מירי, כנראה שיש לך עוד זכויות תראי איזה חומר מעניין מצאתי בשבילך תואם אפילו לשמך.
(במדבר יב א) ותדבר מרים ואהרון במשה על אודות האישה הכושית אשר לקח כי אישה כושית לקח ב ויאמרו הרק אך במשה דיבר ה' הלא גם בנו דיבר וישמע ה' ג והאיש משה עניו מאוד מכול האדם אשר על פני האדמה רבנן אמרי : תדע לך שהנגעים באין על לשון הרע. שהרי מרים הצדקת ע"י שדברה לשון הרע במשה אחיה, קרבו בה הנגעים. מנין? שנאמר (דברים כה): זכור את אשר עשה ה' אלהיך למרים אל תרגיל עצמך לדבר לשון הרע זה שאמר הכתוב (תהלים נ): תשב באחיך תדבר בבן אמך תתן דופי. אמר ר' יוחנן אם הרגלת לשונך לדבר באחיך שאינו בן אומתך, סוף בבן אומתך תתן דופי. ר' יהודה בן לוי אמר: אם הרגלת לשונך לדבר באחיך שמאביך ולא מאמך, סופך בבן אמך תתן דופי, שכל מי שמגיס את לבו לדבר בגדול ממנו, גורם לעצמו שיקרבו בו את הנגעים. ואם אין אתה מאמין, הרי מרים הצדקת סימן לכל בעלי לשון הרע. הוי, זכור את אשר עשה ה' אלהיך למרים: חמור חטאו של לשון הרע שלוקה בכל גופו זה שאמר הכתוב (קהלת ה): אל תתן את פיך לחטיא את בשרך. רבנן אמרי: המקרא הזה מדבר בבעלי לשון הרע. כיון שהפה אומר לשון הרע הוא חוטא על הגוף שגורם לו ללקות. מהו אל תאמר לפני המלאך כי שגגה היא? שלא תאמר: הריני הולך ואומר לשון הרע ואין בריה יודעת. אמר לו הקב"ה: הוי יודע, שאני שולח מלאך והוא עומד אצלך וכותב כל מה שאתה מדבר על חבריך. מנין? שנאמר (שם י): גם במדעך מלך אל תקלל. למה? כי עוף השמים יוליך את הקול. ומהו? בעל הכנפים יגיד דבר, אלו המלאכים, שכתוב בהם (ישעיה ו): שש כנפים שש כנפים לאחד. למה יקצוף האלהים על קולך, על אותו הקול שיצא מפיך. וחבל את מעשה ידיך, שאותו האיש לוקה בנגעים. ואם אין אתה מאמין, הרי מרים על ידי שאמרה לשון הרע על משה אחיה, לקתה. הוי, זכור את אשר עשה וגו' ומתוך כך לקתה מרים נענשה על שדברה לשון הרע על משה משה מתפלל על מרים שתרפא כיון שראה משה מה הגיע לאחותו, התחיל צווח ומתפלל עליה בכל לבו ונפשו (שם): אל נא רפא נא לה. אמר רבי אסי: אין אדם אומר לשון הרע, עד שכופר בהקב"ה. שנא' ( תהלים יב): אשר אמרו ללשוננו נגביר שפתינו אתנו מי אדון לנו. אמר רבי שמעון: ומה אם מרים הצדקת שלא נתכוונה לומר לשון הרע, אלא דברה בשביל פריה ורביה, כך הגיע אותה, הרשעים שמתכונים לומר לשון הרע על חבריהן, לחתוך את חייהם על אחת כמה וכמה, שיחתוך הקב"ה את לשונם, שנא' (שם): יכרת ה' כל שפתי חלקות וגו'. אמר הקב"ה: בעולם הזה ע"י שהיו ביניכם בעלי לשון הרע, סילקתי את שכינתי מביניכם, שנא' (שם נז): רומה על השמים אלהים. אבל לעתיד לבוא שאני עוקר יצר הרע מביניכם, שנא' (ירמיה לא): והסירותי את לב האבן מבשרכם, אני מחזיר שכינתי ביניכם. מנין? שנאמר (יואל ד): והיה אחרי כן אשפוך את רוחי על כל בשר וגו'. ומתוך שאני משרה שכינתי עליכם, כולכם זוכין לתורה ויושבין בשלום בעולם.
 |
|
|