האשכול גלש לנושאים שסותרים את מהותו.כ"כ נכתבו כאן דברים שנסתרים לחלוטין מ"חוקת הפורום".זהו פורום חרדי(!)בנושאי שידוכין(!).ולכן אשכול זה נסגר.
תוקן על ידי - ארדן33 - 10/05/2006 14:41:10
נשלח ב-10/5/2006 14:01
ידידי היקר,
אני מצטט מדבריך: פלא איך החי יכול להכחיש את החי. הרי לפני כמה שבועות הלכו חסידי גור מכות עם חסידי תולדות אהרן ויש לזה תמונות ועדיות למיניהם. ברור שהם לא התכוונו אלא באו רק למחות וכו' וכו' וחסידי תולדות אהרן התחילו וכו' וכו'. המציאות היא שגור היתה מעורבת בקטטה המונית שכלל מאות מחסידיהם.
נכון, גור היתה מעורבת בקטטה המונית, אשאל אותך אם אתה היית (אני לא הייתי, רק מעדויות) חוטף מכות מבריונים, היית נותן להם את הלחי השניה או שהיית מחזיר? ומזה אתה מסיק שגור הם אלימים, לא מתאים.
בנוגע לדברים שהצניעות יפה להם, אכן יש נשים שמקבלות את הדין באהבה. אבל זה לא אומר שהבעל אינו אכזרי, אלא פשוט שהאשה מקבלת את האכזריות שלו בהבנה, כיון שהיא חושבת שזה מועיל לקדושה וטהרה.
מה שכתבתי בענין התקנות ידוע לי מ 100% שזה נכון, ללא צל של ספק. אני מצרף לפה מכתב שקבלתי מחסיד גור.
אדמורי גור לא חשודים בעיני כאכזריים, הן הבית ישראל, הן הלב שמחה הן הפני מנחם ולהבדיל בין חיים לחיים האדמו"ר שליט"א. אולי מה שנראה בעיניך כאכזריות זה בעצם רחמנות (כל המרחם...) אני כתבתי לעיל שאיני רוצה להכנס לפולמוס בעניני קדושה מעל גלי האתר ולכן איני מוסיף.
נשלח ב-10/5/2006 13:15
פלא איך החי יכול להכחיש את החי. הרי לפני כמה שבועות הלכו חסידי גור מכות עם חסידי תולדות אהרן ויש לזה תמונות ועדיות למיניהם. ברור שהם לא התכוונו אלא באו רק למחות וכו' וכו' וחסידי תולדות אהרן התחילו וכו' וכו'. המציאות היא שגור היתה מעורבת בקטטה המונית שכלל מאות מחסידיהם.
בנוגע לדברים שהצניעות יפה להם, אכן יש נשים שמקבלות את הדין באהבה. אבל זה לא אומר שהבעל אינו אכזרי, אלא פשוט שהאשה מקבלת את האכזריות שלו בהבנה, כיון שהיא חושבת שזה מועיל לקדושה וטהרה.
מה שכתבתי בענין התקנות ידוע לי מ 100% שזה נכון, ללא צל של ספק. אני מצרף לפה מכתב שקבלתי מחסיד גור.
תוקן על ידי - ארדן33 - 10/05/2006 14:25:13
נשלח ב-10/5/2006 12:35
אני פעם ראשונה פה בפורום, ובגלל שאני למדתי בישיבה כלל חסידית אבל אוהד את גור והולך (בפנמיות בלבד) כמו גור אגיב על מספר דברים שהובאו באשכול הזה.
1. אני מסתובב בגור (כאורח לרגע הרואה כל פגע...) מספר רב של שנים, ובמקרה, ממש במקרה הייתי נוכח בסיפור ש"שפכו" מים על מרן הראש ישיבה הרב שאול אלתר שליט"א, והסיפור היה כך, 2 ילדים שיחקו בקומה השנים עם מים, הראשון לקח כוס ושפך על השני, השני שכעס מאד רץ אחריו במדרגות ושפך עליו, ומה לעשות שר' שאול עלה במדרגות בדיוק באותו זמן, ר' שאול חייך, הילד שנבוך לגמרי בקש את סליחתו, כמובן שכל המבוגרים שראו את זה כעסו על הילד ורק ר' שאול ליטף אותו ועודד אותו שמאומה לא רקה, אביו של הילד כששמע מאוחר יותר את אשר ארע עלה לביתו של ר' שאול ובקש שוב את סליחתו.
2. לא ידוע לי על מקרה שעשו משהו לרב דניאל אלתר שליט"א, מה שכן ידוע לי שבגור מכבדים אותו כולל את כל אחיו.
3. בנוגע לדברים שהצניעות יפה להם אשמח להגיב, ואם כן באישי בלבד.
4. השמנים של גור אולי היו, אבל בשנים האחרונות גור התקלקלו והרוב המכריע שאני מכיר רזים, חוץ מזה שמעתם אולי פעם על מישהו שמדד את רוחבם של חסידי בעלז או של הרעבארלעך או של כל הירושלמיים, זה ממש מגוכח להביא מזה ראיה לדברים נוספים, אגב, במאמר מוסגר, אני קצת שמן ומרגיש במיעוט בבית הכנסת הגוראי בו אני מתפלל.
5. בנוגע לאלימות, יש את הסיפור הידוע על מנחם פורוש שקיבל מכות לפני כ-30 שנה, מי שהכיר/מכיר את הסיפור המדויק יודע שאף קהילה לא היתה עושה אחרת אם היה אומר את מה שאמר על האדמו"ר מבעלז או ויז'ניץ או כל חסידות קצת גדולה, או שלא היה מוציא את היום ההוא או שהיה נכה לכל החיים, מה שעשו הבחורים, וזה שמעתי מאחד שהיה שם, באו למחות ולצעוק על דבריו, חלק מבניו החלו להפליא את מכותיהם בבחורים וכמובן הבחורים לא טמנו את ידיהם... ואני לא הייתי נוהג אחרת. (משהו יכול לומר לי שהיה עושה אחרת?!)
6. אתוודה לפניכם כי אני אינני גוראי מהמקור וכן גם אשתי ובכל זאת אנחנו הולכים לפי הדרך של גור כולל כל הגדרים והסייגים (ואני מדגיש אשתי לא למדה בגור ולא באה מבית גור) וכל השטויות שנכתבו לעיל פשוט אינם נכונים (לא מוכן להוסיף בפורום) ולא רק שאשתי נהנית מכל המנהגים של גור אלא אפילו חברות ששוחחו איתה על זה היא המליצה בחום. (ואכמ"ל)
7. בגור אכן יש בעיה שיש יותר בנים מבנות, לא כמו שכתו על כל בת 2 בנים אבל אחוז מסוים של בנים יותר מבנות. הבעיה היא של בנים שאינם לומדים, כי הבנים שיושבים ולומדים אין להם בעיה.
עד כאן לעת עתה!
נשלח ב-10/5/2006 11:48
זה פורסם ברחבה ששפכו מים על הרב שאול אלתר שהירבצו מכות לרב פורוש התנכלו לרב דניאל זה פורסם ברחבה הם ידועים באלימותם הם חושבים האגודה שיכת לאבא שלהם ואיך אמרה לי אישה בת80 שהיצעו לביתה בחור מודרני שלמד בישביה תכונית אבל החיסרון מבחינתה בית גור היא זכרה את דברי אביה שהזהיר אותה מפנהם עוד בפולניה לפני השואה אז העובדות מדברות בעד עצמן ואם אלה חסידי גור לא פלא שגם בנות מבית גור לא רוצות אותם אלא מעדיפות איפלו בחור ליטאי
נשלח ב-10/5/2006 00:59
כבר כתבתי את הסיפור של בת הרב?
בכל אופן אני יחזור יחזור עליו
היה פעם מריבה בבית כנסת בין שני ניצים יענקלה ושימעלה יענקלה הלז היה חצוף גדול והחציף פניו לרב בית הכנסת בניסיון בגישור שלו איים הרב על יענקלה ואמר היזהר אני יעשה עליך חרם שלא יתקרבו אליך בני הקהילה ענה יענקלה בחוצפה יתרה אם הרב ישים אותי בחרם אני אפרסם בציבור שבת הרב מסתובבת עם אינשי דלא מעלי אמר לו הרב ריקא לא ידוע לך שאין לי בנות ענה לו החצוף " את זה כבר הרב יצטרך להוכיח"
לענייננו את יכולה לחזור על מקרי אלימות שנעשו נגד בניו של הפני מנחם זצוק"ל?
קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
נשלח ב-10/5/2006 00:24
ישפאי הבחורות שדברתי עלהן הן מבית גור ולא 50%הלא גור האלימות של חסידי גור כלפי בני "פני מנחם" זצל הרב שאול ואחיו דניאל מדברות בעד עצמם חסידי גור צריכים להתרסן ואז יטב לכולם
נשלח ב-9/5/2006 13:45
חה, מכל הדוגמאות הבאת דוקא את של גילי יוסקוביץ??? עם איזה גערער היא היתה נשואה בדיוק..
נשלח ב-9/5/2006 10:47
CHOUTENG (חשבת אולי על ניק בעברית? נמאס לי כל פעם להעתיק את הניק שלך אני לא כ"כ טוב באנגלית)
עברתי שוב על הדף הראשון באשכול ואכן נראה שיש פה אי ידיעה מה נעשה בתוככי גור מצטער לומר לכם אתם מכירים את העוזבים של גור (עוזבים אני מתכוון גם אלו שעדיין הולכים בלבוש גוראי ומתנהגים בפרהסיה שלא כתקנות גור)
אכן בואו וראו מה גדולתם של גדולי ישראל צופים למרחוק וגודרים הפירצה עשרות שנים קודם
ושוב פעם אתה נכנס לדברים שהצנעה יפה להם אני לא יגיב לך על זה ועדיין אני אומר שיש לך טעות
הממוצע בגור טוב לאין ערוך השאלה היא כמה חסידי גור אתה מכיר ומתוכם כמה הם ה"שוליים" (לא ח"ו שאני מתכוון לומר שהם שולים במובן הרחובי הכוונה היא מכיוון שבגור התנאים מחמירים יש כאלו שעוזבים והם שומרי תורה ומצוות ומקפידים על קלה כבחמורה {צא ותבדוק כמה אחוזים בגור עזבו בגלל קושי התקנות} איתם הסליחה על הביטוי החריף)
לידיעתך כל מחלוקת שיש בין שני אנשים בגור ברגע שהורמו ידים אוטומטי הצד המכה הפסיד נקודות אצל האדמו"ר ומה שהיה בסיפור אצל הראש ישיבה לא היתה אלימות פשוט עלו לאנשים לבית ובקשו מהם שאם לא נח להם בגור אף אחד לא מכריח אותם להישאר לא הורמו ידים אולי דברו בטון כועס
מה נראה לכם מה יעשה CHOUTENG עכשיו יחטט בהסטוריה של גור ויביא סיפורים מלפני עשרות שנים להוכיח שגור מכים אנשים
בקשר למספרים שהובאו למעלה אני לא יודע מאיפה נלקח המספר 800 בחורות על 1500 בחורים בכל אופן גם לפי מספר זה, אם היה שבנות גור לא רוצות חסידי גור, היה אמור ליהיות שפחות מ50% של בחורי גור יתחתנו עם בנות מחוץ לגור, מה שלא נכון
קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
נשלח ב-9/5/2006 08:30
ישפאי1:
ב. הרחוב יותר פרוץ היום ממה שהיה לפני 10 שנים, זה נכון. התקנות הם מלפני 50 שנה, כך שאופי הרחוב אינו מענין השיחה.
ג. קשה לי מאד לקבל סיפור זה. הרי בגור לפני המלחמה רוב החסידים כולל הבחורים היו עובדים. אני אשאל לחבר שלי גוראי מומחה עצום בהיסטוריה של החסידות אם סיפור זה נכון.
ה. אני קבלתי מכתב מחסיד גור, חבר שלי גוראי מאשר את הדברים. אז כל עוד שאני לא רואה את החוברת הנ"ל אני נוטה להאמין שחסידי גור אכן לא מורידים את כל הבגדים.
ו. ברור שככל שהחסידות גודלת השוליים גדלים. אנו מתמקדים על הממוצע. האם הממוצע בגור טוב כפי שיכול להיות? והתשובה לענ"ד היא שלא, עקב התקנות הנוקשות האלו המנוגדים לטבע האדם ולהלכה.
ז. אלימות זו אלימות זו אלימות. אדם אלים אלים תמיד, אדם לא אלים תמיד לא אלים. בגור יש אלימות רבה. אני בטוח שכל גילוי אלימות תוכל להסביר אותה שהיא תגובה לחתירה מתחת לאושיות החסידות.
אף אחד לא מתווכח על זה שיש בחורים גורים נפלאים. הטענה היא שעקב התנהגות החסידים, יש נטייה אצל הרבה בנות מגור להתרחק מבחורים גורים. ויעידו על כך המספרים שציטטו מקודם.
נשלח ב-9/5/2006 01:53
CHOUTENG
נראה שאתה בא לקנטר ולא להבין
א: אני אכן ישמח לקבל על זה כסף
ב: אולי אתה צודק שהוא לא מקוקל יותר מה שבטוח שהוא היום פרוץ לכל מה שלא היה לפני 20 שנה
ג: בפולין לא היו תקנות רשמיות היו תקנות בשטיבלך ומי שרק היה עובד לא היה לו שטיבל יש מכתב ממרן ה"אמרי אמת" שהוא כותב לקומדאנט בשטיבל בקשר לשני בחורים שהלכו לעזור לפרנסת ביתם ורצו לבוא ללמוד בשטיבל אחר העבודה ולא אפשרו להם
ד: מסופר על אחד שרב העיירה פסק נגדו במריבה עם שכנו. איים על הרב שיספר לציבור שבת הרב מסתובבת עם אינשי דלא מעלי. וכשענה לו הרב אין לי בת. אמר החצוף את זה הרב כבר יצטרך להוכיח אותו דבר תזרוק שאחוז השמנים בגור הוא גדול ואנחנו כבר נצטרך להוכיח אחרת
ה: יש לך טעות ענקית נמצא אצלי קובץ הדרכה למדריכים שהוציאו בגור ושם לא נכתב כמו שאתה אומר
ו: לידיעתך גור מונה בספר התורמים של האיחוד קרוב ל6500 משפחות וככל שהקהילה יותר גדולה השוליים יותר גדולים לא אמרתי שאין עוברי עבירה המסתובבים בגור
ז: כמו שאמרתי השיח הציבורי בגור נגד אלימות עד שזה מגיע לחתירה מתחת אושיות החסידות אנשים שהסתובבו מסביב לראש ישיבה ר' שאול שליט"א עשו לו נזק עצום לידיעתך הוא הרחיק אותם מעליו
בקשר לסיפור שסיפרת על ה"בית ישראל " אני לא שמעתי אודה לך אם תביא מקור לסיפור
שרית 560
זה לא נכון אני למדתי בישיבה עם כ250 בחורים ו98% מהם התחתנו עם גוריות מה שכן יכול להיות בסמינר גור בני ברק קרוב ל50% מהבנות לא נמנות לעדת חסידי גור ואכן מסתבר שהם לא רוצות חסיד גור שאר הסמינרים של גור אני לא יודע נ.ב. אני מכיר עשרות בחורים לא מודרנים ולא חוצניקים שנחטפו ע"י בנות גור ולמדו בישיבות גור
תוקן עקב טעיות כתיב
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי
תוקן על ידי - ישפאי1 - 09/05/2006 1:58:45
נשלח ב-8/5/2006 23:49
אני מכירה הרבה בחורים מבתים של גור אשר לא למדו בישיבות של גור אלא בישיבות ליטאיות או כלל חסידיות, ולכשגיעו לפרק האיש מקדש, נחטפו ע"י בנות ממשפחות גוראיות. וכל כך למה? היות וראו בנות אלו מה קורה בבית, איך מתנהגים אחיה, ואת זה לא רצתה בביתה היא. דבר ידוע הוא שהחינוך בישיבות גור הוא נוקשה, וידועה האימרה על חסידי גור שהם מקיימים בקפידה רק שתי דיברות מעשרת הדיברות: "אנוכי" ולא יהיה לך".
נשלח ב-8/5/2006 23:41
זה נכון שבנות בגור לא רוצות בחור מישיבה של גור אני מכירה בחורים מבית גור מודרני מאד, ולמדו בישיבות ליטאיות אוו כלל חסידיות והבחורים האלה יש בינהם גם חוצנקים, והבחורים האלה נחטפו ע"י בנות מבתים גוראים. חסידי גור אכן אלימים היות והחינוך שלהם הוא נוקשה ואומרים עליהם שיש להם שתי דיברות מעשרת הדיברות שהם מקיימים בקפידה מרובה "אנוכי" ,"ולא יהיה לך" . אז מה הפלא שבחורה שגדלה בבית כזה ורואה מה קורה בבית לא רוצה שבביתה שלה יהיה גם כך.
נשלח ב-8/5/2006 23:12
ישפאי1:
א. הרחוב היום הוא לא מקולקל יותר מתקופות אחרים בהיסטוריה. ראה יבמות ס"ג ע"ב. הגמרא אומרת בעו"ז, חביבה בהמתן של ישראל יותר מנשותיהן של עכו"ם. הגוים (היהודים אז חיו בין הגוים) לא היו יותר טובים מהחילונים של היום. האינטרנט והמחשב הם בעיה רק בתקופה האחרונה בעוד שהתקנות בגור קודמים בהרבה כמו שאתה בעצמך כתבת.
ב. לא היו תקנות בפולין. אדרבה בגור מספרים שאחד האדמורים לא קיבל בעין יפה את התנהגות הבית ישראל אחרי החתונה.
ג. אין לי טעות. אני קבלתי מכתב מחסיד גור שבו הוא מפרט בדיוק, ומפני הצניעות לא פרסמתיו. גם דברתי על זה עם חסיד גור חבר מאד קרוב שלי והוא אינו חשוד אצלי לשקר. ואם אתה דוקא רוצה אני אשאל בבירור, כתוב בגמרא, האומר אי אפשי אלא היא בבגדה והוא בבגדו יוציא ויתן כתובה, האם בגור מקיימים גמרא זו?
ד. תסתכל שוב על אחוז השמנים בגור, שזה דבר מפורסם לרבים.
ה. השיח הפנימי אכן מתאפיין באלימות. ראה ערך (ר') שאול אלתר וערך בית שמש ועוד.
ו. מהיכירות אישית יש בחורים ואברכים שמתעלים וישנם שיורדים. נמצא אצלי תמונות של זוג גורים שמתנהגים בצורה לא חסידית. כששאלתי אותם מה זה, ענו לי, שהתקנות כבר לא קיימים בגור בגלל שזוגות רבים התגרשו בגלל זה.
אין לי יותר שאלות, אבל תודה על ההצעה. ידוע לי שבגור משלמים למישהו לגלוש באיטרנט ולענות לכל אלו שמתקיפים אותם. מעניין לדעת אם איך שהוא אתה קשור לזה.
נשלח ב-8/5/2006 22:45
chouteng
כמה נקודות בשאלותיך
א: יש קילקול עצום ב15 שנה אחרונות ע"י חשיפה מרובה לדברים אסורים ברחוב ובבית במחשב האישי ועליך בפלאפון דברים שלא היו פעם
ב: מה היו התקנות בפולין אני לא יודע מה שאני כן יודע שהתקנות האלו קיימים מאחרי השואה והם לא כ"כ חדשים
ג:אני לא חושב שהפורום הוא מקום לקיים בו דיון על צורת עשיית המצווה מה שכן אני יאמר שיש לך טעות (התפאלתי שלא הבאת את האגדה של הסדין)
ד:אכן יש אנשים שמנים בגור אבל רובם רזים אני לא מכיר תסכול בגור ההיפך אני רואה שמחה יתרה
ה: השיח הפנימי בגור אינו נוקט אלימות אלא אם מישהו מנסה לעקור את יסודות החסידות
ו: בחורי ואברכי גור מתעלים משנה לשנה מהיכרות אישית