בית פורומים אחרדים-אלעד

תביעה נגד מד פארק בבעלות צביקה הרבסט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/2/2006 12:12 לינק ישיר 
תביעה נגד מד פארק בבעלות צביקה הרבסט

תביעה ובקשה לאשרה כיצוגית הוגשה נגד חברת מד פארק מפעילת מדחני החניה התביעה בסך 58 מליוני שקלים התובעה אלקנה בישיץ טוען באמצעות עו"ד בן ציון אדורם  לטענתו, חלק מעבודתו היא ביצוע מעקבים ותצפיות אחר אנשים ומקומות ולשם ביצוע עבודתו הוא משתמש בשירותי החנייה של מד פארק . באמצעות עו"ד בן-ציון אדורם, טוען התובע כי מאחר שהמדחנים אינם מספקים חשבוניות מס ואסמכתא לחנייה בהם, אין לו הוכחות לפיהם צרך את שירותי המדחנים. בעקבות כך הוא אינו יכול לקבל משלטונות מע"מ את החזר מס התשומות הגלום בתשלומים ששילם, לנכות את הסכום כהוצאה בדיווחיו לשלטונות מס הכנסה ולהציג ללקוח את החשבון. כמו כן בחלק מהפעמים בהם לא היה לו הסכום המדויק הנדרש עבור זמן החניה הוא נאלץ לשלשל למדחן סכום .כפול בעוד שהמכשיר אינו מחזיר עודף

ממקורבים להגנה נודע שקו ההגנה יהיה שהחברה שייכת לאשתו.

אני לא השתניתי המציאות השתנתה......

תוקן על ידי - זופ_ניק - 23/02/2006 12:20:38

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2006 07:42 לינק ישיר 

כל הנושא הוא סתם קישקוש

אין היום אפשרות בארץ לתביעה יצוגית

בית המשפט לא מכיר בזה וכל הבקשות לתביעה כזו תקועות כרגע

אפילו ידידינו שמוליק גרוסמן הגיש פעם בנושא השפ"פ (זכיה בטוחה) אולם לה לא התקדם.

חוץ מזה גם בתחבורה ציבורית אין קבלות באוטובוסים.

מי שרוצה ניגש למשרדי אגד או דן.

גם העיריות נוהגות לעשות ככה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2006 07:38 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2006 23:12 לינק ישיר 

לפי דעתי הם אפילו לא יקבלו אישור מהשופט לתביעה יצוגית.

כמעט שום מכונה אוטומטית לא מוציאה קבלה.

אני קונה ליד המשרד במכונה של סנדוויץ וקולה, אז מגיע לי להזדכות על ארוחת הצהרים?

זהו סתם ניסיון נוסף של מישהו להתעשר בתביעה יצוגית, הפעם נראה שאין סיכוי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/2/2006 21:43 לינק ישיר 

היבט נוסף שלא הועלה בתביעה והוא הוכחת הכנסת כסף למדחן, במקרה שאדם טוען שהוא שלם על החניה והפקח רשם דו"ח על מי חל חובת ההוכחה שבאמת לא היה כסף במדחן. הרי ידוע שהפקחים מתוגמלים על דוחות  ולפעמים הם רושמים בהפרשים של דקות והיו מקרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2006 21:14 לינק ישיר 

השאלה המרכזית כאן היא אם מדפארק היא זכיינית של העירייה, שקיבלה מהעירייה את הזכות לגבות מתושבים דמי חניה כנגד העברת אחוזים מהגביה (או סכום קבוע לכל מקום חניה) לעירייה, או שמא מדפארק היא בסה"כ ספקית שרות של העירייה, שמעמידה לרשות העירייה מכשיר שגובה את הכסף ותמורת זה היא מקבלת תשלום קבוע פר מכשיר, או אחוזים מהגביה.

אם מדפארק קיבלה את הזכות לגבות דמי חניה בזכיינות, התביעה נגדה היא במקומה, מכיון שהיא זו שמקבלת את התשלום מהאזרחים ועליה להמציא להם קבלות (ואולי, בספק גדול, גם חשבוניות, כמו שטוען התובע). לעומת זאת אם היא רק מספקת לעירייה מכשירים שהעירייה משתמשת בהם כדי לגבות כסף, ברור שאין שום מקום לתביעה נגדה. גם נגד העירייה אין כ"כ מה לטעון מכיון שעיריה לא גובה מע"מ על אגרות והיטלים ואסור לה להוציא חשבונית מס, ולכן טענתו של העו"ד שהוא לא יכל להזדכות במס תשומות - מגוחכת. לכל היותר ניתן לתבוע את העירייה על אי הנפקת קבלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2006 20:32 לינק ישיר 

בארה"ב אין גם עודף באוטובוסים.

עניין של נורמות ולא בטוח שמה שתופס שם תופס גם כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/2/2006 18:14 לינק ישיר 

שוב, התביעה נגד מד פארק משוללת כל יסוד, זה שמד פארק מספקת מכשירים ללא אפשרות להדפסת קבלה, אינו מוריד מאחריות בעלת המדחנים וגובת התשלום שהיא העירייה, באם יש חובה לתת חשבונית, באחריות העירייה כגובת התשלום לדאוג שחברה זו או אחרת תדאג להתקנת מכשירים מתאימים שמוציאים חשבונית, בכך שהעירייה פנתה וסגרה עיסקה עם חברה שמספקת מדחנים ללא חשבוניות זאת בעית העירייה בלבד, אלא אם כן נחתם הסכם בין העיריות למד פארק לכך שהם אחראים לתפעול המכשירים ולאיסוף הכספים מהם וגם לתביעות משפטיות שיצוצו בעקבות המכשירים, ועל הסרת אחריות מהעירייה..

לסיכום, הסטנדרט בכל העולם הוא מדחן שלא מוציא קבלה ולא מחזיר עודף, בארה"ב אין מדחן שמחזיר עודף, זה בדיוק כמו המדחנים כאן, ולא נראה לי שמישהו תבע שם מליוני שקלים בעקבות כך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/2/2006 16:15 לינק ישיר 

צורם, השאלה מי אחראי לכך שאין קבלה במכשירים.

אני מתקשה להאמין שהעירייה הורתה ואפילו בעקיפין למד-פארק שלא להנפיק קבלות.

לגבי העודף, צריך לבדוק טוב טוב. מאות רבות של מכונות ברחבי הארץ אינן מחזירות עודף אבל מפעילות נורית מיוחדת שמודיעה על כך. לא נראה לי שמד-פארק לא החזירה עודף כמדיניות.

העו"ד תבע, אז הוא כבר עשה מהסיפור מטעמים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/2/2006 15:51 לינק ישיר 

למה התביעה נגד מד פארק?

אם כבר תביעה אז נגד העירייה שגובה כסף ללא קבלה, מד פארק בסך הכל מספקת שירותים לעיריה והכסף מהמדחנים הולך ברובו לעיריה ולא למד פארק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > תביעה נגד מד פארק בבעלות צביקה הרבסט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext