| נשלח ב-5/5/2006 10:37 |
|
| |
ישי: אפעל להוזלת הלחם חזרה
שר התמ"ת הנכנס, אלי ישי, מסר בתגובה לייקור הלחם כי הוא מתנגד בחריפות להעלאת מחיר הלחם. לדבריו, הוא התנגד בעבר להלאת מחירי הלחם והוא רואה באופן תמוה ביותר את העובדה שההחלטה נתקבלה ממש בתום הרכב קודם של המשרד והוא לא עודכן על כך.
לדבריו, "ההחלטה פוגעת קשה במשפחות ברוכות הילדים בכך שמתייקר הלחם הבסיסי". וברגע שייכנס באופן פעיל למשרד ילמד ישי את ההחלטה ויבחן אם יכול לשנות אותה. לטענתו, "אם נעשה מהלך בלתי הפיך הוא ינסה למזער נזקים ולעצור את המהלך במסגרת החוק". אגב, את ההודעה על ייקור הלחם שמע שר התמ"ת הנכנס אתמול בלילה מהתקשורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2006 15:06 |
|
| |
ת"א ......חברים רק באגד ודן.. סיבסוד הקמח יביא לסיבסוד לחמי הבאגט והאחרים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2006 14:44 |
|
| |
שידור, הוא לא הבוס שלי, הוא חבר מאוד קרוב שלי.
לעצם העניין, אין ספק שסיבסוד הקמח לא יסייע רק לחלשים.
אני התכוונתי שהממשלה תסבסד את הלחם עצמו.
דהינו, לחמניות ובגטים לא יסובסדו, אבל לחם אחיד יסובסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2006 14:32 |
|
| |
ת"א ..... תשאל את הבוס שלך שלמד כלכלה והוא יגלה לך שהבעיה היתה כאשר סיבסדו את הקמח אזי גם העוגות וכל דברי המאפה היקרים (בגטים פיתות אש תנור וכו..) היו נהנהים מכך ולא לזה התכוון המחוקק...
בקיצור רוצים לחם לעם!!!! מימלא הקמח הלבן הוא בעייתי לבריאות והעיקול וככר לחם פרוס מקמח מלא עולה 10 שקלים ולכן התוצאה שתמיד העניים נפגעים מכך . לצערנו .
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2006 12:58 |
|
| |
האמת יש פה בעיה קשה.
מצד אחד הלחם הוא מוצר יסוד בסיסי, ומחירו נתון בפיקוח, וטוב שכך.
מצד שני מחיר הקמח עלה בשנים האחרונות בצורה תלולה, דבר שהביא את המאפיות להפסדים גדולים.
לכן אי אפשר להחזיק את הלחם במחיר נמוך על חשבון בעלי המאפיות, כי בסופו של דבר המאפיות יפסיקו ליצר לחם.
לכן הפיתרון הוא שהממשלה תספסד את הלחם.
כדי שמצד אחד, יהיה לחם במחיר שווה לכל נפש ומצד שני זה לא יבוא על חשבון בעלי המאפיות.
|
|
|
|
|