עד היום חשבנו שאנשי ש"ס שלנו שיושבים בממשלות אלו הדתיים היחידים שמדברים ומדברים ודעותיהם נמצאות במקום מסויים שטוב לנו, אבל פתאום שהם רואים כסף וכסא הדעות מתחילות להשתבש.. אבל ראו איזה פלא, היום בבוקר הודיע ראש עיריית ירושלים - דתי ג"כ. שהוא בונה בעיר הקודש בית קברות אזרחי שבו יוכלו להשמע במהלך ההלויות שירים ותזמורת כמנהגי הגויים. תגובת לופליאנסקי היא "אנחנו צריכים להבין את אלו שרוצים להקבר ככה וצריכים להענות לדרישותייהם"
אני אומר, בושה וחרפה שדתיים אלו בתוכנו! אבל אם כבר אתה כזה, אז למה בירושלים??? לחלל את הקודש???
נשלח ב-14/5/2006 00:36
ומי שחושב שאורי הוא טיפש- כנראה אינו מבין על מה הוא מדבר
נשלח ב-14/5/2006 00:30
קצת נתונים ועובדות לכל החכמים שיודעים לתקוף בלי לדעת את העובדות.
על פי החוק כיום יש להקצות בכל בית קברות 10% עבור קבורה חילונית.
כבר היום ברוב בתי העלמין יש קבורה של לא יהודים (כמובן שנעשית "מחוץ לגדר" אבל בתוך שטח בית העלמין).
ההתעקשות לא להקים בית קברות חילוניים תגרום בסופו של דבר לקבורה מעורבת של גויים עם יהודים.
כ"כ המצב היום שאם רוצים לעשות קבורה בטכס חילוני בבית עלמין רגיל, לדוגמה בית העלמין ירקון אי אפשר למנוע זאת, כי אין אלטרנטיבה.
לכן לאור המצב, ודאי שהקמת בית קברות חילופי (חילוני) הוא הפיתרון הכי טוב כדי למנוע את המצב שהחל להיווצר.
נציגינו בכנסת וברשויות פועלים בנושא זה, לא מתוך אינטרס אישי של פירסום וכדו', אלא מתוך ראיית הנולד ודאגה כנה לכלל ישראל.
נשלח ב-12/5/2006 17:34
פעם היה כבוד לטכסים דתיים ואפילו חילונים הבינו שעניין הקבורה שייך לרבנות וכיבדו ללא עוררין את המסורת הנהוגה. כיום נפרצו החומות של הבנה וכבוד הדדי השנאה גברה ועליית הגויים מוסיפה את השמן למדורה הזו של בית קברות חילוני. רצוי מאוד שאדם דתי ימצא את מנוחתו ליד מאמין ושומר מצוות מה שקרה עד עכשיו זה שקברו צדיקים ליד רשעים וזה לא מכבוד המת והמשפחה. הכלל אומר כמו בחייו כך במיתתו כמו שבחייהם פרשו החילונים מהדת כך לאחר מיתתם, אין טעם לאחד בבית קברות שומר תורה ומצוות עם כופר ואנטי דתי.
נשלח ב-10/5/2006 23:01
אני מסכימה שלפני הבחירות כל הפוליטיקאים מדברים על טובתינו ואחר כך הם מדבריםעל טובתם. הדוגמא הכי טובה לזה היא העובדה שלפני החירות כולם דברו על המצב הכלכלי, וכמה שצריך לעזור לנזקקים וכו', ועכשיו אף חד לא רוצה את משרד הרווחה... אבל!! צריך לדעת שיש כאן עוד אנשים חוץ מאיתנו, גם אם זה לא מוצא חן בעינינו. לכן המשרד לעינייני דתות מקבל גם תקציב לנוצרים ומוסלמים ולדתות נוספות. נניח שהולכים לטייל בעיר מעורבת (לא בני ברק או קרית ספר), ויש מוסלמי שעושה "על האש", נכון שזה מסריח לנו וגם מציק, אבל זו זכותו המלאה. הוא לא יהודי. בתי קברות אזרחיים שיקברו שם אנשים שלא יכולים להקבר בבית קברות יהודי, וכיום נקברים מחוץ לגדר - זה פתרון מעולה. דרך אגב - נדמה לי שהלכתית אין איסור בקבורה בקומות, סתם אנחנו לא רגילים לזה...
נשלח ב-10/5/2006 08:36
בית קברות חילוני זה טוב מהסיבות שהביאו למעלה אבל זה פותח פתח לעוד המון דברים שלא בטוח שצריך..
נשלח ב-10/5/2006 01:46
אני אחזור שוב על דבריי ולא רוצה להכאיב לכם, אבל הכסף יעוור עיניים חכמים ויסלף דברי צדיקים. הוא מעוור אותם גם מלראות את שכתוב בתורה ובסימן שכ"ט בשו"ע שאסור להחזיר שטחים מארץ ישראל ואפילו לא לדבר ע"כ. והמבין יבין...
נשלח ב-10/5/2006 01:25
היה פה שרשור לפני הבחירות בו פורסם שאלי-ישי אמר שאחרי הבחירות יתמוך בקבורה חילונית למעוניינים בכך.
אז תקפו אותו ועכשיו תוקפים את לופוליאנסקי.
אז הצעתי לכל המעוניין לעיין בפרק העוסק בקבורה בספרו של הרב מרדכי נויגרשל 'למה הם שונים - החרדים והחברה בישראל', וגם עכשיו אין לי זמן להאריך בעניין ואני חוזר על הצעתי הנ"ל, מי שיעיין שם ימצא תשובה לכל קושיותיו.
שטות היא לחשוב שר' אלי ישי או ר' אורי לופוליאנסקי יאמרו כזה דבר בלי שהם יודעים שזו היא דעת רבותיהם.
נבחרי ש"ס 'שלוחי דרבנן' של מועצת חכמי התורה ובראשם מרן הגר"ע יוסף שליט"א מייצגים נאמנה את שולחיהם ופועלים רבות להחזרת עטרה ליושנה בכל העניינים.
חינוך יהודי - שירותי הדת - כלכלה וחברה - אר"י וכו' וכו'.
נשלח ב-10/5/2006 01:15
מי את שתסכימי בכלל
האם את לא מבינה שיש רצוי ויש מצוי?????.
נשלח ב-10/5/2006 01:09
אני מסכימה עם כל מילה של 'סוסייטי'. החכי"ם ללא יוצא מן הכלל מוכרים לנו שטויות במהלך הבחירות וברגע שהם רואים את הכסף והכסא הם מסתנוורים.
מה שכן, אני בהלם מכך שגם האנשים החרדים מסתנוורים מהבל הבלים. אבל באותו רגע אני חוזרת בעצמי. כי הרי כתוב "הכסף יעוור עיניי חכמים ויסלף דברי צדיקים"
נשלח ב-9/5/2006 14:43
אתה קובע עובדה לגבי ש"ס, ואחר כך שואל על אחרים? לעצם העניין: יש לפעמים יתרון גדול בפתיחת בית קברות שכזה, הוא פותר את בעיית הגויים ואלה שיש ספיקות לגבי יהדותם... אינני יודע בן כמה אתה, אך ישנם בסביבתך הקרובה כמה כאלה שיספרו לך על הפרשיות הגדולות שהסעירו את המדינה בתחום הקבורה ושהיו יכולות להימנע בזכות בתי קברות שכאלה.