תראי אני לא מתלהב מהצבא כיום, בעיקר אחרי הגירוש
אני בז לצבא - המון אוכלי חינם ונהנתנים אוכלים מכספי הציבור
רונצקי חולה צבא וכתב המון ספרים על הלכות צבא*--* ישראל 16/02/2006 12:16:50 רק שבזמן הגירוש פתאום הוא שכח את כל ההלכות שהוא למד בחייו, וכמובן שההלכה "אם מלך מצוה לבטל מצוה אין שומעין לו" נעלמה ממנו כלא היתה. בקיצור, אהבת הצבא שלו גוברת על אהבת התורה שלו, ועדיף שיוריד את הכיפה לפני שידביק את הדרגות לכתף.
|
| *-- Until here **-- Each response *
2. *--*מינוי ראוי ביותר*--* חברותא צעיר 16/02/2006 12:20:35 הרב אבי רונצקי הוא יר"ש ובעל מידות בצורה יוצאת דופן .
היתה לי הזכות כבחור ללמוד עימו בסדרי ערב כאשר היה משיב בישיבה בירושלים .
יש לו בחינת ר´ עקיבא כאשר בתור בעל תשובה סיכם עם אשתו שיפקוד את הבית משבת לשבת וישב ולמד בשקידה כח"י שעות ביום .
הרבה שנים לא היה רבצ"ר מסוגו . |
3. *--*נראה לי שהוא לא רב הישוב איתמר *--* מנחם 16/02/2006 14:33:03 אלא רק ראש ישיבה שם. אין הרבה שבחים לומר עליו כי, הוא תמך בגירוש יהודים!!!! |
4. *--*להזכירכם: שטרן כבר אינו ראש אכ"א*--* סנדר 16/02/2006 14:44:23 אלא ראש אמ"א (אגף משאבי אנוש)
|
5. *--*אז למה שמו תמונה של שטרן?*--* מוטיצביאלי 16/02/2006 15:29:49 איפה תמונה של רונסקי? עלה והצלח. אולי יתקן מה שאחרים קלקלו.
|
6. *--*כנראה הוא טוחסלקר טוב*--* בוקי 16/02/2006 17:53:54
|
7. *--*מנחם (3) אתה מוציא שם רע*--* אוהב אמת 16/02/2006 18:09:52 תבדוק בספרים מה התיקון של זה. |
8. *--*איחוד בעם - צו השעה *--* דוד 16/02/2006 20:45:25 הרב רונצקי לא תמך בגירוש ח"ו וברור לכולם שאין לבצע את המעשה בידיים, אלא שיש דרכים להתחמק ממנו בלי לסרב פקודה.
יותר חשוב מזה זה לשאול את עצמנו מה אנחנו צריכים היום. להערכתי בתקופת פילוג כזו, איחוד בעם זה צו השעה. ואין כמו הרב רונצקי בשביללעשות את זה ! ובעזרת כולנו !!! בואו ננסה להתעלות מעל חילוקי הדעות, קודם בתוך הציבור הדתי ואח"כ גם החוצה. יש לנו הזדמנות להתלכד אחרי רב אחד, לפחות בצה"ל. בואו נעשה את זה !!! בהצלחה רבה !
|
9. *--*מי באמת שכח את ההלכה? למגיב 1 *--* צבי 18/02/2006 21:39:27 הבאת ההלכה הזו בהקשר של סרוב פקודה זו עם ארצות בעליל או סלוף מכוון, אותם רבנים שהזכירו אותה בהקשר זה נכשלו בה. כל פסק הרמב"ם לא עוסק בדברים הקשורים למלכות ששם מפורש בדרשות הר"ן דרוש י"א שלמלך יש סמכות בעיניינים כלליים לדון שלא לפי התורה , זהו משפט המלך ולכן בגלל זה הוא צריך לכתוב שני ספרי תורה. יסוד הדברים במשפט המלך הנזכר בשפר שמואל. טול קורה מבין עיניך והתנצל בפי הרב רונצקי!! |
10. *--*9, מזרחניק, סלפן שכמותך, איפה אתה רואה מלך*--* מטהר טמאים 18/02/2006 23:01:51 הרמב"ם פוסק כי אין מלך אלא בנביא ובסנהדרין לכתחילה ולפחות סנהדרין כשאין נביא, ולבתי דינין של גלויות ששופטים לפי הלכה יש סמכות בעניינים מסוימים להטיל גזרות וקנסות כמו מלכות. מה הקשר בין צבא חילוני גוי למהדרין לבין דיני מלכות?
ומה הקשר בין חקיקת חוקים שלא לפי תורה לבין עבירה על התורה? לשיטתך למלך מותר לבטל את כל מצוות התורה סתם כי בא לו? איזו מחשבה של שטות וטירוף, מחשבה מזרוחניקית במירעה.
גם למלך ישראל אין זכות לפרוץ גדר מבלי לבטל מצווה ובודאי לעבור עברה לצורך שעה כמו אליהו בכרמל מבלי הוראת נביא או אישור מפורש סנהדרין סמוכים. מה שאמר בדרשות הר"ן נאמר בחוקים שאינם סותרים את התורה ובודאי שבמה שסותר את התורה גם לשיטת המזרחניקים השוטים שחושבים שצה"ל זה מלכות בית דוד אין שומעין למלך כמו שמצינו עם אבנר בן נר שסירב להרוג את כהני נוב והודו לו חכמים.
לך למד קצת הלכה ותקח את התרופות שלך לפני שאתה יושב ללמוד. |
11. *--*ל-10 - מה פתאום שירבבת כאן מזרוחניקיות?!*--* המתפכח 21/02/2006 19:21:36 אינני מזרוחניק, במובן הצר של המילה, ומעולם לא הייתי. אבל, כיהודי דתי-לאומי, ורבים רבים כמותי, התפכחנו לאחרונה, ואיננו רואים בצבא ובמנהיגיו את מה שראינו בהם בעבר. לאחר "סדרת החינוך" שעברנו בשנה האחרונה בעקבות אירועי גוש קטיף ועמונה, שוב אין אנו רואים במסגרות הצבא והמדינה קדושה כלשהו. להיפך, הפסקתי אפילו לקום בזמן אמירת ה"מי שברך"-ים בשבתות. כך שלא הייתי מציע להדביק תוויות מתלהמות שעבר עליהן הכלח לכל תגובה שאיננה מוצאת חן. נ.ב. הכותב הינו קצין בכיר לשעבר בצה"ל. |
תוקן על ידי - iltw77 - 27/03/2006 12:30:26
 |
|
|