בית פורומים שידוכי חרדים

הספר--פרק--ה'.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2006 21:02 לינק ישיר 
הספר--פרק--ה'.

בס"ד                              

פרק חמישי*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />*:namespace prefix = o />

כמה אני אוחז אמממ...    

חלק א'

המשגיח שלי אומר לכל מי שבא לשאול אותו כמה זמן לעשות פגישה  הוא עונה אין זמן מדויק או  זמן מסוים אבל תשתדל לעשות באופן מספק ולא למרוח לא למתוח כמו מסטיק.

לעומת זאת לי יצא הרבה פעמים שעשיתי פגישות אפילו ראשונות שלש ואפילו ארבע שעות בעוד שהמלצתו של המשגיח היא לא יותר משעה עד שעה וחצי חנוק שעתיים,

ובכן אני מאוד מעריך את חוכמתו של המשגיח א"כ איפה נמצא עמק השווה בין שני הדעות בואו נפשיל שרוולים שכליים ונתחיל לנתח.

כשאני מספר לחברים שלי שיצא לי פגישה שהשתרעה על פני שבע שעות הם מליטים פניהם וכמעט מתעלפים מהי הסיבה?

או שאני מספר להם שנפגשתי פעם אם בחורה בפגישה ראשונה ארבע וחצי שעות הם גוססים, מהי הסיבה באמת?

בו נאמר שבחורים בישיבה לא רגילים לדבר שיחות לאורך הרבה זמן בדרך כלל שהשיחות מתמקדים בדברים שטחיים השיחה לא יכולה להימשך הרבה זמן וכמדברים אתם על פגישות ואומרים להם שאפשר ולפעמים גם צריך לנהל שיחה אם בחורה במשך שעה או שלוש הם באמת נבוכים ומבולבלים...

וכ"ש שהם שומעים שמישהו נפגש אם בחורה במשך שבע שעות, ולמעשה שהם מתחילים בפגישות והם מתחילים להיחשף לתוכן של שיחות מעמיקות בהתחלה זה אולי קצת מרתיע אותם!

אולי גם מבלבל אותם כיוון שלחלק מהם זה דברים שהם לא חשבו עליהם בזמן האחרון ואולי אף פעם, אבל שהם מתחילים לדבר והם מבינים שלא רק שזה העיניין שצריך לדבר בפגישות..

אלא זה מוכרח גם בשביל עצמם לדעת איך הם מתכוננים לנהל את חייהם בשבעים שנה הבאות הפגישות רק מתחילות להוציא את הדברים מתוכם, וממילא מה שקורה הוא שהם מתחילים חלק מהם להימכר לדבר....

הדבר שצריך לשים לב הוא שאם אתה מרגיש שבאמת השיחה מיצתה את עצמה מבחינת הנושאים שהיית אמור לדעת אותם עכשיו זה בדיוק הזמן לסיים גם אם לא כל כך בא אולי בגלל שכבר היה חלק ראשון של פגישה נחמד ומעמיק ורוצים להמשיך אבל אין באמת על מה 

ואם לא מסיימים השיחה מתחילה להיסחב ולהימשך על שטויות כמו על מה את מסכלת מה זה איכפת לך מה זה איכפת לי וכו' ואופן כזה של פגישה יכול רק להרוס לכן מומלץ למי שהגיע כפסע לפני חלק כזה של פגישה שיסיים מהר לפני שיהיה מאוחר ואפילו אם לא כ"כ בא לסיים.

וזה הדבר אליו התכוון המשגיח.

לעומת זאת יש את הבחורים מהסוג השני שגם הוא מגיע מהחלק הזה שהם לא רגילים לדבר על הנושאים שבדרך כלל מדברים בפגישות כמו שאמרנו ואצלם זה משפיע באופן אחר כיוון שהם רואים שהשיחה נסובה על נושא שמודחק אצלם והם לא מעוניינים לדבר עליו אלא רק על דברים מצחיקים וסתם סיפורים הבחורה יכולה לחזור מהתרשמות מוטעית על הבחור או אולי לא מוטעית אבל לא חשיבה רצויה לבחור (אם הוא מעוניין בבחורה היה רוצה שתחשוב).

הבחורה חוזרת הבייתה ו-----אימא הוא לא דיבר בכלל מה אחרי החתונה אם הוא רוצה ללמוד או... איך ובאיזה אופן הוא רוצה לחנך את ילדיו אני אל מבינה אותו כל הזמן בדיחות וסיפורים אז מה את אומרת...

לבחור הזה אני יציע שאמנם זה קשה להתחיל לחשוב על נושאים שבאמת היה לא קשה רק מעצם המחשבה שהוא צריך לחשוב עליהם אבל אין הרבה בררות ואם הוא מעוניין להתחתן הוא מוכרח אבל ממש ממש מוכרח להתחיל לחשוב בינו לבין עצמו על נושאים אלו...

להגיע מוכן לפגישה ולא להגיע לפגישה וכשישאל על עניין מסוים וחשוב!!! יאמר (חס וחלילה) "לא חשבתי על זה" ואני התייחס למה שכתבתי בסוגריים כן חס וחלילה כי אישית כשאני שומע מבחורה כזה משפט אני ממש נגעל מהאנטיליגנציה הנמוכה בה מצוי האדם מולי ואני מאמין שלא צריך לומר לכם מה תהא החלטתי...

וכתוצאה מדברים אלו שיחותיהם של בחורים אלו יהיו קצרים מאוד והם ייקחו את דבריו של המשגיח ביתר חומרא. למסקנה שיחה יכולה לגלוש מעבר לשעתיים ואולי גם מעבר לארבע אבל שתישאר בטעם הטוב שלא תרד לפסים נמוכים ושטותיים משהו כמו שמדברים אם החבר על כוס קפה וסיגריה בשלוש בלילה

לפני סיום חלק ראשון : אתן לכן שני דוגמאות קיצוניות לדברים שדיברנו בתחילת הפרק כתבתי על פגישה בת שבע שעות אומר לכן ת'אמת כמו שאומרים הסנדלר הולך יחף אז גם אני שאני כותב לכם אני נפלתי בקטע הזה של מריחת שיחה ללא כל צורך השיחה נמתחה ונמתחה אומר לכם יצאתי מהפגישה אם טעם כל כך מר בפה זה מה שמשלמים על דברים שלא יודעים לעצור בזמן.

לעומת זאת הבחורה אם הפגישה של הארבע חצי שעות בפעם הראשונה היה ממש נפלא הרגשתי כל הזמן שהשיחה זרמה וקלחה נושאים מעניינים
וחשובים נראה לי שזאת אחת הפגישות שניהלתי בצורה הכי נכונה, הכי אנטילגנטית, והכי מחושבת ואני שמח על כך.

תוקן על ידי - bjunh - 13/04/2006 21:23:13

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2006 14:53 לינק ישיר 

נראה לי שנסחפת קצת לא. "קחו אחריות על חייכם אף אחד לא יעשה את זה במקומכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2006 12:12 לינק ישיר 

אני חייב לומר כל פעם מחדש
אתה כותב ממש יפה

וכמו שאמרתי הפרק הקודם אני לא מחובר לנושא כי אצל חסידים זה לא עובד ככה

נ.ב. אני עדיין מחכה שתתחיל לכתוב באחד העיתונים קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2006 16:31 לינק ישיר 

יפה וחמוד מאוד הפרק הזה אני מרגישה את זה לפעמים שבחורים לא רוצים להעמיק בפגישות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2006 15:31 לינק ישיר 

תודה. וזה באמת היה ככה... אבל מטעויות לומדים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2006 14:31 לינק ישיר 

ישר-כח- כל מילה(למצמץ פעמיים...)
מסכימה איתך בעניין שבחורים באמת לא רגילים לנהל שיחות משמעותיות ועמוקות לאורך זמן ולפעמים יוצא שהם נותנים את התחושה שהם פשוט-לא בעניין...ואנחנו מרגישות את הצורך להסביר לפרט ולמקד את נתיבי השיחה-אכן, מרגיז!
לגבי הפגישה שארכה 7 שעות -זה נשמע באמת כמו מתכון בטוח ל"small talks" מלאות בפטפוטים שטחיים והזויים המלווים בפרצי צחוק ללא כל ביסוס והצדקה.....
אני מקווה שעד עכשיו התאוששת מהטראומה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הספר--פרק--ה'.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext