בית פורומים שידוכי חרדים

סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/4/2006 17:32 לינק ישיר 
סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,

על הנושא הזה ידוע במצב של היום לכל השדכנים, בחור ישיבה שאין לו לאיפה ללכת לאחר החתונה חוץ מכולל, כמה כסף מביאים הביתה מכולל לא צריך לחשוב רחוק,

ויש בחור מבוסס, יש לו כבר מקצוע הוא כבר יודע כמה כסף הוא יביא הביתה אחרי החתונה,

אז מאוד מעניין לשמוע אותי את דעתכם פה על הנושא,
ואם אפשר הסבר.

תוקן על ידי - רחל_אימנו - 10/04/2006 17:35:14

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2009 23:00 לינק ישיר 

גם אם אדע שהבחור מצוין מכל הבחינות ...אני לא אקח בחור עובד מלכתחילה ..רק בחור ישיבה..מה יהיה אח"כ אם יצא לעבוד או כולל...זה עדיין אין לי מושג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2009 20:44 לינק ישיר 

אני לא שוללת שגבר יצא לעבוד ממש לא! תלוי מתי ומהן הנסיבות ברור שהוא מחויב לפרנס משפחהאין ספק אבל כתוב נשים במה זכיין ששולחות את ילדיהן ובעליהן ללמוד תורה אז אישה צריכה לראות זכות בכל שעה שבעלה יושב ולומד אז אם יש אפשרות לכך למה לא?!ואם אישה יוצאת לעבוד היא מקריבה מעצמה נכון! עובדת למרות שאינה חייבת בכך אז מה?כאשר אישה מודעת לערך של לימוד תורה  יהיה קשה לה לוותר על הזכות הזו.  וחוץ מזה כיום לנשים יש הרבה אפשרויות של עבודה בתחומים שמכניסים יפה הכל עניין של סיעתא דשמיא פרנסה זה משמים אני לא מדברת על בחור שקשה לו לשבת וללמוד כל היום הוא לא מרוכז אז ברור במקום לשבת ולחמם את הכסא שיצא לעבוד וכמו שכתבת  למצוא בחור שעובד עם יראת שמים אמיתית זה לא פשוט בכלל ת'אמת אני לא מכירה אפילו אחד כזה אם הם עובדים אז הם סגנון פתוח מתירני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2009 16:08 לינק ישיר 

אור לגויים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2009 23:46 לינק ישיר 

מצחיק שהקפצת משהו כ"כ ישן..
אבל אם כבר הזכרת..
עולם הפוך אני רואה :
מן הראוי והישר הוא שהבעל הוא המפרנס, מקום האשה הוא בבית, ואם רצונה לתת יד להשלמת הכנסה, הנה מה טוב.
ואין שום קשר בין תפקיד האב לבין צורת הבית, ראינו הרבה בתי אברכים שילדיהם יצאו רח"ל וד"ל..
ומצד שני הרבה בתים מצויים שבהם האב הוא עובד ומפרנס, וגם ירא שמים ומנצל מזמנו הפנוי ללימוד התורה.

זו שטיפת מוח שאין לה שום מקור והגיון שהבעל ילמד כל היום, והאשה תכתת רגליה להביא פרנסה, דבר שבדרך כלל לא עולה בידה בצורה הטובה ביותר לרווחת הבית והילדים (עניין של נתונים בלשכת התעסוקה.. גברים מצליחים יותר בהבאת פרנסה).

מה שכן, למצא מישהו שהוא גם באמת ירא שמים וגם ייצא לעבוד באופן שיטתי.. זה קשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 15:40 לינק ישיר 

אני אישית חושבת שעדיף בחור שלומד כל היום ולגבי פרנסה האישה תעבוד מי שהולך להקים בית כזה קודם כל צריך הרבה אמונה ואני מכירה אנשים שחיים כך ורואים ניסים גלויים כשיש ילדים והמצב ממש דחוק שואלים בעצת רב אם הבעל יכול לצאת לעבוד אבל מי שרגילה לחיות חיי מותרות ולא מסוגלת לחיות בפשטות מלכתחילה שלא תכניס את עצמה לנסיון של בעל לומד כל היום
ושרפ צודק אין ספק שבחור שיוצא ממסגרת למסגרת הבית יראה אחרת מבחינה רוחנית.
אבל כל אחת והרמה הרוחנית שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2008 20:27 לינק ישיר 

זה נכון באופן אוביקטיבי.
לצאת לחיי נישואין מתוך מסגרת של ישיבה זו רמה אחרת של בית מבחינת יראת שמיים ובסיס הבית. ניתן לשלב חצי יום ישיבה וחצי יום עבודה וכד', אבל חשוב להישאר במסגרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2008 20:17 לינק ישיר 

אטראקטיבי כתב:

כל בחור שיוצא מהמסגרת המקובלת, מעמיד עצמו כיוצא דופן.

ובחברה המרובעת שלנו, זה איום ונורא.

מאה אחוז צודק
זה (אולי) נכון או (אולי) סתם סטיגמה
מה שברור זה לא מוסיף נקודות  בשידוכים
גם לאלו שמחפשות בחור שעובד.

תוקן על ידי sihs ב- 25/05/2008 20:17:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2008 17:59 לינק ישיר 

כדאי שתדבר על זה בפגישות, שלא יהיו הפתעות מיותרות..
וגם בשבילך, שאשתך לעתיד תהיה בראש שלך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2008 17:17 לינק ישיר 

בס"ד

אף יש לך פה אשכול רב מימדם אולי כדי שתציץ בו.
חבל לפתוח אשכול חדש על נושא כ"כ עמוס.

סמל ההודעה בנות מה אתם אומרות על בחור שעובד

אני בחור בסביבות  גיל 21
וחושב לעבוד בעבודה מסודרת
הרבה אמרו לי שזה מפריע לשידוכים.
האם זה נכון או שזה סתם סטיגמה ?????????

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2007 16:54 לינק ישיר 

נכון, קשה לעכל את זה שבעל לומד והוא בעצם אמור לפרנס - אני מסכימה איתך.
בסדר - תחפשי בעל עובד, אבל מאותם אחוזים בעלי היראת שמים שגם קובעים עיתים לתורה.
תחשבי גם על הרוחניות של הבית שלך.

בהצלחה !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2007 15:55 לינק ישיר 

תחיי איך שאת רוצה, אבל מה שמרגיז הוא שאת חושבת שאת יותר טובה ממי שרוצה בעל שלמד מקצוע ולא רק בישיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2007 15:50 לינק ישיר 

במה הוא יעבוד - אם הוא לא למד מקצוע?

אני רואה סביבי הרבה בחורי ישיבות לשעבר שעובדים, וגם בציבור הכללי - לא כולם למדו במוסדות להשכלה גבוהה ובכל זאת עובדים.
ולאו דווקא בעבודות בזויות.
או במשרות תורניות או במשרדים חרדיים - שם מעניין פחות התואר ויותר הכישורים.

פרנסה משמים - לא נראה לי שרק המשכילים יושבים על מליונים, לא נראה לי שלביוב וחבריו גמרו יותר מ-8 שנות לימוד, ובכל זאת..

אפשר להסתדר גם אם האישה לא קורעת את עצמה וכמובן מצטמצמים, כיום גם אם הבעל העובד - האישה יוצאת לעבוד, כך שזה לא מה שקורע אותה.

אני חיה בסביבה של בני תורה ואני רואה שלכל התינוקות יש אוכל וטיטולים. כיום יש כוללים שמשלמים 1000 דולר כך שיחד עם פרנסת האישה - יוצא סכום לא רע שאפשר לחיות ממנו.

ושוב - באמת זה ניסיון קשה ולא כל אחד מסוגל לחיות ככה - אבל מי שרוצה לחיות כך חשוב לה יותר יראת שמיים ורוחניות ולעומתה אחת שרוצה בעל שעובד - היא פחות יראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2007 15:38 לינק ישיר 

בטח אפשר להסתדר,
האשה קורעת את עצמה,ככה "מסתדרים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2007 15:21 לינק ישיר 

בד"כ איכות החיים החומרית שלהם פחותה מעט, אך אם האשה עובדת (למען המטרה שחשובה לה) והבעל בכולל טוב - אפשר להסתדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2007 15:16 לינק ישיר 

לא כופה,רק מעניין אותי ממה הם חיים?במה הם קונים חיתולים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סקר, בחור ישיבה או בחור עובד,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext