עד כמה איכפת לכם איך בחורה תתלבש האם מודרני שלפעמים זה יכול להדרדר ל"פרובוקטיבי" (שאולי גם אתם לא הייתם רוצים אם הייתם יודעים..)
או שיש כאלו שיאמרו אני לא רוצה ללכת ברחוב ושכולם יסובבו את הראש אחרי אישתי............וככככככו'
או צנוע שאמנם זה לא תמיד מושך ברחוב...אבל... מי אמר שזה חשוב??? (כל כבודה בת מלך פנימה).
נ.ב. זה אולי נשמע לכם מוזר שאני שואלת כאלו דברים פשוט שוחחתי על הנושא הזה לא מזמן עם אחי ומה חבריו חושבים והיה לי כמה מקרים בנושא בפגישות... אבל זה אספר אולי אח"כ...
מה דעתם על הנושא....
נשלח ב-25/3/2008 04:05
יש דילמה בין השאיפה לצניעות, לבין השאיפה ששאר העולם יכירו בך , במראה שלך (לבנות לפחות)
אוקי, חב'רה, אז על מה הויכוח? כל אחד פה מבין מה צנוע / מה לא, וברור שבכל ציבור יש את אלו שכן ואת אלו שלא. מוסכם? אז בואו נעבור לאשכול אחר. דשנו מספיק (?)
נשלח ב-23/3/2008 12:57
חחח. טוב כולניק. בתור דתיה לאומית אני חושבת שהדתיות לאומיות שאתה מעלה בראשך זה לא מה שהן היום. לא כולן הולכות עם "קוקו וסרפן" או חולצות בני עקיבא רחבות וחצאיות שמטטאות רצפות.. אני לא חושבת שהן צנועות יותר מהחרדיות. יש ויש בכל מגזר. דיברתי רק על השינוי בלבוש בחברה הדתית ובחרדית בכלל. שאי אפשר להתעלם ממנו. תמי- תרגעי הוא לא מדבר עלייך אלא על אלו שאת יודעת איך הן מתלבשות- או כמו שאמא שלי אומרת "היא היתה נראית כמו הבנות שם ליד הבורסה".
נשלח ב-23/3/2008 12:17
וואו. איזו התקפה.
אני לא אצא להגן על עצמי ועל צניעותי, ועל יראת השמים שלי. טוב, כי זה חסר תועלת, ולא איכפת לי מציונים שמחלקים אנשים לא מוכרים.
אבל אציין כי לא הכללתי שום ציבור. ואם תדפדף קצת אחורה תראה שדוקא ההפך.
ובואו לא נתחיל עם מי צריך ללמוד ממי.
נשלח ב-23/3/2008 12:09
בחורה שקונה בחורף סתיו גם תקנה באביב קיץ. לבנות הציבור המודרני אין צניעות אין יראת שמים, הדבר היחידי שמעניין אותן זה מי תהיה הכי יפה. יש לבנות הללו הרבה מה ללמוד בעניין של הצניעות מהבנות של הציבור הדתי לאומי
נשלח ב-23/3/2008 11:31
לא נכון. תלוי לאיזו חנות נכנסים.
בזארה יש בגדים ממש טובים בחורף סתיו.
נשלח ב-23/3/2008 11:22
לתמי_4, אי אפשר לקנות בקניון בגד צנוע מספיק,פשוט בלתי אפשרי.
נשלח ב-23/3/2008 11:17
עשני, אני לא מתלבשת מבני ברק.
כל הבגדים שלי מהקניון! ואף על פי כן... אני מרשה לעצמי לקרוא ללבוש שלי צנוע, על פי גדרי ההלכה ה ח ר ד י י ם.
נשלח ב-22/3/2008 23:46
הלבוש של "החרדית" המודרנית הוא בגדר אסון,הן מתלבשות יותר גרוע מהחילוניות,עדיף שאישה תחשוף מרפק ולא תלך עם בגד צמוד או פאה ארוכה.כל החרדים המודרנים הם אנשים מלוכלכים.
נשלח ב-22/3/2008 23:38
אבגד- טוב אם לא הבנת לא אוכל להסביר יותר טוב.. יש ספרי הלכה. מה שכתוב בספר זה מה שמעניין ולא מה מחמירים פוסקים מסוימים. לא אני פוסקת. זה הלכה.
תגדיר מה לא נכון במה שאמרתי. אני גרה בעיר חרדית ואני באה במגע יומיומי עם חרדים מכל הגוונים. צנוע זה אינדיוידואלי. שוב חזרנו למקור הבעייה. טוב עזוב. זה באמת ויכוח עקר.
נשלח ב-22/3/2008 23:29
עשני
נדמה לי שכתבתי בפירוש את דוגמת הפאה, ובכל שאר דיני הצניעות כל אחת תשאל את רבותיה מה מותר מהדין, מה אסור ומה החמרה. את לא יכולה לפסוק את ההלכה לכולן [גם לא בשם הרב שלך].
קצת מוגזם להגיד על החרדיות את הדברים שאת אומרת, וגם אם את מתבססת על טיול בחנויות שבבני ברק או מפגש עם כמה חרדיות. יש חרדיות שמתלבשות צנוע - והרבה.
נשלח ב-22/3/2008 22:12
אבגד-
ברור שאני מבדילה. אפשר לדעת בדיוק היכן זה החמרה והיכן זה הלכה. אני מדברת אך ורק על ההחמרות- כמו שיש שיגידו שזו הלכה ללכת עם חצאית עד הקרסול- אז זהו- שלא. זו החמרה.
סוויט- בדיוק מה שאמרתי. בני ברק היא מעוז החרדיות את מסכימה איתי? יופי. עכשיו- אם כבר בבני ברק את לא יכולה למצוא בגדים צנועים מספיק את מסכימה איתי שהציבור החרדי לא עומד בגדרים ההלכתיים הרצויים? יופי. הרי מי קונה בגדים בבני ברק? חילונים? לא. והבדגים לא נשארים בחנויות מיותמים... סימן שיש בעיה.
נשלח ב-22/3/2008 21:11
א_ב_ג_ד ממש צודק, אין להכליל את כל הציבור ואלו שירצו הקלות תמיד ימצאו.
עשני, נראה לי שיש לך דעה קדומה לגבי כל הענין, והיא מונעת ממך לחשוב שזה אפשרי להתלבש צנוע. זה לא קל, ברור. אבל זה אפשרי. ויש הרבה שכן מתלבשות כך. לא משנה באיזה ציבור מדובר.