| נשלח ב-6/4/2006 12:11 |
|
| |
איך אתם עושים עם גניבת האפיקומן?
לגבי גניבת האפיקומן ישנם מנהגים רבים, איך גונבים אם בכלל, מה דורשים בתמורה אם בכלל, האם אתם יוצאים איתו לסיבוב מחוץ לבית, האם שומרים אותו לסגולה וכו'.
על כל זאת ועוד, כל אחד מוזמן לשתף את הציבור במנהגיו העדתיים והמשפחתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 21:25 |
|
| |
שקיתו'ש הולך?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 21:08 |
|
| |
הם לא כינו אותך גם 'שקיתי' או שקיתיל'ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 20:27 |
|
| |
נושא האשכול מזכיר לי נשכחות...
כשהייתי בת 10 החלטתי לגנוב את האפיקומן. אצלנו בבית, כמו ברוב הבתים הספרדיים אני סבורה, זה לא היה ממש מקובל. אצלנו נהגו שההורים מחביאים אותו, והילד שמוצא- מקבל ממתק כלבבו. כך זה התנהל תמיד.
אבל.. כנראה שעודף סיפורי "אפיקומן" בזרקור ושות' הולידו בי תשוקה לבצע פעם אחת ולתמיד את התעלול המיתולוגי הנ"ל.
וככה, שכולם הלכו ליטול ילדים, שקית הקטנה התגנבה לה בלט, וסחבה את האפיקומן בלי שאף אחד הרגיש.
אתם יודעים מה קיבלתי?....
צעקות!
-:)
"שקית, איפה האפיקומן? מה זאת אומרת לגנוב אפיקומן?..." "שקית, תחזירי את זה מיד, כל המשפחה מחכה... לא נעים..." "שקית, אילו רעיונות מוזרים יש לך..."
רק אבא שלי, המתוק, חיבק אותי ולחש לי באוזן "אל תדאגי שקית שלי, תקבלי מתנה"
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 00:41 |
|
| |
חלק המצאה וחלק מנהג אבותי.
העיניין שמחביאים והילדים מחפשים זהו מנהג אבות.
החלק של הפרס, זה המצאה גאונית לדור שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 00:32 |
|
| |
זו המצאה או שכך נהגתם בדור עבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2006 00:22 |
|
| |
המטרה של גבינת האפיקומן היא לגרום לילדים להשאר ערים בשעת הסדר.
אצלינו נוהגים שמחביאים את האפיקומן והילדים מחפשים אותו, והמוצא מקבל פרס.
כך משיגים את המטרה שהילדים ישארו ערים, וגם לא מלמדים אותם לגנוב....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 23:59 |
|
| |
גם אצלנו לא גונבים אלא רק מחלקים אגוזים
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 23:57 |
|
| |
היו רבנים שהיו נגד זה כי זה לא חינוכי- ובכלל איני יודע היכן יש מקור לגניבה הזו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 20:14 |
|
| |
מהשקט הזה אני מסיק שהספרדים באמת לא שמעו מעולם על גניבת אפיקומן.
אז תשמעו: מנהג קהילות רבות שהילדים גונבים את האפיקומן שהוצפן ביחץ, ותמורתו דורשים מה שדורשים. יש מעשה ידוע בר' יהונתן אייבשיץ שגנב ודרש מתנה פלונית. כשהחזיר לאביו את האפיקומן, סירב אביו לחלק לו מהאפיקומן עד שיוותר על דרישתו... אלא מה, ממולח כמו ר' יהונתן, לא לקח סיכון. עוד לפני כן הוא שמר לעצמו שבר מצה מהאפיקומן - על כל צרה... זה הסיפור המקובל, אני שמעתי המשך. כשהאבא ראה כי כלתה אליו הרעה, הניח את האפיקומן על השולחן. קם הבן ולקח שטיק. שאל האבא, למה לקחת? הרי יש לך כבר אפיקומן! השיב לו ר' יהונתן שזו בכלל לא היתה מצת אפיקומן, זו היתה סתם מצה שאמורה לגרום לאבא להרפות אחיזה מהאפיקומן...
נו, אולי עכשיו תספרו מה עושים אצלכם בבית?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 12:38 |
|
| |
לכן האשכול הזה עלה בפורום של אנ"ש, ורק בגלל שלא זכור במחוזותינו מנהג הגניבה - מן הראוי לעורר את הציבור מתרדמתם, אולי יזכרו משהו מבית אבא.
מה שבטוח, כשאני הייתי ילד, הצלחתי לגנוב מידי שנה, ואף פעם לא קיבלתי מתנה - למרות שהבטיחו לי הרים וגבעות. כנראה אבא שלי היה בטוח שאני צוחק עליו...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2006 12:19 |
|
| |
סליחה על השאלה, אבל, האם ספרדים בכלל גונבים אפיקומן?
|
|
|
|
|