בית פורומים קונצרטים של חזנות

דיווח מהשבת ב"נובוטל"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/2/2006 00:11 לינק ישיר 
דיווח מהשבת ב"נובוטל"

שבוע טוב

השבת השתתפתי בתפילות עם החזנים האחים רנד ויצחק הלוי וצדוק גרינוולד.

בליל שבת ניגש החזן גרינוולד, כבר מתחילה הרשים בצליל הנהדר מקולו, הוא ביצע את הקטע שמעה ותשמח ציון.
קול ד' בכח - על בסיס תפילותיו של קוסביצקי.
ד' מלך - בלזר -קוסביצקי.

הפסקה - דרשה מרבה של יד אליהו.

כאן עלו ארבעת החזנים בקטע רזא דשבת כולם היו נהדרים, והביצוע היה מעולה.

החזן המשיך בתפיל ערבית, וביצע בצורה מושלמת את הקטע אהבהת עולם בעיבוד נהדר למקהלה שכתב רפי ביטון בשילוב עם החזן, הביצוע היה יפה מאד.

המעביר בניו ביצוע של המקהלה וסיום יחד עם החזן.

השכיבנו החזן ישראל רנד ביצע שילוב של  הלחן של קוסביצקי וסקונדא, ביצוע נהדר.

אח"כ ושמרו מקהלה עם הסולן הילד, מיוחד מאד.

"רצה במנוחתנו", הביצוע היה יפה מאד, הלחן היה מעורב מכמה לחנים. 

שבת בבוקר
עוד מעט אמשיך. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2006 10:51 לינק ישיר 

מר בייביסיטר היקר
(וגם לכל האחרים שהגיבו לדברים שכתבתי)

אני מודה לכל מי שהתייחס וחילק לי מחמאות על הדברים. אבל חברים יקרים, כולכם התייחסתם ל"דיווח". אני לא דיווחתי, רק כתבתי את ההתרשמות שלי. וכל מי שחולק עלי - לגיטימי לחלוטין.

לעצם הענין, מר בייביסיטר כותב "הקהל היה המום..." לענ"ד זו בדיוק הבעיה שהצבעתי עליה, הרצון להרשים בעוצמות קוליות גבוהות, הרצון להידמות למישהו אחר. וגם מר בייביסיטר מציין שמדובר רק על הפסוק הראשון לכו נרננה. מה עוד שהקהל לא היה המום כי הקהל ציפה לשמוע את קולו של צודיק כמו שהקהל זוכר אותו מהקונצרט בבנייני האומה לכבודו של משה שטרן.
בברכת התורה, העם והארץ בני וייס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2006 20:36 לינק ישיר 

בני וייס היקר!
 ראשית אודה לך על הדיווח הביקורתי משהו שנכתב בטוב טעם... תודה!

רציתי להגיב לך על דברים שנכתבו כלפיי בדיווח.. אני כתבתי שהקהל היה "המום" עם תחילת התפילה. ואתה חושב אחרת ממני. לגיטימי.

אני רוצה רק להסביר את הכוונה שלי... ואולי תסכים איתי... לא התכוונתי על הלם שנמשך לכל אורך התפילה. התכוונתי, ואני עדיין חושב כך שהפתיחה במיוחד, (המילים "לכו נרננה לה' נריעה לצור ישענו") נעשתה בצורה יפה מאוד. אנשים בהחלט היו במין "הלם" מהקול שלו, יש לו קול נדיר באיכותו וביופיו והיופי והאיכות האלו הובלטו מאוד בפתיחה, דבר שנתן "מכה" לקהל...
...
...
...
...

על ההמשך אני לא מדבר....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2006 11:07 לינק ישיר 

בשביל דיווחים כמו של בני- בשביל זה יש פורום חזנות !

דיווח הוגן, קולע ולעניין בלי חשבון לאף אחד, אבל...... מסוגנן בצורה מכובדת.

אני מסכים עם כל מילה, והייתי מוסיף, שכל הסיפור של שבתות עם חמשה חזנים עבר את גבול הטעם הטוב. אין צורך ואין ערך להופעת יותר מחזן אחד, ואולי שנים כדי שיהיה מעניין. אבל קירקס שלם של חזנים רק מבטל את האפשרות של כל חזן לתת ביטוי  בכמה תפילות שלימות. וכמובן שכל הקטע של התערבות אחד בתפילה של השני מורידה מכבודה של התפילה, והופכת אותה להצגה זולה.
  ובלי לפגוע באף חזן, עדיף לשמוע חזן אחד טוב כל השבת, מאשר בליל של חזנים מתלמדים למחצה שליש ורביע, שכל אחד אינו יכול להשלים את התפילות בעצמו.

אל תהפכו את התפילות לקירקס- גם אם זה בבית מלון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2006 09:43 לינק ישיר 

בני היקר, נהניתי מאד לקרוא את הדיווח הנהדר שלך מסוגנן כמו שצריך. תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2006 08:25 לינק ישיר 

דיווח מדוייק ואיכותי, תודה רבה בני על ההשקעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 23:04 לינק ישיר 

שלום לחברים,*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

לקח לי זמן רב להחליט מה לכתוב על שבת זו. מצד אחד אינני מוצא שום טעם בפרסום מה שלא היה טוב. זו סתם רכילות ואני משתדל למשוך את ידי ממנה. מאידך, לכתוב שהכל היה ורוד – זה פשוט לא נכון וזה יפגע באמינות של הפורום שלנו. אז אולי לא לכתוב כלום? כבר היה מי שאמר שזו "שתיקה רועמת".

(יש לי דה ז'ה וו של שתיקה רועמת מהמלון הזה בשנה שעברה:

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1289257)

ובכן, כדי להרגיע את כולם, המצב לא היה רע כלל ועיקר. סה"כ היתה שבת נעימה ויפה, קבוצה קטנה ואינטימית, חווית שבת מעשירה, וכן, גם חזנות טובה (טובה יותר וטובה פחות). הואיל ונמסר כבר דיווח מפורט על היצירות שבוצעו, אשתדל להתמקד דווקא ברשמים שלי משבת זו על כל היבטיה ובביקורת בונה בלבד ולא ביקורת לשם ביקורת.

קראתי את שכתבו קודמי באשכול זה ולרגע תהיתי האם הם ואני היינו באותה שבת באותו מקום ועם אותם חזנים. מסתבר שכן אך כנראה שכשם שפרצופיהם שונים, לא רק דעותיהם שונות אלא גם ההתרשמות של כל אחד ואחד היא שונה.

אתחיל דוקא בנושא הארגון. נראה שדורון גל עזר הפיק את רוב הלקחים מהשנים קודמות והפעם היה שיפור ניכר בכל נושא הארגון. לוחות זמנים, מיקומים בארוחות, נגישות לחדר האוכל ולאולם התפילה, קבלת חדרים וכו'. יישר כח לדורון. היתה הפתעה נעימה לפגוש את הזמר החסידי ישראל פרנס שליווה אותנו במשך כל השבת והנעים לנו את השבת בשיר, זימרה והומור רב חן.

בכלל, כל נושא הארוחות קיבל השנה מימד אחר לחלוטין הן בזכות הארגון והן בזכותו של ישראל פרנס. יישר כח גדול.

ותודה מיוחדת לחזן העולמי *:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />משה שטרן שהרופא אסר עליו לשיר........................בחינם. והיות והוא ממושמע לרופאיו הוא אכן לא שר, אבל לא ויתר לנו על מספר בדיחות מוצלחות שגרמו לצהלות צחוק רבות בקהל.

אמשיך בנושא המלון. אשתקד התלוננו כי התפילות נערכו בלובי תחת תקרת זכוכית. חם, רועש ומפגין זלזול וחוסר סבלנות. ובכן, השנה סוף סוף גמרו להכין את האולמות בקומה 2-. ברם, האולם מחניק, המזגן חזק מידי והדי הרעש מהמסדרון מפריעים מאד למהלך התפילה. ככלל יש למלון הרבה מה לשפר בנושא השרות לאורחים. חסרו מלצרים בארוחות שיהיו מוכנים לספק את צרכי הסועדים. אפשר להגיש על השולחן שתיה נוספת פרט למי ברז עם טעם לוואי, ואגב מים – מדוע כל כך מעט מים לכל שולחן. קשה לשים מראש 3 קנקני מים לכל שולחן?

בשנים הקודמות דורון ערך שבתות אלו במלון רמדה רנסאנס. אני בהחלט ממליץ לו לחזור לשם.

ובכן לתפילות:

בליל ש"ק זכינו לשמוע את קולו הנעים של צודיק גרינוולד. צודיק התחיל את התפילה ברגל ימין. אבל מכאן ועד להגיד הוא היה ענק, המרחק רב. לכתוב שכולם היו "המומים" מהיכולת הקולית והחזנית, או שהתרשמנו מהאמירה – תוציא אותי מה"התרשמנו" הזה. אני כמעט מסכים עם מה שכתב מר שחסד3 כי אין ספק שהוא יעלה לפסגת החזנים. למה כמעט מסכים? כי זה תלוי רק בו.

הקב"ה חנן את צודיק בקול זמיר. זו מתנת שמים וצריך לדעת לשמור עליה ולטפח אותה. הקול בלבד כשלעצמו אינו מספיק. צריך להשקיע הרבה ע"מ להגיע לרמה של "פסגת החזנים". לענ"ד, ישנה טעות אחת גדולה מאד באשר לצודיק. גם צודיק וגם הציבור צריכים לדעת שצודיק הוא צודיק ולא הלפגוט. אסור לו לנסות ולהיות הלפגוט כי הוא לא, והוא אף פעם לא יהיה. כמו שאריה רנד איננו ישראל רנד וישראל רנד איננו אריה רנד והם אף פעם לא יהיו האחד במקום אחיו.

בהתאם לכך היתה גם רמת הציפיות מצודיק וחבל שהציבו בפניו רף כה גבוה שחזן בעל נסיון כשלו אין לו שום סיכוי לעבור אותו. אני סבור כי כהופעה ראשונה של חזן, ההופעה לא היתה רעה כלל – אילו זה לא היה בשבת חזנות בבית מלון. זו הופעה שמתאימה לביכנ"ס שכונתי קטן (ואני האחרון שיזלזל בבתי כנסת שכונתיים קטנים) אבל לא לבית מלון בו כל אורח משלם כ-1000-1500 ש"ח עבור שבת חזנות.

למשל: להתיימר לשיר את ד' מלך של קוסוביצקי עם נסיון כה קצר – בשביל זה צריך אומץ בלתי רגיל. זה בדיוק מה שכתבתי קודם. הנסיון להיות הלפגוט (ומי אמר שדוקא הלפגוט הוא מודל לחיקוי? הוא בהחלט מודל לחיקוי אבל לא רק הוא. ישנם רבים וטובים יחד איתו).

לסיכום צודיק יקר שלנו, אתה צעיר, עתידך עוד לפניך. את הכלים קיבלת במתנה מהקב"ה. עכשיו תפקידך לקחת את הכלים האלה וכמו במשחק הרכבה מורכב, לדעת לשים כל כלי במקומו הנכון בזמן הנכון ולתפקידו הנכון. לענ"ד עליך לאסוף את הכלים ולהתדפק על דלתם של גדולי מורי החזנות בדורינו, להציגם בפניהם ולבקשם כי יואילו ללמד אותך את השימוש הנכון בהם. אנחנו נמתין לך בסבלנות כי אנחנו יודעים לאן זה עשוי להגיע ולמה אתה יכול להיות מסוגל בעבודה נכונה תחת ידם של מורים נכונים. עלה והצלח, נהניתי ממך.

כבר נאמר שלתפילת שחרית עלה החזן יצחק הלוי ממנצ'סטר. גם הוא חזן צעיר ומבטיח. אין מה להשוות בינו לבין צודיק. הם בכלל לא באותו סגנון, לא אותן יכולות קוליות ולא אותה גישה לעמוד התפילה. על אף נסיונו הקצר יחסית של יצחק הלוי מרגישים כי יש לו כבר רפטואר. נהניתי מתפילתו. יצחק לא ניגש לעמוד לשיר, הוא מתפלל. תפילתו חמה מאד, זה יוצא לו מהלב וככה גם מרגיש הציבור. דוגמא לכך היא העדפתו את יצירתו של מלבסקי ב"לקל ברוך נעימות יתנו" מאשר את היצירה הקלאסית של בן ברוך. אגב, אמנם יש נקודת זכות גדולה למקהלה על ביצוע יצירה זו כשהם עשו פעם ראשונה חזרה רק בשבת בבוקר (התווים בעיבודו של ריימונד גולדשטיין היגיעו בפקס רק ביום שישי, הם החזיקו בידיהם תווים על נייר צהוב של פקס) וביצעו את היצירה בצורה יפה מאד. אך אסור להתעלם מהטעות שהיתה למקהלה כאשר נתנו לחזן להגיד את הקטע החזני של "אור חדש על ציון תאיר..." לפני קטע השירה של המקהלה. זה בדיוק הפוך וזה לא נשמע טוב. על זה נאמר טעות לעולם חוזרת – נקווה שבפעם הבאה זה יהיה בסדר הנכון.

לצערי, יצחק הלוי עלה להתפלל כשהוא צרוד קמעה וזה מאד הפריע לתפילתו. לאחר התפילה הוא אמר לי כי המזגן "גמר" אותו. אני בהחלט מסכים. גם אני הרגשתי יובש קשה בגרוני בגלל המזגן. מי שהיה בקונצרט ביום חמישי בערב או ראה את קטעי הוידיאו שמנחם העלה לפורום, שמע את קולו של יצחק הלוי. זה לא היה אותו קול ששמענו בתפילת שחרית וחבל.

אין לי ספק כי יצחק על המסלול הנכון, הולך בבטחה צעד אחרי צעד ומתקדם בעולם החזנות. שמענו אותו לפני שבועיים בשבת של קראוס בקטעים בודדים ובחצי תפילת שחרית (חזרת הש"ץ בלבד) ועתה שמענו אותו בתפילת שחרית מלאה. אני משוכנע כי בקצב הזה, ככל שיצבור יותר נסיון, עתידו לפניו.

לאחר קריאת התורה פתח החזן אריה רנד. פעם ראשונה שאני שומע אותו. מאד נהניתי מתפילתו של אריה רנד. חזן בעל אמירה, בטוח בעצמו, משרה רוגע על סביבתו, בעל נסיון עשיר ו"מספק את הסחורה". חבל שלא יוצא לנו לשמוע אותו יותר בארץ. במוצש"ק הוא אמר לי כי בתקופה זו של השנה שאצלם זה קיץ, הוא נוהג לבוא לארץ כמעט כל שנה. כדאי שהאמרגנים, המארגנים והמפיקים למיניהם ירשמו זאת לפניהם. מאד מצא חן בעיני הסיוע של בניו של אריה שעמדו לידו בתפילה ונתנו לו גיבוי וליווי. חבל שגם הוא עלה עם גרון יבש ולא התאמץ קצת יותר לתת יותר עוצמה בתפילה. התפילה היתה מאד נעימה ומאד יפה אבל חסרה העוצמה.

כוכב השבת היה ישראל רנד שנראה כאילו היו לו חיים קלים, קטע פה וקטע שם פלוס ברכת החודש, אבל בפועל הוא זה ש"היה מאחורי הקלעים". נכון שהוא לא התפלל אף תפילה מלאה אלא רק מספר קטעים, אבל הוא כל הזמן היה בקשר עין (וגרון) עם החזנים כולם ועם המנצח ופשוט ביצע ניהול מוזיקאלי של התפילה. גם בקטעים המשותפים (הדואטים, הטריו והקוורטט) ישראל הוא זה שניהל אותם ועשה אותם כה מוצלחים. בשלב מסויים ישראל אמר לי בזחיחות דעת מה, כי הוא בא רק לנוח. הוא לא מתפלל אף תפילה. ישראל, אם זו המנוחה שלך, אשרינו. רק אל תשכח לקרוא לנו כשגם תרצה לעבוד.

אם כבר דיברנו על הדואטים הטריו וכו'...

תפילה בנויה לחזן וציבור, לא לחזנים וציבור. היות ויש חזן והוא מוזיקאלי וזקוק לליווי מוזיקאלי הוסיפו גם את המקהלה. אבל עדין התשתית היא חזן וציבור. קונצרט זה כבר משהו אחר. כאן אפשר לשלב כל מיני מבנים מוזיקאליים אפילו כיד הדמיון הטובה. לדעתי רוב היצירות החזניות בתפילה כלל לא בנויות לדואט ובוודאי שלא ליותר מזה. הן בנויות לחזן העומד לפני קונו כשליח של עדתו. להחליף את החזן מידי פעם בקטע זה או אחר ע"י חזן אחר, אין בעיה. דואטים, טריו קוורטט ועוד ועוד, נא מתנו את המינון. שימרו זאת לקונצרטים.

מספר מילים על המקהלה:

המקהלה של רפי יצאה השבת מגידרה. היא עבדה קשה מאד כדי לתת תמיכה וליווי לחזנים, ואני סבור שהם עשו זאת יפה מאד במגבלות שהיו. העירו כאן על תקשורת בין החזן והמקהלה. לענ"ד לא היתה שום בעיה בתקשורת. היתה בעיה בליווי ובתמיכה שהחזן ציפה לקבל מהמקהלה או לפעמים גם דילג עליה. וההוכחה לכך היא תפילת מוסף עם החזן אריה רנד וברכת החודש עם ישראל רנד – שם לא ראינו שום "בעיית תקשורת" של החזן והמקהלה. (ראוי לציין את הכימיה הדו-סיטרית שמשודרת בין ישראל רנד לרפי ולמקהלה. בתחילת תפילת שחרית רפי היה מאד מתוח וכשעלה ישראל לשיר את עזרת אבותינו של משה שטרן, כל המתח התפוגג וירד בבת אחת.) אל לנו לשכוח שהמקהלה עבדה השבת עם שני חזנים צעירים וכמובן שזה משפיע על תמיכת המקהלה בחזן. יתר על כן, כשהחזן מגיע לא מוכן לתפילה גם זה פוגע בצורה משמעותית מאד באפשרויות הליווי והתמיכה של המקהלה. אפילו ד"ר סובול האגדי עם המקהלה המנוסה של "יובל", שבת "שמות" תשס"ה בקראון פלאז'ה: בליל שבת עלה דודו פישר לקבלת שבת וערבית, והוא לא היה מוכן! לולא נסיונו העצום של ד"ר סובול היו זורקים עליו עגבניות. אבל אתם חושבים ששם הכל הלך חלק? גם לא. אפילו אצל סובול כשהחזן לא מוכן יש בעיה בליווי והתמיכה שהמקהלה יכולה לתת (אתה יכול להביא את הפרה לשוקת, אתה לא יכול להכריח אותה לשתות). מרדכי נתן שם את הנשמה, את הכל, ואף אחד לא יכול לחלוק על הרמה הגבוהה שלו ואכן הוא היציל שם את המצב. ולמרות זאת הרגישו שלפעמים דודו כלל לא ידע מה לדרוש מהמקהלה.

המקהלה הוסיפה לשורותיה שני ילדים. חסון בן ה-14 ואורעד כץ בן ה-7. הילדים הוסיפו נופך נחמד למקהלה במעט הקטעים שהשתתפו. אני חושב שע"מ לצרף ילד או שנים למקהלה צריך לעבור קודם אימון הרבה יותר מאסיבי עם הילדים. הילדים שרו יפה ויש להם קולות יפים. כמובן שקולו של בן ה-14 לא כקולו של בן ה-7. אבל הם צריכים עוד ועוד אימון. ילד בהופעה לא יכול לקבל פתאום שינוי. הוא חייב להיות מתורגל מראש לכל מה שהוא צריך לשיר ויותר מזה גם לכל תקלה או התפתחות אפשרית. בצבא היינו קוראים לזה – שתדע לפרק את הרובה גם כשיעירו אותך ב-2 בלילה עם יד קשורה מאחורי הגב.

לסיכום היתה שבת נעימה ויפה אך לא מספקת מבחינת חזנות. לטעמי צריך לשנות את המינון של חזנים ותיקים וחזנים צעירים. למרות שהיו שניים ותיקים ושניים צעירים – התפילות התחלקו שתיים צעירים ואחת ותיק. לענ"ד צריך לבנות את התפילות על חזנים ותיקים ושילוב של חזנים צעירים. למשל רצוי לחלק את ליל שבת ל-2 תפילות, קבלת שבת לחזן צעיר ותפילת ערבית לחזן ותיק.

יישר כח לרב בר שליט"א, הרב של יד אליהו, על דרשותיו היפות, שיעור הדף היומי השכם בבוקר,  וסיפוריו שובי הלב.

בברכת התורה, העם והארץ בני וייס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 14:33 לינק ישיר 

מנחם יקירנו,
אתה מציין בסוף דבריך שהיה חם וזה העיק על החזנים, אוקיי אז יש לך תירוץ למה החזן לא היה טוב, אבל שורה תחתונה בליל שבת היה תפילה חלשה מאד, רנד היה בסדר, וגם רזא דשבת, אבל לא יותר מזה.
אני סבור שהבעיה היה שגרינוולד בחר להתפלל בפעם הראשונה לפני קהל ועדה במלון לפני אנשים שמשלמים ממיטב כספם על השבת, וזה טעות,גם לא חסר בדיוק בתפילה הראשונה לבצע את כל הקטעים הקשים, עדיף מעט כמות ובאיכות מאשר מעט איכות וכמות, ושוב, כל האופציות האלו בפעם הראשונה זה לא במקום הנכון.

יצחק הלוי הוא כבר יותר מנוסה אבל עדיין לא מספיק, ובכל זאת אני באופן אישי נהניתי ממנו רואים עליו שהוא מתפלל מהלב, וגם הרפרטואר שלו מאד מגוון.

אריה רנד הבעיה שלו באמת היה החום, יש לו נסיון רב הרבה שנים בחו"ל, וגם בקליפ מהקונצרט ראיתי שהוא היה מעולה, ובשבת היה גם חם 2 קומות מתחת במקלט.וגם מזגן מול החזן. ועל אף כל זה הוא היה מעולה בקטעים כמו בעבור דוד וגם בברכת החודש בדואט עם אחיו, ואח"כ בתפילת רצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 11:19 לינק ישיר 

חזנוטנטו
אני נכנע, לא משתתף בויכוח לשם ויכוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 10:35 לינק ישיר 

מאיפה המידע שלך שנראה שיפור השבת בחיפה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 10:27 לינק ישיר 

חזנותנטו
צייתי את זה כעובדה!
יחד עם זאת אם קראת את כל דברי,כתבתי ש"צודיק גרינוולד" יגיע לפסגת החזנים בעולם.
אין לי ספק שעוד ועוד "שעות חזנות" יחד עם המקהלה יביא לתיאום מושלם, ומי שישמע את גרינוולד
בשבת הקרובה (תרומה) בבית הכנסת "היכל שושנה" בחיפה בתפילת קבלת שבת יחד עם מקהלת קולות מן השמים יראה שיפור.
אני מאחל לכולנו עוד ועוד חזנים כגרינוולד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 09:35 לינק ישיר 

שחסד3, לא היתי בשבת אבל דבריך הצחיקו אותי, אתה כותב שלא היה תיאום עם המקהלה כמה פעמים.

מה רצית שחזן בתפילתו הראשונה בקריירה החזנית שלו יהיה מאה אחוז, הקשר בין המקהלה לחזן נרכש עם נסיון ואת זה אין לחזן בפעם הראשונה וגרינוולד הוא כזה, תראה את רפי עובד עם הלפגוט בשבת הקודמת אפס טעויות, וגם עם מוצן ורנד אפס טעויות, אז מה זה אומר שהבעיה היא במישהו אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 09:30 לינק ישיר 

גם אני מצטרף לקודמי שהשבת היתה נהדרת,לכך יש להוסיף גם את פרנס שהנעים בזמירותיו בארוחות.
החזן גרינוולד מעולה אין ספק שהוא יעלה לפסגת החזנים בעולם.
אני נזכר שרק לפני זמן קצר לגלגו עליו ואמרו שהוא יודע קטע אחד בלבד "ובכן יהי רצון" והנה השבת נדהמתי מיכולתו, מקולו הנקי ובעיקר ממתיקות קולו (לא אשתמש במילה "זאגער" שמדביקים לכל מיני פרחי חזנים בעת האחרונה).
חבל רק שלפעמים שיתוף הפעולה בינו לבין המקהלה לא היה חלק וזה בלט גם בשיתוף הפעולה בין המקהלה
לבין החזן הלוי (לביטון יש להעיר שיעדן את גערותיו בחברי המקהלה שאגב היא המקהלה הטובה ביותר שיש כיום).
לגבי בעל השחרית אני חולק על קודמי, לדעתי הוא היה רחוק מ"טוב" וספק אם הוא יכול להמריא גבוה יותר.
ישראל רנד - פשוט מעולה,וחבל על כל מילה, אני נוהג זה מספר שנים לשמוע אותו כמעט בכל הזדמנות.
אריה רנד - פעם ראשונה ששמעתי אותו, חבל שלא שומעים אותו יותר בארץ כי תענוג לשמוע אותו.
לסיום, שבת מעולה (למרות שבסיומו גילינו שרכבו של הזוג שהגיע איתנו נגנב).  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 01:32 לינק ישיר 

תפילת מוסף פתח החזן ישראל רנד בקטע מי שברך של שרייטר ביצוע נהדר בליווי מושלם של המקהלה.
אח"כ ברכת החודש דואט של האחים ישראל ואריה ביצוע מושלם בלחן מעורב מכמה לחנים ונעימות מוסקיליות.
יחדשהו בלחן משירי פורים.
אבינו שבשמיים החזן ישראל רנד ויצחק הלוי, סולן ילד נהדר מהמקהלה, וביצוע נהדר של שני החזנים.
מי שברך לחיילי צה"ל בלחנו של ישראל רנד ביצוע של רנד וגרינוולד, בליווי של המקהלה עם הילד הסולן היה מיוחד מאד, יש לציין שגרינוולד למד את הקטע בשבת והביצוע היה נהדר של שני החזנים.

החזן אריה רנד חזר לתפילת מוסף.
בהכנסת הספר הוא ביצע את הקטע בעבור דוד בלחנו של רומשינסקי ביצוע מושלם ומיוחד, אמירה חזנית מלאה רגש ונשמה, חדש ימינו כקדם, ביצוע מקסים.
בחזרת הש"ץ:
כבוד של מלבסקי.
ממקומו אינני זוכר את הלחן אבל ביצוע נהדר של החזן והמקהלה.
שמע ישראל של דוד קוסביצקי, ביצוע יפה מאד.   שוחחתי עם החזן והוא סיפר לי שהוא זוכר את הקטע הזה מהופעה של דוד קוסביצקי בהיכל התרבות בת"א והביצוע נחרט לו עמוק בלב, עד כאן.
וגם הביצוע בשבת של החזן היה נהדר.

רצה- מנדל, ביצוע נהדר מלא רגש ונשמה.

שים שלום- ביצוע יפה מאד.

לסיכום:
היה שבת נהדרת,הקהל נהנה מאד מהחזנים, מקולו של צדוק גרינוולד ובבוקר מהחזן יצחק הלוי שמתפלל מהלב ומכניס הרבה חום ונשמה לתפילתו, וישראל רנד בקטעים המובחרים שהוא נתן הוא היה בכושר רב והקהל נהנה, ואחרון חביב אחיו אריה רנד עם האמירה החזנית הקולורוטרה והנשמה שהוא נותן היה נהדר.
רק חבל שהחום  ששרר באולם התפילה הפריע לחזנים בתפילתם וגם המזגן שהיה מולם הפריע להם, חבל שדברים קטנים מפריעים לקהל להנות מהחזנים בצורה מושלמת. אבל חוץ מזה היה נהדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 00:54 לינק ישיר 

בבוקר ניגש החזן יצחק הלוי לשחרית.

שוכן עד פתיחה נהדרת.
ישתבח בפתיחה של יוסלה ואח"כ חזרה לנוסח.
נוסח ואמירה נהדרת בקטע כולם אהובים, וכולם מקבלים.

לאל ברוך - מלבסקי, יש לציין ששמעתי מהחזן שזה הפעם הראשונה שהמקהלה מבצעת את הקטע הזה שעובד במיוחד לשבת הזו ע"י ריימונד גולדשטיין למקהלה, והמקהלה חזרו עליה פעם אחת בשבת בבוקר, והביצוע היה מיוחד מאד.

אהבה רבה של משה שטרן - ביצוע מיוחד ומרגש.

עזרת אבותינו - החזן ישראל רנד היה יותר ממעולה, ביצוע מושלם.

יש לציין שהחזן שטרן נכח בשבת הזו, ולכבוד הוא לו לשמוע שהחזנים הצעירים כולם מבצעים מיצירותיו המובחרות.

בקדושה:
אז בקול- ביצוע של המקהלה והחזן.
ממקומך- אדלר , ביצוע נהדר.

ישמח משה - עממי, סחף את הקהל.

מודים- דואט של רנד ויצחק הלוי , ביצוע נפלא.

הוצאת הספר:
אנא עבדא- בלחנו של שטרן, ביצוע נהדר.

אב הרחמים - מכטנברג- שלשת החזנים האחים רנד וצדוק גרינוולד, ביצוע מיוחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 00:16 לינק ישיר 

שלום חברים! שבוע טוב!!! אני מקווה שאין סיבות מיוחדות לכך שעד עכשיו עוד לא הועלה דיווח...

אני נכחתי במלון רק בתפילות ערב השבת.. עצלן ישנוני שכמוני... ולכן אכתוב את התרשמותי מתפילות אלו.

החזן צדוק גרינוולד עבר לפני התיבה בתפילות אלו. מיד בפתיחה של תפילת קבלת שבת שמעתי שיש כאן משהו מיוחד... היתה פתיחה מיוחדת.. ואעבור לפירוט מדוקדק:
קבלת שבת
הפתיחה- עבודה והלחנה של המנצח רפי ביטון והחזן צדוק גרינוולד.
שמעה- קוסוביצקי.
לכה דודי- המקהלה בנעימות שונות.
ה' מלך- קוסוביצקי (איזו יכולת קולית!)
רזא דשבת- דואט כל החזנים. (המקהלה שילבה את המנגינה של מנדלבוים על המילים "רזא דשבת"- מ-י-ו-ח-ד!!!)
תפילת ערבית
אהבת עולם- מנגינה מהממת שחיבר רפי ביטון בשילוב עם רצ'יטטיב של גרינוולד עצמו.
המעביר בניו- קוסוביצקי- בביצוע של המקהלה כשהחזן מצטרף בסיום.
השכיבנו- עירוב של קוסוביצקי וסקונדה בביצועו של ישראל רנד
או"א אבותינו- גם כאן בחש רפי בקדירה והוציא תבשיל מעולה... מנגינה של "שיבנה ביהמ"ק" ורציטטיב ואמירה חלקה מושתתת על יסודות קוסוביצקאים וחלקם על יסודות ביטונים/גרינוולדים.

עד כאן הפירוט... ולהתרשמותי האישית- כמו שכתבתי היתה מין "מכה" מיד בפתיחה, כולם היו המומים (אם אפשר לקרוא לזה כך...) מהיכולת הקולית והחזנית של החזן.. בהמשך התרשמנו כולנו מהאמירה של החן במשך כל התפילה.
 יש לציין - במקום היה מזג אוויר יבש מאוד שהקשה על החזן מאוד. התפעלתי מיכולת העמידה שלו... כה לחיייייייייייייי!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > דיווח מהשבת ב"נובוטל"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext