לצערי נשתרשה בציבור החרדי הסטיגמא כי בחור או בחורה שביטלו שידוך הינם סוג ב' למהדרין כאשר לפעמים רבות כל ביטול השידוך נבע באמת מחוסר התאמה ולא חלילה מבעיה של אחד הצדדים שפחד לקראת חתונה, כיום בחור או בחורה שבטלו שידוך נמצאים בבעיה לא פשוטה של מציאת זיווג חדש, האם לא מספיק עוגמת הנפש שכרוכה בביטול שידוך, שאנו מוסיפים להם על זה?! אשמח לשמוע תגובות.
נשלח ב-26/3/2007 09:05
יעקב, מי שכתב את זה התלוצץ.
וזה לא קשור רק למראה...
אני מכיר מישהו שהתבטל לו השידוך. אין לי מושג למה..ולכן אני גם לא מסיק שום מסקנות.
נשלח ב-26/3/2007 07:37
מזתומרת בחורה שביטלה שידוך תמיד תוכל למצוא חתן ספרדי את אומרת את זה בהדיא בריש גליה כילו ספרדים הם ברירת מחדל של סוג 'ב תראי אני לא ספרדי אבל אני לא אשכנזי אני אמצע אבל ממש לא במקום מה שאמרת ומה רע באמת בחתן ספרדי מלכתחילה חסר ספרדים שנראים טוב לא חסר!
נשלח ב-18/5/2006 01:52
אליהו "אינה נוהגת דת יהודית"... כפי שהינך יודע זה גם תלוי באותו רב שהלכתם אם הוא מחשיב זאת כ "אינה נוהגת דת יהודית" או לא...
נשלח ב-15/5/2006 23:00
מעניין אם מגלים שהבחורה יש ניק בהייד פארק זה נקרא "עוברת על דת יהודית" ואין צורך במחילה או לא.
נשלח ב-9/5/2006 14:40
לכל השואלים/ת החכמים: באמת לפי ההלכה הצרופה לא נצרכתי לכתב מחילה, וזאת עפ"י פסיקה של אב"ד ירושלים הגרז"נ גולדברג ועוד אחד מגדולי הדור שהסכימו כי ביטול זה נבע מגדר הסעיף של "אינה נוהגת דת יהודית", וכמובן שהפסק ניתן לאחר שמיעה של שני הצדדים כפי הנדרש בהלכה, אך דא עקא שהיו לי כמה הצעות שאמרו לי "נכון שהרב הזה והזה פסקו לך שאתה לא צריך כתב מחילה, אך לב של אמא לא נותן לנו לשמוע ואנו מפחדים עדיין מקפידא" ולכן הייתי צריך להלחם ע"מ לקבל כתב מחילה על אף שבאמת לא הייתי צריך, ובסופו של דבר הקב"ה עזר והם התקפלו ונתנו כתב מחילה בלי גרוש אחד. היו ברוכים.
נשלח ב-9/5/2006 01:02
שרית, לעתים יש סיבה אחרת לשבירת השידוך והיא לא חוסר התאמה. לעתים יש סיבה של פגם באחד הצדדים. פיזי/רוחני/נפשי. קורה. לכן יש לבדוק כמה וכמה פעמים.
^~^~^ ואף על פי שיתמהמה, עם כל זה אחכה לו. להם ^~^~^
נשלח ב-9/5/2006 00:09
לא מקובל עלי שמי עזב שידוך הוא ליגה ג בשידוכים אחרי הארוסין ראה הבחור או הבחורה שהם לא מתאימים אז בגלל שראתה שזה לא מתאים לה אז היא ליגה ג בגלל זה
נשלח ב-8/5/2006 19:32
מן הסתם לרבנית קנייבסקי יש ניק כאן בפורום. היא ודאי תגיב לך.
נשלח ב-8/5/2006 19:06
חוץ מזה מה הבחור זה עזב מתוך רוע הלב? לכל אחד יש חולשות. לא יכול להיות מצב שהוא באמת פחד? צריך לרחם עליו ולא להטיל קללות.
נשלח ב-8/5/2006 18:47
לא הבנתי מה קשר של רבנית קניבסקי למחילה או אי מחילה. מה זה נוגע לנידון דידן. הרי בחורה מחלה אז מה היא מתערבת בכלל .
תוקן על ידי - astronavt - 08/05/2006 18:48:30
נשלח ב-8/5/2006 18:35
אני מכיר בחור מבוגר שעזב שידוך שבועיים לפני החתונה, כמעט בלי שום סיבה. סתם מתוך פחד. באה הכלה העלובה לקבל עידוד וחיזוק מהרבנית קנייבסקי. סיפרה לה את כל מה שהיה וחתמה הצהרה שהיא מוחלת לאותו חתן שעזב אותה. הרבנית קנייבסקי שמעה, מחתה דמעה ואמרה: "אבל אני, אני לא מוחלת לבחור הזה"...
עברו שנים מאז, הבחורה ההיא מצאה בחור הגון כלבב והיא מגדלת ילדים חמודים באושר וסיפוק. הבחור עדיין ממתין.
להזהר! כבודה של בת ישראל!
"אל תתנו לעולם הזה להטעות אתכם"... (רבי נחמן מברסלב)
באם לא היתה מוכנה לתת בידך כתב מחילה, מדוע לא פרסמת כתב סחיטה ???
הדבר היה מסייע בידך.
ידועים לי דברים שכאלו, כאשר ניסו לסחוט בכגון דהא, וכאשר העותק הראשון של כתב הסחיטה הונח במעטפה מודבקת על בית הנוגע/ת בדבר תוך אולטימטום של זמן קצוב אך קצר להגיע להסכם פשרה. ובאם לא, אזי הדבר יפורסם ( כמובן רק עם רמזים שקופים במי ובמה מדובר , ע"מ לא להסתבך בתביעת לשה"ר / דיבה), וראה זה פלא. כרגיל מיד מבינים כי עדיף להתפשר מאשר להצטרף לבת יפתח...
נשלח ב-8/5/2006 17:54
אליהו5810:
עצם זה שהיית זקוק לכתב מחילה מעיד שהבחורה לא היתה עוברת ממש על דת יהודית. כי באופן שהיא עוברת ממש, בוא נגיד שהיא מסתובבת עם זרועותיה מגולות הרי שאין צורך בכתב מחילה כלל. אלא מדובר פה באיזה מעידה קלה, ועל זה הלכת והתייעצת. באופנים כאלו, הרי שבדרך שמציגים את השאלה כך מקבלים את התשובה. למשל, אם אמרת, שהיא קצת מודרנית אבל נוח לך עם זה, הרי שיגידו לך לא לבטל. ואם אמרת שהיא קצת מודרנית אבל היא מגעילה אותך הרי יגידו לך לבטל.
ולפיכך קשה לי מאד להתפעל ממסכת הייסורין שעברת.
כל זה כתבתי בהשערה. אנא תקן אותי אם טעיתי. ואם טעיתי אז אני מבקש סליחתך.
נשלח ב-8/5/2006 17:30
לחכם שכתב תגובה לסיפור: א. אני מדבר על בעיות של דת בכיוון ההפוך ואני חושב שאני לא צריך לומר לך, מתחכם לא חכם שכמוך. ב. אני לא חושב שאני צריך להוסיף נופת צופים לסיפור האישי שלי כי חשש מאבק לשה"ר עדיין יש לי, כי אם זה לא היה לי, יכול מאד להיות שהייתי מתאים לבחורה הקודמת שלי. ואידך זיל....
נשלח ב-8/5/2006 17:24
מה זה בעיות רציניות של דת? למה אתה מתכוון? היא רצתה לחבוש שביס ולא פאה?