בס"ד | חדשות המוסיקה החסידית | גליון 56 ב' ניסן תשס"ו | www.chasidinews.com | [email protected]*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
חודש טוב!
החודש בגליון מיכל קורן בראיון מיוחד עם סנדי שמואלי שקפץ לביקור בארץ לרגל הוצאת אלבומו החדש והשביעי במספר "הללו" ולרגל 20 שנות מוסיקה חסידית, חני שוורץ מסקרת את הדיסק החדש של דב הנבדלר "נאלמתי דומיה". גם אנחנו, יבול מבורך של דיסקים חדשים ומפתיעים עם קצת ספיחין מפורים, הופעות מיוחדות, דיסקים לצפיה, סקיצות מסרטים חדשים -וגם הפעם השלושה חדשים מחבורת "בלי שטויות" של שאול חיון וניסים ורטה עם לינק מתוקן, אתר מומלץ ועוד. מקווים שתהנו מהעיתון. הפורום שלנו הולך ומתפתח הכניסה דרך האתר או פשוט ללחוץ כאן. אתם מוזמנים להכנס ולכתוב.
בהגרלה שהתקיימה בין משתתפי סקר הקוראים, זכו בדיסקים: אלחנן שמריה, מאיר ק. מברזיל ודוד יערי. ברכותינו לזוכים. אנא צרו עמנו קשר בהקדם.
חידושים, רעיונות, מאמרים, הערות, תגובות, וכל מה שעולה לכם בראש לשלוח ל: [email protected] . מנויים לשלוח ל: [email protected].
מערכת "חדשות המוזיקה החסידית"
מקבץ חדשות
◄ "אפשר לתקן" – האלבום החדש של מרדכי בן דוד. לאחר 3 שנים על עבודה קשה ומאומצת של בחירה מתוך אלפי שירים ועבודה על עשרות מהם, לבסוף הסתיימה העבודה הקשה. הלחנים האלבום של מרדכי בן דוד, למעט "ושלמו" - הרב הלל פלאי, "מובדלים" - אלי לאופר ו"אנא מלך" - שלמה יהודה רכניץ. משתתפים באלבום: להקת הישיבה בויס של אלי גרסטנר – "אנא מלך" ויידל – "ודע". האלבום הופק ע"י יידל ועובד ע"י אלי לאופר, משה לאופר ("בראש בשנה"), רובי בנט ("אנא מלך") ומשה מונה רוזנבלום ("אפשר לתקן"). הפצה: פילהרמונה.
◄ "מחשבות" – אלבום חדש ליהודה דים. אלבום מיוחד עם עשרה שירים ומילים מקוריות שכתב הרב אהרון לוי והלחין יהודה דים. בין השירים: "תודה" – בהשראת דברי ר' ירוחם ממיר שכתב "אילו היה אדם מתבונן היטב בכל מה שנעשה עימו משעה שמכניס המזון לפיו ועד לאחר עיכולו היה בכל פעם צריך לשלוח מברק לביתו ולהודיע שב"ה הכל בסדר", "גשם" – "...כאן למטה מבקשים, רד כבר גשם, שם למעלה מקשיבים...", "השבבניק", "עד מתי", "אני מאמין- טרבלינקה" – שיר מאוד מיוחד על בסיס השיר שהלחין הרב עזריאל דוד פסטג הי"ד ברכבות הבקר בדרך לטרבלינקה ועוד. עיבודים: ג'ף הורביץ. הפקה מוסיקלית: יהודה דים. הפצה: גרינטק.
◄ הינדיק הפקות מגישים: עדי רן והגיטרה. "UNPLUGGED " אלבום כפול חדש! 23 להיטים גדולים, מוסיקה אקוסטית נקייה של עדי רן והגיטרה שלו בלבד. באלבום שירים חדשים וישנים. כולל את כל הלהיטים: אתה קדוש, אבא נהיתי דוס, פאות, יש הקדוש ברוך הוא, כי לא יטוש (שיר ההתנתקות) ועוד. בין השירים החדשים: שיר חדש, הוא אלוקינו, גם כי אלך, מה רבו צרי, אז ישיר משה ועוד. הדיסק הוקלט באולפני הינדיק הפקות. הפצה: הינדיק הפקות וגרינטק.
◄ אביעד גיל יוצא באלבום חדש – "אחות קטנה". עיבודים: משה אברהם. באלבום עשרה שירים פלוס בונוס מגה מיקס שערך התקליטן עמי מיימון. בין השירים: "אחות קטנה" – דואט שקט ומקסים עם גד אלבז, "אלי שבשמיים" שיר במקצב היפ-הופ חדשני צעיר ומקפיץ, "חגיגה 2" המהווה המשך ל"חגיגה בשטח" עם הראפר התימני אודי דמארי מהאלבום הקודם, כשהפעם חובר לאביעד ואודי דמארי הראפר החסידי ישראל נחמן חזין בקטע מיוחד באידיש, "אם אלך" –במילים עכשוויים מתמיד ומתאימים בדיוק לתקופה זו בה השסעים והעצבות משתלטים על כל פינה, "אלוקינו שמע קולנו" ועוד. הפצה: הינדיק הפקות וגרינטק.
◄ "שיר ההלכה" – ר' משה מרדכי (מונה) רוזנבלום מגיש: "בני! בני! טאטע! טאטע!". שיר מיוחד על חשיבות לימוד הלכות הפסח. השיר הולחן לכבוד המעמד בו התחילו רבבות לומדים את מסכת פסחים במסדרת "מאורות הדף היומי". השיר מבוצע ע"י מקהלה בניצוחו של ר' אהרון סאמעט, הולחן ע"י ר' משה ויינטרוב ועובדו בלחן של ר' מאיר אדלר. בנוסף למחרוזת השירים המשמחים לכבודה של תורה שעובדו גם הם ע"י ר' מאיר אדלר מצורף לדיסק סרט למזכרת מהרגעים המיוחדים והמרגשים מהארוע. הפצה: פילהרמונה.
◄ "א חתונה מיט יואל פאלקאוויטש" – אלבום חתונות חדש לבעל מנגן יואל פאלקאוויטש מארצות הברית. באלבום עשרים ושישה שירים, בינהם: צמאה נפשי, כל ישראל, עוד ישמע, מארש גור, ימלוך, ברוך הוא אלוקינו, אחד יחיד ומיוחד, הר המוריה ועוד. עיבודים: יואל בער ווייזער. הפצה: גל-פז.
◄ דני פינקלמן ומקהלת "הניצוצות" יוצאים בסינגל חדש מתוך האלבום החדש שיצא בעז"ה בקיץ הקרוב, השיר "לעבדך באמת", הולחן על ידי דני פינקלמן, ועובד על ידי אוהד חתוכה ויצחק שם טוב שגם אחראי על המיקס והמסטרינג. הסולן בשיר הוא יוסף יצחק חורי שחוגג בימים אלו בר מצוה.
◄ מקהלת לחיים מגישה את "פורים טיש". אלבום חדש עם מיטב שירי הפורים ממגוון חצרות חסידיים בביצוע מקהלת לחיים ופרחי קעמפ שלווה עם הסולן מאיר ליכטנשטאטער. באלבום 32 שירים, בינהם: "ליהודים" בלחנו של האדמו"ר מסקולען, "תשועתם" של ויז'ניץ, "שושנת יעקב" של גור, "נאר אמונה" של האדמו"ר מקאליב, "להודיע" של נדבורנא, "להודיע" של ברסלב ועוד. עיבודי קולות: ר' הערשיל בריסק ור' בנימין הרטמן. הפקה ועיבודים: הרב יוסף משה כהנא.
◄ להקת "סימפלי צפת" - יונתן ליפשיץ, אליהו רייטר, יונתן סורום – שלושה חסידי ברסלב, המתגוררים בצפת, עיר הקבלה, ויוצרים מוסיקה מקורית, מוציאים אלבום חדש וסוחף. ההרכב הייחודי מבצע, באמצעות שתי גיטרות וכינור, עיבודים מחודשים לניגוני ברסלב וניגונים מקוריים, אשר מעבירים תחושה של יצירת חיבור בין שמיים וארץ, בין רוחני לגשמי. "אסור להתייאש"- האלבום החמישי של הלהקה עם שלושה עשר שירים מחזקים הרכב בן שלושה כלים המבצע מוזיקה מדהימה בסגנון חדש ישן (שילוב מעניין) ההרכב מנגן בארה"ב ולאחרונה גם בארץ . סימפלי צפת ממשיכים להפיץ את השמחה האמיתית של חסידי ברסלב ומביאים איתם משב רוח רענן מעירם המיסטית והקסומה... הפקה: פרסומי ניסא.
◄ אלפי דיסקים חולקו לאחרונה לבחורי ישיבות במסגרת מבצע "הודאה לקב"ה" של הזמר יעקב זינגבוים עם השיר החדש – "טוב להודות". הרעיון עלה כאשר זינגבוים היה מאושפז בבית חולים לאחר שגילו אצלו את המחלה. במשך חודשים הוא עבר טיפולים ונאבק קשה לנצח את המחלה. "כשהייתי בבידוד בין טיפול לטיפול, היה לי הרבה זמן להתפלל ולחשוב", מספר זינגבוים, "ואז עלה לי בראש הלחן למילים "כי לך טוב להודות" התרגשתי מהמילים בשילוב הלחן, והבטחתי שבלי נדר שכשאחלים ואצא מבית החולים, אקליט את השיר ואחלק אותו חינם לתועלת הרבים, שיקשיבו למילים ויבינו את המשמעות". על העיבוד המוסיקלי אחראי משה אברהם. עיבוד קולי: ר' דודי קאליש. זמר אורח: הנער אבי רוזנבלום ( הבן של...). המעוניינים בשיר יפנו למערכת.
◄ יאיר גדסי ("לך אלי") יוצא באלבום חדש - "עת לאהוב" - 11 שירים מיוחדים במינם, שירים שיוצאים מהנשמה ומחממים את הלב כמו שהכרנו באלבומיו הקודמים של יאיר גדסי "ניגון הלב" ו"בראשית". בין השירים באלבום: אח שלי, רואים רחוק רואים שקוף (שיר של יעקב רוטבליט בלחן חדש של יאיר גדסי), האש שלי, איה מקום כבודו, תן בלב שמח ועוד. הלחנים של יאיר גדסי למעט "נשמת כל חי" – יניב מטרי. עיבודים והפקה מוסיקלית: יאיר גדסי. הפצה: הינדיק הפקות וגרינטק.
◄ עמירן דביר ותזמורתו יוצאים באלבום חדש- "פורים" – הופעה חיה באולפן. באלבום ארבע-עשרה רצועות ממיטב שירי הפורים, בינהם: מחרוזת ליהודים, חייב איניש, ותוסף אסתר, את המן, ככה יעשה, ומרדכי יצא ועוד. ניהול והפקה מוסיקלית: עמירן דביר. הפקה: שימיקס. הפצה: גל-פז.
◄ "מודה אני" - כך יקרא אלבום הבכורה של הזמר-יוצר אשר ויצמן עליו הוא עובד למעלה משנה. אשר מעבד, מלחין ומנגן על כל סוגי הגיטרות והיה ממקימי להקת "הברירה הטבעית" עם שלמה בר. באלבום משתתפים טובי המוסיקאים המוסיקה הישראלית כמו ששי מזרחי, אגון הרטן ועוד. בין השירים: אשת חיל, רוצה להתפלל, יגדל אלוקים, למנצח בנגינות ועוד.
◄ הינדיק הפקות מציגים: "קול שמחה" – אלבום חתונות חדש לשמעון משעלי. באלבום מיטב שירי החתונה בלחנים מגוונים של עדות המזרח: לבנוני, מקוראי, טורקי, תימני וגם שניים חדשים שהלחין שמעון משעלי עצמו – "שמע בני" ו"כי אשמרה". עוד באלבום: שלומך, כניסה לחתן, לך א-לי, שמחה תימנית (שכתב רבי שלום שבזי) ועוד. עיבודים וקלידים: דוד ביתן. הפקה: הינדיק הפקות. הפצה: גרינטק.
◄ אליעזר רוזנפלד מגיש את "הניגון שלב 6" - שירי נשמה חסידיים בביצוע חליליות – "תפילה לעני", מוריה" ועוד. עיבודים: עמי היקרי. הדיסק מודש לע"נ חברו האהוב יחיאל חמדי-לוי ז"ל שהיה 'מכור' לדיסקים והיה מרקד ומשמח בחתונות במתחילתן ועד סופן.
◄ הינדיק הפקות מציגים: "עונג שבת מזרחי" – אלבום כפול של מחרוזות שירי שבת בלחנים מזרחיים עממיים בביצוע שמעון משעלי. באלבום ארבעה-עשרה שירים, בינהם: לכה דודי, שלום עליכם, אערוך מהלל ניבי , כי אשמרה (בשתי גירסאות), עת דודים / שלום לבן דודי, יעלה יעלה, בר יוחאי ועוד. עיבודים: אלי יפרח. הפקה והפצה: הינדיק הפקות.
◄ בחודש האחרון שקדו מוזיקאי ישיבת דרך ה' על הפקת דיסק שנקרא "ושמרו דרך ה'". משתתפים: ר' שמואל ברונר, אלי פרידמן, רולי אזרחי וחברה מהישיבה. החלק הראשון של הדיסק, כולל 4 שירים: שלא עשני גוי - אלי פרידמן ומקהלת ישיבת דרך ה', דרך ה' - שרולי גרינסברג ומקהלת דרך ה', אל תרחק - מקהלת דרך ה' וה' מלא רחמים - של תלמידי הישיבה. את הדיסק מפיק שימיקס, מבחירי הישיבה. האלבום המושלם צפוי לצאת לקראת ראש השנה ויכללו בו שירים נוספים, פרי לחנם של תלמידי הישיבה
◄ "ישיש עליך" – שירים לחתונה הגדולה – אלבום חדש של שירי חתונה מקוריים לאביחי וחברים. משתתפים באלבום: ירמיהו ואהרון רזאל. באלבום עשרה שירים, בינהם: ישיש עליך, עוד ישמע (עם אהרון רזאל), מי בן שיח, מהרה, ניגון אשר ברא (עם ירמיהו), תפילה לשמח חתן וכלה (שכתב רבי נתן מברסלב ב"ליקוטי תפילות") ועוד. הלחנים באלבום של אביחי פז גרינוולד למעט "ניגון קרלין" של קרלין כמובן. עיבודים והפקה מוסיקלית: אביחי פז גרינוולד. הפצה: הינדיק הפקות.
◄ "בגן השושנים" – סינגל שני לקראת אלבום חדש לזמר ברק כהן. השיר מדבר על תקווה ומשאלות של ילדים לכשיהיו גדולים, כל אחד מהזווית שלו ובקשה שלנו המבוגרים. את השיר כתב והלחין שמואל יונה ("יתגדל ויתקדש"). בשיר משתתפים גם מקהלת הילדים "פרחי ירושלים". עיבוד: תומר מצרי.
◄ החזן יעקב יצחק רוזנפלד יוצא באלבום חדש "רזי עולם" באלבום מיטב היצירות, מירב הסגנונות מהמסובכות ביותר בעולם החזנות. בין היצירות: ממקומך, הלבן חטאינו, רבי ישמעאל אומר, ולירושלים עירך, כל נדרי ועוד. עיבוד וניצוח: ד"ר מרדכי סובול. מפיק מוסיקלי: אופיר סובול.
◄ מתתיהו – אמן הרגאיי החסידי יוצא באלבום חדש - "YOUTH". בין השירים באלבום, באנגלית כמובן: מלך בלי כתר, ירושלים, שלום, הזמן לשיר שלך, על מה אנחנו נלחמים ועוד.
◄ חב"ד טלטון מוציאים את אלבום "חגיגות ה-25" – אלבום כפול עם מיטב האמנים שהשתתפו במרתון ההתרמה הענק למוסדות חב"ד בקליפורניה. בין האמנים: היום השמיני, לויתן, אברהם פריד, סם גלזר, יעקב מוצן, להקת המושב, שלמה שמחה, נתנאל הרשטיק ועוד.
◄ ליאור דבורצקי, תלמיד ישיבת "דעת" ברחובות עובד על אלבום בכורה עם חברים מהישיבה. באלבום יהיו שיהיו שירים מקוריים בסגנון צעיר ומפתיע ויקרא כנראה "פרי עץ הדעת".
*:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />
הופעות
◄ התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון-לציון מארחת את המוזיקאי והיוצר יהודה גלאנץ במופע "נודדים". מוסיקה קצבית דרום אמריקאית בניחוח יהודי מיוחד לפסטיבל. לאחר שנים של הופעות ברחבי העולם, הוא מופיע על הבמה בפעם הראשונה עם תזמורת סימפונית מלאה, המעניקה צליל מלא ונותנת נופך חדש לחווית המוסיקה של גלאנץ. מסעו של היהודי הנודד- מבונוס איירס לירושלים; מוסיקה דרום-אמריקנית בניחוח יהודי ; כלים אותנטיים מאמריקה הלטינית וכלי נגינה סימפוניים על במה אחת. במופע עצמו יוצג כל הרפרטואר של יהודה גלאנץ עד היום בעיבודים חדשים , וכן שירים חדשים שטרם נשמעו . המופע יתקיים אי"ה ביום שלישי ו' בניסן תשס"ו בשעה 20:30 בהיכל התרבות בראשון לציון. כרטיסים: 03-9488688
◄ פרחי מיאמי ויעקב שוואקי - לקבלת משיח! אירוע מדהים ומרגש לרגל יום הולדתו של הרבי מליובאוויטש, 104 שנה, יתקיים אי"ה ביום ראשון י"א ניסן בשעה 19:30 בהיכל 'יד אליהו' בתל אביב - ביוזמת והפקת 'מטה משיח באה"ק. במהלך הערב תתקיים הופעה מיוחדת ונדירה של ענק הזמר החסידי העולמי יעקב שוואקי ומקהלת הילדים העולמית 'פרחי מיאמי' עם ירחמיאל ביגון .לצדם יופיע גם הפייטן והזמר המזרחי יחיאל נהרי ,והכל בנצוחו של משה לאופר ותזמורתו. באירוע, דברי תורה וברכה, חיזוק האמונה והצפייה לגאולה, ושלימות התורה, העם והארץ. כרטיסים: 03-9607922.
◄ פסטיבל רוק ונשמה יהודית בים המלח. בימים ראשון ושני, ג'-ד' דחול המועד פסח, י"ח-י"ט ניסן תשס"ו, יתקיים בחוף ים המלח, במתחם המלונות בעין בוקק, פסטיבל רוק ונשמה יהודית. ביום ראשון, בין השעות 18:00-24:00, יופיעו נפתלי אברמסון, שלמה כץ, סיני תור, שלוק רוק, רבע לשבע וסימפלי צפת. ביום שני, בין השעות 18:00-24:00, יופיעו אודי דוידי, המדרגות, אחרית הימים, המקור, פרה אדומה, עדי רן והמושב בנד. הפסטיבל הוא בחסות ידידי "הצלה" וכל הכנסותיו הן קודש לרכישת ציוד להצלת חיים בישראל. כרטיסים: פרסומי ניסא 03-5325272.
◄ דב הנדלר יוצא בסבב הופעות עם שיריו החדשים בחג הפסח הבעל"ט: במוצאי חג ראשון בישיבת כרם ביבנה. במוצ"ש חול המועד - בבית הארחה ביד בנימין. ביום ראשון - במלון פלאז'ה בנצרת עילית. ביום שני בצהריים - במופע המרכזי בחברון. ביום שני בערב - במלון סול מרין בנהריה.
דיסקים לצפיה
◄ "סידיש 53" תכנית הארוח עם מנחם טוקר וקובי סלע לחודש ניסן: טחינת חיטים- הרב חיים קנייבסקי שליט"א, מוסיקה – להקת "פי שניים" בקליפ וראיון, בטחון- חילוץ מטיילים משדות מוקשים בגולן, המקהלה – מח' התרבות בעיריית ירושלים, אקטואליה- שפעת העופות וההשתלטות על כלא יריחו, מהירות – מירוץ הקרטינג, ראיון – הזמר שלומי דקס, אפיית מצות יד בהכשר הרב לנדא, ביקור ביקבי כרמל, הראני נפלאות – סודות הטיטאניק, האוצר מסיני- איך עשינו את הסרט, פינת ההלכה עם הרב אברהם יוסף, קליפ סיום עם להקת חידוש, חידון הגרינטקיה ועוד. הפצה: גרינטק.
מחכה למשיח/ ראיון: סנדי שמואלי
20 שנה במוסיקה החסידית – שבעה אלבומים - הלהיטים "בעז"ה", "עד מתי","מחכים למשיח" וכמובן "שבת שלום" - סנדי שמואלי - זמר ענק עם קול אדיר מצליח לרגש הרבה לבבות - הוא ישראלי שגר בגלות , אבל חי ונושם את הארץ בכל רגע נתון - על הקרירה המוסיקלית, והקשר המיוחד שלו לחב"ד וכמובן על הדיסק החדש והמושקע "הללו" ---
מיכל קורן
סנדי שמואלי גר בניו יורק אבל למעשה, מדבר בעברית, חי ונושם את הארץ בכל רגע נתון, הוא מתעדכן בכל הנעשה בארץ ומאזין בקפידה לחדשות ולאתרי האינטרנט של ערוץ 7 ואחרים, האלבומים שלו - ודווקא משם - מורגשים בטעם המיוחד לעם היושב כאן בארץ.
הקריירה המוסיקלית של סנדי שמואלי מתחילה עוד לפני הצבא בלהקות נוער- "הופענו אז בטלוויזיה בתוכנית "בעלם ועלמא" לאחר מכן התגייסתי והתקבלתי ללהקת פיקוד צפון, עבדתי עם יאיר רוזנבלום ז"ל ועם גדולי האנשים המקצועיים בתחום. אחרי הצבא עשיתי שני הפקות של הפסטיבל החסידי וככה הגעתי לאמריקה" אומר סנדי ומוסיף – "התגלגלו החיים... חשבתי שאני יישאר שם לקצת זמן, אבל מאז אני שם. בעצם כל המשפחה שלי כאן בארץ..."
דרך ארוכה
"האלבום הראשון שהוצאתי בניו יורק עוד לפני שהייתי בתחום החסידי, בכדי להיכנס לקהל המקומי- נקרא "רק להאמין" שני שירים שם היו מקוריים שלי ועוד שמונה קווארים שירים שהלכו באותה תקופה בסגנון ישראלי האלבום הזה גרם לחשיפה מסוימת בקרב הקהל, וגם אז בזמני פתחתי מועדון שנקרא ''JERUSALEM ON BRODWAY'' שהיה להיט בניו יורק. הקהל שהגיע לשם היה קהל דתי וזה היה מין מועדון שירה. בעקבות ההצלחה של האלבום הראשון והקהל במועדון- הקלטתי אלבום שני, שם כבר היו לי 5 שירים שלי. שני האלבומים האלה יצאו בזמנו על קלטות ועל תקליטים ויש בהם שירים שאנשים לא מכירים. יכול להיות שאני יחדש אותם למרות שזה כל כך שייך, כי היום אני נמצא במקום אחר ובזמן אחר, למרות שיש דברים מסוימים שחבל לי עליהם, כי הם יצירות יפות.
אחרי שהוצאתי את שני האלבומים הללו, נכנסתי להרגשה כזאת ש"אם אני לא יעשה משהו שבאמת אני רוצה ושבאמת אני אוהב לעשות - אז "זה לא זה"" ,התחיל להמאס עלי הקטע של 'סנדי האומן המופיע', רציתי להופיע כבר עם דברים שאני באמת אוהב להופיע, לא בשביל ההופעה לשמה שאתה מענג אנשים - אנשים נהנים - אנשים מוחאים כפיים ושרים ובסוף ההופעה כשהקהל הולך הביתה, הם לא יודעים בכלל מי אתה, רציתי לתת להם משהו משלי, משהו מתוכי.
על הקשר המיוחד עם חב"ד והשיר 'על הרבי'"אני נחשפתי לרבי מליובביטש לפני בערך 15 שנים אחרי מסע הופעות שהיה ברוסיה עם מרדכי בן דוד ואברהם פריד, זה היה בחנוכה, חב"ד לקחו אותנו לרוסיה הופענו בקרמלין- פעם ראשונה שיושבים 10.000 יהודים ובשידור סימולטאני בכל העולם – בקארון האייטס, בטוקיו, בפריז, ובירושלים, בכל העולם בעת ובשעה אחת - הרבי נאם נאום ואנחנו הופענו על הבמה וזה שודר בשידור חי בCNN - זאת הייתה חשיפה עולמית. באותו סיבוב הופעות יצא לי להיות בעיירה שהרבי והאבא שלו גדלו, הייתי בבית כנסת וצילמתי תמונות וכשחזרתי לקח אותי הרב מרדכי קלנסקי שהוא חבר קרוב- לרבי, הכנסתי את התמונות לתוך אלבום ונכנסתי איתן לרבי, הרבי הסתכל על התמונות ולא יכול להסיר את העיניים שלו. הוא אמר לי שהוא רוצה לקנות את האלבום הזה, אז אמרתי לו שזה לא למכירה זה מתנה, הוא נתן לי דולר ועוד דולר ובירך אותי. אני מאמין שמאז הברכה שלו התחילה ההצלחה שלי, מעיין הניגונים שלי פרץ החוצה, וככה נולד האלבום 'בעז"ה' האלבום השלישי עם 'שבת שלום'.
כשהרבי נפטר זו היה טראומה גדולה לכל הציבור היהודי, הוא אהב את כולם, הוא היה מנהיג, אני גר לא רחוק מ"האוהל" - המקום שהרבי קבור שם ולעיתים קרובות אני הולך לשם , ביארצייט שלו, כ-10 שנים לפטירתו עמדתי שם בתור הארוך הזה ופשוט לקח לי המון זמן להגיע לציון,ואז התחיל הרעיון הזה של לכתוב שיר –"כבר 10 שנים מאז שהלכת, לבבות לבבות שאותם כה ריתקת נשארו מיותמים,אני נזכר בעיניך"- ממש דברים שדיברו אלי, כי כשפגשתי את הרבי והוא הסתכל עלי בעיניים הרגשתי שאני ערום - שהרבי יודע כל דבר מה אני, מה אני, אבל הרבי ידע לקבל כל אחד באהבה".
על השיר "עד מתי" שזכה לתואר – "שיר הפיגועים" ל"ע...
האלבום הזה היה מאוד מושקע. הקלטתי אותו אז עם ישראל לאם ועם המפיק שייע מנדלוביץ והיה בו את הלהיטים "מקימי", וכמובן השיר "עד מתי"- שזה שיר מיוחד ש באותה תקופה 'זכה' בתואר "שיר הפיגועים" - דהיינו שירים שקטים שמשמיעים אותם ברגעים שאחרי פיגוע, זה היה 'שיר פיגועים' אותנטי, הייתי ממש קרוב לפיצוץ הראשון בדיזנגוף בתל אביב, ממש מספר דקות קודם לכן חלפתי במקום וכששמעתי את הפיצוץ וראיתי ושמעתי את כל מה שקורה שם ,ההרגשה הייתה נוראית, לא יכולתי לעזור, לא ידעתי במה לסייע והייתי חייב לדבר עם מישהו, הייתי חייב לבטא את מה שאני מרגיש, וכך יצא השיר המיוחד הזה. שמחתי לקבל תגובות מאנשים עד כמה השיר הזה מחזק אותם ונותן גם להם את הכוח לצעוק אל ה' 'עד מתי?"
אחרי שתי הפקות כאלה עשיתי תפנית, הבנתי שמה שמדבר אל הקהל זה הניגון עצמו ולא כ"כ החליפה הגדולה שאתה מלביש על הניגון עצמו כמו כנרים, נשפנים, הוצאות ענק והפקות ענק שעד שאתה גומר אותם נגמרת לך הנשמה. נקודת מפנה התחילה באלבום "מחכים" זה היה סגנון אחר לגמרי, הכרתי אז גם את רון תיכון ואשר לוגסי שמאז ועד היום אני צמוד אליהם. והמשיך באלבום "אל תירא ישראל".
"אתם תמצאו בדיסק הזה את הכל, ניגון של קרליבך, מזרחי שמתובל במשהו אשכנזי, ואפילו ריקודי עם"
האלבום הזה הוא אלבום שונה מיתר אלבומיו של סנדי. מי שמכיר את הסגנון שלו מן הסתם יאהב כאן את הרעיון. כאן כל שיר זורק לכיוון אחר והוא חושף למעשה את כל ההשפעות ואת כל הכיוונים שאותם חוויתי בחיי. באלבום "הללו" - השביעי במספר - כל הלחנים כאן הם שלי - פשוט אני מכיר את המידות של הגוף שלי ולפי זה אני החייט של עצמי , הגעתי למסקנה מהניסיון שלי במשך השנים שאני יודע בדיוק מה מתאים לי ,מה אני אוהב לשיר ובאיזה סגנון, יותר נח לי לבשל את הארוחה לעצמי מאשר שמישהו אחר יבוא ויכין אותה עבורי.
באלבום יש עשרה שירים חדשים, כל שיר מאפיין סגנון בפני עצמו אבל בעצם כולם באמת מחוברים. השירים האלה זו בעצם תוכנית, שכשבן אדם מכניס דיסק למערכת שלו, אני רוצה שהוא באמת ירגיש שעכשיו אני מופיע אצלו אישית בהופעה שלי,כל שיר כאן לוקח לכיוון אחר . האלבום הזה מכיל טעימות מכל הסגנונות שקיימים היום במוסיקה החסידית. כל שיר שם זה משהו אחר,הוא מאחד בתוכו את כולם . יש שם שיר 'שאנטי' בקצב – כמו השיר "עוד יבוא שלום עלינו" ויש שם סגנון 'קאנטרי' עם כינור וקצב, יש שם את 'קרליבך' ומזרחי מתובל באשכנזי, בקיצור יש שם הרבה נשמה אהבה ואחדות. השיר "הללו" – זה שיר שכמעט ונבחר לאחד מהשירים של הקדם ארווזיון ,הוא הגיע עד ל30 השירים האחרונים שנבחרו,מכל מיני סיבות טכניות לא יכולתי להגיע לאודישנים.
חוויה אמיתית שזכורה לך היטב...
בהמשך לרוסיה בתחילת שנות התשעים. נסעתי יחד עם מרדכי בן דוד ומספר חברים לסיבוב הופעות חיזוק ברחבי ברית המועצות לשעבר, היה נפלא ועברנו כמה ימים יוצאים מן הכלל. לקראת סוף השבוע נאלצתי להיפרד מהקבוצה כיוון שהייתי חייב לחזור לביתי בניו יורק לצורך מופע במוצאי שבת שהתחייבתי לו. התחלתי במסע המפרך חזרה לשדה התעופה,אלא שאז החלה סופת שלגים עזה.כמה חבר'ה חב"דניקים שפגשתי הציעו לשמחתי ללוות אותי בנסיעה, וכך אני נמצא ברכב קטנטן כשהגיטרה לרגליי, וכל מה שיש לי לאכול זה קולה וכמה בייגלה.
עשינו דרכנו במדבר ענק שהפך כולו למדבר שלגים והתבדחנו כל העת שאם מישהו יחליט לחטוף אותנו אף אחד לא יידע בכלל לאן נעלמנו.בקיצור,מסע מפחיד,קשה ומורט עצבים. חמש עשרה שעות ואנחנו עדיין בנסיעה, והנסיעה דורשת דלק... ג'ריקן ענק שהחזיק הנהג בתא המטען של המכונית הספיק לנו עד לשלב בו היינו מצויים כשעה וחצי נסיעה משדה התעופה ומכאן ואילך פשוט אזל הדלק. הצלחנו לעשות דרכנו עד למגרש חניה בצד הדרך שם דמם המנוע. בחניה עצמה הייתה תחנת דלק אלא שהיא הייתה סגורה עקב מיעוט הנוסעים בימים האחרונים.
יצאתי מהרכב והתפללתי לקב"ה שיציל אותי מהמצב הזה ושאצליח להגיע בזמן לטיסה ולהיות בשבת בבית. עוד אני מתפלל ופתאום אחד החבר'ה שהיו איתי רץ אלינו חזרה מכיוון תחנת הדלק כשאחריו נגרר ישיש רוסי מחזיק בידו עששית. "הוא הסכים למכור לנו מעט דלק" הוא צעק, ואני לא האמנתי, הרי רק עתה התפללתי והנה בא הנס. הרוסי אכן תידלק לנו את הרכב, שילמתי לו 50 דולר- סכום עצום בקנה מידה רוסי. העיקר שאוכל להמריא בזמן ולהגיע לשבת במועד ואכן הגעתי ב"ה בזמן לשבת וזאת הייתה שבת מדהימה...
על חיי הקהילה
אני חי בניו יורק אבל למעשה חי ונושם את האדמה ואת הארץ פה, את האנשים והחברים פה, ואני מחובר בקשר מאוד קרוב לכל מה שקורה פה גם מבחינת הפוליטיקה הישראלית והחדשות אני מאזין לערוצים הישראלים דרך האינטרנט וצופה דרך הטלוויזיה,למעשה אני אומנם חי שם אבל מדבר כל היום רק בעברית.
אני עובד שם בתור המנהל המוסיקלי של 5 ישיבות בניו יורק, כל מה שנעשה בישיבות: אם זה בהפקת הצגות ובהפקות אירועים, מקהלות וכל מה שקשור,אני מאוד עסוק בקטע הזה של הילדים- משהו שאני מאוד נהנה ממנו וגם תמיד מחבר אותי למה שקורה היום. אמנם אני כבר לא ילד אבל מתחבר מאוד ל"עכשיו" מבחינת הראש של הצעירים. אני מופיע בארה"ב בקונצרטים בכל מיני אירועים וכמובן אני מופיע גם בשמחות. יש לי תזמורת משלי בד"כ שבעה-שמונה נגנים,אבל אין לי בעיה גם להופיע עם נגן אחד.
משהו לסיום...
את האלבומים שיצאו לי עד היום, הייתי רוצה לשמוע בעוד 10 שנים ולהגיד אני אוהב את זה. אני נאמן לעצמי. אני יודע שהרבה אנשים כאן בארץ היו רוצים לראות אותי מופיע, אבל זה לא בידיים שלי. הקטע של ההפקה זה כבר נמצא בידי המארגנים וגורמים אחרים,יצא לי כבר להופיע בארצות הברית לאורכה ולרוחבה ואני רואה את זה כנס, והנס הזה למעשה מהברכה של הרבי. אני נחשפתי שם באלבום הראשון שלי- בלחנים שלי וזה הנס שדווקא משם אני מופץ. לדאבוני בארץ אני עדיין לא פרצתי מספיק ואני מקווה שבעז"ה זה עוד יגיע.
סקירת דיסקים: "נאלמתי דומיה" דב הנדלר
לילה. הכל חשוך ושקט מסביב. אתם ישנים בשלווה עד שלפתע נשמע קול צלצול חזק ומהדהד...
לא. לא טעיתם. זו לא פתיחה לספר מתח. בצלצול הזה נפתח הדיסק החדש והמפתיע של דב הנדלר נאלמתי דומיה. מה שבטוח-דומיה לא תוכלו למצוא שם. כאמור, הדיסק נפתח בקול צלצולו של שעון מעורר מה שמביא אותנו אל השיר הפותח את האלבום, שיר קצבי ומעניין, מודה אני, הלחן של משה בלייכברד והעיבוד, כולל עיבוד הקולות מעשה ידיו להתפאר של המעבד הצעיר והמוכשר, שלמה ברונר.
זהו אלבומו השני במספר של דב הנדלר, וללא ספק טוב הרבה יותר מאלבומו הקודם. האלבום משופע בסגנונות שונים; החל משירי נשמה שקטים, ועד למוזיקת דאנס אלקטרונית ורוק כבד במקצת, שיר אחד עם מילים מקוריות שנכתב על ידי אבישג ב. ונעימה אינסטרומנטאלית יפיפייה המסיימת את האלבום. לא פחות מארבעה מעבדים עמלו על העיבודים באלבום: ג'ף הורביץ, יוסי דיין, שלמה ברונר ורולי אזרחי, כל אחד מוכשר וטוב בפני עצמו. הפקתו של האלבום ארכה למעלה משנתיים, והרי לפנינו התוצאה המשובחת. הגיוון בשירים ממש מעורר התפעלות, כמו גם מספר המלחינים הבלתי מבוטל: משה בלייכברד, ר' נועם עובדיה, דניאל בנסמיאן, מאיר שיף, לו"י רוזנשטיין, יהושע שולץ, ר' ישראל לנדא ודב הנדלר עצמו. עוד נטלו חלק בהפקה-שרוליק הרשטיק, שעיבד את הקולות בשיר אשא עיני ור' בנימין הרטמן, שעיבד את הקולות בשיר יהי החודש הזה. והכל בניהולו ובהפקתו של אבי בלומנטל.
שיר הנושא, נאלמתי דומיה, הוא השיר השני באלבום. שיר שקט שמילותיו נלקחו מתוך סדר יום כיפור קטן, בלחנו של ר' נועם עובדיה ובעיבודו של יוסי דיין. לחן מעולה וביצוע טוב לא פחות. במהלך ההאזנה לאלבום, בולטת מאוד המקהלה הגדולה והאיכותית שמלווה את דב הנדלר בשירתו. מקהלה שמוסיפה הרבה יופי וחן מיוחד לכל שיר ושיר. גם קולו של הנדלר עצמו, רק הולך ומשתבח עם השנים כמו יין טוב.
היום הזה. שיר מקסים עם מילים מקוריות שנכתבו על ידי אבישג ב., מדבר על אחדות עם ישראל, על שלום ועל תקווה. שיר נהדר שמתאים לרוח התקופה. כי אני. ללא ספק ה-להיט של האלבום. לחן קצבי, סוחף ומקפיץ של ר' נועם עובדיה, המקהלה בניצוחו של שלמה ברונר מרוממת את השיר כמה רמות למעלה וגורמת לך ללחוץ על ה-repeat ברגע שהשיר נגמר. מילות השירים ככללם, מתאימות לתקופה. מדברות על ביטחון, אמונה, נצח ותקווה. עיצוב העטיפה, יש לציין, מקורי לא פחות מהדיסק עצמו, עבודתו הנהדרת של צביקה סלומון.
הפצה בארץ: גל-פז חמ"ד. סיקור: חני שוורץ.
אתר מומלץ:תכנית הארוח http://jminsider.tripod.com
תכנית ארוח חדשה באנגלית בדומה ל'סידיש' הישראלי שכאן המנחה הוא ליאור גבאי המוכר לנו מjewishmusic.tk . בתכנית הראשונה שתראה אור ממש בקרוב משתתפים: נחמן זלצר ומקהלת הילדים "שירה חדשה", משה לאופר, אודי אולמן, משה לאופר, עמירן דביר ואחרים. מענין יהיה שם זה בטוח. בינתיים אפשר לצפות שם בפרומו. שיהיה בהצלחה!
אודות ותודות:
כותבים ומשתתפים: יוסי אשרי, שניאור ג'רופי, סנדי שמואלי, חיים שמעיוביץ, דוד פרוידיגר, בני יפה, חני שוורץ, דב הנדלר, יונתן כץ, קובי רוטמן, פיני פרוינד, מיכל קורן, ליאור גבאי. עיצוב: יעקב בן דוד. לוגו: לב-טוב גרפיקה.
תודה מיוחדת ל: אריאל וולף, קובי סלע, מנחם טוקר, פרסומי ניסא, נועם הפקות, גל-פז חמ"ד הפקות, גרינטק שיווק, שמח מיוזיק, הינדיק הפקות, יוסי אייזנטל, שימיקס, סטודיו רוט, שרון דניאל הפקות, שלום טויטו, יעקב לוי, עוזר דרוק, אלעזר פרץ, ליאור גבאי, תומר כהן, ישראל מיוזיק, מורשת, מינדי והחבר'ה.
תוקן על ידי - חסידיניוז - 02/04/2006 23:00:52