כן, אני שוביניסט ולא פמיניסט. אבל רגע לפני שכולן נזעקות להגן על כבודן וכבוד" /> פורום: שידוכי חרדים - אני שוביניסט ! – בחדרי חרדים
בית פורומים שידוכי חרדים

אני שוביניסט !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/4/2006 11:25 לינק ישיר 
אני שוביניסט !

מה מיקום האיש והאישה בחיי המשפחה ?

אני שוביניסט.*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

כן, אני שוביניסט ולא פמיניסט.

אבל רגע לפני שכולן נזעקות להגן על כבודן וכבוד האישה, תרשו לי כמה שורות.

רוב בני האדם ניגשים לנישואים מבלי ידיעה מוקדמת מה חלק האיש ומה חלק האישה.

מז'תמרת מה החלק? אנחנו מתחתנים עכשיו, אנחנו ביחד! אנחנו גוף אחד! זה כאילו אדם אחד! הוא אוהב אותי ואני אוהבת אותו, מה חסר? אז זהו, שלא. חסר הרבה מאוד.

עד כמה שבדקתי את נושא הפמיניזם והשוביניזם לא ראיתי הגדרה מאוחדת. כל אחד או אחת יש לה נוסח משלה מה זכויות האישה. כתבתי פעם במקום אחר שיש שיראו כשוביניזם רק בעל שרודה באשתו עם מגלב מצרי ומרעיב אותה במשך שלשה ימים, ויש שאם ישמעו שהבעל לא מגיש לאשתו כוס קפה למיטה כל בוקר הוא כבר שוביניסט שתלטן.

אז קודם שאני מכריז על עצמי כשוביניסט מוצהר, הייתי רוצה לנסח - באדיבות החברים כמובן, את מיקום האיש והאישה במשפחה היהודית.

איש ואישה הם שני ניגודים שאמורים להשלים זה את זה, הוא אמור למלאות את תפקידם באמונה והיא את תפקידיה. בעל, תפקידו לזון ולפרנס, הוא האידיאל של הבית, ובו אמורים הילדים לראות את דמות החיקוי וההערצה, כזה ראה וקדש.

האשה דואגת לעניינים השוטפים של הבית, היא שמירת הצביון של הבית. היא נמצאת שם תדיר, והיא רואה מה קורה בדיוק אצל הילדים, הראיה שלה יותר מעמיקה, והפרספקטיבה שלה יותר רחבה. היא גם מבחינה טוב יותר מגבר.

אלו העובדות היבשות. ולא נגעתי בכהוא זה במערכת היחסים המורכבת שבין איש לאישתו.

תרצו או לא תרצו התכונות הבסיסיות של הגבר ושל האישה, לא ישתנו משום מתודה או הגיג חדש. אלוקים עשה את האדם ישר והמה ביקשו חשבונות רבים.

עכשיו הייתי מעוניין לשמוע את דעת הציבור על מיקום האיש והאישה בחיי המשפחה.

"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר'' ישראל מסלנט)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2007 22:39 לינק ישיר 

דוסי, לא מדובר פה על אהבה וכמה...

מדובר על חלוקת תפקידים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/1/2007 16:55 לינק ישיר 

וכל מילה נוספת פשוט מיותרת!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2007 15:06 לינק ישיר 

מיותר להיכנס לניסוחים אם אתה שוביניסט או לא, השורה התחתונה שיש הלכה ברמב"ם של "אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו". כך שגם אם לדעתך מקומה של האשה במקום X או Y , אתה צריך לכבד אותה יותר מעצמך.

למקרה שהתמונה לא פועלת בתור קישור לחצו כאןדוסי סטורי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 11:20 לינק ישיר 

זה היה עיניין של זמן עד שמצח יצהיר על זה שהוא שובניסט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 00:05 לינק ישיר 

מצח. האם מדובר בהומר או ב....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2006 01:33 לינק ישיר 

דלת, חבל לבזבז עליו נעלים יפות..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2006 01:29 לינק ישיר 

מצח, מה שנשמע הוא שבכל צחוק יש קצת אמת
ואם זה מה שאתה חושב על נשים אתה בבעיה

לא נראה לי שנעל תספיק פה.. נעל עקב אולי?;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 01:15 לינק ישיר 

באמת זה עושה רושם שהשורות הללו נכתבו ברצינות תהומית, זה נראה גם כאילו איזה פרופסור מאפיר וחמור סבר מהפקולטה המדעית כתב אותה.
מזל שהבהרתי שזה בהומור.
אה, וגם התגובה הנוכחית היא בהומור. קדימה נעל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 01:09 לינק ישיר 

מצח,

זה הומור?!.. מעניין שעכשיו זאת הפעם הראשונה שאתה טוען להומור על הדברים האלה, אחרי כמה וכמה תגובות מעוצבנות בעליל של האגף הנשי..

בפעם הבאה שתפגין חוש הומור מעין זה, תהיה בטוח שאני אהיה שם. עם הנעל ביד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 00:58 לינק ישיר 

דלת,
איך את אמורה להבין השורות הנ"ל?
- באותה רמת הומור בה נכתב כל האשכול ההוא.

וכשכתבתי שכל הנשים אותו דבר, מה הבנת, שלכולן יש אותה כמות .I.Q ולכולן יש אותו גובה?
אז תדעי לך שיש לי בבית גלריה של אחיות וגיסות ואחיניות ודודות, והן ממש לא דומות...
"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"... (ר'' ישראל מסלנט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2006 23:59 לינק ישיר 

מצח,

איך אני אמורה להבין את הדברים הבאים:
"המין הנשי שכולן בו אותו דבר [יענו, חיה ממחמאות ובגדים, נושמת מחמאות ובשמים, רודפת אחרי מחמאות ויחס אישי מי פחות ומי יותר ומאוד מחפשת מחמאות. ועוד מחמאות] יש בו אינסוף פרטי פרטים שלעולם לא יגמרו. אם תגיד לה כך וכך במנגינה כזו וכזו ובהבעת פנים מאוד מסוימת והרגל שלך תהיה בתנוחה ההיא וההיא, היא-מה-זה תפגע. שחבל על הזמן. אבל אם המנגינה תהיה טיפה שונה והבעת הפנים עוד יותר טיפה שונה, היא תרקוד על הגגות גם אם הירח מלא וכל השכנים יראו"

לא לזלזל באנטלגנציה..
אגב, מאוד הרשימה אותי האמרה "שכולן אותו דבר". אתה יודע- זה ממש עשה לי את זה. התפעלתי מאוד מכושרר ההבחנה
בקיצור- הרבה זמן לא יצא לי לקרוא כזה גורביץ' (שאל את אחותך מה זה)

(אגב, למה לא הגבת לדברי שם?.. http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1883633)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2006 23:48 לינק ישיר 

מההמשך "וכי מה חשבת? שהאשה היא עציץ נוי בבית" לא משמע כן, דהיינו: אין זה מתאר את האי רלוונטיות. ובקשר לשימוש במילים לועזיות שלא במקומן בציבור החרדי - ראוי לפתוח אשכול נפרד, ולאו דוקא בפורום זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2006 23:14 לינק ישיר 

אני רואה שאפילו את הביטוי 'לא רלוונטי' אתה לא מבין.
עד כמה שזכור לי ממילון אבן שושן, התרגום המדוייק של 'לא רלוונטי' זה 'לא שייך ולא נוגע במישרין'.
כתבתי לארדן שהוא יכל להביא גם את הדין של טומאת כלי עץ שנגעו בשרץ. זה גם דברי חז"ל ובכל זאת לא מתאימים לנושא הנידון, אז גם הם לא רלוונטיים.

ואם נראה לך שאתעמר באישתי כדבריך, אז גם את הדברים שלי לא הבנת. "אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"... (ר'' ישראל מסלנט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2006 23:07 לינק ישיר 

מצח,
זו אפילו לא התחמקות. כלך לך מדרך זו. ובמיוחד מאדם שכותב לארדן כי דברי חז"ל אינם רלוונטים, שהרי האשה אינה עציץ נוי, וממילא מבין אתה זאת משכלך, ומה לחז"ל לאלפך חכמה, ומיותר הוא. אדם כמוך שאינו נזקק לדברי חז"ל, בטח גם מבין את שאר מצוות התורה מדעתו. הלא כן?
הייתי שולח אותך ליטול כמה קורות, אבל בתור גבר שובניסט לבטח היית שולח את אשתך..

בכל אופן, שיהיה במזל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2006 21:45 לינק ישיר 

דלת,
נראה לי שהבהרתי כבר שכל אחד בוחר הגדרה אחרת למינוח שוביניזם ופמיניזם. אז את מביאה לי הגדרה מהאנציקלופדיה החופשית. מה עשינו? שם כל אחד, גם את וגם אני, יכולים להגדיר מה שנראה לי ואיפה שנראה לי.

כמדומני שגם ציינתי היטב בדברי שהאופי הגברי והאופי הנשי שונים ביסודם וכל ניסיון להשוות אותם נידון לכשלון.

"התקפות אישיות על רקע השוני". באמת שלא מצאתי. אולי שימי מחק אותם?

ארדן,

לא כל כך הבנתי מה הטיעון המרכזי בדבריך ומה אתה רוצה לומר. אבל ברעיון הכללי אתה מרגיש שאני מזלזל בנשים. אני לא כל כך מצליח למצוא זאת בדברי.

לגבי הדוגמאות שלך מדברי חז"ל, הם לא כל כך רלוונטיים. למה? כי בטח שמעשי האם משפיעים על הילדים וחינוכם. מה חשבת? שהאישה היא עציץ נוי בבית?

שקית,

אני מבין שאת מסכימה איתי, הלא כן?

והאמת שהוספת לי כיוון חשיבה נוסף. אם כיום האישה עובדת במישרה כפולה, גם עקרת בית וגם מפרנסת, בהחלט ראוי לבעל לתפוס את ענייני הבית לידים.

כמין חומר,

היחס שלך לתורה לא ראוי לתגובה. כאן זה פורום חרדי ודבריך גובלים באפיקורסות. הייתי מוכן לריב איתך בכיף, אבל בפורום אחר, לא כאן.

שירה,

עכשיו אני בסדר?

"אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"...
(ר'' ישראל מסלנט)

תוקן על ידי - מצח_גדול - 22/04/2006 21:53:17

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אני שוביניסט !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext