| נשלח ב-26/4/2006 12:17 |
|
| |
מדינת ישראל-הירהורים בקול ליום העצמאות.
כשמדינת ישראל היתה עוד "חלום", היא היתה חלום על מדינה יהודית ליהודים, אך מכשהוקמה היא התפתחה למדינהm מדינה עבור תושביה, יהיו אשר יהיו.
לפני שהיא הוקמה, היו שחלמו שכשתקום היא תהיה מדינה שתפתור את כל הבעיות שהיו לכל העם היהודי המפוזר בעמים.
כשהוקמה, היא אינה יכולה אפילו לפתור את בעיות העם היושב בה.
כשהיתה בשלבי הקמה, היו שראו בה אתחלתא דגאולה ואות לביאת המשיח הקרובה, והיה שטען שהקמתה עיכבה את ביאת המשיח בחמש שנים.
חמש שנים ממתי?
בין מלחמות המפרץ הראשונה והשניה.
ביאת המשיח נדחתה מהמלחמה הראשונה עד לשניה.
או שהיא החלה בראשונה, והיתה "אחרי" בשניה.
תהליך "זבנג וגמרנו" של "בעיתה אחישנה".
החלומות על הפתרון המושלם של בעיות היהודים ע"י המדינה, היו לא היו יותר מכמו הזיותיהם של אסירי מחנה ריכוז נאצי, שחלמו על היום בו יאכלו גלידה עם קצפת.
החולמים מכל החוגים והסוגים, שידעו עוד בימים כשהמדינה היתה "על הנייר", מה תהיה דמותה של אותה מדינה לכשתקום, לא היו יותר מאותם הקונים דירה "על הנייר", המתכננים היכן יעמידו כל דבר לכשיכנסו לביתם, אך כשחלומם מתגשם, מתברר להם, שכאשר הם יכניסו את המיטות לחדר השינה, הם לא יוכלו לסגור את דלת החדר, ובאם יזיזו את הדלת, ילך להם ארון הבגדים.
חלום לחוד ומציאות לחוד, ולכל דבר יש מחיר.
מאז הקמתה התפתחה המדינה למה שהיא היום, שאינה כמו זו שהיתה בחלומותיהם של אלו שידעו איך היא תהיה, ולא כמו זו של אלו שחלמו שהיא תהיה כמו שהם ירצו שתהיה לאחר שתהיה.
היא כמו שהיא, וזה מה שיש.
מה היא?
היא "הכל" ויש ויש בה הכל, כמו בסיפור על שני היהודים שביקרו ב"וורשא", שכשחזרו לעירם שאלו אותם: מה יש בעיר וורשא שאין בעירנו?
האחד ידע לספר על מוסדות התורה הרבים שיש בעיר, ואילו השני ידע לספר על ה"מקומות המפוקפקים" הרבים שבעיר.
הם לא היו בערים שונות, אלא כל אחד סיפר על המקומות שבהם הוא ביקר.
האם המדינה הצדיקה את החלומות?
ואם לא, האם היתה או יש ברירה?
נשבר לי לקרוא ולשמוע את ההפרחה:
"מה היה הרב קוק אומר אילו היה היה חי היום?"
כשאני שמע שאלה זו אני עונה בשאלה:
מה היה עזרא הסופר אומר או עושה, אילו היה חי בזמן בית שני?
אולי המדינה היא לא כמו שחלמו שתהיה, או ששאפו למה שהיא תהיה, או שהיא כמו שהיא צריכה להיות, אך גם כמו שהיא, היא הרבה יותר טוב ממה שהיה לנו לפני הקמתה, ואינה גרועה מ"המדינות" שהיו לנו בעבר.
תחשבו על מדינות דור בית ראשון ודור בית שני, האם הן היו יותר טובות?
מתי היתה מדינה "כמו שצריך"?
נישטאייך הוא נישטאיך ולא אחר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2012 18:21 |
|
| |
כנראה שהיה לאותו יהודי חשוב על מי להסתמך:
" דו-שיח (ב"ר, סח, ד) אמוני מרתק התקיים בין רבי יוסי בר-חלפתא למלכת רומא (מטרוניתא):
במענה לשאלתה: "בכמה ימים ברא ה' את העולם?" ענה רבי יוסי: "בששה ימים". הוסיפה המלכה ושאלה: "ומהו עושה מאז ועד היום?" ענה לה: "יושב ומזווג זיווגים (=עושה שידוכים), משדך בת פלוני לפלוני [=זיווג ראשון] ואשת פלוני לפלוני [=זיווג שני] (הערה של הרבי: הרעיון המקופל בדבריו, שהקב"ה מתעסק ב"להרבות שמחות בישראל").
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2012 18:16 |
|
| |
בעל אותו יהודי חשוב והרבה יהודים חשובים אחרים- החושבים ומלמדים כמוהו- באמת יש להם הסתר פנים. -להם ולא לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2012 18:06 |
|
| |
א"מ ז"ל היה נוהג ללגלג קלות על אותו יהודי חשוב שאמר לו שבדורנו יש הסתר פנים נורא ואיום, ורק בשידוכים רואים לעתים השגחה.
מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 21:21 |
|
| |
רוצה להבין אתה מקיים את כל דברי המהר"ל. למשל במצוות תלמוד תורה וצורת הלימוד, שם הוא כותב דברים חריפים וברורים נגד השיטה הליטאית בעיקר, מה שהבאת בשמו אלו דברים מאד אטופיים וא אפשר ללמוד ממנו הלכה למעשה, אלו דברים לא נגד משהו. אגב הרמב"ם גם הוא רואה במלכות חשמונאי את עיקר המצווה. אבל אני מבין הוא- פרענק, מה הוא מבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 21:04 |
|
| |
ברור מאליו שלא אתה כתבת את זה, הרמח"ל כתב את זה. ורצוני לומר שאינך יכול לקחת מהרמח"ל רק את הפרשנות שלו למה נקבעו ימי החנוכה כימי הודאה להשי"ת, בלי לראות את התמונה השלמה שלו, מהו התכלית של עצמאות מדינית, ומהו כבוד לבורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 20:56 |
|
| |
רוצה להבין אני מוחה לא כתבתי את הדברים הללו! איני יודע מי כתבם, ולכן איני מכנה אותם בשם הראוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 20:03 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אגב רצוי שתלמד את הרמח"ל- שכותב אל יאמר אין הכבוד אלא לבני האדם המתפתים בהבלים אלה, אך
הקב"ה אינו חושש לזה, כי הוא מרומם מדברים האלה ונשגב מהם, וכיון שהמצוה
נעשית לאמתה די בזה, אמנם האמת הוא שהאדון ברוך הוא נקרא אל הכבוד (תהלים
כ"ט), ואנו חייבים לכבדו, אע"פ שאינו צריך לכבודנו ולא כבודנו חשוב וספון
לפניו, ומי שממעט בזה במקום שהיה יכול להרבות, אינו אלא חוטא.
מודה ועוזב
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 19:50 |
|
| |
צענע אדם מדבר הרבה דברים בימי חייו- לפעמים הוא מצטער עליהם. ולפעמים הוא לא חושב על מה שהוא אומר. ולפעמים הוא אומר דברים בקונסלציה מסוימת כתגובה או בציניות, אין אדם נתפס על כל אמירה ואמירה שאמר בחייו. אגב יש לך מקור מוסמך לדבריו- מתי איפה ולמה הוא אמר זאת? לפי מה שאני קראתי עליו, לכאורה הדברים נראים לי תמוהים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 19:14 |
|
| |
ואולי באשכול זה לא תמחק השאלה:
איזה שיקול מטא הלכתי הנחה את רג"נ באמרו שצריך להשתדל לקחת כמה שיותר מהמדינה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 16:37 |
|
| |
לא ! עצמאות מדינית היא התכלית. בהיסטוריה של עם ישראל. מימי משה עצמאות מדינית היתה מנוגדת לכבוד שמיים.
הלל בחנוכה אומרים בגלל עצמאות מדינית.
לדעתי כמה שיותר יתעסקו עם כבוד עם ישראל. כך יגדל כבוד ה'.
ההתעסקות והדאגה לכבוד ה', לא מוסיפה לאלוקים כבוד. להפך.
כאילו אתה חושש שאם לא תדאג לכבודו לא יהיה לו כבוד.
תדאג לכבודך- לכבוד חבריך- לכבוד עמך- ולכבוד ארצך המדינה שאתה חיי ונהנה בה. וכבוד ה' יגדל אוטומטית.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 25/09/2011 16:51:46
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 16:21 |
|
| |
יפה, שמח שהגענו יחד להבנה שאין שום תכלית בעצמאות מדינית גרידא, וכל השמחה שיש בעצמאות היא רק אם היא מרבה כבוד שמים בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 16:11 |
|
| |
כמה שהמילים האלו מתאימות לי. אכן כבוד עליון התרבה, כי עם ישראל נגאל באמת בעשורים האחרונים. איפה היה כבוד ה' ועמו לפני 65 שנה. ואיפה הוא היום? איך כבוד ה' התרבה וגדל. בקיבוץ הגלויות הגדול. איך כבוד ה' גדל יחד עם עמו. שחי חיי רוחה ושפע, שמעולם לא חיו עם ישראל כך. איך תתפלל בר"ה ותודה לה על שקיים את התפילה
ובכן תן כבוד י"י לעמך. תהלה ליריאיך ותקוה לדורשיך. ופתחון פה למיחלים לך שמחה לארצך וששון לעירך
.
וזה בתנאי שאתה לא נוסע לאמן או לניו יורק.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 15:57 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אגב רצוי שתלמד את הרמח"ל- שכותב שהרי אי אפשר לכבוד העליון להתרבות אלא בגאולתן של ישראל וברבוי כבודם שזה תלוי בזה באמת
|
|
(שמתי קצת מילים אחרות בפיו של ירוחם)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 15:18 |
|
| |
העברה מאשכול אחר (אני עושה את מה שהיה על ההנהלה לעשות במקום למחוק)
תגובתו של ירוחם:
רוצה להבין אני רוצה להבין- כשהעם בזמן שמואל רצה מלך. שמואל א פרק ח (ז) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק אֶל שְׁמוּאֵל שְׁמַע בְּקוֹל הָעָם לְכֹל אֲשֶׁר יֹאמְרוּ אֵלֶיךָ כִּי לֹא אֹתְךָ מָאָסוּ כִּי אֹתִי מָאֲסוּ מִמְּלֹךְ עֲלֵיהֶם: אלוקים בעצמו מודה כי מלכות, זה לא בדיוק כבוד שמיים-
כפי שאתה מנסה להבין. לא ענית או לא הבנת, או לא רצית להבין.
לפי הרמב"ם וכך הפוסקים, אמירת הלל בחנוכה הוא בגלל החזרת מלכות ישראל. המלכות שחזרה ועליה אתה אומר הלל באדיקות- היתה מלכות מושחת ורצחנית- לעומתה מלכות היום הם צדיקים יסוד עולם, , ולמרות שמלכותו של ינאי והורדוס ואחרים, היו כאמור מלכות רשע- אתה ואחרים אומרים הלל על מלכות זו? אולי תוכל לתת לי להבין איך אתה מתמודד עם זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 15:15 |
|
| |
בלית בררה אקח את תפקיד ההנהלה שבמקום למחוק על ימין ועל שמאל היתה אמורה להעביר לאשכול מתאים:
"כן גם הנאצים עלו בהכרעה דמוקרטית אם לא שמעת "-תגובת צענערענע לרוצה להבין שתגובתו נמחקה.
בהודעה הבאה אעתיק את תגובתו של ירוחם .
|
|
|
|
|