בית פורומים אחרדים-אלעד

אכן נודע הדבר: אבי במברגר מככב ב"הצופה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/4/2006 23:27 לינק ישיר 
אכן נודע הדבר: אבי במברגר מככב ב"הצופה"

בדרך לא דרך הגיע אלי עיתון "הצופה" של יום שישי האחרון.

אחרי רפרוף ודפדוף נתקעה לי העין על שם מאוד מוכר. מאוד מאוד מוכר...

מסתבר שידידנו הנכבד עו"ד אבי במברגר שולח את ידו גם בכתיבה. ועוד איזו כתיבה משובחת!

שימו לב ואוי ואבוי למי שלא יקרא עד הסוף. אתם יודעים מה פירוש להעתיק מילה אחר מילה ובסך הכל 801 מילים ל"וורד"? חסר למי שלא נענה לצו הקריאה!

פורום "חרדים אלעד" מציג: האאוטינג הגדול של השכן המוכשר והחביב. גבירותיי ורבותי קהל נכבד (כחכוח רשמי), אני גאה להציג בפניכם (קידה קלה וחיוך נבוך) את עורך הדין אברהם במברגר ! ! !

ככה לא כובשים מדינה - אברהם במברגר*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

במבט לאחור על תולדות הציונות הדתית, אפשר להבחין בשני ערוצים מתנגשים, שחיו – איכשהו – במקביל. מצד אחד, הייתה התנועה בתפקידי הובלה וחלוציות. בכל מקום בו פגשת חלוצים, פגשת אחד, שניים, או יותר חובשי כיפה. כך בצבא, כך בהתיישבות, כך בכלכלה. מנגד, לא תפסו חובשי הכיפות את המקום הראשון-בין-ראשונים. הם תמיד היו נגררים, מובלים. גם באימוץ האידאלים, וגם בהגשמתם. הקיבוצים הדתיים נוצרו וקמו בעמק, אחרי שתנועות ההתיישבות של השמאל הקימו קיבוצים באזורי הספר. ההתיישבות ביהודה, בשומרון, ובחבל עזה, חיקתה - במודע ובמוצהר – את ההתיישבות החלוצית של תקופת ראשית המדינה. "כיבוש" יחידות העילית והקצונה בצה"ל, לא באו אלא לאחר שכלו מאגרי המתגייסים מקיבוצי השמאל. חלוצים, אבל נגררים.

גם באימוץ של אידיאולוגיות, נגררנו ולא הובלנו. מצד אחד, חרתה המפד"ל על דגלה ערכים דתיים, לאומיים, חברתיים וציוניים. החוט המשולש, תורה-עם-ארץ, משונן היטב לאלפי חניכים ותלמידים. אולם, גירוד המעטה הדק בו עטופות האידיאות הללו יגלה, שפעמים רבות לא מדובר ביצירה מקורית, אלא בציונות משמאל ותורה מימין, הארוזות יחד בשיטת אינסטנט – תורה עם ציונות משמעה ציונות דתית. ציטוט ממכתב של בן-גוריון וציטוט ממכתב של החזון איש הם דרכנו האידיאלית.

איני אומר, כמובן, שאין דרך ואין מעשים. ההיפך, דרכנו דרך גבוהה היא, ומעשינו גדולים הם. אבל לפעמים אנחנו קצת תועים בדרך, וטועים במעשים.

הדוגמא שאני מבקש להביא, היא ממה שקורה עכשיו סביבנו, בשאלת ישובי יהודה והשומרון, וממה שקרה לנו בחבל עזה, רק לפני חודשים מספר. האם יכול מישהו לומר, מהי עמדת המפד"ל, או מהי עמדת הציונות הדתית, בשאלת השליטה ביו"ש? מה התוכנית המדינית של המפד"ל? מה עמדתה לגבי זכויות הערבים תושבי יו"ש? לגבי אוטונומיה? לגבי סיפוח?

כאן, מסתבר שאין לנו עמדה. בימי שלטון הליכוד, היינו עם הליכוד. בימי שלטון העבודה, היינו נגד העבודה. הייתה התנגדות לתוכנית האוטונומיה של בגין. והיתה התנגדות לנאומו של שמיר במדריד. והייתה התנגדות להסכמי אוסלו, מאוחר יותר.

היעדר עשיה

אלא שהתנגדות אינה תוכנית מדינית. במשך ארבעים השנים מאז שחרור יהודה והשומרון, עזה והגולן, לא פורסמה תוכנית מדינית של הציונות הדתית, עם גבולות ברורים, ועמדות מדיניות ברורות. נכון, גם מימין ומשמאל לא היו תוכניות אמיתיות וברורות. מאז מלחמת ששת הימים עמדה ישראל בעמדת המתנה, אותה החל אשכול מייד אחרי המלחמה. אבל אי עשייה של אחרים, אינה יכולה לתרץ אי עשייה שלנו.

ההתנתקות הארורה בעזה, כמוה כהסכם אוסלו לפניה, לא באו בחלל ריק. לאף ממשלה לא הייתה תוכנית מגובשת, כיצד להשאיר את האזורים ששחררנו בתשכ"ז בידינו. במקרה הטוב, בימי שמיר, היה ברור שההתנגדות לשינוי המצב לרעה, התנגדות אמת היא. בשאר הזמן, פשוט התגלגלו הדברים מעצמם.

הנה קוריוז: השלטון הישראלי ביו"ש מוגדר ושואב את סמכותו, עד היום, מכח תקנות שעת חרום שהותקנו מייד לאחר מלחמת ששת הימים – לפני כארבעים שנה! זו הצהרה ברורה, שאנו נמצאים בשטח באופן זמני, ולא במסגרת תוכנית ארוכת טווח. וביצוע ההתנתקות הוכיח זאת. האם המפד"ל דורשת לשנות זאת? האם דרשה לשנות זאת כשהיה אפשר עדיין?

גם בנושאי חברה – ואין מפלגה כמו המפד"ל, שנושאת בגאון נושאי חברה וחינוך, עוד לפני שזה נהיה "אופנתי" – אין תוכנית או מצע ברור. אנחנו חברתיים,  אנחנו יפים, אנחנו גומלי חסדים. אבל מה העמדה שלנו בנושאים הכלכליים? אנחנו תומכים בקפיטליזם של נתניהו או בסוציאל-דמוקרטיה של עמיר פרץ? או שאנחנו אצבעות-להשכיר?

וכן הלאה וכן הלאה.

מצע המפד"ל גדוש באמירות יפות, אבל לא עולה ממנו תפיסה שלמה ומגובשת. כעובדה, לא השתמשה המפד"ל במצע כנקודת מוצא לעמדותיה הציבוריות. לא מיותר להעיר כאן, שהמצע נקבע לקראת הבחירות על-ידי ועדה מצומצמת מאוד, ואינו פרי של ליבון הסוגיות העומדות לדיון ציבורי. האם, מתוך למעלה ממאתיים אלף בוחרי הרשימה המשותפת, ישנם מאתים שקראו את המצע? האם הוא רלוונטי? כשמגיעה העת להכריע בשאלה העומדת על הפרק, מה הם הערכים המנחים את נבחרנו? מי הם הקובעים את עמדות הציבור הגדול הזה?

מחכים למפתחות לבית ראש הממשלה

במערכת הבחירות האחרונה, טענו חברי הכנסת שלנו – כך שמעתי מהרב לוי, מצבי הנדל ומניסן סלומיאנסקי – שאנחנו בתחילת הדרך, שבסופה מחכה לנו כס ראש הממשלה. לא בבחירות האלו, וכנראה גם לא בבאות. אבל, הגידול במספר המנדטים הצפוי, יחד עם הסברה, חינוך, ותפיסה ערכית שתמשוך את הציבור הישראלי – והנה אנחנו מתקדמים והופכים למפלגה הגדולה ביותר בכנסת.

כעת, אנחנו יודעים שמערכת הבחירות האחרונה לא שימשה מקפצה למימוש החזון הזה. אבל באמת, גם לא הייתה סיבה שהיא תתממש, בהעדר עמדות ברורות, ובהעדר הסברה נכונה.

אמת, גם קדימה לא הציגה עמדות, ובקושי הציגה תוכנית. אבל אנחנו לא קדימה. אנחנו, שטוענים שבהסברה נכונה ניתן לקרוא לציבור להצביע לפי ערכים, ולא כעדר הנוהר אחרי הסקרים, אנחנו לא עשינו זאת. אנחנו אמרנו לעצמנו, שהסקרים אינם אמת, ושברגע האחרון העם יתעורר ויבין שהצדק איתנו. אבל לא היינו שם כדי להעיר אותו.

החסרנו הרבה, במשך שנים רבות. לא הבלטנו את ערכינו, לא הפצנו אותם בציבור הכללי ולא הטינו אוזננו לשמוע את רחשי הציבור הזה. עסקנו הרבה בהגשמה, אבל מעט בהפצת המסרים שלנו. חידשנו הרבה בבתי המדרש שלנו פנימה, אבל לא הפצנו את האור הגדול.

ככה לא כובשים מדינה. אני בעד השאיפה להיות מפלגת שלטון, אבל לא נוכל לעשות כך כחיקוי חיוור של קדימה. מי שמחפש מפלגה שערכיה פשרניים ומסריה לא ברורים, לא צריך אותנו. אנחנו יכולים להיות מפלגת שלטון, אבל מזן אחר לגמרי. אנחנו יכולים לעשות זאת.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2006 13:01 לינק ישיר 

מצורף קובץ

השכן נבוך.

כן כן. האיש שיש לו מה לומר על כל דבר - נשאר "סְפִּיצ' לֶס" ברגע כזה.

ואם כבר אני 'משתולל' באשכול הזה עם אנימציות, אז נזמין אותו להשתתף כך:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2006 09:37 לינק ישיר 

אלעד,
על התשובה השנונה ליו"ר וועדת הגזענות.

אגב למה ה"שכנים"  לא אומרים כלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 09:09 לינק ישיר 

מצורף קובץ

מה פתאום.

מאיפה יש לי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2006 08:22 לינק ישיר 

אאללעעדד יש לך אוסף אנימציות חדש?

שתף את החבר'ה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2006 01:17 לינק ישיר 

מצורף קובץ

ג'ורג',

אני לא מקנא בך על הדילמה שעברת עכשיו.

מצד אחד זה לא פרענק שכתב ויש לשבח. מצד שני דתי לאומי שזה אוי אוי אוי...

מה עושים?

כותבים נגד.

בעד.

לא, נגד.

בעד?

אבל הוא מזרוחניק!

נו אז מה, הוא מגזע האצולה. שהרי שמו במברגר...

בא נראה.

לא.

כן.

מממ....

בגלל זה תיקנת את ההודעה פעמיים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2006 00:58 לינק ישיר 

אאללעעדד

ומתי אצלך?

לפי זה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2006 00:05 לינק ישיר 

תגיד,

אתה אשכרה הקלדת את זה? או שהשתמשת באחת מתוכנות הפלא שסורקות והופכות לקובץ...

מאז שנגמלתי מהרגל קריאת מאמרים פובליציסטים למדתי להבין מה הכותב רוצה מריפרוף קל בלי להתעמק, תאמין לי הם כותבים אותו הדבר ואת במבי אני הרי מכיר אז למה לטרוח לקרא מה שהוא כותב?

חחחח

מה שמצחיק הוא שהכותב מלקה את המחנה שלו שלא טרח בפירסום והטמעת הערכים שלו בחברה,
הלו? הלו? יש מישהו על הקו?
במבי הציונות הדתית כל כך פאסה שאפילו אני שנהניתי לקרא ביתד איך כל פעם "יורדים" עליכם כבר מפהק על הכתבות האלה ועובר הלאה.

תוקן על ידי - GeorgeSoro - 24/04/2006 0:07:38 תוקן על ידי - GeorgeSoro - 24/04/2006 0:10:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 23:39 לינק ישיר 

מצורף קובץ

תשמע.. תראה...

מתוקף עבודתי, ובלי כוונה, ודחפו לי את זה בכח לידיים, והכריחו אותי לקרוא, ואמרו לי שאם לא אז יבוא שוטר, וקראתי בשינוי, ושאלתי רב, ואמרתי...

לא ממש קראת את זה נכון? לא יכול להיות שהספקת כל כך מהר...

ושוב, איפה העידוד שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2006 23:36 לינק ישיר 

מצורף קובץ

אני לא שומע מחיאות כפיים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2006 23:33 לינק ישיר 

אאללעעדד אתה מעיין בעיתוני תועבה?

ולגופה של כתבה, כמו הציונית הדתית, עייפה מגמגמת מתוסבכת.

תעירו אותי בפינוי הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 23:29 לינק ישיר 

מצורף קובץ

יאפ!

והנה המאמר המקורי אחרי סריקה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > אכן נודע הדבר: אבי במברגר מככב ב"הצופה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext