השאלה היא בעצם על הצעה מחו"ל מה אתם אומרים האם המנטליות לא שונה האם כדי ...
הרי אנו מגיעים ממקומות שונים...
היא רגילה לחיים אחרים איך זה יכול להסתדר...
יש לי הרבה חברים אמרו לי שמע אלו אנשים ממש אחרים איך תסתדר? למה שלא תיקח בחורה ישראלית
שמכירה את "הראש שלנו"!
נ.ב. אשמח לשמוע תגובות גם מבחורים שהציעו להם כאלו הצעות ומה הם חושבים וכמובן מכל חברי
הפורום הזה שלא נתקלו במקרה כזה מה הם בעצם חושבים לעשות???
נשלח ב-4/11/2013 21:54
לעניות דעתי הקושי העיקרי בנישואים עם בחור/ה מחו"ל הוא העובדה שאחד הצדדים יאלץ לעקור מארצו וממולדתו ולגור במדינה שאת שפתה הוא אינו מדבר ככל הנראה ואת המנטליות של תושביה הוא אינו מכיר. כך לדעתי נוצר מצב שבו הצד שהיגר למדינה זרה תלוי באופן מוחלט בבת הזוג על כל צעד ושעל. אפילו ע"מ להזמין אינסטלטור או חשמלאי יש צורך בעזרה של בת הזוג המקומית. וזה עוד לפני שהכנסנו למשוואה את הגעגועים לארץ ולמשפחה.
נשלח ב-31/10/2013 06:45
מבריקה כתב:
לבחורים ובחורות סטנדרטיים לא יהיה ממש בעיה להשתלב עם המנטליות השונה, זה לא כאלההההההה הבדלים שלא ניתנים לגישור..מקסימום,יהיה מעניין קצת(
חיית פעם עם חוצניקית לפחות חודש? אסיק צודק יש הבדלים מנטלים מאוד גדולים. זה לא אומרשא"א לגשר עליהם, אבל צריך לבדוק שיש לה ולך מספיק פתיחות לדרך וראית חיים שונה.
האמת? מה שתגידי לי אני אאמין לך, נשמע מכל התגובות שלך שאתם זוג מגניב לגמרי!!
נק' רציניות...
נראה לי צריך להראות אותם להוא לפני שטס ללונדון
נשלח ב-28/10/2013 16:55
tootii2 כתב:
סמייל, את נשואה לישראלי?
לא היית מנסה חוצניק? על אף כל השאלות שהעלית?
ואולי כתבתי את זה בגלל שאני נשואה לחוצניק? האא? (: ברור שהייתי מנסה... אבל אלו נק' למחשבה...
נשלח ב-28/10/2013 12:53
מעורר_שחר כתב:
בחורות אמריקאיות הם קלות דעת, אנוכיות ומכוערות. דרום אמריקאיות הם מכוערות, וחושבות שטוח, אבל יכולות להיות עם אופי סביר. צרפתיות הן נשים קשות אך יכולות להיראות פסדר. דרום אפריקאיות בעלות ראש שונה לחלוטין מהראש הישראלי. להתרחק. קנדיות נראות טוב בערך כמו ישראליות, אבל בעלות אופי קר במקצת. אנגליות קרות ומלובשות בגינונים למכביר, אך בעלות תווי פנים ישראליים ו'קלים לעיכול'. אוסטרליות יכולות להיות חכמות ומלומדות מאד, אך יש שם קיטוב בין טפשות, שטוחות וחסרות תוכן, לצד משקיעניות, מוכשרות מאד ורעיות מצוינות. ממדינות רוסיה וחבר העמים - בעלות אופי חזק כמו ברזל אך אני מפקפק אם ישראלי יוכל להסתדר אתן. יכולות להיראות מכוערות מאד אך יש גם שנראות טוב. בלגיות והולנדיות בעלות תודעה יהודית חלשה ושטחית. מעמד כלכלי בדרך כלל מבוסס למדי, אך האוירה בבית תהיה גויית. איטלקיות בעלות אופי חם וישראלי מאד, חושבות ישר ולענין, פקחות ופרגמטיות, מתאימות מאד לישראלי, נראות שחומות מעט. שוויצריות קרות מאד, מרובעות ומחושבות על כל צעד ושעל. לא מומלץ. ספרדיות (הכוונה ממדינת ספרד) בעלות תודעה ישראלית גבוהה, בדרך כלל רוצות לעזוב את ספרד ולעלות לארץ. ההתאמה כמעט מיידית. המשפחות בדרך כלל לא תורניות אך התודעה היהודית הכללית סבירה למדי. האוסטריות או אברכיות או מתבוללות פוטנציאליות. אין הרבה באמצע. תוי פנים שייראו מוזר מעט לישראלי.
כל הנ"ל מדובר על בנות יהודיות חרדיות, כמובן. המדינות מסודרות בערך לפי גודל הקהילות היהודיות - מ-5.5 מיליון בארה"ב, חצי מיליון בצרפת ו-300 אלף בדרום אמריקה, עד קהילות שמונות כ-10 אלף יהודים בערך.
ומה לגבי הבחורים החוצניקים ?! האם גם הם נכללים תחת ההגדרות שלך או שפשוט לא משנה איפה בנים נמצאים בעולם אתם כאלה מושלמים ששול מנטליות או מזג אוויר מעונן עד מושלג משפיע עליכם חס וחסה על האישיות !!!
נשלח ב-28/10/2013 12:48
או שחבל לבזבז עליכן את המילים
נשלח ב-28/10/2013 12:17
מעורר_שחר כתב:
בחורות אמריקאיות הם קלות דעת, אנוכיות ומכוערות.
דרום אמריקאיות הם מכוערות, וחושבות שטוח, אבל יכולות להיות עם אופי סביר.
צרפתיות הן נשים קשות אך יכולות להיראות פסדר.
דרום אפריקאיות בעלות ראש שונה לחלוטין מהראש הישראלי. להתרחק.
קנדיות נראות טוב בערך כמו ישראליות, אבל בעלות אופי קר במקצת.
אנגליות קרות ומלובשות בגינונים למכביר, אך בעלות תווי פנים ישראליים ו'קלים לעיכול'.
אוסטרליות יכולות להיות חכמות ומלומדות מאד, אך יש שם קיטוב בין טפשות, שטוחות וחסרות תוכן, לצד משקיעניות, מוכשרות מאד ורעיות מצוינות.
ממדינות רוסיה וחבר העמים - בעלות אופי חזק כמו ברזל אך אני מפקפק אם ישראלי יוכל להסתדר אתן. יכולות להיראות מכוערות מאד אך יש גם שנראות טוב.
בלגיות והולנדיות בעלות תודעה יהודית חלשה ושטחית. מעמד כלכלי בדרך כלל מבוסס למדי, אך האוירה בבית תהיה גויית.
איטלקיות בעלות אופי חם וישראלי מאד, חושבות ישר ולענין, פקחות ופרגמטיות, מתאימות מאד לישראלי, נראות שחומות מעט.
שוויצריות קרות מאד, מרובעות ומחושבות על כל צעד ושעל. לא מומלץ.
ספרדיות (הכוונה ממדינת ספרד) בעלות תודעה ישראלית גבוהה, בדרך כלל רוצות לעזוב את ספרד ולעלות לארץ. ההתאמה כמעט מיידית. המשפחות בדרך כלל לא תורניות אך התודעה היהודית הכללית סבירה למדי.
האוסטריות או אברכיות או מתבוללות פוטנציאליות. אין הרבה באמצע. תוי פנים שייראו מוזר מעט לישראלי.
כל הנ"ל מדובר על בנות יהודיות חרדיות, כמובן.
המדינות מסודרות בערך לפי גודל הקהילות היהודיות - מ-5.5 מיליון בארה"ב, חצי מיליון בצרפת ו-300 אלף בדרום אמריקה, עד קהילות שמונות כ-10 אלף יהודים בערך.
הכי חשוב לא כתבת-על הישראליות!
תכל'ס,אין עלינו
נשלח ב-28/10/2013 12:16
לבחורים ובחורות סטנדרטיים לא יהיה ממש בעיה להשתלב עם המנטליות השונה, זה לא כאלההההההה הבדלים שלא ניתנים לגישור..מקסימום,יהיה מעניין קצת(;
נשלח ב-28/10/2013 10:48
סמייל, את נשואה לישראלי?
לא היית מנסה חוצניק? על אף כל השאלות שהעלית?
נשלח ב-28/10/2013 05:54
חחחחחחחחחחחחחח הצחיק אותי ההוא.........
לפותח השרשור... (או לכאלה שמתמודדים עם השאלה)... יכול להיות שהבחור יתאים ויהיה מושלם... אבל מה עם המשפחה? מה אם הכלה ישראלית ישירה ופתוחה והחמות חוצניקית קרירה ופרטית? מה אם החתן הוא עמחא והאבא של הכלה רציני ומלחיץ? והאחים? אולי הם לא בקטע שלכם?
נשלח ב-27/10/2013 14:56
מעורר השחר הייתי מציע לך לפנות לעזרה נפשית, או טיפול פסיכיאטרי. אני לא בטוח שהפורום הזה הוא המקום לכך.
בקשר לשאלה של פותח האשכול, אני רואה שזאת שאלה לפני יותר מ 7 שנים!
אני אשמח מאוד דעת שאתה כבר נשוי...
באופן כללי הייתי ממליץ לכל בחור ישראלי צברי שלא ממש מכיר חוצניקים ולא מכיר את המנטליות, אפשר לצאת לשידוך עם בחורה חוצניקית ולהתרשם מהתוצרת שבד"כ הרבה יותר טובה מהתוצרת המקומית.
רגע שניה... אני הולך להתחבא בחדר המוגן בתקווה שזה יעזור...