פחות משליש מחברי הקהילה הדתית לאומית בעיר (בהנחה שכאלף קולות "המפד"ל-האיחוד הלאומי" שנספרו בעיר, אכן שולשלו לקלפי ע"י כאלף מצביעים, וד"ל...) טרחו להופיע הערב לחגיגות יום העצמאות שיזמה המועצה באמפי-פארק העירוני.
את מעט המשתתפים (והזיקוקים...) איבטחו עשרות שוטרים ומתנדבים שנפרסו ברחבי הפארק.
אורחי הכבוד, ראש המועצה וממלא מקומו, עלו לבימה בזה אחר זה, ובירכו את הנוכחים בברכת "חג עצמאות שמח", אך בעוד ראש המועצה עשה זאת בחמימות ראויה לציון תוך שהוא מעלה על נס את "בשורת החג" - תוספת של מאתיים ושתיים כיתות למערך החינוך העירוני (ולוואי ושתיים יגיעו לציבור "שלנו", העיר בציניות אחד הסרוגים), הרי שהמם-מם - מיירי וגבירייסי - טרח להבליט משך כל ה"נאום" (בן הדקה ומחצה בהערכה מופרזת) את יחסו "החם" לבני הקהילה כשלקינוח, הוא טורח "להזכיר" להם את דבר האמונה בביאת המשיח...
טוב. מישהו כבר הספיק לומר לי שזה לא הוגן שאני 'מכניס' בצחוק לטוביאנה. לא עזר מה שהסברתי לו על "בצחוק"; "ברוח טובה"; "טוביאנה דווקא יחייך"; "אף אחד לא יבוא אליו בטענות"; "זה ליד הבוסים ובאישורם" וכאלה.
אז הוא דרש קונטרה. אז כמו שטוביאנה מוסתר בשחור ורואים רק את הילד, כך גם אצלי אני מוסתר בשחור ורואים רק את הילד. כן. גם אני הבאתי אותו לעבודה.
קבוצה של נוער חמד קובלת בפני צביקה כהן על כך שאין להם מקומות בילוי בעיר (ועוד).
אני חושב שהכותרת היא "פגישה חינוכית" בגלל האיש משמאל (ליתר ביטחון, האיש הוא מנהל מחלקת החינוך של אלעד מרדכי ממליה. למקרה שנותר בעיר אדם אחד שלא מכיר אותו...)
מיד אני אעלה עוד כמה תמונות שקשורות לאירוע, אני פשוט מנסה להכניס את "כל הזכויות שמורות" ולא כל כך הולך לי משום מה. אם אני לא אצליח אני אכתוב בהודעה עצמה וראו זאת כ"כל הזכויות שמורות"...