי גוש קטיף יעכב את "יציאתו" והתגלות הרבי כמלך המשיח!

ואם תמשיך לשאול: עד  מתי יהיה העיכוב?

הוא יענה: עד שהרבי יתגלה, לא לפני כן!

ובאם תשאלוהו: מה בין גוש קטיף לביאת המשיח?

תשובתו מוכנה:

הרבי מלך המשיח אמר שאסור להחזיר את גוש קטיף, והציונים הארורים שפינו את גוש קטיף, עכבו את ביאת המשיח!

אם שנאה גלויה לרעיון הציוני היתה עד עתה ה"סמל המסחרי" של סטמאר, הרי היא הפכה ליסוד רעיוני בין "דפוקי חב"ד", בימים אלה  פורסם ספרו החדש של ה"מבשר" העוסק במשיח, אך שלא כקודמיו אין תוכנו ה"רבי מלך המשיח שליט"א", אלא שלילת הציונות ומדינת ישראל.

הספר "בין אור לחושך", הופך בשנאתו את הספר "ויואל משה", ממניפסטו של האדמו"ר מסטמאר נגד הציונות, לפרסום תעמולה של הסוכנות היהודית, ואילו היה זה רק הוא, לא הייתי מגיב בכלל, מה כבר ניתן לצפות ממנו? שהרי השתבש לו הסונאר, הוא היה זה שהחליט שרבי עדיין חי, אף שאיש לא ראה אותו מאז פטירתו.
מאחר כשהוא לחם נגד הניתוק, הוא הכריז על מצב של "יהרג ועל ינתק", הרי אף שכולם התנתקו איש לא הרג את עצמו, מהסיבה הפשוטה:

מאמיניו והולכי דרכיו לא היו מתושבי הגוש, הם היו שם רק בימים שלפני הנסיגה, כדי לצטלם כשהם מניפים את דגלי המשיח הצהובים, ותושבי הגוש שלחמו על ביתם  לא היו ממאמיניו, והוא שאל את עצמו: מה אופציות עוד נשארו לי, כל שעשיתי עד עכשיו קרס, וכדי להשכיח את נבואותיו שלא התגשמו, הוא מצא את הציונות.

עד עתה בציבור הרחב התקבל הרושם ש"חסידי  חב"ד היא לא כמו כולם"..
האם הדבר היה כך?

יהיו שיאמרו כן! ויהיו שיאמרו לא! ויהיו שיאמרו כן ולא!

כן במעשים: ערבי חב"ד, מסיבות לחיילי צה"ל ואימוץ ילדי הנופלים במערכות ישראל, אך לא בפילוסופיה: בחב"ד השתמשו ב"שכל", הם לא הצהירו הצהרות שיכולות להביא תוצאות שליליות.

הם עשו מעשים שנראים "טוב", ואילו כאשר הם נלחצו לקיר הם הצליחו להתחמק.

למשל, כאשר היה מי ששאל האם חב"ד מכירה במדינת ישראל? ענו לו שחסידי חב"ד משרתים בצבא, ואף שתשובתו  לא ענתה על השאלה שנשאל, היה די  בתשובה כדי לבלבל את השואל, שקישר בין שירות (מילואים) בצבא, והכרה במדינת ישראל, כי הוא ידע שה"סטמארים" אינם משרתים בצבא.

כאשר האדמו"ר זצ"ל נשאל,(אג"ק כרך כה, אגרת ט'תרטו, עמודים רצא-רצג מיום י"ט סיוון ה'תשכט), ע"י חה"כ גאולה כהן:  "... שכמה חוגים וביניהם גם אני, לא קיבלו  ואינם מקבלים, וגם לא משתמשים בתואר "מדינת ישראל".

הוא ענה לה:

"הטעם מובן ופשוט, ארץ כנען ניתנה לנחלה לעם ישראל, מתחיל בברית בין הבתרים עם אברהם אבינו, ותמורת השם ארץ כנען  נקבע  השם ארץ ישראל  (הדגשות במקור), קביעות במשך כמה אלפי שנה, קביעות בתורה ועד לקביעות בפי העם מגדול ועד קטן, ואין ענינים כאלה ניתנים להצבעה ולהכרעת הרוב, הכרעה שעלולה להשתנות מפעם לפעם שינוי אשר ע"פ טבע אי אפשר לדעת צורתו ...

ב) יש מפרשים תואר האמור "מדינת ישראל" שזהו חלק מגישה הכללית ותכנית הכללית של נהיה ככל הגוים, תוכנית אשר בלשון הכתוב הרבה חללים הפילה, חללים בגוף וגם בנפש במובן הרוחני, ולצערינו ובעוונותינו עדיין עושה שמות בתוככי בני ובנות ישראל".

אף שבפיסקה ב, הוא כתב שהגישה הכללית ותכנית הכללית של נהיה ככל הגוים, הפילה חללים בגוף, ואם  השם "מדינת ישראל", הוא חלק מתוכנית זו, שבגללה נפלו חללים, הוא הצליח להסתיר את עמדתו ע"י שכתב: "יש מפרשים תואר האמור "מדינת ישראל" שזהו חלק מגישה הכללית ותכנית הכללית של נהיה ככל הגוים".

יש מפרשים, אך אינו מגלה אם הוא מסכים אתם.
למה?

כי בשביל מה זה טוב, האם יש מי שחושב שהממשלה תשנה את שם המדינה, באם יאמר לו שהאדמו"ר מליובאוויטש אמרב שיש לעשות כן?

אז בשביל מה להרגיז?

אין זה סוד כי אדמו"רי חב"ד היו בראש הלוחמים נגד התנועה הציונית ורעיון הקמת מדינה עצמאית בארץ ישראל, לפני כמאה שנה פורסם  בקונטרס האנטי-ציוני "אור לישרים", (שנדפס בוורשא בשנת תר"ס), מכתבו של האדמו"ר הרש"ב  מיו"ד בתמוז תרנ"ט (הועתק באג"ק האדמו"ר הרש"ב חלק א עמודים ר"ו-ר"י), שבו הוא תוקף את התנועה הציונית ואת ראשיה, והוא טוען שהרעיון הציוני לעולם לא יתגשם:

"... עוד זאת  באמת כל עניניהם יסודותם בדמיון בלבד, כי חפצם בלתי אפשרי לבוא לידי פעולה, כאשר לא יהיה ע"ז הסכם בשום אופן, וגם אנחנו מצד תכונותינו אין אנו מסוגלים לזה, ורק שוחד החופש והשררה מעוור עיני המתעסקים הראשים בזה, ואחריהם הכסלים בחושך ילכו". (וראו גם שם באג"ק הרש"ב חלק א עמודים ר"צ-רח"צ, את אגרת קכב, שהיא תגובה להרב אהרונסון שהיה רבה של ת"א יפו, שהסביר לאדמו"ר שהוא טעה בהתנגדותו לתנועה הציונית, במכתבו שנתפרסם ב"אור לישרים").

את אגרת "אור לישרים", פותח האדמו"ר הרש"ב בשלוש השבועות שהן "המנון סטמאר", והוא כותב: "והלא אין  אנו רשאים גם לדחוק את הקץ להרבות בתחנונים ע"ז, (עיין  רש"י כתובות דף קי"א ד"ה שלא לדחוק), וכ"ש בכוחות ותחבולות גשמיים דהיינו לצאת מהגלות בזרוע אין אנו רשאים, ולא בזה תהיה גאולתינו ופדות נפשינו...".

האם היה שינוי במדיניות, או שדבריו לא נאמרו אלא נגד הציונים?

מכתבי האדמו"ר הרש"ב שהיו ידועים לרבים  לא הובלטו, כי למי ולמה זה יועיל, אם יפרסמו את דברי האדמו"ר? וכיצד יסבירו את נבואתו שמדינת ישראל לעולם לא תקום, אז השכיחו את הדבר.

והנה הדפוקים שעד עכשיו ריכזו את  מרצם ברבי כמלך המשיח, ובניתוק גוש קטיף, החלו לפתע ללחום נגד התנועה הציונית ומדינת ישראל.
אם מבשר הגאולה שלום דב וולפא http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D_%D7%93%D7%91_%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%A4%D7%90

פירסם ספר בשם "בין אור לחושך", http://forum.chabad.fm/141/10648.html, כשהאור הוא חב"ד, והחושך הוא התנועה הציונית ומדינת ישראל, הרי בעיתון 'בקהילה' הופיע  מאמרו של הרב טוביה בלוי, רב קהילת חב"ד בנווה-יעקב בירושלים, ''שתי מדינות", כתגובה למאמרו של הסופר ר' י.מ. טננבוים שפורסם בעיתון החרדי 'המודיע' על ציונות ואנטי-ציונות.מאחר וניתן לראות את המאמר המלא ב- http://www.col.org.il/print_news.asp?17522
אתייחס רק לקטע אחד מדבריו (טור רביעי):
"ידועה עמדתם של אדמו"רי גור, הלב שמחה והפני מנחם זצוק"ל, בהתנגדות חריפה מאוד להחזרת שטחים...".

כאילו שיש ביניהם ובין חב"ד קו משווה, אלא שחולה זה שכח להזכיר את מכתבו של הרבי הריי"ץ  להרבי מגור ה"אמרי אמת", מראשית שנת תרפ"ב:

"... ואשתומם על השמע, האם כה יסר יסרנו י-ה, לא יחוס ולא ירחם? האם גם האור נהפך לחושך? חרדת אלוקים תלבישני ומנוח לא ידעתי, ואערכה שאלתי ובקשתי לכת"ר שליט"א, להגיד לי האמת, השמע כאשר התהללו  הציונים, כי כת"ר נסע לאה"ק ת"ו וקנה נחלת כרם ושדה, לייסד בתי חרושת ועבודה, ואבינם באיגרותיי כי בזה נותנים יד לחובבים ולציונים...".

יצחק אלפסי מביא מכתב זה של הרבי הריי"ץ, (מתוך "אוסף מכתבים", ירושלים תשכו עמוד ל"ב), ועוד מכתבים אחרים ממנו אל ה"אמרי אמת", באותו הנושא, בספרו "תפארת שבתפארת", (הוצאת סיני 1993 עמוד 223, כותב:
"בהמשך הוא דן במצוות יישוב הארץ ותוקף את האדמו"ר מגור על אשר השיב לשואל "כי יסע לארץ ישראל ושם יבנה בית מסחרו", יודע הוא הרבי מליובאוויטש, "אחר אשר אשר גם עליו יסוכך האלוקים ועדה גדולה בישראל-יברכם האלוקים – עורכים אליו שאלותיהם ומהם אשר בלעדי הוראתו לא יעשו דבר, ענה על שאלה כזו כי ייסע הנדד לאמעריקא או בריטניא, ואל ישים פעמיו אל הקודש ובאבקת הרוכל אשר לו".

למכתבים אלה אין זכר באג"ק האדמו"ר הריי"צ שבהוצאת חב"ד, אך מכתבי הרבי הרש"ב פורסמו.

מדוע?

האם המטורפים שהתלטו על חב"ד יהפכו אותה לסניף של סטמאר?

מי אשם בדבר?

לא המטורפים, אלא מנהיגי חב"ד, שלמרות שאינם "כה רעשניים" כפי שהיו בימי קדם, אינם מסוגלים לומר טעינו!

ואידך זיל וגמור!

תוקן על ידי - נישטאיך - 17/02/2006 7:38:47

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 12:01 לינק ישיר 

דור"א,

כל אחד מנסה לשמור על יור האינלקטואלי לפי יכולתו. יש שמאבד אותו מיד בתחילת הדיון ויש רק כאשר נוגעים במה שהוא החליט באיזה שלב בחייו שזו האמת האוניברסלית ויש אשר יעשה מעשה דיקארט בכל יום וגם הוא אינו מובטח שלא יטעה כמו דיקארט.

עכ"פ ככה זה מתחיל אחד משמיץ ברמז והשני מפורש יותר וזה כפי שאומר מואדיב מדרון חלקלק לכן ראוי להתעלם מהשמצות [אם משום מה ההנהלה לא שמה לב או עד ש] גם אם הן באות בתיבה האישית באמצעות גימטריאות וכד'.

האשכול ננעל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 11:59 לינק ישיר 

יכול להיות שעוד יתברר אחרי פיתוח רעיון הקונספירציה שעלה בדעתו של נישטאיך, שכוכבי הוא שליח התעמולה  מטעם "החפרפרת" הליטאית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 11:48 לינק ישיר 

ווטו

לא רק הדיונים האלו מביאים השמצות.

גם כשמביאים דיעות שלא משקפות את חלק מחברי הפורום (למשל נושאי האמונה) הם יוצאים מיושרם האינטלטואלי ומנסים לעשות תרגילים מכוערים , עד כדי השמצות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 11:41 לינק ישיר 

אשר*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

לא, הרבי לא אמר זאת, כי אם, שהנשיא שבדור הוא משיח שבדור.

לא, הרבי לא אמר שמשיח נמצא כאן איתנו.

כן, הוא אמר: ענוים הגיע זמן גאולתכם.

חד וחלק

כן, כתבתי שב10 החודשים האחרונים, לפעמים הרבי התרעם ומחה (כמו בשנים הקודמות), ולפעמים הגיב בפסיביות. וכמעט כל דבריהם בנויים על הפאסיביות של 10 חדשים אלו, בטענתם, שאז התחילה תקופה חדשה, שביטלה את כל המחאות של השנים הקודמות.

10 חדשים אלו הם מאותו יום כ"ח ניסן תנש"א, בה הכריז בשיחה, שכל מה שעשה עד עתה בעניני משיח היה להבל ולריק, וכעת הוא מוסר את הנושא לידי החסידים, שיפעלו בו בעצמם.

ועד לאותו יום מר כ"ז אד"ר תשנ"ב, כשקרה האירוע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2006 11:40 לינק ישיר 

טיפוס,

אתה צודק שהדברים בהחלט ראויים לצינזור אבל חושבני ש"למען ישמעו וייראו" להיכן הדיונים האלה מובילים וידעו להרפות מהם ובפרט שהם לעוסים לעייפה, נשאיר את הכתוב כאן ובאשכול הבהרה גם אכניס בקשה להרפות מפתיחת אשכולות חדשים על חב"ד ומדיון בנושא אם הרבי דימה, קיוה, חשב, רק רצה שיחשבו למענו או למען החסידים או למען למען הקב"ה, סירב בתוקף, שלא בתוקף או רק למחצה, שליש ורביע וכו' להיות המשיח.

תוקן על ידי - ווטו1 - 22/02/2006 12:28:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 11:28 לינק ישיר 

טיפוס

אתה מכיר את העיתון לאנשים חושבים שאצל העיתון הנ"ל רק המסכימים עם דיעותיהם  הם מתקריא " חושבים" אבל אלו שאינם מסכימים עם דיעותיהם לא מתקריא חושבים אלא מתקריא  "בלי תרבות" . ועל כן אפשר לכתוב עליהם הכל.

ואידך זיל גמור. תוקן על ידי - דורש_אמת - 22/02/2006 11:27:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 11:27 לינק ישיר 

י_כוכבי:

יש לי כמה שאלות. אני מקוה שתתייחס להם.

האם הרבי אמר על עצמו או על מישהו אחר שהוא המשיח?

האם הרבי אמר שזה דור אחרון לגלות דור ראשון לגאולה? אם אכן הרבי אמר את זה, כמה זמן זה דור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 11:18 לינק ישיר 

איזה קללות ואיזה השמצות! חשבתי שאני בחדרי חרדים. הפורום שלכם הרי ידוע כמצנזר את כל מה שלא עולה לרום עולם המחשבה, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 10:08 לינק ישיר 

כוכבי

הוכחת לי איך אדם שכללית כותב כחכם ועניני ברגע שעובד עבודה זרה יתיר לעצמו להיות אכזר קדוש בשמה ולפגוע בצורה מושחתת (גם אם רק בדיבור) בזולת. למה ל...... יהיה אשר חייב להאמין שהרבי שלך עם כל גדלויותיו וכו' לא יכול להיות שטעה? רק אברהם, משה ודוד יכלו לטעות?

על המרצע הזה שיצא מהשק ונעמד זקוף בהודעתך, מתריעים כל אלה שאומרים שחב"ד מלאה שנאת השונה כאשר נגמרו הסיכויים שיהפכו אותו ל'משלנו' או למישהו שיכולים להשתמש בו לתעמולת חב"ד. אני לא אומר שאני מסכים לגמרי לזה, אבל הנה הוכחת שיש דברים בגו ובהוצאת המרצע נגרם לכם רק נזק (כמו שכאשר הפלישתים מוקיעים פיגוע טרור, הם מדגישים שזה יזיק לענין הבלזטינאי ולא ח"ו שהם מוקיעים רצחנות). גם אם לא יקרה לך כלום וכך אני מקוה, כרע על ברכיך ובקש סליחתו של אשר אם גבר אתה.

תוקן על ידי - בוגיעלון - 22/02/2006 10:17:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 10:05 לינק ישיר 

חברייא והלבן,

מה לעשות, ודבריו של כוכבי נראים לי יותר חבדיים אוטנטיים מאשר דבריכם.
(אין כוונתי לאזהרות איומים וכו' אלא לאופן הבנת דברי הרבי זצ"ל),

ואף אם דבריכם נכונים והוא אכן מחה וכו', האיך לא לקח בחשבון את קטני הדעת המתלהבים והמתלהמים שודאי יתלו בוקי סרוקי בדבריו כפי שאכן קרה.

לא היו צריכים אז להיות נביא הדור בשביל להבין שכל מה שקרה אכן עלול לקרות, שהרי חכם עדיף מנביא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 09:47 לינק ישיר 

להנהלת הפורם

אני ממליץ לתת את תפקיד מבקר הפורום ליבוסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 09:41 לינק ישיר 

כוכבי, שכחת לייעץ לאשר מה עליו לעשות במקרה שיראה חתול שחור. המתחיל במצווה וגו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 09:18 לינק ישיר 

אשר, אני לא יודע אם חוקת הפורום ומידת הסובלנות שלה מאפשרת כינויים מסוג המסקנות שלך כלפי הרבי, אבל גם אם כן, הרי שהדבר מעיד על הפורום כמו עליך. זאת - התגובה של זבובים טורדנים מסוגך -  הייתה הסיבה העיקרית שבגללה הודיתי לנישטאיך על פתיחת האשכול בפלטפורמה הזאת.
צריך מידה גדושה של יהירות מהולה בטיפשות וגסות רוח, כדי לכנות נשיא בישראל בכינויים שאתה מעז, מבלי שירעדו אצבעותיך מעל מקשי המקלדת. אבל עוד חזון למועד. מי יתן שתסיים את חייך בשלום, אתה ובני משפחתך. הנה לך עצת חינם. אם חלילה יקרה משו, רוץ להשתטח על הציון. במקומך הייתי עושה זאת עוד קודם.
ולגופו של עניין, אני מסכים איתך. אלא שבניגוד לאחרים, מלאי כוונות טובות, לעניות דעתי הרבי אינו זקוק לעורכי דין ויחצנים שיסבירו אותו, אם כי ברור שהיומרה הזו, לדברר אותו, נובע ממקום נעלה: הרצון לצייר את הרבי באור חיובי כפי שנדמה להם שהוא ראוי לו.
 אני בהחלט מודע לעמדת הנחיתות שבה הדברים נראים נכון לעכשיו מבעד לפרספקטיבה המוגבלת של אנשים מגושמים מהסוג שלנו.  גם בלעדיך ברור לי שעלי להתמודד ב"אומץ" עם הפער שבין המציאות כמו שהיא משתקפת בעינינו, לבין מה ששמעו האזניים מהרבי. ולמרות שבעיני השאלות הם שאלות. ותשובות לא תמיד - אני מודה - יש באמתחתנו. למרות כל זה ואעפ"כ - ובזה לעניות דעתי נבחנת מידת הנאמנות וההתקשרות של חסיד - לרוב החסידים ברור, שכל מילה מדבריו הקדושים יתקיימו. נקודה!
אני מלא הערכה לחסיד שנקודת המוצא שלו היא גישה שופעת ביטחון ברבי ואמונה בו, אמונה שכל השאלות חסרי המענה לא מערערים ולא סודקים אותה, מאשר מישהו עם הבעה נפחדת שכל הזמן מתפתל וחש בצורך לעגל פינות וזוויות ולפעמים, כשדוחקים אותו לקיר, הוא ממש מתכחש לדברים מפורשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 07:13 לינק ישיר 

בוגי

אין כאן שום מעגל קסמים , המשל בא להבהיר יתכנות של הבדלי גילוי בין המקומות אפילו שהמקור אחד.

כלומר זה שיש בורא אחד לא מחייב שיראה בכל מקום בצורה זהה , וכל ההבדלים שנראים לנו בעולם הם מחמת עוצמת גילוי הבורא , ואת זה המשל בא להסביר.

אבל ברור שהיות והבורא אחד אי אפשר להפריד בין האור למאור , רק שהמאור אינו מושג לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 07:11 לינק ישיר 

'ניטשייך',

אחד מעמודי התווך מתביעותיו של הרבי [ביד החסידים] ב'משפט הספרים' היה, שאצל 'רבי' אין מקום לעשיה, אמירה או כתיבה של דבר אחד כשהאמת מורה על דבר אחר [והדבר ידוע ומפורסם]. ולכן, אין לומר שחיוכו ומאור פניו של הרבי [כפי שנראה בתמונה שצורפה ועוד יותר: כפי הנראה והנשמע בקלטת הווידאו מאותו מעמד], בעת שקיבל מידיה של אותה אישה את התוף, נעשה מתוך רחמים כלפי אותה אישה.

והדברים קל וחומר...

ומה אם בעת התוועדות, קבל אלפי איש, לא היסס הרבי לומר: "שלו ישנה הדבר פעם נוספת, הוא יצא באמצע ההתוועדות מבית הכנסת", על אחת כמה וכמה במפגש פרטי מצומצם יותר, אם לא הייתה דעתו של הרבי נוחה מזה, היה הרבי אמור להעיר על כך...

יתרה מזו: במקרה של הגשת התוף לידי הרבי, לא הייתה זו רק 'הסכמה שבשתיקה', אלא הרבי אף עודד את אותה אישה ובאותו מעמד העריף עליה, הרבי, ברכות עד בלי די.

כדי למנוע תגובה מעיין זו שהגבת, ציינתי בסוף דברי [על כל פנים ברמז ליודעי ח"ן] את סיפור המקרה שהיה בנוגע למנהג חסידי חב"ד שלא ישנים בסוכה וד"ל.

תוקן על ידי - חד_וחלק - 22/02/2006 7:13:45

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הלוייתנים המתאבדים וחב"ד.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext