בית פורומים קונצרטים של חזנות

דיווח על השבת חזנות קנטורס וורלד עם הלפגוט,מילר,מוצן,סובול,רנד,פרקש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/3/2006 14:17 לינק ישיר 
דיווח על השבת חזנות קנטורס וורלד עם הלפגוט,מילר,מוצן,סובול,רנד,פרקש
מצורף קובץ

עוד תמונות ב http://www.cantorsworld.com/gallery/gallery_photos.php?album_id=13

תוקן על ידי - BSDBSD - 12/03/2006 14:16:29

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2006 16:15 לינק ישיר 

מצורף קובץ

"קנטורס וורלד"
מאת: נעמי קלס מאוור
יום רביעי ה8 למרץ 2006

כמה פעמים תפילת שבת הותירה אותך נפעם ללא מילים מהיופי המוחלט שלה? כמה פעמים מלאו  עינייך דמעות הכרת הטוב במהלך תפילת מוסף? אם השתתפת בשבת חזנות בחסות "קנטורס וורלד"  בסוף השבוע החולף (3-5 מרץ), חוויה זו הייתה מנת חלקך.

כבר מן העמוד הראשון של "קבלת שבת" היישר עד ליום ראשון, קולם הערב של החזנים שלוו במקהלה-בניצוחו של ד"ר מרדכי סובול, העניקו לכל הנוכחים תחושת תפארת ומלכות.

הגענו לפרינסטון, ניו ג'רסי – התמקמנו ב"הריסון" מרכז כנסים ובית מלון וגילינו מלון נעים ביותר הממוקם באזור יפיפה ופסטורלי. היינו בסביבות 700 אורחים- קבוצה מגוונת ביותר של אנשים. היו שם חובשי שטריימל, בעלי מגבעות וחובשי כיפות סרוגות.  המכנה המשותף לכולנו הינו אהבתנו והערכתנו לחזנות.

הייתי אחת הנשים הראשונות שהגיעה לבית הכנסת לאחר הדלקת נרות. לא רציתי להפסיד אף רגע,
החזן בן-ציון מילר התפלל קבלת שבת ותפילת ערבית שלוותה במקהלה. הייתה זו תפילה יפיפייה ומעוררת השראה.לאחריה הוגשה סעודת ליל שבת מפוארת שסופקה על ידי "פריים ארועים" . שמחתי לגלות שאני ובעלי הושבנו בשולחן אחד יחד עם רב האורח לאותו סופשבוע - ד"ר אברהם טוורסקי ואשתו, כפי שחלק מכם זוכרים ממאמרים קודמים, בעלי ואני קוראים באופן קבוע בשולחן שבת "דברי תורה שלו" על פרשת השבוע. הייתה זו זכות אמתית לשבת עמם יחד. לאחר הארוחה האזנו לדברי תורה וחכמה מפיו של הרב טוורסקי ובהמשך נהנינו מ"שולחן ווינאי".

תפילת שבת יפה במיוחד נערכה ע"י החזן יעקב מוצן בלווי מקהלה, לאחר הפסקה קצרה לקידוש שבנו לבית הכנסת לתפילת מוסף, האזנו לקולו עוצר הנשימה של החזן יצחק מאיר הלפגוט. ככל שאנסה לא אצליח לתאר בנאמנות את קולו המפעים ותפילתו. עבור בעלי ועבורי גולת הכותרת הייתה ביצועו בקטע "אבינו שבשמים" (תפילה למדינת ישראל). מקהלתו של ד"ר סובול שליוותה את תפילתו עשתה את הביצוע לדרמטי אף יותר , היות והיינו קבוצה מעורבת של אוכלוסיה היו בינינו רבים שדעתם לא הייתה נוחה מתפילה זו והם לא עמדו בזמן התפילה כפי שעשינו אנו , אורח נוסף שנכח בתפילה - הרב שמואל ברגר, סיפר לי כי בזמן שהוא עמד זלגו דמעות על לחיו מיופייה המוחלט של התפילה . בנקודה זו אחד החסידים שישב על ידו נעמד אף הוא לאחר שראה את דמעותיו. אולי תפילה מיוחדת זו בשירתה תאחד אותנו יחד ותקרב את בואו של המשיח.

כאשר החזן הלפגוט שר,  יופייה ורוחניותה של תפילתו עשויה להביא כל אחד לאבדן חושים. קל מאד לדמיין את מילות התפילה עולות היישר למרום.

מאורע משעשע ארע בזמן התפילה, כל האורות באולם כבו והחדר עטה באפילה. אך החזן הלפגוט לא פסק מתפילתו לאף רגע בכל אותן דקות שארכו עד ששבה התאורה.

שיאו של מוצאי שבת היה הקונצרט החזני. התוכנית הייתה מדהימה. החזנים שהופיעו היו שמעון פרקש מאוסטרליה, יעקב מוצן, בן-ציון מילר ובנו שימי מילר, ישראל ראנד, יצחק הלפגוט ומקהלה בניצוחו של ד"ר מרדכי סובול. על הפסנתר היה החזן/ נגן המופלא דניאל גילדר. כל מבחר החזנים היה מדהים, אך עבורי השיר "חזן של שבת" שבוצע ע"י בן-ציון מילר היה המיוחד ביותר היות והוא החזיר אותי אחורה לזיכרונות יפים של אבי ז"ל, שאהב קטע חזנות זה במיוחד.

החזן שמעון פרקש הרעיד את קירות הבית כשהוא שר "האמא היהודיה שלי". הוא שר זאת באידיש, אנגלית והונגרית, ורבים מאיתנו מחו דמעה כשהוא שר קלאסיקה זו.

לאחר סעודת מלווה מלכה נהדרת נערך חיפוש אחר כישרון לחזנות שטרם נחשף. המנצח היה אדם צעיר, יעקב רוזנבלט. גולות כותרת נוספות בסופשבוע זה כללו שעור בישול שהועבר על ידי לבנה קרישנבאום מ"המסעדה של לבנה", שעת קומדיה ותוכנית של שירה יהודית קלאסית שתיהן בהנחיתו של צ'רלי ברנהוט.

"קנטורס וורלד" הוקם לפני מספר שנים על ידי החזן בני רוגוזניצקי ו צ'רלי ברנהוט,
חלומם היה להחיות את החזנות והם אכן מצליחים מעבר לכל הצפיות. כאשר מישהו רואה את שמותיהם בהקשר של תוכנית כלשהי הוא יודע כי נכונה לו חוויה. כולנו שמעריכים חזנות חייבים להם אלפי תודות.

למידע אודות תוכניות עתידיות עקבו אחר העלון של ה"ג'וייש פרס", או צרו קשר עם ה"קנטורס וורלד"
בת.ד 349 רח' פלנטריום ניו יורק- ניו יורק 10024 ארה"ב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2006 14:24 לינק ישיר 

חבר שלי בארה"ב השתתף בשבת הזו והוא סיפר לי שהיה שבת מקסימה והנקודה העיקרית שראויה לציון זה הארגון המדוקדק של האמריקאים שלא כמו בארץ שם זה היה מיוחד ונהדר, החזנים עצמם גם היו בכושר ונתנו פרקי חזנות למכביר, והקהל נהנה מאד. אין לנו אלא לצפות שנזכה גם לשבתות חזנות נהדרות כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > דיווח על השבת חזנות קנטורס וורלד עם הלפגוט,מילר,מוצן,סובול,רנד,פרקש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext