| נשלח ב-26/3/2006 18:44 |
|
| |
למה הספרדים לא מתנגדים לבחירות?
הרי יש את רבי יעקב מוצפי שדיבר קשות על המצביעים, יש את רבי סלמן מוצפי שהשביע את תלמידיו שלא יצביעו. יש את רבי בן ציון אבא שאול ויש עוד, אז למה במחנה הזה לא נשמעים ויכוחים אם להצביע או לא?
כמובן שאין לך אלא הכהן שבימיך, מרן רבנו שליט"א הורה ואנחנו עיוורים. אבל בכל זאת, אצל הספרדים אין דיבורים בנושא בכלל.
למישהו יש הסבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2006 12:19 |
|
| |
דנה, החמיר? תמיד היה חמור! במיוחד בשנים הראשונות של המדינה שאז היה צריך לעצב את האושיות היהודיות!
אבל ברור שזו רק שאלה תיאורטית, כי בפועל כולנו אחרי רבנו שליט"א, אתפשטותא דמשה בהאי דרא, באש ובמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2006 11:20 |
|
| |
הרב עובדיה אמר שמיצווה להצביע אז בטח שזה לא עוון
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2006 23:53 |
|
| |
היו שהתנגדו בזמנם, אך כבר אמרו גדולים שהיום החמיר המצב ואין ברירה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2006 22:14 |
|
| |
הטיפוסים הספרדים לא כפיתיים ושטלטנים כמו החרדים האשכנזים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2006 12:40 |
|
| |
בכל מערכת בחירות היתה הרגשה ש'הפעם מוכרחים' ו'הפעם חייבים'. אם זה משום גיוס בנות, ניתוחי מתים שמירת השבת או כל צביון יהודי אחר.
אם הוא היה בדורנו? אין הרבה הבדל. הגרב"צ נפטר רק לפני שמונה שנים, ותלמידיו נמנעים עד היום.
אבל אני מתפלא למה הקולות הללו לא נשמעים בכלל במחוזות הספרדים. ואני תולה זאת בכוחו הגדול של רבנו שליט"א שאין אחר דבריו מאומה, ואין מי יאמר לו מה תעשה ומה תפעל וכל העם רואים בו יחיד הדור ופלאו שאין כלום חוץ מדבריו. זו גדלות שלו וגדלות של הציבור הספרדי שקשור ברבו בלי פקפוקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2006 19:19 |
|
| |
יש מושג בגמרא דעת יחיד" "ואין הלכה כמותו" " "קבל מרבותיו" כל המושגים הללו שייכים לרב מוצאפי שליטא,אנחנו הולכים כפי דעת מרן פאר הדור. אם הרב סליאמן מוצפי היה בדור הזה, והרב עובדיה היה אומר לו שבהצבעה תלויים רבבות תלמידים הלומדים בתלמודי תורה, אני בספק אם היה ממשיך בהתנגדותו.
|
|
|
|
|