כך עושים שידוך אצל החרדים...?!
אז, מבלי להזכיר שמות, ישנו ארגון שמפרסם השכם והערב שהם מנסים לפתור את בעיית הפנויים והפנויות. לא ראיתי את המודעות כיון שאני לא קורא עיתונים. המשפחה היא זאת שהפנתה את תשומת לבי למודעה. וכיון שדרכו של איש לחפש אחר אבידתו, הרי שקמתי ועליתי והגעתי לראיון עם אחד השדכנים.
השיטה שבו הם מתכננים לפתור את הבעיה היא כזאת. כל אחד מהנרשמים עונה על כשש שאלות (שיפורטו להלן). כל תשובה מקבלת מספר. אח"כ שואלים לנרשם את ההעדפות שלו, והעדפותיו גם הם מקבלים מספר. כך שליד כל שם יש סדרה של 12 מספרים, ששה מספרים שמגדירים אותו וששה שמגדירים את מה שהוא מחפש. מכניסים את נתונים אלו למחשב ואז המחשב מריץ חיפוש ומחפש בן זוג עם נתונים מתאימים, ופולט מספר שמות (כך מקוים). אז מגיע תורו של השדכן שעובר על שמות אלו ומנסה לשדך ביניהם באמצעות שאלה שביעית.
והנה רשימת השאלות.
1. שמן או רזה? (אם אתה שמן או רזה, והאם אתה מחפש מישהי שמינה או רזה, וכן כולם.)
2. גבוה או נמוך?
3. ביישן או פעלתן?
4. מוצא? (אשכנזי או ספרדי)
5. רווק, גרוש או אלמן?
6. חרדי מודרני מאד, חרדי מודרני, חרדי רגיל, חרדי סגור, צדיק פרומר, עובד.
מספר 6 הוא הכי מעניין, כי השאלות חלקם רציניות יותר, כגון קביעות עתים לתורה, תפילה במנין וכדומה, וחלקם הם כל כך שטחיות שמעלות גיחוך. צבע חולצה, אורך חצאית, איזה עיתון קורא, האם מסתובב עם כובע וחליפה וכדומה.
השאלה השביעית היא, מילה אחת שתגדיר אותך ומילה אחת שתגדיר את הבחורה שאתה מחפש.
השיטה הזאת נראית לי הזויה לחלוטין. אם שני אנשים יסתדרו ביחד תלוי בשאיפות, רצונות, אופי, מידות וכדומה. כל אלו הם נתונים שלא נכנסים בכלל למערכת. במקום זה, הכניסו דברים שטחיים לחלוטין. איך אפשר לחשוב שאפשר לשדך אנשים בצורה כזאת?!
עוד דבר, קיטלוג של אנשים לפי מודרני או פרומר היא כל כך לא נכונה. אנשים לא נמדדים לפי צבע החולצה או צבע האיפור, אלא לפי ההתנהגות והשאיפות. זה לא הוגן להגדיר אנשים בצורה כזאת. תארו לעצמכם איך בחור ישיבה מרגיש שקוראים לו מודרני על כל הטמון בזה רק בגלל שהוא לובש חולצה כחולה.
מה שאני עשיתי הוא, אמרתי לשדכן ששאלות 1-6 לא משנות לי. ואני לא רוצה להיות חלק מדבר כל כך רדוד. באשר תשובתי לשאלה השביעית תצטרכו לברר בעצמכם!
 |
|
|