שלום ושבוע טוב לכולם. רציתי להעלות את הנושא לדיון בעיקר בגלל סיפור עצוב שקרה לחבר טוב שלי. הבחור יצא עם בחורה במשך 3 שבועות והתפתח ביניהם קשר חזק מאד שהיגיע להצעת נישואין, הם סגרו בינם לבין עצמם ונשאר להם רק לקבל תשובה מדור ישרים למחרת בבוקר כיוון שהמשרד סגור בלילה. כמובן שבמשפחות זה כבר היה סגור ואפילו לחברים הקרובים כבר סיפרו... וכמו שאתם בטח מבינים כבר התשובה שהתקבלה למחרת בבוקר היתה שלילית! אין שום דרך לתאר את מה שעבר עליהם. אפילו הכותבת המוכשרת של הפרומערבלה לדעתי לא תיארה את זה מספיק טוב... ואני בטוח שאפילו אני בתור חבר מאד מאד קרוב לא יכלתי להבין עד כמה זה קשה.. לכן דבר ראשון אני רוצה להגיד לכווולם תעשו את הבדיקה כמה שיותר מוקדם אפילו לפני הפגישה הראשונה , זה בסה"כ להרים טלפון.. דבר שני מעניין אותי האם יש כאן מישהו או מישהי כמובן שעברו סיפור דומה או בן משפחה או חבר שעבר סיפור דומה.. עוד דבר מעניין הוא שהוא הלך לכמה רבנים ובראשם ר חיים קנייבסקי שאמרו לו שבכלל לא צריך לעשות את הבדיקה וזה לא בגדרי ההשתדלות.... מעניין!
תוקן על ידי אסיק_good ב- 03/05/2012 07:26:00
נשלח ב-3/5/2012 07:25
נשלח ב-3/5/2012 02:42
זה יותר עבור עדות מסוימות(אשכנזים , מרוקאים) למניעת מחלות גנטיות אפשריות ע"י חיבור נשיאם תורשתיים אצל בני הזוג... אני עשיתי את זה בקופ"ה. אם יש לך זהב(כללית זהב,לאומית זהב..). יש לך החזר כמעט מלא מהקופה. אתה יכול להרשם גם מעכשיו לזהב.(ז"א לא צריך וותק בקופה. ההחזר מותנה מרגע שנרשמת) יש כמה מסלולים לבחירתך(להחזר תשובה):(בערך כך. משתנה מקופה לקופה..) 1. תוך שבוע וקצת.(1700 ש"ח נדמה לי והחזר של 1000) 2. תוך 3 שבועות. (800 ש"ח והחזר של 500) 3 .תוך 3 חודשים.(לא זוכרת..) אתה עושה בדיקת דם פשוטה (7 מבחנות בערך) רצוי בבוקר לאחר צום מהלילה במעבדה של הקופה. מקבל מספר. ומה שנשאר זה לתת את הקוד שלך והמוצעת נותנת את הקוד שלה לדור ישרים. והם מחזירים לך תשובה על התאמה או אי התאמה.... בהצלחה!
דור ישרים ולא ישירים.... מה זה? בדיקה למניעת מחלות גנטיות תורשתיות. לא מקבלים תוצאות בדיקה אלא מספר אישי. זתומרת גם אם אתה נשא של מחלה גנטית אתה לא מקבל את המידע הזה. ברגע שמציעים לך שידוך אתה מתקשר לדור ישרים נותן להם את המספר שלך ושל הבחורה והם אומרים לך אם אתם מתאימי נישואים או לא. זה עולה כסף כמובן.... אם אתה צריך את זה דחוף זה יעלה יותר... תשובה בעוד שלושה חודשים= 500 שלושה שבועות=700 10 ימים=1100 יש כמה מוקדים בהם ניתן לעשות את הבדיקה - למשל מד"א בירושלים הוא אחד מהם... אם אתה צריך עוד פרטים אז זה הפון שלהם: 02-5372111
אצל הספרדים- עדות צפון אפריקה עושות, וגם שם לא כולם.
אני גם שמעתי מרב חשוב שלדעת הרב קנייבסקי אין צורך לעשות את זה. כי אם נגזר על בן אדם לעמוד בנסיון כלשהוא, והוא מנסה להתחכם ולמנוע את זה, הוא עלול לקבל את זה בדרך אחרת, בצורה אחרת. שלא נדע מצרות.
אבל כמובן שמי שעושה בכל מקרה- לדעתי צריך לעשות את זה לפני הכל כדי להמנע ממקרים לא נעימים, בלשון המעטה.
נשלח ב-26/7/2006 14:50
מי שרוצה שיעשה מי שלא רוצה שלא יעשה. כיום עד כמה שידוע לי גם הספרדים עושים את בדיקת הדור ישרים. בסמינרים מדברים על מקרים עצובים שלא בדקו כמו שהובא בראש האשכול, ומזהירים כל הזמן שאם אפשר עדיף לבדוק התאמה (דור ישרים) אפילו לפני הפגישה הראשונה ובכך להמנע ממצבים עצובים של אי התאמה...
גם אותי פסיקתו של הרב קנייבסקי הדהימה אותי. היתכן שזוהי דעתו לכולם?!
נשלח ב-26/7/2006 03:35
אייר_פארס
אם אתה רוצה לעשות את כולם בבקשה רק תודיע לי מתי שאתה מתארס
נשלח ב-24/7/2006 00:42
מה שאפשר לבדוק על פי דרך הטבע צריך לבדוק !
רוב הפעמים אין שום בעיה וזה עובר טוב וגם אם יש בעיה ואת\ה כן רוצה להמשיך את השידוך הזה ולא לבטל, זה יהיה הרבה יותר טוב שתדע קודם שאת\ה נושא גן פגום ואז יהיה כדאי שההריון יתבצע על-ידי מבחנה שתבדוק שהעובר יהיה בריא בעז"ה.
[אצל הגויים בודקים גם בשעת ההריון את הבעיה ואם התוצאות לא טובות רוצחים את העובר = {הפלה} ]
תוקן על ידי - אייר_פורס1 - 24/07/2006 0:46:36
נשלח ב-21/7/2006 22:18
זה נכתב מארצות הברית בארץ אצלכם כבר שבת אבל אצלינו עוד יש כ 5 שעות להדלקת נרות ובכן, בקשר לדור ישרים יש הרבה רבנים שאומרים שלא צריך דור ישרים, ואני בעצמי כבר עברתי עם דור ישרים פעקל דומה, אבל מה יש לכם שהרב קנייבסקי אומר לא צריך והרב כך וכך יאמר כן צריך, אם שנייהם שואלים רב אחד זה בסדר גמור, אבל בדרך כלל כל אחד יש לו רב שלו ממי שהוא שואל.
עכשיו אספר לכם שיש קרוב לשלושת אלפים תורשות ששייך לדור ישרים, ואם נתחיל לעשות את כולם לא יקרא אפילו שידוך אחד בעולם, וכך חברה שלי חיתנה את הבת שלה עשו ועשו דור ישרים, ובכן הקב"ה נתן להם שתי מתנות שני ילדים עם בעי' שגם שייכת לדור ישרים, משהו תורשתי, נו? מה עזר להם פה דור ישרים?
לכן מתוך נסיון, למי שיש לו במשפחה בעי' עם טהי סקס, או סיסטיק פייברוסס (they sex or sistic fiberoses) אולי לא כתובתי מדוייק, שיעשה רך ליצא לידי חובה, אבל הבדיקע על גאושה (gousher) ודומה לזה זה סתם שטוט ואני הייתי קורא לזה רשעות. משום שעברתי כזה סיפור ששידוך היה גמור והדור ישרים הרג אותה אני מדבר מתוך נסיון ובדרך אגב הרב שלי גם לא מחזיך מדור ישרים, אבל מה נעשה אם הצד השני?
נשלח ב-21/7/2006 17:08
אני גם שמעתי שר' חיים קניבסקי אומר לא לעשות, ושמעתי שהסיבה היא "מה שה' גוזר, זה מה שיהיה", אם נגזר עליך ילד לא בסדר זה יהיה. ושמעתי את זה מרב אחד שהוא נמצא אצלו הרבה. מבחינתו זה התערבות בעיסקי ה'. (הוא גם אומר לא לעשות טיפולים לזוגות בלי ילדים מאותה סיבה).
לעומת הרבנים שאומרים כן לעשות שזה דבר שאפשר למנוע, וכן אנו יותר קטני אמונה מר' חיים ולכן עושית.
נשלח ב-14/4/2006 01:47
יפה דלת...
נשלח ב-14/4/2006 01:40
אכן, דלת דלתה..:)
נשלח ב-13/4/2006 20:21
אחד הספרים היפים שקראתי בין ספרי העלילות בספרות החרדית.
נשלח ב-12/4/2006 14:54
תודה דלת.
אני מקווה שלא טרחת וחיפשת בכל הספר אלא דלית מראשך...
נשלח ב-12/4/2006 14:49
אדוני המנהל, טעות השתרבבה בדבריך הנמלצים- "מצחיה אפורה" (עיסם אבו רביע) הוא הדמות הנזכרת בספרו הזכור לטוב של מ. ארבל