בית פורומים שידוכי חרדים

טקס החתונה. לא מיותר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/4/2006 15:48 לינק ישיר 
טקס החתונה. לא מיותר?

אני באופן אישי חושב שבסדר גודל שנהוג לעשות היום, זה מיותר בהחלט. 

אפשר לעשות מסיבה יפה וצנועה במסעדה, בבית הכנסת השכונתי, או באולם קטן כמו אותם שעושים בהם שבע ברכות וכדומה.

מי אמר שצריך להזמין את כל העולם ואשתו?  ומי קבע שצריך תזמורת יקרה?  למישהוא כאן יש כסף מיותר?

ובכלל הענין הזה של הריקודים המסורתיים, אני מאמין שהרבה יוותרו על זה, ובפרט בחורים ובחורות קצת יותר מבוגרים, שאין להם כבר ממש מי שירקוד להם, והם דואגים בקשר לזה כל תקופת אירוסיהם, הם בטוח יוותרו ע"ז.

וכן יש כאלה שמטבעם, לא חובבי זרקורים, וזה הופך להיות יום סיוטים במקום היום השמח ביותר בחיים.

אולי כדאי להפסיק עם זה? 

אם יש עוד שחושבים כמוני, אולי כדאי ללכת חלוצים ופשוט לנסות להשתדך, בחור שמוותר ע"ז עם בחורה שמוותרת ע"ז,  וכך להתחיל להכניס זאת בקרב המחנה?

מה דעתכם? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 14:56 לינק ישיר 

זה נושא קשה!!
וזאת משום שרוב רובם של האנשים החושבים מסכימים עם זה שזה בזבוז מיותר
אך, הבעיה היא כרגיל, "הנורמות" אין מה לעשות אנו חיים בציבור כזה ששם הנורמות הוא שם המשחק..
לפעמים זה שלילי, אבל חשוב לזכור שיש פעמים והן לא מעטות, בהן דווקא הנורמה היא זו "שמחזיקה" את הציבור במסגרת מסוימת, וזה חשוב!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2006 17:29 לינק ישיר 

יכול להיות אני בכל אופן הצלחתי לסגל לעצמי נורמות מסויימות. מנהל הפורום המוצלח "שידוכי חרדים"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/5/2006 10:18 לינק ישיר 

היום של החתונה הוא היום הכי גדול בחייכם הוא היום המאושר בחייכם ...

מה הדיבורים על לעשות את זה לבד!!!

זה מזכיר לי את הגויים בסרטים שמרוב """"אהבה""""  טסים באמצע הלילה ל-l.a. להתחתן ...

זהו היום שלכם אתם המלכים תהנו ממנו על תום לחסר העמקה הכל פשוט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 00:31 לינק ישיר 

אז מה לכל דבר יש תקנות כל תזוזה שלך אתה צריך לבדוק האם זה מתאים לתקנות הרעיון הוא ליצור אנשים אשר יבינו לבד מה נכון ומה לא.

ואני חושב שקיימים אנשים כאלו בציבור שלנו.. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/5/2006 12:42 לינק ישיר 

טקס החתונה אינו מיותר!

מה שכן מיותר זה ההוצאות הרבות שכדאי היה לא להוציאם, וזה אומר להפסיק עם הראוותנות.

ישנם חוגים מסוימים בהם יש תקנות כגון גור ועוד וזה גרם לחצי מההוצאות.

ההוצאות של החתונה אינם רק בליל הכלולות, אלא מיום האירושין, מתנות, שבת אויפרוף, חתונה, שבע ברכות, שבת שבע ברכות וכו'.

אם כל חוג יעשה תקנות וכולם יחתמו על זה המצב יהיה שונה.

בגור יש תקנות לכל אירוע למעט פדיון הבן כי זה דבר שאינו שכיח כל כך.

יהודי עשיר בא פעם לאדמו"ר מגור בעל הלב שמחה (שהיא היה הראשון שהנהיג תקנות) ואמר לו שאינו יכול לעשות חתונה כפי התקנות, הוא יש לו כסף ורוצה לעשות חתונה ראוותנית ורוצה לבקש רשות מהרבי, אמר לו הרבי, אם יש לך כסף תקנה לך רבי אחר...

אכמ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 10:21 לינק ישיר 

חתונה זה היום הכי יפה בעולם ,התוכנית שלך מתאימה לנישואין שניים אבל לנישואין ראשונים ממש לא . אל תוותרו על הערב הכי חשוב והכי כיפי בחיים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2006 18:24 לינק ישיר 

זה מדהים אותי!!!

כל הכותבים פה באמת היו מוכנים לעשות חתונה עם מניין בלבד??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/5/2006 11:54 לינק ישיר 

בירושלים לפני קום המדינה נהגו לקים חופה ביום שיש בצהרים ואחר -כך נתנו מה שהיום נותנים בקידוש בבית כנסת וסעודה למשפחה הקרובה 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/5/2006 23:19 לינק ישיר 

אם ההורים משלמים על החתונה, אז ברור שהחתן והכלה צריכים לבקש מהם שיוציאו מה שפחות כסף, ומבחינתם הם היו מאושרים עם חתונה מצומצמת של עשרה אנשים.

אם זה החתן והכלה משלמים על החתונה אז זכותם לעשות מה שהם רוצים עם הכסף שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 22:56 לינק ישיר 

גם אני מזדהה עם הדברים.

זאת נורמה חברתית, לא תורה למשה מסיני.

המודל לחיקוי צריך להיות רבן גמליאל (או רבן שמעון בן גמליאל) שציווה לקבור אותו בבגדים פשוטים כדי לשבור נורמה חברתית פסולה בזמנו. תוקן על ידי - הבאבא_תור - 03/05/2006 22:58:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 22:05 לינק ישיר 

איך אפשר לוותר על זה אני לא מבינה עם כל החברות הריקודים האנשים השמייח מה אעל כל זה אתם רוצים לוותר!!!

אתם רוצים להיות לבד תהיו לבד מה הבעיה אבל ביום הנישואין היום הכי שמח...

אני ממש לא מבינה איך ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 17:47 לינק ישיר 

שקית אפשר לכתוב עלייך ספר בשם "רומנטיקה"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2006 17:13 לינק ישיר 

טקס החתונה- לא מיותר?
לא, ממש לא.

מתחתנים רק פעם אחת בחיים (או יותר נכון שואפים להתחתן רק פעם אחת בחיים...)
ורוצים שהיום יראה כמו חתונה, לא כמו שבע ברכות. עם מיוחדות וקסם.

ישנו נקודות איתן אני מסכימה:

*רצוי להימנע ככל היותר מהוצאות ראווה מיותרות. אין עניין לנקר עיניים.

*באיזשהו מקום, אני באופן אישי אולי כן הייתי מעדיפה חתונה יותר מצומצמת מבחינת משתתפים. אני חושבת שאם זה היה תלוי בי בלבד, הייתי מארגנת לעצמי חתונה אינטימית יותר, עם האנשים אותם אני אוהבת ואיתם אני בקשר קבוע, במקום כמו ראש הנקרה למשל, פארק לאומי אכזיב,  באיזו מסעדה חלבית כפרית בלב המדבר, על ספינה פרטית בכנרת או משהו מטורף אחר. אני לא מוצאת איזה עניין מיוחד לנהל ביום החתונה של סמול-טוק'ס עם כל הדודים והמשפחה המורחבת של אבא ואמא שלי שאני עדיין מתבלבלת בשמות שלהם, ואני לא חושבת שהם יהיו חסרים לי בעיניים ביום החתונה, אבל (וזה אבל מאד חשוב) - אנו מודעת שיש נורמות מקובלות לגבי את מי נהוג להזמין, אני יודעת שגם אם לי הם לא יהיו חסרים, לאמא שלי הם בהחלט יהיו (סוף סוף עד שהיא רואה נחת מהבת שלה...), אני יודעת שמן הראוי להזמין לחתונה שכנים ומשפחה גם כאשר לא נמצאים איתם בקשר יום יומי, ושזו אולי הצורה היחידה לשמר את הקשר. ואני יודעת עוד משהו- שאם מזמינים ציבור ומשפחה מרחוק לחתונה- צריך לדאוג שהם יצאו מרוצים, שבעים ועם הרגשה טובה.

בקיצ, אני לא חושבת שלמרוד בנהלים ובנורמות המקובלות זה חכם (אם כי הקטע של ראש הנקרה עדיין קורץ לי).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2006 13:27 לינק ישיר 

אני מסכים כל מילה עם מיס..
לבטל מדוע??
להוציא כסף כמה שפחות ברור..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2006 02:14 לינק ישיר 

לא, לא מצטרפת.

אני בעד חתונה יפה ושמחה ומכובדת, באולם יפה עם תזמורת יפה.

אבל זה נושא שונה ממה שציינת- הכסף המיותר.
לא חייבים לקחת את האולם הכי יקר, ולא את התזמורת הכי "אין". גם תזמורת קטנה/זולה יותר או אורגניסט אחד יכולים לעשות שמח, ולא נראה לי שמאד משנה אם אוכלים בורקס שנאפה כאן או שם.

יש בהחלט מה לצאת נגד הפקות גרנדיוזיות שאין בהם מעבר ל"אני סטייל, אני כמו כולם ומעלה", אבל לא עד כדי חתונה בבית כנסת.
לדעתי לפחות. ^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > טקס החתונה. לא מיותר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext