בית פורומים א חרדים ספרדים

אלי ישי: סבסוד לנצרך במקום למצרך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2006 16:50 לינק ישיר 
אלי ישי: סבסוד לנצרך במקום למצרך

שר התמ"ת ח"כ אלי ישי מציע להעלות את הקצבאות במקום לבטל את ההתייקרות האחרונה במחירי הלחם. ההיגיון שעומד מאחורי ההצעה פשוט, במקום להוזיל את מחירי הלחם ב 20-30 אג' לכל הציבור (גם לשכבות שאינן זקוקות לכך) יוסיפו כסף לשכבות החלשות בלבד.

זכות התגובה לשר התמ"ת ח"כ הרב אליהו ישי (אתר הכנסת, דיוני המליאה היום, קטעים 7-8-9) 
(למי שאין כח לקרוא הכל הדגשתי את הקטעים הרלוונטיים)

...חבר הכנסת ארדן כדאי שתקשיב לי טוב. גברתי היושב ראש, חבריי חברי הכנסת, חברי הממשלה. אני אהיה , כהרגלי, הגון ודבק במטרה ואומר את אשר על ליבי ואת דרכי הפעולה שאני מתכונן לפעול בימים הקרובים ובתקופה הקרובה, ובפרט בכל רגע ובכל עת שאנחנו נמצאים בתוך הממשלה. ראשית, כל המציעים והביקורת הקשה, אני לא נכנס לסגנון, והביקורת העניינית, ואני לא אתייחס לסיסמאות הפופוליסטיות, אבל עצם הביקורת של עליית מחירי הלחם, אני מודיע פה כחבר ממשלה וכשר התמ"ת: אני מסכים עם כל מילה. המצב החברתי הכלכלי במדינת ישראל הוא בכי רע. השכבות החלשות שילמו מחיר כבד וקשה כתוצאה מהמדיניות של הליכוד בקדנציה הקודמת. מדיניות קשה ביותר, רוע ואכזריות. אני חוזר ואומר את זה פה, מעל הדוכן, כחבר ממשלה... *:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

תקשיב עכשיו טוב. הגעתם ל-12 מנדטים מההתנהלות המבישה, מהפגיעה הקשה שלכם במסורת היהודית ומהפגיעה הקשה שלכם בחלשים.... כדאי שתקשיב טוב גם אתה, חבר הכנסת כחלון. חבר הכנסת ארדן, כדאי שתקשיב לי באמת טוב: שילמתם מחיר כבד מאוד, תתקנו את זה. בקדנציה הזאת ישבנו פה אנחנו כחברי אופוזיציה והזהרנו והתראנו וזעקנו על ההתנהלות ועל ההתנהגות.

אני לפחות רוצה להיות נקי בגישה, בדרך. למרות שאנחנו פוליטיקאים, ולצערי הרב לא מאמינים לפוליטיקאים - והאשמה היא בנו - אני רוצה לומר את הדברים בצורה כנה. גם אם אני יודע את המגבלות, אני אומר את האמת. ההתנהלות הזאת של הקיצוצים - ואגב, עליית מחירי הלחם לפני מספר חודשים - הייתה בתקופת הליכוד, וחבל שחבר הכנסת גפני, ידידי הטוב וחברי הטוב, לא נמצא פה. עליית המחירים התרחשה כשגפני היה בקואליציה.

...אמרתי בראשית דבריי, שהביקורת על עליית מחירי הלחם צודקת, גם אם חברים רבים שהיו שותפים להחלטה ותמכו בה בקדנציה הקודמת היום זועקים. אבל אני לא אכנס לפוליטיקה הזאת, ואני אומר שהביקורת נכונה וצודקת.

מי שחושב בבית הזה שאני אסביר ואכנס לפרטים הטכניים ולנוסחאות של רווח והפסד של המאפיות, של המפקחת על המחירים, של דיוני אגף הצרכנות, מה נכון ומה לא נכון, ומה לגבי עליית מחירי החיטה, פשוט טועה. גם אם החישובים של סוארי, כפי שהם מוצגים, נכונים לשיטתם או לא, אני מבחינתי לא אכנס לפרטים.

מה שאני כן אעשה ומה שעשיתי ביום הראשון לתפקידי, מייד אחרי חילופי השרים במשרד ולאחר ישיבת הממשלה, זה להתייצב במאפיית אנג'ל וברמן. קיימתי שם דיון מעמיק. גברתי היושבת ראש, ישבו פה שרי התעשייה, המסחר והתעסוקה וגם רן כהן שדיבר פה. החלפנו כמה מילים בימים האחרונים. אני זוכר שישבתי בממשלה יחד עם הגברת דליה איציק, והיינו באותה דילמה. כל שר תעשייה, מסחר ותעסוקה חברתי נמצא באותה דילמה. 

אבל לי לא תהיה דילמה קשה בעניין, משום שאני כבר אומר לכם שיש עוד דרישה, שבחודשים הבאים, בעוד כמה חודשים - בטענה שהמחיר לא היה צריך לעלות ב-7%, אלא ב-14% - תהיה העלאה נוספת, ואני הודעתי שאני לא אחתום על עלייה נוספת.

רבותיי, אני לא מתכוון באמצעות הממשלה - גם אם זה אולי יישמע לא מספיק מכובד - להגן על ההחלטה של עליית מחירי הלחם, גם אם סוברים אותם אנשים מקצועיים את מה שהם סוברים, מהסיבה הפשוטה שאני מסכים עם הביקורת העניינית שעלייה במחירי הלחם מביאה לפגיעה קשה. הממשלה הקודמת פגעה קשות גם בקצבאות, בתשלומי ההעברה לקשישים, לנכים, למובטלים, לילדים ולחד-הוריות, ולכן אי אפשר להעלות את מחירי הלחם כשלאנשים אין מה לאכול.

לעצם העניין, מה אפשר באמת לעשות? ישבתי, בחנתי ובדקתי - ואני לומד את העניין וממשיך ללמוד - מה באמת אפשר לעשות. יש כאלה שמדברים על כך - וזה היה בעבר נכון - שכאשר מעלים את כל מחירי המאפים השונים, הלחמניות, ודוד טל בקיא בכל סוגי הלחמים, עם הצימוקים, עם השקדים - -

אני לא בקיא בכל הפרטים האלה, אבל נכון שהייתה גם שיטה להעלות את המחירים שם במקום את מחירי הלחם שהם מפוקחים. מה מפוקח? - סתם כדי לסבר את האוזן למי שלא יודע - הלחם השחור והלבן, הלחם הלבן הפרוס והלחם השחור הפרוס והחלה. אלה הלחמים שיש עליהם פיקוח. על כל השאר אין פיקוח. בעבר היה סבסוד, היום אין סבסוד.

יש שתי חלופות כשבאים להתמודד עם הבעיה. יש כאלה שטוענים שהמאפיות יקרסו וייסגרו, כי הן יפסידו. יש גם כאלה שאומרים שצריכים להוריד לגמרי את הפיקוח. צריך להקשיב ולשמוע את זה, כי אולי זה נכון ואולי לא.

יש הסוברים שאם יורידו את הפיקוח, מחירי הלחם יעלו. יש הסוברים שאם יסירו את הפיקוח, תהיה תחרות ומחירי הלחם כן ירדו. אני לא יודע, יכול להיות שכדאי לקבוע סף של מחירי הלחם, ואז תהיה תחרות חופשית על הורדת מחירי הלחם. גם זה יכול להיות. אני לא יודע. אני יודע שאני ארבעה ימים בתפקיד, ואני לומד את מה שקורה במשרד. הייתי במספר משרדים, למדתי טוב מה שקרה בכל משרד, לאחר מכן קבעתי את המדיניות שלי, ואז הלכתי בה בצורה ברורה וללא שום בושה. אני אקבע את המדיניות שלי ואיישם אותה.

בכל רגע שאני ארגיש שאני יכול להיות שותף בממשלה ושהממשלה תלך על פי תביעת הבוחרים, כי העם אמר את דברו - העם אמר את דברו נגד המדיניות הכלכלית הקודמת, בכך שהוא נתן אמון במפלגות חברתיות, וזה צריך לבוא לידי ביטוי. התקיים על זה גם דיון היום עם ראש הממשלה ועם ראשי הסיעות, כשדיברנו על הנושא של סובסידיה. יש זעקה גדולה, לא מוכנים לסבסד. יש טענות שאני לא מקבל. כשמסבסדים את הלחם, המחיר כל כך זול - נותנים לבהמות לחם, כי זה יותר זול מאשר דברים אחרים.

יש כאלה שהגנו בחירוף נפש על המדיניות הכלכלית הנכונה והצודקת. יש כאלה שהצדיקו את המדיניות הקפיטליסטית. יש כאלה שאמרו שחייבים להוריד את הקצבאות ושחייבים לפגוע בקשישים ובנכים, כי זה מציל את המדינה ואת העם, אז ראינו מה קרה. אותם אנשים יושבים היום באופוזיציה, ואנחנו נמצאים בקואליציה על מנת להשפיע.

נכון, ויש גם כאלה שהיו בקואליציה בעבר, וגם להם לא הייתה ברירה. רן כהן היה שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, והוא היה שר טוב, והוא באמת ידיד טוב, ומחירי הלחם עלו בתקופה שלו גם כן. חבר הכנסת אורון, מחירי הלחם עלו גם בתקופה שאתם הייתם בממשלה ושר התעשייה, המסחר והתעסוקה היה חבר במפלגתך.

עכשיו, רבותי, תרשו לי לפחות לומר את הדברים, ומה שבאמת מעניין אתכם זה מה הולך לקרות ומה הולך להיות, וזה הדבר הכי  חשוב. אני לא בורח מאחריות, למרות שמי שחתם על הצו היה שר האוצר והתמ"ת. אגלה למי שלא יודע, וזה לא סוד גדול, ואסביר לו בצורה מפורשת, שעל מנת להעלות את מחירי הלחם או להורידם צריך חתימה של שר האוצר ושר התמ"ת. אני שר התמ"ת בלבד. לא היתה לי הזכות להיות כמו קודמי גם שר אוצר וגם שר תמ"ת.

אתה תקשיב לי טוב. כחלון, כדאי שתקשיב לי טוב, כי אני מכבד אותך באופן אישי. אתה ישבת פה נבוך לא פעם כסגן יושב ראש וחבר כנסת מהליכוד ואמרתי לך לא פעם במסדרונות ובאוזן שאתם תתרסקו על ההתנהגות הזאת. תתעשתו. שמעת את זה. שמעת.

תקשיב טוב, כי ש"ס, בעזרת ה', לא תיתן את ידה למה שאתם עשיתם.

אני מודיע פה לכל החברים שאני לא מתיימר להיות שר אוצר, כי יש שר אוצר מצויין. אני לא מתיימר לקחת את תפקידך.

אבל, אדוני שר האוצר, הצענו היום לראש הממשלה. מי שרוצה לשמוע תשובות שיקשיב להן עכשיו, ומי שלא - יכול להמשיך לצעוק. ישבנו עם ראש הממשלה ואמרנו שיש שתי חלופות. האחת היא סבסוד המצרך, סבסוד הלחם. האופציה השניה היא סבסוד ותמיכה לנצרך. אגלה לכם שהאוצר מאד לא אוהב סבסוד. אומרים באוצר שתמו ימי, שנות או תקופת הסבסוד ושאין סובסידיה יותר. האופציה שנשארה היא להעלות קצבאות יותר מההתייקרות של מחירי הלחם הן בקצבאות ילדים, הן בתקציבי הנכים, הקשישים, חד-הוריות ומקבלי אבטחת הכנסה. זו כנראה הדרך היחידה שניתן באמצעותה להתגבר על הבעיה. סיכמנו היום עם ראש הממשלה בדיון ראשי סיעות שבין הקריאה הראשונה לקריאה השניה והקריאה השלישית יתקיים דיון בקבינט החברתי לגבי תוספות התקציב בגין עליית מחירי הלחם. אני רוצה לומר פה שאם אכן זה יתבצע - ואני מקווה ומאמין שבמאבק משותף של הקואליציה זה אכן יקרה - אם אכן זה יקרה, דבר כזה לא היה מעולם כפיצוי למחירי הלחם.

חכה. הממשלה הזאת קיימת 3-4 ימים. אתה תראה שבממשלה הזאת לפחות כשאנחנו בתוך הממשלה נעשה למען החלשים - בדיוק הפוך ממה שאתם עשיתם. אתם פגעתם בהם והתאכזרתם אליהם, ואנחנו, בעזרת ה', נעשה למענם. זה השירות שלנו וזה התפקיד שלנו. ניאבק ונילחם. נאמר את זה בגאווה ובלי בושה. זה מה שש"ס תעשה בתוך הממשלה.

לכן, גברתי היושבת ראש, אני רוצה להיות קצת אופטימי שאכן הדבר הזה יעבור, כי אחרת באמת יהיה זעזוע קשה מאד בממשלה.

הרב גפני, לא היית פה. אמרתי שאני מכבד אותך מאד. בקדנציה הקודמת מחירי הלחם עלו כשאתם הייתם בתוך הקואליציה, ומאד זעקתי וכאב לי, ולכן גם היום אני זועק וכואב. אמרתי שאם היו משאירים לחתימתי את הצו לא הייתי חותם.

משה גפני (יהדות התורה): אבל, אתה יודע שאנחנו חוזרים- - -

שר התעשייה, המסחר והתעסוקה אלי ישי: כן. הרב גפני, לא הייתי חותם על הצו.

משה גפני (יהדות התורה): אני יודע. אני מכיר אותך.

שר התעשייה, המסחר והתעסוקה אלי ישי:

אני גם הודעתי. כבר אמרו לי שהעליה לא מספיקה ורוצים באוגוסט עליה נוספת, והודעתי: אל תצפו ואל תגשו אלי, כי אני לא אחתום. הודעתי על כך.

אני גם מודה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד בתוך המשרד, ואני אלמד. מכל מקום, אנחנו נעמוד על כך, בעזרת השם, שיהיה פיצוי במסגרת קצבה לנתמך - במקום למצרך לנצרך. יש שתי אופציות: או לסבסד או לתת לנצרך. כולם פה מסכימים שעדיף לתת את הסבסוד לנצרך מאשר למצרך. יש פה איזו שהיא הסכמה רחבה לפחות בעניין הזה. על זה ניאבק ונעשה.

גברתי היושבת ראש, מבחינתי, אפשר להביא את זה לדיון במליאה, משום שאני לא מתכונן לברוח: לא מאחריות ולא מדיון קשה ונוקב ככל שיהיה, כי אני שותף לזעקה ולכאב האמיתיים לגבי מחירי הלחם. אני איאבק ואלחם כנגד התייקרות מחירי הלחם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 15:51 לינק ישיר 

מיסכן נתנו לו ליהיות שר התעסוקה מה יש לו לעשות שם??
אז לפחות הוא מדבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 10:51 לינק ישיר 

אלי ישי מדבר בכנות וביושר ולכן הוא זוכה לס"ד . חבל שלא יודעים ליחצן אותו כמו שצריך ולא מספיק .
אני מאמין לכל מה שהוא אומר בגלל ההגינות  והיושר שלו .
 דברים חזקים לפחות כמו הכותרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 21:32 לינק ישיר 

אהבתי את הכותרת, נראה בהמשך אם גם המעשים בפועל יהיו כל כך מוצלחים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 17:03 לינק ישיר 

תותח אלי!!!!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > אלי ישי: סבסוד לנצרך במקום למצרך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext