בית פורומים א חרדים ספרדים

עשה לך רב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/4/2006 14:18 לינק ישיר 
עשה לך רב

מי ששם לב הספרדי הממוצע אינו קשור לרב מיוחד. להבדיל מהאשכנזים הצמודים לרבי שלהם המתייעצים איתו בכל עניין.
הספרדי כשיש לו שאלה או בעיה יפנה לרבנים מקצה הארץ  ועד קצה הארץ אבל רב מיוחד הקרוב אליו אין לו.
היתרון של "עשה לך רב" הוא עצום החל באיחוד העדה והגברת כוחה ועד מתן סיוע עצה והדרכה לפונים בכל עניין.
עשה לך רב יכול לבוא דרך רב בית כנסת, רב שכונה, תלמיד חכם בכולל, וכו'
מדוע תכונה חשובה זאת המעוגנת בתורה ובמשנה חסרה אצל הספרדי  ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 23:59 לינק ישיר 

הקישור שהבאת מכיל מאמר בשרני ועסיסי עם הרבה ידיעות חשובות ונכבדות.
מומלץ בחום לכל שוחר דעת!

"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר' ישראל מסלנט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 21:49 לינק ישיר 

השאלה היא למה הספרדי לא מודע לחשיבות הרבה של להתייעץ ולשאול רב,המודעות כאן חסרה, אצל האשכנזים היא קיימת בפשטות.
לצערינו,הרבה מאחינו הספרדים עושים טעויות ולאחר מכן מחפשים רב שיברך אותם לצאת מהבעיה,
יש קשר טלפון ויש הכל אבל אין מודעות, לדעתי הרבנים צריכים ליזום ולדחוף את העניין הזה. 
"לא על חינם נהגו אפילו אנשים שאינם מקיימים תורה ומצוות לפנות לגדולי הדור (כגון, לאדמו"ר מבלז ולחזון-איש) כדי לבקש מהם עצות בעניני ניתוח ותרופות ושאר בעיות. הכל יודעים יש לגדול הדור "סייעתא דשמיא", "וצדיק גוזר והקב"ה מקיים". המקור לנוהג או למצוה לשאול ב"גדולים" הוא בשמואל-א ט,ו: "ויאמר לו: הנה נא איש אלוקים בעיר הזאת, והאיש נכבד, כל אשר ידבר בא יבוא, עתה נלכה שם, אולי יגיד לנו את דרכנו אשר הלכנו עליה"

קישור לחומר רב בנושא "דעת תורה"http://www.daat.ac.il/daat/EZRACHUT/demokratia/nispah4.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 21:29 לינק ישיר 

בני הישיבות שונים בזה, ברור!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 21:27 לינק ישיר 

למה? אין קשר טלפוני? אין נסיעות? כלום צריך לראות את הרב מידי בוקר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 15:05 לינק ישיר 

הרבה מבעלי המשפחות וכן רוב הצעירים אינם נמצאים בישיבות ולא בקהילות ומדובר ברוב מספרי גדול, כל הקבוצה הזו הינה כצאן ללא רועה. 
תוקן על ידי - isratal - 11/04/2006 15:15:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 14:53 לינק ישיר 

לפי התרשמות שלי מספרי העיתים, גם אצל האשכנזים היה ניתוק בין היהודי הפשוט לבין הרב עד כדי עמרציות מוחלטת, ולכל הפחות באופן שווה ליהודי המזרח.
מה שקורה היום זה תוצאה ישירה של החסידות, שבנתה מערך יחסי רב ותלמיד, זה הצליח והציף את כל תחומי החיים, עד שגם בקרב המתנגדים הקשר בין רב לתלמיד התהדק.

לפי מה שאני רואה יש הרבה רבנים ספרדים סביבם קיימת קהילה גדולה וחצר פעילה. דוגמאות? יש את הרב בנייהו שמואלי שהחסידים שלו לא מקנחים את האף בלי להתייעץ, הרב ראובן אלבז, הרב יעקב יוסף, הרב יצחק יוסף, הרב דניאל זר, שושלת אבוחצירה לענפיה ועוד גלריה מכובדת מאוד של רבנים קטנים יותר, וכל אלו הם מחוץ לראשי הישיבות שתלמידיהם אדוקים ברבם.

אני לדוגמא צמוד לראש ישיבה שלי, ודעתו עבורי כאורים ותומים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 14:48 לינק ישיר 

לבני הישיבות יש תמיד רב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 14:44 לינק ישיר 

תוקן על ידי - isratal - 11/04/2006 14:51:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 14:43 לינק ישיר 

הרב עובדיה הוא פוסק הדור אבל עשה לך רב שייך גם לצרכי היום יום וזה דורש גישה ישירה ומהירה לרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2006 14:34 לינק ישיר 

נדמה לי שרב עובדיה קשור לשמונים אחוז מהציבור

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > עשה לך רב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext