| נשלח ב-9/4/2006 20:24 |
|
| |
ותודה לש"ס על לב בוער
ראיתם את הסרט לב בוער? את הרעבים , המסכנים ואת מרן עובדיה צועק בגאון שאסור להצביע בעד ההתנתקות
האמת,
ממה שאני שומע מחדרי המו"מ אני לא יודע אם לבכות או לצחוק. זה פשוט חילול ה'
פתאום כל פסק שאסור למסור שטחים נעלם ובמקומו יש את הפסק הישן שעדיף שלום על שטחים מה "ההתכנסות" זה שלום? אין כאן מסירה ללא תמורה? מכופפים את הפסק לפי הצרכים??!!!
והעניים? והרעבים? והקצבאות?
הכל כלאמפאדי...
נזכרתי היום בדברי מרן הרב שך כבר אמר שהציבור הספרדי לא בשל להנהגה,
נזכרתי גם שש"ס נתנה לרבין את אוסלו ואז הבנתי שש"ס גם תיתן לאולמרט את ההתכנסות
ש"ס תחתום על מסירת שטחי ארץ ש"ס לא עומדת על עקרונות יהודיים ש"ס לא עומדת על החזרת קיצבאות או על זכויות עולם התורה
לא נורא, אתם תקבלו בבחירות הבאות עוד פעם את לב בוער 2 בתיבת הדואר תתרגשו ותשלחו אותם שוב לכנסת.
מגיע לכם, שכל זה כניראה לא הצד החזק שלכם.

|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 09:23 |
|
| |
מה בדיוק כתוב שם שאני לא יודע?
תקרא את התגובה של
הוא מסביר בדיוק איזה "השגים" יש שם,
כרגיל שוב צפינו בטירוניות פוליטית בפעם המי יודע כמה מתובל בפחד נחיתי שהאשכנזים ירוצו ויעשו לו תרגיל, אם היה מחכה עוד כמה ימים ולא רץ היה מקבל את הקצבאות ואת כל מה שקיבל ובעודף כי אולמרט המושפל לא היה מגיע ליום חמישי להקים קואליציה אבל מי אני שאלמד אותו איך עושים משאים ומתנים.
אבל כמובן מי שאמר שהם לא בשלים להנהגה כניראה היה סתם גזען ושתלטן.

|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 23:20 |
|
| |
אז מי אמר שההיסטוריה לא חוזרת על עצמה.
ש"ס חתמה על הסכם והשיגה עבור בוחריה העניים השגים אדירים בנושא הקצבאות
(עוד פעם האשכנזים מקדימה עבדו עליהם)
ושוב כמו בקואליציית רבין ש"ס תהיה שם כדי לחתום על מסירת חבלי ארץ למרצחים
הכל כתוב כאן לא סילפתי כלום
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3245773,00.html
רבותי ההיסטוריה חוזרת לה לה לה ...

|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2006 09:13 |
|
| |
חס ושלום!
באמת שלא.
אני אגיד לך משהו: גדלתי בעיר חילונית, לא ידעתי מה ההבדל בין אשכנזים לספרדים וחרדים לבעלי תשובה. למדתי בישיבה קטנה ליטאית (אשכנזית כמובן) ואף פעם לא התייחסתי לזה כך.
כמובן שכמו כולם נחשפתי למשפטים מכלילים כמו "לאשכנזים אין רגש לילדים שלהם", "הפרענקים חושבים מהבטן", "האוכל של האשכנזים מגעיל בעעעע", "לספרדים יש איי קיו נמוך", "האשכנזים חולי רכילות ולשון הרע", "הספרדים הם תת רמה עארסים אלימים", "האשכנזים אנוכיים", "הספרדים בכיינים". אני אפסיק כאן לפני שאני אקיא.
אבל מה, עברו שנים, גדלנו קצת. למדנו דבר או שניים ובעיקר שאין להכליל כי יש כאן כאלו, כמו שם אחרים. ועל כן ידידי, חוויתי את כל העדות על בשרי. הייתה תקופה שהאשכנזים כינו אותי 'ספרדי' והספרדים 'אשכנזי'. אני אוהב גפילטע פיש (בגלל שתמיד הביאו אותו בבוקר שבת בישיבה כשהייתי רעב מת ) וגם סביח. מת על קוגעל וחולה על ג'חנון. כל מה שטעים וכשר - הולך ולא חשוב לי באיזה מטבח המציאו אותו.
צא מהסטריאוטיפ :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2006 00:57 |
|
| |
חחחחח
גם הדעות שלך זה לא מרוב אכילת גפילטע פיש
בידידות וחג שמח
ג'ורג'

|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 15:12 |
|
| |
שוין.
בא נחכה עוד כמה שנים, אולי נבין...
עזוב ג'ורג'. שנינו יודעים מהיכן נובעות הדעות שאתה מבטא. לא מדובר בדיוק בניתוח קר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 14:55 |
|
| |
מאז שאריה דרעי ירד מהמפה ש"ס לא הלכה קדימה להיפך ואני לא מדבר על מנדטים, חלק מההשגים דורכים במקום וחלק בנסיגה מתמדת.
ממפלגה של בני תורה ספרדים הידרדרה למפלגה עדתית של פשוטי עם חלכאים ונדכאים. תראה מי מצולם שם בסרט מי האנשים של המפלגה הזו?
איפה הגב הרוחני של המפלגה הזו? כל הרבנים של מרביצי (בני תורה ספרדים) ניערו חוצנם מהמפלגה ומי שלא פשוט חושש פן יבולע לו הם יודעים לתקוע סכינים תשאל את אריה.
לגבי "לא בשלים להנהגה"
כשהוא דיבר על חב"ד מעט הבינו והרוב לא הבינו אחרי כמה שנים הרוב הבינו היום כולם מבינים
ואידך זיל גמור...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 00:33 |
|
| |
כן. אני מכיר את המושג "לא בשלים להנהגה".
הפירוש היחיד של זה הוא: "איך הם מעיזים להנהיג, איך הם הצמיחו כנפיים ולקחו עצמאות, הרי אנחנו הפטרונים והחכמים, אצלינו גדולי התורה ובלה בלה בלה".
מצטער. לא קונה את זה.
ואפולינריס, תקרא את ההיסטוריה של כל ההחלטות שעשו ש"ס ותחזור לדווח איך זה שבכל זאת מדובר בסיפור הצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2006 00:05 |
|
| |
אה ועוד משהו שכחתי,
מצביעי ש"ס חושבים שש"ס זה הרב עובדיה אבל לא רבים יודעים שאת ש"ס הקים גם הרב שך
הנה מתוך ויקיפדיה על הרב שך:
מועצת גדולי התורה
את צעדיו המעשיים הראשונים בעולם הפוליטי עשה בראשית שנות השבעים, כשכיהן כנשיא מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל. אך כאשר הציע "האיש החזק" במועצה, האדמו"ר מגור, לצרף לאגו"י את סיעת פועלי אגודת ישראל, נזדעזע הרב שך ופרש מהמועצה בטריקת דלת.
פעם שנייה פרש מהמועצה ב-1984, כשהחליטה המועצה בניגוד לדעתו להנהיג רוטציה באיוש רשימת אגו"י לכנסת. באותה שנה חבר לרב עובדיה יוסף, שחלם גם הוא על הקמת מפלגה חרדית-ספרדית, ושניהם, בתיווכו של אריה דרעי, הקימו ב-1984 את רשימת ש"ס. אגו"י עדיין קיוותה שהרב שך, האשכנזי, לא יתן תמיכה אלקטורלית למתחרה הספרדית, אך הופתעו להיווכח שבבוקר יום הבחירות, חולל הרב שך פוטש מדהים בעולם החרדי: הוא דאג שבשעת בוקר מוקדמת תתפשט כאש בשדה קוצים ברחבי הארץ הידיעה המדהימה: "הראש-ישיבה הורה להצביע ש"ס". הפוטש הזה הניב ארבעה מנדטים ראשונים לש"ס, שחלק ניכר מהם הגיע מתמיכת הציבור החרדי-ליטאי, שנענה לקריאת הרב שך.
הקמת ש"ס
המטרה בהקמת ש"ס הייתה לאפשר ליוצאי עדות המזרח החרדיים לקבל עצמאות משלהם ולא להיטמע בין האשכנזים. לצורך העניין רתם את אריה דרעי למטרה. במקביל - לאחר מספר שנים - הוא הקים את תנועת 'דגל התורה', אחרי שהתגלעו מריבות בינו לבין עסקני אגודת ישראל, בתוכה היה מוטמע הציבור הליטאי עד אז. בבחירות לכנסת, בזכות הכריזמה בה ניחן והרוח אותה החדיר בתלמידיו ועושי דברו, הצליח להכניס לכנסת שני נציגים - אברהם רביץ ומשה גפני.
ב-1990 אחרי התרגיל המסריח, שבו תמכה ש"ס בשמאל, בהוראתו של הרב עובדיה יוסף, מנהיג המפלגה הרשמי, התנער הרב שך מן המפלגה וביכה את הקמתה. הוא הסתכסך עם אריה דרעי, וזה, לפני שנכנס לכלא בגין עבירות שוחד ומרמה, ביקש את סליחתו בפומבי.
הרב שך התנער מהמפלגה הזו וביכה את הקמתה נו טוב לא צריך להיות גדול הדור בשביל זה.

תוקן על ידי - GeorgeSoro - 12/04/2006 0:09:55
 |
|
|
|
|
|