כי מנעורי גדלני העושר והכבוד, בית והון נחלת אבות ומה' מעלה רמה עם מלכים ויועצי ארץ בחצרותיהם ובטירותם, היית" /> פורום: עצור כאן חושבים - היה ה' כאויב להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים – בחדרי חרדים
בית פורומים עצור כאן חושבים

היה ה' כאויב להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/4/2006 23:44 לינק ישיר 
היה ה' כאויב להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים

.

הקדמת המחבר*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

כי מנעורי גדלני העושר והכבוד, בית והון נחלת אבות ומה' מעלה רמה עם מלכים ויועצי ארץ בחצרותיהם ובטירותם, הייתי קרוב אליהם, ועלימו תטוף מלתי. ובתוך עמי הוספתי על כל אשר היה לפני תורה וגדולה עבדים ושפחות ובני בית אוכלי לחמי צמרי ופשתי, כי אעבור כל טובי על פי, לא ידעתי ספורות.

כי רדף אויב נפשי, מלך עריץ ובוצע בצע מלך פורטוגאל, מעל פני האדמה מקום קברות אבותי, ומפני חרב היונה חמת מלך מלאכי מוות נטשתי את נחלתי, נדדתי ממקומי כצפור לעוף כדרור לנוד, ובאתי אל מלכות קשטיליא רבתי, שמה ישבו כסאו למשפט כסאות לבית דוד הגבורים אשר מעולם אנשי ה'. מי ימלל גבורות.

כי הפרני אלוהים בארץ ההיא, שם צוה ה' את הברכה באסמי, כנסתי לי כסף וזהב, קניתי לי כבוד מלכים ושרי הארץ, הייתי לראש לכל עמי בני ציון היקרים שלמים וכן רבים. והמה חכמים מחוכמים מיחוסתא דבבל, ויחלו כמטר לי ואחרי דברי לא ישנו, שמה שמח לבי ויגל כבודי ונשכח כל עמילי, אף חכמתי ועסק תורתי עמדו לי, אמרות ה' אמרות טהורות.

כי הנה האדון ה' צבאות, חשב להשחית חומת בת ציון גלות ירושלים אשר בספרד, היה ה' כאויב להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים, ושלח בם חרון אפו עברה וזעם וצרה משלחת מלכים מחבלים והשליכום אל ארץ אחרת ויגרשום מבית תענוגיהם. מארץ מגוריהם הוציאום, קראו אחריהם מלא, וישא העם את מצוקם על שכמם
בשמלותם צרורות.

כי ראיתי אלוהים פנים אל פנים נלחם בעמו חבל נחלתו, לאמר אספה עלימו רעות הגירוש עד אין מספר. ויתהלכו מגוי אל גוי ומממלכה אל מדבר העמים, ואני בתוך הגולה עברנו מעברה, גבע מלון לנו, חרדה הרמה, נפלה המעלה, ובאדירים משברי ים באנו למלכות נאפוליש. בשובה ובנחת נתקבלנו, אמרתי עתה ירחיב ה' לנו, ועל הולכים בחושך יאירו שבעת הנרות.

(מתוך: הקדמת אברבנאל לפירושו על הגדה של פסח, "זבח פסח")

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 13:06 לינק ישיר 

צדקת!

תוקן על ידי - פרופיסור - 27/04/2006 13:09:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 13:02 לינק ישיר 

.

חוששני שהתערבו לך השורות בטעות.

על מלך פורטוגל הוא כותב במפורש שהוא עריץ וכו'.

לאחר מכן, הוא כבר כותב על שארע לו במלכות קשטיליא, בגלות ירושלים אשר בספרד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 12:50 לינק ישיר 

ביטוי זה נכתב על ז'ואן השני מלך פורטוגל, לא על מלכי ספרד אותם שימש מ- 1483.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 12:40 לינק ישיר 

.

הוא מתייחס אליהם כאל "מלכים מחבלים" (עוד אחד ממשחקי המלים המופלאים שלו, ממלאכי חבלה למלכי חבלה).

אלא שתאולוגית, אינם אלא כלי בידי ה', וכך התייחסותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 12:29 לינק ישיר 

על ידידיו, פרדיננד ואיזבל, מסתבר, לא היו לו טענות...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היה ה' כאויב להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext