| נשלח ב-10/5/2006 17:06 |
|
| |
"פרעינקען ריין"
בית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים קיבל ביום 26/04/2006 את עתירתה של האגודה לזכויות האזרח וקבע, כי על משרד החינוך ועיריית ירושלים להפעיל את סמכויות הפיקוח, הנתונות בידיהם על פי חוק, על מנת למנוע כל אפליה עדתית במוסדות חינוך חרדיים של "בית יעקב". השופטת יהודית צור קבעה בפסק דינה, כי הממצאים השונים, שהציגה האגודה, מצביעים על חשש של ממש לקיומה של אפליה עדתית בקבלת תלמידות בסמינרים היוקרתיים, שאליהם התייחסה העתירה. היא מדגישה, כי אפליה כזו אסורה מפורשות בחוק וכי על כן, על הרשויות - משרד החינוך ועיריית ירושלים - לקיים באורח מיידי "תכנית פיקוח שתהיה אקטיבית.
האגודה לזכויות האזרח שהגישה את העתירה ידעה לספר שכאשר אם שהתקשרה אל אחד הסמינרים לברר מתי מתחיל הרישום אליו, היא נשאלה לשם משפחתה. וכאשר מסרה את השם, שהינו מזרחי במובהק, נענתה "אתם לא מתאימים לסמינר שלנו".
אולי כשהם שאלו את האם לשמה, היא ענתה "בוזגלו", כאשר היא יהיתה צריכה לענות ששמה "פרנק", או "פרנקל", אף אם היו דוחים אותה אחרי בדיקת צבע עורה, היה לפחות סיכוי שבתה היתה מוזמנת לראיון קבלה, אבלה כשהיא אמרה ששמה "בוזגלו", בתה לא הגיעה אפילו לשלב הראשון.
כיצד הגיבו מנהיגי הציבור האשכנזי החרדי לפסק בעת המשפט?
בתדהמה!
לא ייתכן שבית משפט יורה שאסור להפליית בין יהודים רק בבגלל צבע עורם, נגד דעתם של הגדוילים, המעודדים ברוח קודשם את ההפליה.
http://masoret.hevre.co.il/hydepark/item.asp?id=1493&cat_id=1
09.05.2006
"בעקבות הבג"צ נגד האפליה בסמינרים, התבטא הגרי"ש אלישיב שליט"א בנחרצות: "'חוק סאטמר' לסמינרים".
בבית הגרי"ש אלישיב שליט"א סערו היום הרוחות. זאת, כאשר נידון שם נושא פסיקת בג"צ נגד האפליה בסמינרים.
בפסיקת בית המשפט נאמר, כי האפליה בין בנות אשכנזיות לספרדיות פסולה על-פי חוק, והוא הורה לבטל את ההסדר של 30% בנות ספרדיות בכל כיתה. בית המשפט גם הורה לרשויות המוניצפלית בירושלים להדק את הפיקוח על הסמינרים כדי למנוע תופעו מעין אלו.
היום התקיים דיון סוער בביתו של הגרי"ש אלישיב כיצד לנהוג בעקבות הפיסקה. שלמה קוק, מנאמני ביתו של הגרי"ש, אומר כי הגרי"ש אלישיב התבטא בנחרצות נגד פסיקת בג"צ. לדבריו, יתכן ובסופו של דבר, התנהלות הסמינרים בירושלים תהייה על פי 'חוק סאטמר' - ניתוק מוחלט מרשויות החינוך הממשלתיות ואי-קבלת תקציבים ממשלתיים. לשם-כך, יתכן ותקום מערכת נפרדת לגמרי לניהול הסמינרים, שתכלול ביקורת פנימית בלבד.
לפני כשבועיים, הורה הגרי"ש אלישיב להפסיק לחלוטין את הרישום לסמינרים בירושלים עד להודעה חדשה. ב'בחדרי חרדים' דווח, כי הגורם להוראה זה היה גם כתוצאה מפיסקת בג"צ בנושא האפליה בסמינרים".
ע"כ מההודעה ב"בחדרי חרדים".
הרב אלישיב חושב שבסופו של דבר, תהיה התנהלות הסמינרים בירושלים על פי 'חוק סאטמר' - ניתוק מוחלט מרשויות החינוך הממשלתיות ואי-קבלת תקציבים ממשלתיים., ואילו אני חושב שהוא חי בסרטים מהחלומות.
האם יש מי שחושב שלהורי הבנות האריות טהורות הגזע, יהיה מספיק כסף להחזיק את הסמינרים מכספי עצמם?
כמי שלא גדל או חי באווירה הגזענית של סמינרי ירושלים אשאל שאלת תם:
האם אין מי שחושב שעדיף לנהל את הסמינרים בירושלים על פי 'חוק סאטמר' ולהתנתק מרשויות החינוך הממשלתיות ואי-קבלת תקציבים ממשלתיים, ולהערים קשיים עצומים על משפחות, מאשר לבטל את ההסדר של 30% בנות ספרדיות בכל כיתה, כמו הגזענים הארורים שהגבילו את מספרי היהודים באוניברסיטאות ובמוסדות להשכלה גבוהה, באירופא של פעם?
וכאשר קראתי את דברי הרב אלישיב, נזכרתי בדברי הר"ן, (דרשות הר"ן הדרוש העשירי ד"ה ונראה שלזה):
"ונראה שלזה כוונו רבותינו ז"ל באותה ששנינו בסוף קנים (פ"ג מ"ו) רבי שמעון בן עקשיא אומר זקני עם הארץ כל זמן שמזקינין דעתם מטרפת עליהם שנאמר (איוב יב כ) מסיר שפה לנאמנים וטעם זקנים יקח, אבל זקני תורה כל זמן שמזקינין דעתם מתיישבת עליהם שנאמר (שם יב) בישישים חכמה ואורך ימים תבונה. ואין הכונה בכאן לומר שזקני תורה, כל זמן שיזקינו תתרבה חכמתם, כי אפשר שאין כן, כי מאשר השכל צריך לכלים גשמיים, אפשר שכאשר יפליג בזקנה, ויפליגו הכלים להחליש, יחלש גם הוא".
עולם הפוך אני רואה 
תוקן על ידי - נישטאיך - 10/05/2006 17:50:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 20:57 |
|
| |
אני סולח לך על החשד, אולם איני סולח לך על בקשת הסליחה...
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 09/05/2010 20:58:56
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 20:54 |
|
| |
שבח אם אכן כנים דבריך- אין לי אלא לבקש את סליחתך.
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 16:51 |
|
| |
מארי ירוחם, סליחה היכן מצאת לעג? באתי לשבח ונמצאתי מגנה??? אשרי מי שחושדים בו ואין בו.
תאר לך שאני מביא את הרב עובדיה כדוגמא ל'מורשת'? מבלי לגרוע מגדולתו, אבל הוא לא דוגמא טובה, כשם שהמנחת יצחק והרב פיינשטיין אינם הדוגמא הקלאסית ל'מורשת', מהסיבה הפשוטה שהם בני דורנו.
אה, האור החיים הק', אכן האשכנזים גילו אותו. וכמו שאמר הגר"ש משאש, שגדולים דוגמת האור החיים היו במרוקו הרבה, אלא ששפר חלקו של האור החיים שהחסידים גילו את אורו והעלוהו על נס.
עוד הפעם, אם מצאת בדבריי שמץ של לעג, אין זאת אלא פאראנוייה ברוחך, ואל תתלה את האשמה בי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 16:38 |
|
| |
שבח כתבת בלעג-אני אמנם לא בקי גדול, אבל כבר חטפתי מבט לא פעם ולא פעמיים בספר מלכי רבנן המונה מאות אם לא אלפי חכמי מרוקו בלבד
האור החיים - הקדוש- מרוקאי
בנימין זאב היה יווני ושימש ברבנות ביוון- גם בוונציה. אכן נחלקו עליו בגלל פסקיו בענין האנוסים, אבל הדבר לא מפחית והפחית מגדלתו.
אתה מיתמם לשאול למה אני מביא זאת- כשאתה וכל האשכנזים בניי תיירה, לא סופרים את גאון הדור ר עובדיה, כי הוא ספרדי, מתיחסים מזלזול ובלעג לרבנים הספרדים, כאילו הם עמי הארץ, מקסימום לא למדנים, ולכן ילדיהם לא יכולים לזהם את הדם הכחול של האשכנזים, בעלי הבית -של התורה וההוראה. הם משורש יסודם מארץ אבותיהם לא היו למדנים, איך הם בכלל מעיזים לדרוש מעמד שוה לזה של האשכנזים הטהורים, לשם קוריוז לא תמצא בין נושאי הכלים של הרמב"ם אשכנזי אחד לרפואה, כל בעיתם של הרבנים הספרדים- הם לומדים בשביל ללמוד ללמד לשמור ולעשות. ואילו האשכנזים לומדים בשביל הפילפול הניצוח והחריפות, ראה מה כותב המהר"ל האשכזי הטהור על הנושא ב-נצח ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 16:10 |
|
| |
אני לא מבין לאיזו מטרה הינך מביא את כל השמות הללו, מתוך הטון שלך עולה שאתה מדמה כאילו יש בדברי איזה צד של קינטור ולא היא.
אני שואל ברצינות, מי זה האורח חיים, אתה ודאי לא מתכווין לר' יוסף קארו, כי אותו הזכרת בפירוש.
בנימין זאב היה אשכנזי שר' יוסף קארו לא הואיל להכניס את פסקיו לתוך השו"ע, ראה הקדמת הרמ"א למפתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 15:28 |
|
| |
אבני האפוד רבי דוד פיפאנו אדמת קודש רבי נסים חיים משה מזרחי
אוהב משפט ר' פראג'י עלוש
בית יהודה רבי יהודה בן יצחק עייאש
בנימין זאב רבי בנימין בן מתתיה
ר' אברהם בנו של הרמב"ם= הוא מספיק פרענק בעיינך?
גינת ורדים רבי אברהם בן מרדכי הלויה
דברי ריבות רבי יצחק בן שמואל אדרבי
דרכי נועם רבי מרדכי הלוי
התחלתי לפי הא-ב-הגעתי עד ד. צא וחשב כמה עוד יש בהמשך.
וציינתי רק את הפרענקים ממש לא חלילה. ספרדים שהם הרי לצורך ענינו אינם בקטגוריה של הפרענקים, הם אמנם לא אשכנזים חלילה, אבל לגדר פרענקים לא הגיעו
אבל תסכים איתי שבכל זאת יש להם קורטוב מועט של חכמים, ולא כמו האורח חיים שדאגת מאד לא להכירו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 14:56 |
|
| |
.
אבל התלמוד - בבלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 14:54 |
|
| |
יפה, בקיאות מרשימה. רק אעיר כמה נקודות קטנות, החיד"א היה ספרדי באותה מידה שהוא היה אשכנזי, ובכלל הוא היה מאיטליה, וכן הרמח"ל והרקאנטי, הבאר שבע נדמה לי קראו לו איילנבורג!. רוב הראשונים שהזכרת הם לא מעדות המזרח אלא מספרד.
מי הוא זה האורח חיים שהזכרת?
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 09/05/2010 14:57:18
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 14:30 |
|
| |
שבח לשבחך אני אומר שכנראה שכחת- את הר"ן הרי"ף הרמב"ם הרמב"ן התשב"ץ היד רמה האורח חיים ר' יוסף קארו 2 ר' בחיי הרמח"ל הרקאנטי אלקב"ץ הבאר שבע הרידב"ז- בצלאל אשכנזי- הריטב"א הרשב"א החיד"א ועוד רבים רבים שאת סלחתם אבקש ששכחתי להזכירם. אבל אתה הוכחת בצורה מוחצת מה זו גזענות, כל גזענות מקורה בבורות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 13:51 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | <גם לספרדים יש מסורת מפוארת>
באמת?
|
|
אויש נו, מה לך מיתמם. אני אמנם לא בקי גדול, אבל כבר חטפתי מבט לא פעם ולא פעמיים בספר מלכי רבנן המונה מאות אם לא אלפי חכמי מרוקו בלבד. באוזן כולנו מצלצלים שמם של הבן איש חי, הכף החיים, הדברי אמת ר' חיים פאלאג'י, מי לא שמע על הפלא יועץ, משפחת אבוחצירא הרוממה, גדולי המקובלים וגדולי הפשטנים שהאירו פני כל הדורות.
אלא אם כן במונח "מסורת" הינך מתכוין למשהו שונה.
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 09/05/2010 13:53:11
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 13:04 |
|
| |
יכול להיות שכולם גזענים, אצל הדלי"ם, כמעט בכלל אין הפליה, נישואי "תערובת" דבר מקובל- ואינו יצא דופן, מה שאצל החרדים בחזקת בל יראה ובל ימצא, יש אצל החילונים וגם אצל הדלים מעט מעט שעדיין התופעה המבישה קיימת אבל אם הם נתפסים הם מתבישים מתגוננים,
אמרי אינשי -כולם כולם מטילים את מימיהם לבריכת השחיה , אבל החרדים עושים את זאת מהמקפצה!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 12:48 |
|
| |
<אצל החרדים מאז ומעולם היתה הפרדה בין החסידויות השונות ותלמידה מבית של חסידי גור לא תלמד עם תלמידה מבית של חסידי ויז'ניץ ואין כאן גזענות אלא הליכה בדרך אבות ושמירת מסורת>
האם בודדו את חסידות וויזניץ או שהעדיפו את חסידות גור?
האם גזענות מוצדקת כאשר היא "דרך אבות"?
<גם לספרדים יש מסורת מפוארת> באמת?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 09/05/2010 13:17:24
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 10:33 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 10:20 |
|
| |
לנישטאיך
אבי סגל במדורו "על דעת עצמי" תאר את הגזענות הקיימת כלפי הספרדים בכל מקום במדינה החל מגלי צה"ל וכלה במועדונים ובתי ספר דלי"ם.
ההתנפלות דווקא על החרדים בנושא זה נובעת,כפי שהוא ציין,משנאה פשוטה.
אצל החרדים מאז ומעולם היתה הפרדה בין החסידויות השונות ותלמידה מבית של חסידי גור לא תלמד עם תלמידה מבית של חסידי ויז'ניץ ואין כאן גזענות אלא הליכה בדרך אבות ושמירת מסורת.
גם לספרדים יש מסורת מפוארת וכיום גם בתי ספר לרוב והתעקשות גדוליהם לשלוח את בנותיהם ובניהם ללמוד דווקא עם משפחות חסידיות וזעקות חמס על גזענות ממש לא ברורות לי.(האם אנסה לשלוח את בתי ללמוד בסימינר גור?)
וגם אם נניח שאתה חש כעס על החרדים והם אכן גזענים כמו כל השאר כפי שתאר אבי סגל במדורו בעיתון "בשבע"-הרי ההשוואה שלך לשואה גורמת לזילות השואה ולכן ,בכל מקרה,היא בעיני מקוממת .
תוקן על ידי צענערענע ב- 09/05/2010 10:23:21
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 09:10 |
|
| |
צענע שבוע טוב מה שמקומם אינה הכותרת, והטפשות אינה נחלתה של מנהלת זו או אחרות. אותה מנהלת ומורותיה התחנכו במוסדות שבהן המנהלות והמורות חשבו כמוהן, הן גדלו בבית שהוריהן חשבו כמותן, נשואות לבעלים החושבים כמותן, ומחנכות את ילדיהן לחשוב כמותן. טפשותה התבטאה במה שהיא אמרה מה שאחרות חושבות. די לראות את מה שקורה בעמנואל, כדי להבין שהגזענות חוגגת לא רק בבית שמש. לא די להאשים את הציונות בשואה, לספר עד כמה צדקו האדמו"ר מסאטמר או החזון איש, ולצפות שרוב תושביה של מדינת ישראל יתקפלו מלפני החרדים. הגיע הזמן שהציבור החרדי יתעורר, יראה לאן מוליכים אותם "מנהיגיו" לפני שיהיה מאוחר.
|
|
|
|
|