אתמול אור ליום ב' שלח ר' יעקב פ. שני שלוחים לר' משה ק. אחד הוא א.ר. ואחד הוא מ.י.ג. לבקש על נפשו הרי יודע אתה את האמת שאתה גונב לאור היום את כבשת הרש הפרטית שלי מקור לחמי שעמלתי עליו למעלה מעשרים שנה האיך אתה עושה זאת,
משה ק. ענה להם בצער אני באמת התחננתי לר' ב"צ על נפשי שאני לא רוצה לעשות את זה ובגלל שאני עוד PRESIDENT של הנייר הוא הכריח אותי מדוע לא הורדתם אותי מלהיות ה PRESIDENT של הקעמפ ואז לא הייתי כחומר ביד היוצר של ר' ב"צ, והרי יודעים אתם שלצערי יש ביד ר' ב"צ נגדי דבר שישים אותי מאחורי מנעול עד סוף ימי (והדברים ידועים בקהילת באבוב), ודברו מאד על ליבו שעפ"כ לא יגנוב לאור היום איסור דאוריתא והבטיח להם שכך יעשה והוא יוצא מזה ומציא את זה מבית המשפט, ואמנם התקשר להודיע על כך לר' ב"צ.
לא עברו שתי שעות והדיין ר' חיים יענקל ט. ור' ברוך אברהם ה. הראש הראש ישיבה ד48 חם-באבוב דפקו על דלתו של ר' משה ק. בשליחת ר'ב"צ שאסור לו לשמוע את בכיות ר' יעקב ושליחיו וחייב לציית לר' ב"צ ולהמשיך במשפט, ר' משה ק. התרגז ושאלם האיך חתני דבי נשיאה ת"ח מורה הוראה וראש ישיבה מעיזים לנסות ולשכנעו לגנוב ולמסור וללכת לערכות ושאלם האם יודעים הם מדוע הסכמתי בכלל לכך רק משם שלא היה לי ברירה ורצתי לשמור על עצמי שר' בן ציון לא ימסרו לרשיות, אז נענה ר' חיים יענקל וענה אמנם נכון גם אני באותו מצב שאם לא אצית לכל שטות של ר' ב"צ אז יקח ממני את משרת הדיינות ואז אנא אני בא אין לי אפילו בהימ"ד שאני יכול להתפלל בימות החול ושבת ואהיה כאחרון הפשוטים שבעיר, וגם ר' ברוך אברהם ענה כנגדו שהוא באותו מצב וישבו שלשתם ובכו על המצב הנורא שבהם הם נמצאים, אך החליטו שיהיה מה שיהיה ור' משה ק. צריך ע"פ דרך הישר לצאת מזה והלכו,
אך נודע הדבר למאפיה של ר' ב"צ שגם זה לא הצליח עלו אנשי המאפיה הלא הם אא"ל נר"צ א"ל י"א (מי שרוצה את השמות במלואם באישי) ושמו על השולחן תמונה מסוימת של ר' משה ק. שכמובן אינו רוצה בפרסומה ואמרו לו שמעני אדני אם אתה מוציא או רוצה להוציא את זה מבית המשפט הרי מחר התמונה הזאת מופצת באלפי עותקים ברחבי העיר, וזה רק ההתחלה מיד אחר כך נוציא המסמכים שיש לנו עליך לרשיות והלכו והשארו על השולחן עותק של התמונה עד כאן הדברים ידועים
תוקן על ידי - bzalh - 05/04/2006 2:26:12
נשלח ב-4/4/2006 16:07
Do you bake Challes as well as you bake stories, being that it is Shabbos Hagodol and my kitchen is Pesachdik, I am looking to for some good fresh Challes and cake for Shabbos, atleast as good as your stories.
נשלח ב-4/4/2006 17:13
מורי ורבותי
כל מילה כאן נכונה אף שכמובן צד 48 מכחיש, אדרבה יש יהודי אחד שאני מכיר שלא האמין לי, וניגש לדיין טויבער ושאלו בפנים
אדוני הדין האמת שעלית עם הראש ישיבה ר' ברוך אברהם לר' משה ק. בצוי ר' בן ציון שימשיך בגניבה? וענה הדיין כן!
אדוני הדיין האמת ששאלך משה איך בתור דיין אתה יכול להורות לא נגד התורה? וענה הדיין כן!
אדוני הדיין האמת שענית לר' משה שלא היה לך ברירה כי אם אתה וגיסך ראש הישיבה לא הייתם עושים את זה אתם מוצאים את עצמכם ברחוב ללא פרנסה וללא מקום תפילה?
רבותי היהודי סיפר לי שמימיו לא ראה את הדיין קרוב כמעט לבכי כמו באותה רגע, והדיין אמר לו בחצי פה מה אתה חושב שנהייתי חתן האדמו"ר מבאבוב ושמשתי דיין בבאבוב כמעט שלושים שנה כדי להגיע למצב שאם אני לא עושה דברים נגד התורה הקדושה ונגד מצפוני אני יעוף ממשרתי ומבית המדרש שהיה מקומי כל ימי חיי
והמשיך הדיין האם אתה יודע על עוד כמה מעשה נבלה אני כבר שותק בשנה האחרונה רק בגלל הסיבה הזאת,
והוסיף הדיין לפי היהודי הזה שאמנם לא יכול לגלות דעתו ברבים, אבל הודיע לו שכל מי שישאלו בין ארבע עינים הוא יאמר לו את הדברים לאמתם ואדרבה אמור למכרי לדבר איתי בסתר כי איני יכול יותר מצפוני מעיק עלי
ולכם אנשי 48 אדרבה מצאו דקה פנויה ולכו על הדיין ושאלו אותו אם אמת נכון הדבר
נשלח ב-4/4/2006 17:44
האמת שלא רציתי לפרסם אבל מכיון שאחד מאנשי חם-באבוב כתב ש'א.ר. איים על משה ק. הנה הדברים כהויתן, ר' בן ציון אריה לייבוש מ'חם-באבוב צוה לר' משה לעשות המעשה עם קעמפ גילה, כשר' משה סירב (מה לי ולצרה הזאת) הוציא הצדיק מ'חם-באבוב חבילה של חומר והראה לר' משה מה יש לו נגדו
לא אכתוב דברים השייכים לרשיות מסיבות פשטות, אבל אתן לכם טיפ קטן, אחד מהדברים איך הצדיק מ'חם-באבוב הצליח להפחיד עד מות את ר' משה היא קלטת שקיבל מי. פאללמען שאם תפרסם ר' משה גמור לכל החיים אנא מכם חברים הדברים ידעוים בבאבוב פחות או יותר בררו ותראו את האמת מי מאיים ומי הולך בדרכי מאפיה
נשלח ב-4/4/2006 20:34
גלעיני
לאז דיך אפ פון ר' הערש מיילעך' קלויזנבורגער'ס וויידל UVWXYZ
משה ק. דארף נישט קיין הילף צו פראווען רשעות, מען זעט אז די ביסט א ארץ ישראלדיגער אין נישט געליטן פון אים, דער מענטש איז א שרעקליכער רוצח אין פלעגט הארגענען קינדער אין חדר על לא עוול בכפם ספעציעל אויב זיי זענען געווען פון רחמנותדיגע שטיבער.
א אפגעפארענער באבובער תלמיד רח"ל וואס איז האב לעצטענס באגעגענט מיט א חודש צוריק האט מיר געזאגט אז נאר וועגען משה ק. רציחה איז ער אראפ פון וועג רח"ל , יענער זאגט אז מען האט געקענט לאזען אזא רוצח פאר א מנהל איז נישט ארעסטירן אדער לכל הפחות ארויסווארפען האט ער עס אנגעקוקט ווי עק וועלט.