| נשלח ב-4/5/2006 22:28 |
|
| |
סיאנסים
http://altv.shemayisrael.com/movie-0086.shtml
באשכול על ערכים וכן באשכול בבחדרי חרדים הובא לינק לסרט שבו חוזרים בתשובה מספרים על סיאנסים, לא זכור לי שהנושא הזה נידון אי פעם בפורום, וגם אם כן אין בית המדרש ללא חידוש, ונראה לי חשוב ומעניין לעסוק בסוגיה הזאת.
הנושא הראשון שיש לברר הוא האם זה אמת או בלוף שנועד לצורך החזרה בתשובה, כדוגמת התשאול באוטיסטים. על פניו אמנם זה לא נשמע הגיוני, אבל לא כל מה שנשמע לנו לא הגיוני הוא בהכרח לא הגיוני. חוץ מכמה נקודות בודדות שנראו לי חשודות, זה נשמע אמין, שהרי יש לנו כלל ש "כל מילתא דעבידא לאיגלויי לא משקרי בה אינשי", הם טוענים שם לכמה הוכחות וראיות שאפשר לבדוק אחריהם.
הנושא השני שיש לברר, בהנחה שזה דבר אמיתי, האם אפשר להכריע ולהביא ראיה על ידי זה בענינים וסוגיות מסוימות ?
אשכול נוסף שלדעתי קשור לנושא: http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=671058
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2016 20:41 |
|
| |
קישור לאתר חופש. הם כותבים כדרכם בסגנון מעצבן של מחב"שים טפשים, אבל לצערי הרב אני די מסכים איתם בנושא הסיאנסים. החלק החשוב באמת בקישור הזה הוא הלינקים הרבים שנמצאים בהערות השוליים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2016 14:33 |
|
| |
"אבל אתה למד להבין ולהורות" נאמר במפורש גם על אוב
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2016 12:56 |
|
| |
אמנם אוב הוא איסור סקילה, אבל גם כשפים הם איסזור סקילה ויש בהם היתר של "לא תלמד לעשות אבל אתה למד להבין ולהורות".
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 10:41 |
|
| |
ההבדל בין רוח-לרווח. לא גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 09:32 |
|
| |
| כמדומני כתב: |  | כיון שסיימתי לקרוא את האשכול המרתק הזה, וכיון שאני מסרב לא להאמין לעניינים מסוימים רק בגלל שאני נוטה לא להאמין להם, באתי בזה בקריאה גדולה, לכל באי הפורום:
אנא, אם אתם מכירים מישהו שמוכן לעשות סיאנס לעיני המעוניינים, גם אם בתשלום הגון, ידעוני נא בזאת ואבדוק הדבר באופן אישי ויסודי.
מבטיח לשתף אתכם במסקנות. |
|
תמורת תשלום מתאים, אני מוכן לאחז את עיניך בעצמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 00:34 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2016 19:40 |
|
| |
כיון שסיימתי לקרוא את האשכול המרתק הזה, וכיון שאני מסרב לא להאמין לעניינים מסוימים רק בגלל שאני נוטה לא להאמין להם, באתי בזה בקריאה גדולה, לכל באי הפורום:
אנא, אם אתם מכירים מישהו שמוכן לעשות סיאנס לעיני המעוניינים, גם אם בתשלום הגון, ידעוני נא בזאת ואבדוק הדבר באופן אישי ויסודי.
מבטיח לשתף אתכם במסקנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 11:35 |
|
| |
צענע מרנין ומרענן לקרא מה שאת כותבת. שאפשר להוקיר ולהעריץ מישהו -ולא להסכים לכל דבריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 10:27 |
|
| |
לנאחז בקש
היתכן שמי שמגדיר עצמו כרמבמיסט קיצוני יאמין בסיאנסים???
זו היתה שאלתך.
ועל כך ציטטתי את תשובתו של דרום חוקר בעמוד 4:
"RIV היקרה
אני יודע רמב"ם אבל זה כבר לא עובד, וחוץ מזה הציטוט שכתבת אננו נכון, היית צריכה לצטט מהרמב"ם במשנ"ת הל' עבו"ז פי"א, שם הרמב"ם כותב שכל דברים אלה שקר וכזב ולפיכך הרחיקתנו תורה מכל זאת "
את התגובה הזאת לריב כתב דרום חוקר ולא אני.(אולי מפני שלא שמתי מרכאות המוכיחות על ציטוט חשבת שאני עניתי את התשובה הזאת.)
בעמוד 4 מבהיר דרום חוקר שעל סמך שיחה עם חבר שהוא מאמין לו בנקודה זו הוא לא סבור כמו הרמב"ם..
האם בגלל זה הוא כבר לא יכול להיות רמבמיסט קיצוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 09:11 |
|
| |
נכון ,אבל מה שהראיתי בלינק זה שיכול להיות מקרים שאנשים מתוך תמימות יחשבו שאכן מתקשרים עם רוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 23:19 |
|
| |
נו באמת עצם זה שאנו מקיימים דיון על כך, מעלה תהיות בדבר אמיתות הענין. הוכחות לדברים אלו, הם תמיד מעורפולת לא ברורות ורק מעדויות אישיות של צופים לא הכי רציונלים, היכולים להעיד שבליל ירח מלא, הירח שולח להם צפנים..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 16:04 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2010 16:01 |
|
| |
לינק מעניין בנושא סיאנסים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 18:21 |
|
| |
אני אישית חושב שאנשי המדע היו מתעניינים ולו לפחות בתחום של פראפסיכולוגיה ולמיטב ידיעתי אין שום הוכחה אמפירית למצב כזה מה גם שכל מי שאמר כזה דבר הוא לא אובייקטיבי ואף מדומיין כגון חסידי ברסלב וכיו'ב
|
|
|
|
|