הגיעה לידי מצגת.. לשיפוטכם
מבוא
• עם שיעור גירושין של למעלה מ 50% בעידן של ימינו, כנראה שיותר מידי אנשים טועים בבחירת בן זוג לחיים. להימנע מלהפוך לחלק מהסטטיסטיקה, נסו להפנים 10 תובנות.
השינוי שאחרי
• אתה בוחר את הבן זוג הלא נכון כי אתה מצפה ממנו/ ממנה להשתנות לאחר החתונה. הטעות הקלאסית.
• לעולם אל תתחתן עם פוטנציאל!*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />*:namespace prefix = o />
• חוק הזהב הוא אם אתה לא יכול להיות מאושר עם הבן אדם כמו שהוא עכשיו- אל תתחתן.
• אמנם אפשר לצפות ממישהו להשתנות לאחר החתונה- אך ממש לא לטובה...
• לכן כשמדובר ברוחניות, אופי, רמת היגיינה אישית, כישורי תקשורת, והרגלים אישיים של בן הזוג- וודא כי נוח לך איתם כפי שהם עכשיו.
כימיה או אישיות?
• אתה בוחר בבן זוג הלא נכון כי אתה מתרכז יותר בכימיה מאשר באישיות שלו/שלה.
• כימיה מדליקה את האש, אך אישיות טובה מונעת מהאש לדעוך.
• אז כיצד ניתן לדעת אם אני מאוהב או מסונוור?
• ישנם ארבעה קריטריונים לבדיקה:
• 1. צניעות: האם הבן אדם הזה מאמין ש"לעשות את הדבר הנכון" חשוב יותר מנוחיות אישית?
• 2. אדיבות: האם הבן אדם הזה נהנה לענג מישהו אחר? כיצד הוא מתייחס למישהו שהוא לא חייב להיות נחמד אליו? האם הוא מתנדב/ נותן לצדקה?
• 3. אחריות: האם אני יכול לסמוך על הבן אדם הזה? האם אני בטוח שהוא יעמוד במילה שלו?
• 4. אושר: האם הבן אדם הזה אוהב את עצמו? האם הוא נהנה מהחיים? האם הוא יציב רגשית? (שאל את עצמך: האם אני רוצה להיות יותר כמותו?, האם אני רוצה להביא ילד לעולם איתו? האם אני רוצה שהילד יהיה כמותו?)
מטרות חיים וסדרי עדיפויות
• אתה בוחר בבן אדם הלא נכון כי אין לכם את אותם יעדים בחיים. המטרות וסדרי העדיפויות שלכם שונים.
• ישנם שלושה דרכים להתחבר לבן אדם אחר:
1. כימיה והתאמה
2. תחומי עניין משותפים
3. מטרות חיים משותפים
• לאחר החתונה, בני הזוג יכולים לצמוח ביחד או להתפצל כל אחד לדרכו. בכדי למנוע התפצלות, אתה חייב להבין למען מה אתה חי בעודך רווק, ואז למצוא את האדם אשר הגיע לאותן תובנות כשלך.
• זו ההגדרה האמיתית של נפש תאומה: שני אנשים אשר שותפים בהבנתם לגבי מטרות החיים, ובכך יש להם את אותן סדרי עדיפויות, ערכים ומטרות.
הקשר הרגשי
• אתה בוחר בבן זוג הלא נכון משום שאין לכם קשר רגשי עמוק.
• בכדי להעריך מה מידת הקשר הרגשי, עליך לשאול את עצמך:
1. האם אני מכבד ומעריץ את הבן אדם הזה?
הכוונה היא לא האם הבן אדם הזה מרשים אותי משום שאנחנו מתרשמים ממרצדס, ולא מכבדים בן אדם כי יש בבעלותו מרצדס. כושר היצירתיות, הנאמנות, ההתמדה וכו' הן התכונות אשר אמורות להרשים אותי בבן זוגי ולא הדברים שהוא יכול לרכוש בכסף בלבד.
2. האם אני מרגיש שאני יכול לסמוך עליו/ עליה?
3. האם הוא/ היא יציב/ה רגשית?
בטחון רגשי
• אתה בוחר בבן זוג הלא נכון משום שאין לך בטחון רגשי בנוכחותו/ה.
• שאל את עצמך:
– האם אני מרגיש רגוע ושליו איתו/איתה?
– האם אני יכול להיות אני האמיתי ולהתבטא בטבעיות איתו/ איתה?
– האם הבן זוג שלי גורם לי להרגיש טוב עם עצמי?
– האם אני מרגיש נוח בנוכחות בן זוגי כמו שאני מרגיש עם החבר/ה הכי טוב/ה שלי?
– האם אני מפחד מבן זוגי בצורה כלשהי?
• אתה לא צריך להרגיש שאתה צריך לפקח על כל מה שאתה הולך לומר מהחשש של תגובת בן/בת הזוג. אם אתה חושש לבטא את רגשותיך ודעותיך באופן חפשי, יש בעיה במערכת היחסים שלכם.
• אם הבן זוג מנסה לשנות אותך ולשלוט בך, הדבר מעיד על אישיות אלימה.
• כמובן שיש הבדל בין לנסות לשלוט בך לבין להציע לך הצעות ייעול. הצעת ייעול היא לטובתך ואילו הניסיון לשלוט בך הוא לטובת הצד השולט.
כל הקלפים על השולחן
• אתה בוחר בבן זוג הלא נכון לך כי אתם לא שמתם את כל הקלפים על השולחן.
• כל דבר המטריד אותך לגבי הקשר צריך לעלות לדיון.
• להעלות את הדברים הלא נעימים לנושא שיחה זו הדרך היחידה להעריך מה טיב התקשורת ביניכם והיכולת לנהל משא ומתן. במהלך החיים הבעיות יגיעו, אתם צריכים לדעת עכשיו, לפני ההתחייבות: האם אנחנו מסוגלים למצוא פתרון למחלוקות שלנו ולהגיע לפשרות לטובת שנינו?
• לעולם אל תפחד לומר לצד השני מה מפריע לך. זו דרך נוספת לדעת כמה אתה יכול להיות חשוף עם הבן זוג. אם אתה לא מסוגל להיחשף עם הבן זוג שלך- אתה לא תוכל להגיע לאינטימיות איתו.
בריחה מהמציאות שלי
• אתה בוחר בבן זוג הלא נכון משום שאתה משתמש במערכת היחסים הזאת כדרך לברוח מן המציאות שלך.
• אם אתה לא מאושר כרווק, רב הסיכויים הם שלא תהיה מאושר כנשוי.
• נישואים לא מתקנים בעיות אישיות, פסיכולוגיות ורגשיות.
• יתרה מכך, נישואים רק יחמירו בעיות אלו.
• אם אינך מרוצה ומאושר מחייך עכשיו,היה אחראי לתקן אותם בעודך רווק!
מה אישה צריכה?
• אתה בוחר בבן זוג הלא נכון כי גבר לא מבין מה אישה בעצם צריכה. לנשים וגברים ישנם צרכים רגשיים מיוחדים וגברים לא מבינים אותם.
• על פי ההלכה היהודית, על הגבר לדעת מהן צרכי האישה ולספק אותן. צרכה של אישה הוא להיות נ.א.ה.ב.ת- להרגיש שהיא הדבר הכי חשוב בחיי בעלה. הבעל צריך להעניק תשומת לב מתמדת לאשתו. ברגע שהגבר יתמקד בלספק את צרכי האישה שלו- דברים מדהימים יקרו לו.
המשולש המסוכן
• אתה בוחר בבן זוג הלא נכון משום שהוא מעורב במשולש.
• בן אדם המעורב במשולש זה בן אדם אשר תלוי רגשית במישהו או משהו בזמן שהוא מנסה לפתח מערכת יחסים עמך.
• דוגמא קלאסית: בן אדם אשר טרם התנתק מהוריו הוא בן אדם במשולש.
• משולשים נוספים יכולים להיות: הקריירה, סמים, אינטרנט, תחביבים, כסף וכו'...
• היזהרו מלהיות לכודים במשולש משום שבן אדם במשולש אינו מסוגל להתפנות במאת האחוזים לקשר זוגי- להתפנות רגשית אליך!
• אם בן זוגך במשולש, את/ה לא תהיה בראש סדרי העדיפויות והדבר ממש לא בסיס טוב לנישואים...
לסיכום
• יכולת – קובעת את מה שאתה מסוגל לעשות
• מוטיבציה- קובעת מה תעשה
• ויחס- יקבע כמה טוב תעשה את הדבר
תוקן על ידי - שדכנית1234 - 16/04/2006 1:39:07