שדכנות זה כסף הכי כשר !!!!!!!!
למה אתם מבינים שלפרסם מודעת אירוסים בעיתון עולה כ״כ הרבה כסף עלשדכן לא מגיע
נשלח ב-30/5/2012 23:28
שירלי19 כתב:
אם את לא רוצה בבקשה אל תפני לשדכנית, אלא רק דרך חברים
ע"פ ההלכה גם אם זה חבר/ה עשת את השידוך, מגיע לו תשלום "כמקובל"
וגם אם הוא אומר לא צריך (מבושה - מי לא צריך/רוצה כסף ?) תנו לו !
אם הוא גבר, שיחזיר !
אל תסבכו 100 שנות נישואין בשביל 1000 $.
נשלח ב-30/5/2012 22:36
שירלי19 כתב:
סליחה שאני שואלת אבל פעם עשיתם שידוך? מי שעשה יודע שזה לא רק טלפונים.. זה יום ולילה של חשיבה, של בירור, והליכה על חבל דק בין שני הצדדים, אולי לשדכניות מנוסות זה לא ככה, אבל כל שידוך אחר זה 24 שעות של עבודה, אז כמה נראה שמה פתאום זה יקר מידי וכו' זה המחיר המקובל, אם את לא רוצה בבקשה אל תפני לשדכנית, אלא רק דרך חברים
צודקת.
נשלח ב-30/5/2012 22:01
סליחה שאני שואלת אבל פעם עשיתם שידוך? מי שעשה יודע שזה לא רק טלפונים.. זה יום ולילה של חשיבה, של בירור, והליכה על חבל דק בין שני הצדדים, אולי לשדכניות מנוסות זה לא ככה, אבל כל שידוך אחר זה 24 שעות של עבודה, אז כמה נראה שמה פתאום זה יקר מידי וכו' זה המחיר המקובל, אם את לא רוצה בבקשה אל תפני לשדכנית, אלא רק דרך חברים
נשלח ב-30/5/2012 21:18
כולי תקוה שכל המתדיינים באשכול מצאו כבר את זיווגם (ושילמו)
מסקנתי. אם לקחת והבנת שהוא נותן לך זהב. "מה אכפת לך שהוא עשה את זה מזבל"
רק הייתי מחלק את השדכנים לשני חלקים "חאפערים ומאכערים" מול "המקצועניים" חאפר - "יש לי בת מצויינת לבנך" "אבל לאישתי קוראים כך" "אז תברר על הבת של מנדלוביץ" "הייתי מאד שמח אבל אתמול הם סיימו את השבע ברכות" "וועיסט ואס, משהו מכובד - הבת של סגן העוזר הפרלמנטרי לעניני דרוזים של מזכיר המנכ"ל של אזור הדרום" "אבל היא דרוזית" "אוי, אתה סתם גזען ועקשן - תתפשר אחרת תמצא את הבת שך זקנה. שלום כל טוב תהיה בריא" (טריקה) אחר 10 דקות "כן זה שוב אני - "ה"שדכן. הציעו לכם כבר את הבת של יוצמח פורקנא ?" "לא. אנחנו נבדוק. תודה" -אחרי שבועיים מודעת ארוסין "יוצמח פורקנה עב"ג בקרב משיחא"- -"2000 $ מכל צד בבקשה" - ותעיזו לא לתת
מקצוען - "בקשר להצעה שדיברנו לפני שבוע, הם ענו שהכיוון חיובי (שקרן) אפשר להתקדם ?" "תוכל לבדוק כמה הם נותנים ?" "אמרתי לכם כבר אז, מדובר על סידור מלא קומפלט !" -שבוע אח"כ יושבים בוואט - "אבל השדכן אמר סידור מלא . . .. " -"2000 $ מכל צד בבקשה" - ותעיזו לא לתת
אז מה אמרנו "לעשות זהב מזבל" ? זבשך !
נשלח ב-30/5/2012 08:55
אני בורח מהמחלוקת והולך לשני האחים ושניהם מקבלים ממני פדיון נפש בשוה, ושניהם הבטיחו לי שתוך שנה אני מתארס, וכנראה שהשנה שלהם שונה משלי.
נשלח ב-30/5/2012 08:40
אם היינו יכולים להגדיר שבחב"ד זה בין 1000 ל 2000 ונמצע את זה על 1500, ניחא.
מה עושים שהוא "דורש" את ה500 או את כל ה 1000
בקיצור. ידוע על תקדימים בבית הדין של חב"ד.
נשלח ב-30/5/2012 08:35
בקרובצלך כתב:
אושר דווקא ידוע לי שאצלנו מקובל 2000$ סליחה אם הוצאתי אותך מהחלום הורוד...
הכוונה לאלף כל צד...כל השדכניות לוקחות ככה...
נשלח ב-30/5/2012 03:26
מעפיל כתב:
קרעכצן.
המקורי? או אחיו המזויף ממזכרת בתיה?
נשלח ב-30/5/2012 02:38
מעפיל כתב:
קרעכצן.
קהילה טובה וידועה מתאים שם לתת יותר
נשלח ב-30/5/2012 02:03
אושר דווקא ידוע לי שאצלנו מקובל 2000$ סליחה אם הוצאתי אותך מהחלום הורוד...
נשלח ב-30/5/2012 00:25
שבוע לפני ההצעה אנשים מוכנים לשלם הון רק תביאו שידוך לאחר שבוע פתאום התלונות מה הוא כבר עשה