ראשית, הסבר מתבקש: בשבוע שעבר, לא ביקשתי שאלות לראיון עם איציק טרבלסי מסיבה פשוטה. ביום ראשון, מיד לאחר שסיימתי את העבודה, פשוט עליתי למשרד שלו והפעלתי עליו "לחץ פיזי מתון" עד שאמר "רוצה אני"...
מכיוון שכך, את כל השאלות הראשוניות אילתרתי והוספתי את אלו שהתעוררו מאוחר יותר אחרי התייעצויות עם כמה חברים. זאת הסיבה שלא כתבתי על זה כאן.
ועכשיו לעניינינו כמו שנוהגים לומר.
אני קורא כמו כולם את הטענות והשאלות על אגד פלוס. אני מדגיש שאני בעיקר קורא כי אינני מהמשתמשים באוטובוסים דרך קבע ולכן חוץ ממה שאני קורא, אין לי מידע מי יודע מה מתוך ניסיון אישי. ולכן, למרות שאני מתעתד 'להתקיל' את אגד פלוס ולתפוס נסיעה או שתיים, עדיין אתם, המשתמשים, או המכירים חברים/בני משפחה שהשתמשו בשרות, יכולים לדעת טוב יותר ממני.
ולכן, בשבוע הבא (לא בעיתון הקרוב אלא בזה שלאחר ל"ג בעומר) אני עורך ראיון עם מנהל אגד פלוס בעיר מר אלון דהרי. אם יש לכם שאלות לאיש - אתם יכולים לשרשר אותן כאן.
רק בקשה אחת: אנא שאלו את שאלותיכם בצורה שאני יכול לשאול אותן. כלומר לא לכתוב משהו 'נמוך' ודמגוגי אלא שאלות קונקרטיות.
בנושא של נהגים יש להם בעיה רצינית, חסרים להם נהגים, והרבה נהגים יודעים זאת ומרשים לעצמם לנהוג (תרתי משמע) ככל העולה על רוחם.
נשלח ב-11/5/2006 09:51
אם כך, אני אצטרך להתמקד בנהלים לקבלת נהגים ובמעקב אחריהם (אם קיים כזה מעקב).
אינני יכול הגיונית לשאול ספציפית על כל נהג ונהג.
השאלה חייבת להיות כללית ואני אנסה להגיע איתו (או לגרור אותו) לנושא הזה.
נשלח ב-11/5/2006 09:25
מצטער אם אני חוזר על שאלותיהם של אחרים (אם כן אפשר למחוק את ההודעה): א. מדוע , למען ה', אין מס' טלפון בו ניתן יהיה לדבר עם מישהו בזמני לחץ ובכלל? ב. אציג את הרקע ואחר כך את השאלה: ישנם נהגים שהנסיעה איתם היא חוויה של ממש, על אחד מהם אני רגיל להתבטא שהוא כנראה מרגיש כנהג אופנוע ( - מירוץ, בזמנים מסויימים) עקיפות מחרידות , זיגזוגים מהירים, והכי חמור: תאוצה עד לנקודה המאוחרת ביותר, ואז בלימה מהפכת קרביים, ותחשבו על תחושתה של אשה בהריון מתקדם הנאלצת לאחוז בכל כוחה עם כל בלימה, ולהימנע מכל הבחילות שנהיגה כזו גורמת לה (מעדויות אישיות של כמה ממכרי , וממכרות בני ביתי ובני ביתי עצמם...) כמי שיודע פרק או שניים בהלכות נהיגה וכבעל ניסיון כלשהו בתחום, ישנם נהגים שאצלם הייתי מעדיף לעמוד במשך כל הנסיעה ולא לשבת בקדמת האוטובוס, אני יורד ומרגיש את רגלי הימנית כואבת ממאמצי הבלימה הוירטואליים במקום הנהג... ואני לא מדבר על אלה המתייחסים לנוסעים בקוצר רוח ומזרזים אותם "כי מאוחר", ו"אין זמן", צופרים לכל רכב שמתעכב במשהו לידם ומשרים אווירה של בהילות וחוסר נינוחות.
בקצרה: ישנם נהגים שנהיגתם המופרעת לחלוטין בכל קנה מידה! השאלה: האם שיטת העבודה בין החברה לנהגים הינה כזו הגורמת להם להתאמץ ולהספיק יותר - גם על חשבון נוחותם של הנוסעים? האם הם אינם אמונים על מתן שירות הגיוני מול הנוסעים בנהיגה (לא איטית מידי, אבל) שליווה והגיונית? האם כל הנוסעים מחוייבים להשתתף בחויית הנהיגה הבלתי נשכחת הזו - כולל הסיכונים שהנהגים נוטלים על שכמם - עם אופטלגין בכיסם לשיכוך הכאבים שאחר כך? על נושא העמידה בזמנים לבטח כבר עמדו כאן.
אוטובוס עירוני יש לו דלתות רחבות ללא מדרגות, מה שעושה את העליה והירידה לאוטובוס נוחה ומהירה. ניתן לעלות גם עם עגלות ומי שמשלם עבור עוד מקום לא צריך לקפל את העגלה, המעברים נוחים ויש מקום נח גם לנסיעה בעמידה כשאין מקום ישיבה. כמו האוטובוסים של דן, מיועד לנסיעות קצרות כמו בקווים הפנימיים או בקווים 79 279 שנוסעים דרך פ"ת.
אוטובוס בין עירוני מיועד לנסיעות ארוכות כמו לירושלים ואולי לקו 280 הישיר.
אגד פלוס צריכים להשתמש באוטובוסים הבין עירוניים רק בקווים לירושלים, ב 280 ובקו הישיר לת"א כל השאר היו צריכים להיות אוטובוסים עירוניים.
נשלח ב-10/5/2006 15:00
תניא, אינני בטוח שהבנתי את השאלה על האוטובוסים העירוניים/בינעירוניים. למה זה לא נוח? אודה לך אם תהיה יותר ספציפי (מטען? מהירות?).*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
אגד פלוס, אני אשאל רק תיקחו חשבון שאת הטענה שנהג שנוסע לאט הוא יכול להפריך מעיקרה. שייסע מהר? שייסע סביר? איך הוא יכול לעקוב אחרי כזה דבר? אני אנסה בכל מקרה.
יוני06,
שאלת גם באישי וגם בכללי. אני מניח שזה בסדר להתייחס בכללי.
1.אם אינני טועה כן מעלים בצומת מורשה אבל אני אבדוק ואם לא – אני אשאל.
לגבי יחס הנהגים. השבוע בדקתי בעצמי ונתקלתי בשני נהגים: האחד באמת התנהג לא כל כך.. דיבר בזלזול ואפילו בהתנשאות. לא זיהיתי שם "שנאת דתיים" אלא יותר בסגנון של "נמאס לי מהשאלות". בכל מקרה זה לא היה ראוי. הנהג השני, היה אדיב וסבלני. אפשר לשאול את זה כללית. אני אחשוב איך.
שאלו את זה ואמרתי שייכנס.
אני כבר עונה לך שהוציאו לו"ז חדש והוא פורסם ב"חדשות אלעד".
התפרצת לדלת פתוחה... בדוק בעיתון השבוע.
נשלח ב-10/5/2006 12:13
כמה שאלות :
1. מדוע אין תחנת העלאה בצומת מורשה לאלעד ? לפעמים אני רוצה להגיע משם ואוטובוסים לא מעלים
2. ישנם כמה נהגים שכמעט אי אפשר לדבר איתם הם ישר מתחילים לצעוק. במיוחד כששואלים אותם למה נאלצנו לחכות שעה לאוטובוס כשלפי הלו"ז צריך לבוא אוטובוס כל 15 שעה.
3. למי אפשר לפנות לגבי בעיות עם הקו ? הנהגים אומרים שהם לא אחראים לכלום בעצם ובטלפון של אגד פלוס אין עם מי לדבר.
4. למה לא מוציאים את הלו"ז החדש ? הלו"ז הישן לא מעודכן וחדש אין.
5. מתי יסדרו תחנות נורמליות בבן זכאי פינת יהודה הנשיא באיזור שהתאכלס לא מזמן.
נשלח ב-10/5/2006 10:32
אני מצטרף למכבשת על הנככתב בסעיף 1 כל בוקר בשעה 7:40 יוצא 280 עם נהג פנסיונר, אני חושב שאין כמעט יום שהוא מגיע בזמן וגם כשאתה כבר עולה עליו כל הבטן מתפוצצת מהברקסים המטומטמים שלו. ברבע לשמונה יוצא 79 גם עם נהג פנסיונר שיש לו כל הדרך זמן לפטפט עם נוסעים ומתוך כך נוסע מאד לאט, עם הנהג הזה אנחנו מגיעים לזבוטינסקי פינת השומר בשעה 8:50, ועם נהג כמו בוריס הרוסי הגענו כבר ב8:30 לשם, ועל זה אנחנו מתפוצצים למה צריך לקחת את הנהגים שנוסעים איטי על הבוקר שכולנו ממהרים, בשבוע שעבר לקחו יום אחד בקו 79 איזה נהג חדש ונסענו איתו חצי שעה רק באלעד, ואחר כך נסע כמו צב בכביש והגענו לבני ברק ב9:30 ללא הגזמה
נשלח ב-9/5/2006 15:12
עוד שאלות לאגד:
קוים 79 ו 279 הם למעשה קוים עירונים, מדוע באגד פלוס משתמשים באוטובוסים בין עירוניים בלבד שמאד לא נוחים לעליה ולירידה. כמו כן גם בקווים הפנימיים באלעד ושל התלמידים צריכים להשתמש באוטובוסים עירוניים ונמוכים.
מדוע לאגד פלוס באלעד אין בכלל כמה אוטובוסים עירוניים לשימוש בקווים הפנימיים או בקוים לפ"ת ולראש העין.
נשלח ב-9/5/2006 00:12
סתם סופר,
השאלות נכנסו. השאלה על ראש העין תורחב, כי הרי מן ההגיון שכל קו של 280 יעצור לפחות בכביש הראשי (למרות שהוא אקספרס).
לגבי האוטובוסים, שווה לבדוק (וזה נדון כאן בפורום בעבר) את שנת הייצור שלהם. אני חושב שעל פי תנאי המכרז ישנה התחייבות לשנתון מסוים.
נשלח ב-8/5/2006 23:28
1. מה קורה לגבי קווים לתוך ראש העין? 2. למה יש כלכך הרבה בעיות מכאניות עם האוטובוסים (האוטובוס-מוסך-נייד של אגד נמצא פה דרך קבע)? הם אמורים להיות חדשים.
"שׁוּבוּ בָנִים שׁוֹבָבִים נְאֻם ה''".
נשלח ב-8/5/2006 07:57
חחחחחח
קבל -
אבל אני אענה לך על זה. לא הוא.
פניתי אתמול אני אליהם והצעתי ראיון. שאלתי אם הוא יענה לכל שאלה בלי בעיה. רציתי השבוע אבל הלחץ של ל"ג בעומר לא מאפשר לו ולכן החלטתי לעשות הכנה ארוכה, כלומר להתחיל השבוע ולסיים בשבוע הבא. תאמין או לא - כך עלה הרעיון לראיון. נטו ממני.
בנוסף, ומכיוון שהרמז שלך ברור ועבה, אני מציע לך לעקוב אחרי שאר הכתבות ולראות שגם מי שלא מפרסם - מקבל את הבמה. אתמול שוחחתי עם מישהו שמפרסם הרבה ב"קוראים אלעד" למשל (וזאת דוגמא רק מאתמול כמובן, יש עוד).
רק על כלל אחד אני מקפיד ואני אתן אותו כדוגמא כדי שזה יהיה ברור ובלתי ניתן ל"פירשון":
אני לא אתן במה בחינם כשאצל אחרים מפרסמים בכסף מלא את אותו הדבר. לדוגמא, וזה קרה, המועצה ביקשה שאני אכתוב בעבר שהם מארגנים פעילות לילדים בטיילת. אמרתי להם שלא ייתכן שב"קוראים אלעד" וב"קול העיר" יפרסמו שהמועצה עורכת את הפעילות ואילו אצלי זו תהיה כתבה בחינם. מה שכן, אחרי הפעילות, דיווחתי עליה.
חוץ מזה - אני מזמין גם אותך לנסות (תמיד אתה יכול להתקשר כג'ורג' סורוס...) ולהעלות נושא שקרוב ללבך. תבדוק אותי.
ובתור אחד שעדיין "טווה את הקורים" יש לי פריבילגיה לעבור אחד אחד לפי הסדר או המקרה. אתה מתאר לעצמך בוודאי שיש עוד הרבה כתבות ורעיונות בקנה שיבואו לידי מימוש. הם לא קשורים דווקא לפרסום ותתפלא, אבל לא תמיד יש לי זמן לעקוב אחרי מי שמפרסם ומי לא. אלו שכן, מזכירים לי יותר בקלות לפנות אליהם (עצלנות וחוסר זמן). גם היום בבוקר אמורה להיות לי פגישה עם מישהו שמעולם לא פרסם.
נשלח ב-8/5/2006 01:10
טוב אם אתה מתעקש הנה שאלתי:
"מדוע תקציב הפרסום של אגד פלוס הועבר מקוראים אלעד לעיתון החדש (שכחתי את שמו) והאם יש קשר בין עובדה זו לראיון שאנחנו עורכים כעת?"