| נשלח ב-1/5/2006 22:03 |
|
| |
חסכון של רבע מיליון ש"ח!!!
כותרת צועקת, כדי למשוך תשומת לב... ובכן, לאחר צפיה בטקס יום הזיכרון, מצאתי דרך לחסוך למשלם המיסים 250K ש"ח בשנה: ניתן לחסוך את תפקיד והמשכורת הנלווית של החזן הצבאי הראשי, חיים ויינר. משכורת סא"ל (ללא תוספות סיכון/צוות אויר, לימודים מתקדמים וכו') זה משהו כמו 17 ברוטו בחודש, + נילוות לשכר כמו ארוחות בחדר אוכל, נקודות ספורט, טיפולים רפואיים חינם, רכב שברולט אופטרה צמוד עם נהג וכו' - כ- 20 ברוטו לחודש. נמצאנו חוסכים 250K ש"ח בשנה, שאותם כנראה עדיף להפנות (בתוך תקציב המדינה) למח' תרבות בעיריית גבעתיים, על מנת לממן עוד אירועים יפים כמו תפילת ערבית שבוע שעבר עם החזן המצוין יהודה רוטנר, או התפילה בערב יום העצמאות עם החזן המהולל יחזקאל קלאנג. וברצינות: אני זוכר ימים שבהם אריה בראון היה גורם גם לדרוזים שנכחו בטקס בכותל להזיל דמעה. אח"כ אם אני זוכר היטב היו איזה שנה-שנתיים שהחזן אשר היינוביץ נתן את "אל מלא רחמים" הידוע, ברגש ותוך פריטה עדינה על מיתרי הלב. מי הוא אותו חיים ויינר ? אני מניח שלאורך השנה הוא כמובן עורך אזכרות רבות של חיילים (ולא עלינו לעיתים גם הלוויות כי עדיין יש הנופלים במילוי תפקידם), אבל באמת - מדוע ביום הזיכרון וביום השואה, כשכל העם כמעט רואים חזן מעל מסכי הטלויזיה של ערוץ 1 ו- 2 ו- 10, צריך לשמוע דווקא אותו ?
אגב, גם חה"י מחזיק רס"ן בתפקיד חזן ראשי של החיל, ואותו שמעתי פעם... אוי ואבוי... מילא שאין הרבה כשרון, אבל לזייף? לפחות ח"א מזמן פעם בשנה חזן בתקן של מילואימניק, לאזכרה ביום הזיכרון בהר הטייסים. כך ראוי לעניות דעתי. יום זיכרון נוגה לכולם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2006 13:52 |
|
| |
משה היקר, אף אחד כאן לא קרא לבטל את התקן למשרת החזן הצבאי בצה"ל, אלא להחליף את הנוכחי. אגב מעניין איך לא שמעת אותו עד היום? סתם סקרנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2006 12:58 |
|
| |
רבותיי! לא שמעתי את החזן ויינר, ייתכן וכל טענותיכם צודקות, אבל לדעתי אין לבטל שום משרה של שום חזן. ייתכן מאד שצריך להחליף חזן מסויים, אבל בל נשכח, שברגע שתבוטל משרת החזן, ביטלנו את המשרה החזנית הרשמית ביותר בעולם היהודי כיום (תקנו אותי אם אני טועה). האזכרות הן גם הביצוע החזני הנשמע ביותר היום (אולי חוץ "המבדיל" ברשת ב' בכל מוצאי שבת)! לפחות פה עדיין יש תקן לחזן. האם עדיף שדן כנר ידקלם את ה"א-ל מלא רחמים", ואז הנוסח שכל "עם הארץ" מכיר אותו ילך לאיבוד? אין ברירה, הסובלים יאטמו אוזניהם, ויקוו לימים טובים יותר בהם יימצא חזן טוב יותר (לטעמם). אולי כאשר ייפרוש החזן ויינר, אחד החזנים הדגולים שהינם חסרי עבודה (ולצערנו יש חזנים מעולים חסרי עבודה), יוכלו לקבל משרה חשובה זו, או שמא נרצה לנעול אפשרות זו בפניהם?! בברכה, משה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 14:13 |
|
| |
שמעתי את וינר היום ברדיו בשעה 11 בערך מבצע אל מלא רחמים, ואני מצטרף לדבריך, חבל חבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 10:14 |
|
| |
מקוםפטור יקר, השואה הסתיימה לפני 62 שנה. איזה חזן בדיוק היית רוצה להביא? שמואל ברוך טאובה אינו מעוניין.
לדאבונינו, יש מעט מאד חזנים היום שעברו את השואה, ועדיין כוחם במותנם. צריכים לחפש את בעלי הרגש שבין החזנים שיאמרו במקומם. אני לא מסכים עם הקביעה "שאנשים יבכו בין כך...". הנוסח והמוסיקה של תפלת האזכרה פותחת את הלב כאשר היא מבוצעת כהלכה, בתוספת רגש אישי של החזן.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 01:36 |
|
| |
חיל הים וחיל האויר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 00:21 |
|
| |
מסכים עם כל מה שאמרת לגבי וויינר, אבל מה כתוב כאן?: "אגב, גם חה"י מחזיק רס"ן בתפקיד חזן ראשי של החיל, ואותו שמעתי פעם... אוי ואבוי... מילא שאין הרבה כשרון, אבל לזייף? לפחות ח"א מזמן פעם בשנה חזן בתקן של מילואימניק, לאזכרה ביום הזיכרון בהר הטייסים. כך ראוי לעניות דעתי." אני יודע שבצבא מדברים ברשת"ב, אבל אולי תוכל לפרט קצת יותר בברור מי זה חה"י ומה זה ח"א?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2006 00:21 |
|
| |
weiss2000 עזוב את הציניות ונהיה רציניים. הקהל במעמדים כאלה מתרגש ומזיל דימעה באופן טבעי, בפרט אלו שעברו את השואה. לא משנה מי החזן גם עם החזן מי שלא יהיה, ידקלם אוו יתחזן אוו ישיר, התוצאה תהיה דומה. לי שאלה אחרת. עם כל הכבוד לחזנים הדגולים כמו בראון, היינוביץ או וויינר, מה להם ולשואה? מדוע אין מזמינים את אחד החזנים הגדולים בדורינו שבעצמו עבר את השואה וכתוצאה מכך הלחין לחן מרטיט לבבות לתפילת "קל מלא רחמים". מן הראוי היה שהתפילה הזאת לזכר קורבנות השואה תאמר על ידו.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|