בית פורומים שידוכי חרדים

אם לא התגמול שמקבל השדכן לא היו שדכנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2006 19:28 לינק ישיר 
אם לא התגמול שמקבל השדכן לא היו שדכנים

מניסיון רב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 22:53 לינק ישיר 

בס"ד

האם יש לכם- משתתפים חדשים מה לומר בנושא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2006 14:07 לינק ישיר 

בס"ד
לא דיברתי אליך באופן אישי - אלא לכל מדיניות הציטוט הסלקטיבי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2006 10:35 לינק ישיר 

מישהו זוכר תגובה שלי שאמרתי שעדיף למדן על מתמיד, עדיף למדן על בעל מידות או עדיף למדן על יראת שמים?

מישהו שם לב לכזו תגובה בשמי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 05:39 לינק ישיר 

אחתמימה. אני לא חושבת שחילוקי הדעות הם באופן עקרוני העיניין הןא בזה שיש אנשים שלא כ"כ חושבים על העולם בא זה לא שהם לא חרדים אבל ישנם ניסיונות שכשהם מגיעים אליהם הם לא עומדים ולא רואים בעיניי רוחם את המשכורת הרוחנית והעתידית ויש כאלו שעבדו על עצמם בעיניין הזה את אולי תרצי לומר שז חלק חשוב ורציני ביהדות יכול להיות אבל כך אנשים בנויים... גם הם מסכימים שיש עולם רוחני על כך אין מה מחלוקת רק כל אחד מרגיש ומאמין בעולם הרוחני העתידי בחוזק אחר אצל אחד זה בא לידי ביטוי כל פעם כשהוא עומד מול ניסיון ואצל השני לא תמיד לפעמים הוא נופל... נ.ב. אני לא באתי לתת מוסר רק להבהיר את הנושא מנקודת זוית שלי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 03:10 לינק ישיר 

לא נורא נהיה בחילוקי דעות אחתמימה... העיקר שכל אחד רואה שני הצדדים ויכול להחליט מה הוא בחור לעצמו זה התרומה הקטנה שלנו לאנושות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2006 12:52 לינק ישיר 

בס"ד

לא מצליחה ללעוס משום שיודעת אני שקשה לעכל דברים לא נכונים.
ומישום שבעיניי'ן זה יש ביננו מחלוקת עדיף שלא נאכל נושא לעוס.
אתם- תמשיכו לקבל שכר גשמי על מצוות.
ואני- אסתדר עם עקרונותיי'....

אחת האימרות הידועות של הסטייפלר זה שהכסף הכי נקי (א ריינע געלט) זה דמי שדכנות.

אני בניגוד לאחרים, בחרתי לצטט באשכול הספציפי הזה את רחשי ליבי ולא אנשים אחרים(קדושים אשר י'היו), משום יחודו של הנושא ואם ארצה בוודאי שאוכל לצטט דיעות שיחזקו את העיקרון שלי מגדולי הדור או הדורות הקודמים.

יפה כוחו של הציטוט- אך אין כמו המקור- מהו המקור? התורה... תחזרו לשורש כל הציטוטים.

אבל אם כבר הזכרת את הסטיי'פלר הקדוש אז לידיעתך כשהוא חיפש שידוך לנכדתו הוא בדק שלושה דברים:התמדה , שכל ישר ומידות טובות.(ולא חיפש דווקא למדן- הוא אמר שללמדן יש שלום בית עם הסטנד והגמרא ולאו דוקא עם אישתו)

אז... לפני שמזכירים את אחד מחכמינו ואומרים שהולכים ע"פ דרכו ואימרותיו אז אי אפשר להסכים לחלק מאימרותיו המתאימים להוכחת דבריך- כי כמה הולכים אחרי האימרה שאני הזכרתי בשמו? והרי ידוע שעדיי'ן מחפשים למדן. 

אני מציעה שקודם נלך בדרכיו של הסטיי'פלר ולא נרשה לעצמנו לצטט את אמרותיו באופן סלקטיבי. 
וקמו הרבה חכמים נגד נושאים רבים ואמרותיהם לא שגורים בפינו - משום שדבריהם לא מסתדרים בקו ישר עם הרצונות שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2006 01:20 לינק ישיר 

שימי,
 הערת יפה.

אחתמימה,
אחת האימרות הידועות של הסטייפלר זה שהכסף הכי נקי (א ריינע געלט) זה דמי שדכנות.
תנסי ללעוס את זה ולהשוות את דבריו עם דבריך. "העולם הזה במה, וכולנו בובות"... (הסבא מקלם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2006 01:13 לינק ישיר 

אחתמימה. האם רק מי שנשוי ועושה שידוך זה נקרא פרנסה.. בגלל שהוא נשוי ! ואם יש בחור שיצא לו לעשות שידוך והוא לוקח את הכסף ושומר אותו או אפילו לו מה בחור לא צריך לחיות לא לכל בחור ההורים ממנים את כל מאוייו ויש לו רצונות הוא רוצה לקיימם ע"י כסף וזו היא פרנסתו ! האם רק מי שלוקח את הכסף לתינוקת שלו זו פרנסה? אז גם בחור צריך להתפרנס (ישנם בחורים שקונים לעצמם הכל לא לוקחים מהוריהם כולם).. אז גם זו פרנסה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2006 21:16 לינק ישיר 

בס"ד
שימי,

כתבת:
שידוך מעולם לא היה מקצוע של חסד כמו שחשמלאות או מכונאות רכב או עריכת דין..
אני מקווה שכתוצאה שפילוסופית החיים שלך לא יפסיקו לקחת כסף על מקצועות אלו ...

מתגובתך יוצא שלא הבנת את כוונתי , לכן אמחיש לך ע"י דוגמא:

בעל מסעדה מקבל כסף מהלקוחות על הארוחות שהם אוכלים- זו פרנסתו וזה לגיטימי.
בעל בית תמחוי לעומת זאת לא מקבל כסף עבור האוכל שהוא מאכיל את העניי'ם משום שהוא עושה זאת בהתנדבות - מצווה.
אם בעל מסעדה יתן לבאי המקום לאכול בחינם - יפסיד מכך- לכן באי המקום משלמים.
אך אם בעל בית תמחוי יחליט שהוא גובה כסף מהעניי'ם הבאים לפתחו- פה יפסיד חלק מהמצווה הנעשית לשם שמים.
כנ"ל לגבי השדכנים:
שדכן מהשורה גובה כסף על פועלו- לגיטימי , מכאן פרנסתו(בנוגע לסכום - אכמ"ל)
אך אותם החובבנים העושים שידוכים בין חבריהם וקרובי משפחתם- לא אמורים לקבל שכר כלל כי זה לא מוגדר כפרנסתם ולענ"ד מפסידים חלק משכר המצווה.
גם השדכנים לו למדו באוניברסיטה בקורס חופלוגי'ה אבל אין מה לעשות - זאת פרנסתם.

לגבי הדולרים טוב "קסם" אצל הרבה אנשים כסף זה קסם זה גורם להם לממש את חלומותיהם זה כמו קסם שהתרחש...(זו הייתה מטאפורה לא צריך להתרגש).

אנשים שרוצים לממש חלומות ע"י כסף- שילכו לעבוד- וירויחו את זיעת אפם, ולא י'היו טפילים של שידוכים.
חלק מהתגשמות האידיאל הרוחני הוא בטחון בה'- עשה מצווה - ה' ישלם לך את שכרך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2006 19:57 לינק ישיר 

או הגענו לעמק השווה זה היה קשה אבל בסוף זה הגיע 500$ גם לי נראה יפה מאוד ומה דעתם חברים יקרים??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 14:14 לינק ישיר 

נכונים דבריך מצח גדול ואף רציתי להוסיף על כך.

רובם של השדכנים עובדים מהבית,  אין להם יום ולא לילה מתקשרים אלהים ללא הפסק וזה מהווה מטרד לכל אנשי הבית. גם אם ידוע שהם מקבלים טלפונים בשעות מסויימות, אנשים מתקשרים, כי הרי תפוס בערב.

כשאנו עושים שידוך למכרים, אנו עושים שידוך למישהו מסויים. אנו 200% בשבילו... ובלי שום הפרעות מאנשים אחרים...

אי לכך ובהתאם לזאת התשלום לטעמי 500$ מכל צד זה יפה נאה ומבורך.

מצורף קישור מעניין:
http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=9294&kwd=3118

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/4/2006 11:36 לינק ישיר 

מקובל לשלם לשדכנים כסף על כל הצעה גם אם לא יצא ממנה שידוך אמנם לא משלמים הרבה כסף כי ס"ה לא יצא שידוך אבל לפחות לשלם לו על ההוצאות וזה עושים אני לפחות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 11:00 לינק ישיר 

א. יש הבדל מהותי בין שדכן במקרה, שיש לו בת דודה עבור החבר מהישיבה. במקרה כזה אף אדם מן היישוב לא חושב על כסף, אלא טובת הצדדים. מקסימום שיטפחו לו על השכם...      לעומתו שדכן מקצועי, הרי זו פרנסתו והוא לרוב לא מכיר את הצדדים. מה מניע אותו לפעולה אם לא הכסף? המצווה? לא. יש עוד המון מצוות אחרות שהוא לא משקיע בהם את חייו.

ב. ועל עצם הכסף לשדכן. תגידו, עם כמה אתם נפגשתם עד שמצאתם את הבארשעט? מישהו פה הצהיר שהוא כבר נפגש עם אחת עשרה בחורות. הוא שילם משהו לשדכן על זה? לפעמים שדכנים מפגישים בין עשרות ומאות זוגות עד שהם מביאים משהו לגמר. כמה מתח ולחצים בדרך, כמה מסעות שיכנועים והטפות ודמגוגיה נדרשים כדי להוציא ג'וקים מהראש של כל בחור או בחורה? ולפעמים אחרי שאתה מוציא את הנשמה, ובטוח שאוטוטו הצלחת נשברת - הבחור מקבל רגלים קרות ונסוג מכל העסק. מי משלם לו על כל זה? "העולם הזה במה, וכולנו שחקנים"... (הסבא מקלם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 01:47 לינק ישיר 

אחתמימה.. שאלת לגבי הדולרים אז הנה אשכול "מחדרי" שמדבר בנושא. http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1872221

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2006 23:59 לינק ישיר 

ובכן אחתמימה. גמ"ח ראשי תיבות למי שלא יודע = גמילות חסדים... שידוך מעולם לא היה מקצוע של חסד כמו שחשמלאות או מכונאות רכב או עריכת דין.. אני מקווה שכתוצאה שפילוסופית החיים שלך לא יפסיקו לקחת כסף על מקצועות אלו ... לגבי הסיפורים אני די בספק עליהם שירה אומרת שזה מפורסם אני לא שמעתי! אבל לא איכפת לי להיזהר כי במילא צריך לשלם להם כי הייתה פה התחייבות ואני לא יכנס לסיכון שאולי זה באמת ככה בשביל כמה מאות דולרים.. לגבי הדולרים טוב "קסם" אצל הרבה אנשים כסף זה קסם זה גורם להם לממש את חלומותיהם זה כמו קסם שהתרחש...(זו הייתה מטאפורה לא צריך להתרגש).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אם לא התגמול שמקבל השדכן לא היו שדכנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext