בית פורומים א חרדים ספרדים

על כל פשעים תכסה גלימה...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2006 17:48 לינק ישיר 
על כל פשעים תכסה גלימה...

האם באמת אלי ישי דואג לכל נצרך?! זו שאלה ששאלו אותי כמה מורים המשמשים בהוראה ברשת מעיין החינוך התורני כבר שנים רבות ומושלכים ממסגרת ההוראה בשל גחמות של מפקחים (אשר חלקם מינויים פוליטיים גרידא!!!) ומנהלים אשר מתעשרים על חשבוננו וחשבונם של אותם מורים מסכנים.

סיפרו לי מורים בדמע שהגיעו לת"ת ובתי הספר כאשר היו חולים וזאת בשל חוסר האימון של המנהלים ("למה אתה עושה את עצמך חולה") ומחשש שמא יאבדו את מקור פרנסתם כאשר אותם מנהלים בעצמם חוגגים בבתי מלון בארץ ובחו"ל ולפעמים ב"ימי עיון" שמארגנת הרשת... 

מדוע מורה שעובד כמה שנים טובות - ואני מדבר על מורים מקצועיים ביותר - צריכים להיזרק לרחוב בשל חשש המפקחים מפני מקצועיותם הרבה של המורים... וכן חששם של המנהלים שמא מורים אלו יתפסו מעמד... חלק מהמורים טען לפניי שלחלק מהמנהלים והמפקחים המטרים אותם אין להם תעודת הוראה כלל או שיש להם תעודה שהושגה... וד"ל.

מילא אם המנהל היה משקיע כספים פרטיים שלו אז יכול לעשות בביתו מה שירצה כספו הוא, אולם הכספים של אותם מנהלים מתעשרים הם כסף ציבורי נטו - הכסף של כולנו. את הכסף מקבלים המנהלים ממשרד החינוך לא בשל עיניהם היפות או כישוריהם.   

אם יש מורה הזקוק לעזרה אפשר לעזור לו ולקדם אותו בשביל זה (לכאורה) יש מנהלים ומפקחים שזהו תפקידם ולא לאיים כל הזמן "אם לא תעשה מה שאני אומר לא תהיה לך פרנסה בשנה הבאה".

מדוע כך צריכים לנהוג באחינו ?! מדוע אנו מלינים על אחרים הפוגעים בנו כאשר אנו פוגעים בעצמנו ? מדוע כבוד היושב ראש יודע לזעוק זעקה ברחובה של עיר (ובצדק) כאשר עושים עוול לפועלים ולחד הוריות וכו' ואינו דואג לעובדים העובדים בביתו?! הזהו מנהיג חברתי ייקרא ?! מדוע לא נותנים לאותם מורים מסכנים  להיכנס למר"ן מאור עינינו שליט"א ולספר לו את האמת ?! עד מתי יתכסו בגלימתו הקדושה של מר"ן.

טוענים אותם מורים יכולנו לפנות לערכאות ולשלטונות ולספר את העוול הנורא שגורמים לנו אותם אינשי דלא מעלי אולם חוששים אנו מחילול ה' שייגרם בעקבות כך האם בשל כך ינצלונו אחינו... .

הדברים נכתבו לאחר שיחה קורעת לב ונוגה עם מספר מורים שקבלו מכתב פיטורים ללא הצדקה וללא תהליך קבלת החלטות הגיוני ומתבקש שהנם הורים למשפחות ברוכות ילדים ואינם יודעים מה יעשו בשנת הלימודים הבאה וכיצד יפרנסו את בני משפחתם

אם מישהו יוכל להעביר את רוח הדברים ליושב ראש התנועה יעשה בזאת חסד של אמת וימנע חרפת רעב מעשרות ילדים שהרי זה היה סיסמתה של תנועת ש"ס בבחירות האחרונות ובכלל.       

עליי לציין שהטענות של אותם מורים מושמעת גם מפי מורים שעדיין נמצאים במערכת (לבנתיים...)

כדאי להדגיש שלא כל המפקחים אכן נוהגים בשרירות לב. אכן יש מפקחים שבאמת משמשים כמפקחים בחינוך ולא במשטרה... כל טענתם של אותם מורים היא רק כלפי אותם מפקחים שמונו מסיבות פוליטיות או בשל קרבה משפחתית בלבד.

הצילני נא מיד אחי מיד עשו.. והפירוש ידוע.     

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 17:36 לינק ישיר 

טוטח
אין קשר לועדת דוברת כלל וכלל. יחס חם ואוהד לאחינו תלוי אך ורק בנו !!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 17:31 לינק ישיר 

טוב, רוח דברת בוטל אולי דברים ישתנו עוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 17:28 לינק ישיר 

טוטח

תאמין לי שאני לא מגזים. ואני לא כותב את כל מה שאני יודע ושומע משום חילול ה' ופגיעה בכבוד הרב שעלול להיות.

אם יש לך ידידים או מכרים שעובדים ברשת שאל אותם או הראה להם את הדברים שכתבו פה בפורום ותראה את תגובתם.

כואב לי בעיקר שאנו לא ציבור שישלו הרבה אפשרויות תעסוקה הן מבחינת הידע המקצועי והן מבחינת הסביבה וכו' והדברים ידועים. אז עד שיש לכמה משפחות מסכנות מאין להתפרנס באים ובועטים בהם ללא שום מידה של חסד ורחמים וגם לא של צדק. ואני מדבר על מקרים על מורים ומורות מקצועיים בהחלט ולא על מקרה או שניים שיש הצדקה לפיטורין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 17:16 לינק ישיר 

דניס אתה מגזים בהגדרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 17:00 לינק ישיר 

isratal

ראשית יישר כח על הצעתך המפורטת לציבור המורים. והתענינותך הכנה במצבם האומלל. אולם כמי שמכיר את המערכת היטיב לכתוב בנין _שלם שברגע שהרשת תשמע על מכתב כזה המורים יפוטרו אוטומטית עם מכתב ממרן שליט"א שיוצא נגד המחבלים בכרם ה'.

לידיעתך רוב ככל המנהלים מחתימים את המורים על האיסור להקים ועד עובדים מאורגן כמו כן הרשת מחתימה את עובדיה שכל תביעה של עובד כלפי הרשת יתקיים אך ורק בבד"צ בית יוסף. ואיני רוצה לתאר דברים ששמעתי בעניין זה,וזאת מפני כבוד הרבנים לכן זה קצת מצחיק או תמים לכתוב : 
ובוודאי ששס כמפלגה לא תתנגד למהלך כזה שנועד לרווחת העובד. 
כי הרי  שס עצמה הוקמה בגלל שלא התחשבו בציבור הספרדי ולכן הוקמה כדי שיהיה כוח לדרוש לבקש ולהגן על הצבור הספרדי מול השלטונות...

האם דברים אלו נכתבו ברצינות או בציניות ? כך היה לך  לכתוב :

ובוודאי ששס כמפלגה  תתנגד למהלך כזה שנועד לרווחת העובד. 

כי הרי  שס עצמה הוקמה בגלל שלא התחשבו בציבור הספרדי ולכן הוקמה כדי שיהיה כוח לדרוש לבקש ולהגן עליה מפני הציבור הספרדי...

ועדיין לא כתבו על ההתעללות של המנהלים במורות המסכנות שרובם נשות אברכים שזהו מקור פרנסתם היחידה.
עד מתי ? עד מתי יתעללו בנו אחינו בני עמנו האם לית דין ולית דיין בהאי עלמא? 

אנו שעמלנו להצלחת התנועה ושתינו בצמא את דברי מר"ן שליט"א, לנו שהבטיחו שהתנועה הוקמה אך ורק למעננו פתאום הפכנו לנטל על התנועה ?! פתאום אנו איננו רצויים.        

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 15:26 לינק ישיר 

כלל וכלל לא 
במידה ויוקם ארגון כזה אף אחד לא יכול למנוע זאת ובוודאי ששס כמפלגה לא תתנגד למהלך כזה שנועד לרווחת העובד. 
כי הרי  שס עצמה הוקמה בגלל שלא התחשבו בציבור הספרדי ולכן הוקמה כדי שיהיה כוח לדרוש לבקש ולהגן על הצבור הספרדי מול השלטונות.
אתם לא שונים משס ומאף ארגון אחר במדינה אתם חייבים כוח להגן עלעצמכם.

לכבוד .........

הנידון : ארגון מורים 

א.נ.

הננו להביא לידיעתך כי בישיבה ראשונה שנערכה בתאריך................. בהשתתפות 7 מורים מרשת אל המעיין סוכם לפעול להקמת ארגון מורים אשר יפעל למען רווחת המורה והתלמידם ברשת אל המעיין.
 ואלה מטרות הארגון
*לפעול להעלאת רמת הלימודים
*להוות אוזן קשבת לכל מורה 
*לפעול מול המנהלים והמפקחים בפתרון בעיות
*לפעול למען הטבת תנאי העבודה של המורה
*לקיים אחת לזמן קבוע אסיפה לליבון בעיות ולפתרונן
*הארגון יקבל הצעות יעול של מורים מכל הרשת 
*לספק תמיכה מקצועית ומשפטית לחברים בארגון
*הארגון יצור קשר קבוע עם מומחים בתחום ההוראה
*לארגן נופשים וטיולים מוזלים לחברים ולבני המשפחה      
*לתת תמיכה כספית וסיוע אחר לכל חבר הזקוק לכך

הארגון יפעל עפ"י הוראתו ופסיקתו של מרן פאר הדור שליטא ויפעל למען חיזוק 
הקשר והתמיכה בין המורים לממונים ויפעל במסירות לקידום רשת אל המעיין.
הארגון אינו נועד חלילה להוות כלי ניגוח מול מוסדות שס המפקחים או המנהלים אלא לתת כלי עזר הוגן ויעיל למורה להתמודד מול קשיים לפתרון בעיות תוך כדי עיסוקם בקודש בהוראת התלמידים והכל בדרכי נועם במהירות ובמקצוענות.
כמו כן יפעל הארגון במשותף עם המפקחים והמנהלים לפעול למען שיפור דרכי ההוראה רכישת ציוד,שיפוץ מבנים,ותמיכה אישית במורים.
ארגון המורים ירשם בהסתדרות הכללית כארגון עובדים מסודר וייצג אתהחברים בכל עניין נדרש.
אנו תקווה שתיענה להצעה זו אשר תהווה נדבך חשוב בביסוס מעמדו ורווחתו של המורה, אנו מאמינים שהקמת הארגון תביא תועלת ישירה הן לתלמידים והן לרשת כולה.
נתאחד כולנו למען הגדלת פארה של רשת אל המעיין .                                                       
  בברכה 
סימן טוב אברהם  שמעון אמזלג  אליהו חסון   נאור מאיר  חיני צרפתי  דוד בן נעים  צפניה ווהב                                                                                        

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 12:58 לינק ישיר 

isratal
 זה אכן מה שהצעתי לאותם מורים לעשות ! אולם הם אמרו לי : "אתה חושב שלא חשבנו על זה" אלא אתה יודע שהם יכולים ללכת למר"ן שליט"א ולטעון שאנו הולכים להרוס את תלמודי התורה וכו' וכו' ומובן שלמשמע דברים (ורק לדברים אלו שהרי לאותם מורים אין נותנים להיכנס למ"ן שליט"א) מר"ן יקרא אותנו לסדר !

וזאת הסיבה שאין כלל ארגון מורים כלל !!! פעם הרשת הקימה ארגון מורים מטעמה בשביל המורים... שתבין טוב המעסיק מקים ועד עובדים שיעבוד מולו...

אותו "ארגון מורים" גבה כספים מהמורים עד שמשרד החינוך עלה על הדבר והפסיקו. 

גם המנהלים שהקימו את "ועד המנהלים" היה זה לאחר אישור הרשת כלומר המעסיק... וכשהחלו לעמוד על דברים מסוימים הארגון פורק "בולשיביזם" במיטבו.

חלק מהמורים ששוחחתי עמם בעניין טענו שלאור מצב זה יש לפנות לערכאות ולשלטונות ולטפל בעניין למרות חילול ה' שיכול להיגרם חלק האחר טען שחוששים מפני כבוד הרב (הקב"ה) והתלמיד (מרן שליט"א).

מהי דעתכם ?   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 09:24 לינק ישיר 

בנין שלם
הדברים אינם חדשים,כל אחד יודע שמערכת החינוך סובלת מתופעות כפי שציינת,כך טבעם של מינויים פוליטיים ואין לאזרח הכוח להתמודד כנגדן,
מלבד זאת שכל מורה יכול לפנות ליושב ראש התנועה ולבקש בירור העניין.
אך יש לי הצעה שאם תעשו אותה תפתרו את כל הבעיות האלה, וזה להקים ארגון מורים משלכם (להבדיל מארגון המורים הקיים) והארגון יטפל באופן אישי בכל תלונה ובעיה כך תקבלו הגנה פנימית בעלת עוצמה שאינה ניתנת כלל לביטול, אבל כאשר אתם לבד וכל אחד מפחד מהצל של המפקח בוודאי שתסבלו, הפתרון זה להתאחד להתארגן להקים ארגון מורים משלכם לקיים כנסים ותראו לכולם שיש לכם עוצמה, כך זה עובד במדינה הזאת.     

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 02:01 לינק ישיר 

השמצות פרועות סתם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2006 01:19 לינק ישיר 

יש הרבה צדק במה שאתה אומר אבל 1)אנא אל תכלול את כל המנהלים 2)לא יעזור לך אין מי שישמע אותך המערכת אטומה וביתו של מר"ן שליט"א סגור ומסוגר כך שאף אחד לא יוכל ליידע אותו חבל מאוד אני כבר מזמן התייאשתי וכמוני רבים אפילו את העוזרים של ראשי התנועה אינך יכול להשיג ואסיים בג'ינגל של ש"ס ילד רעב לא למד וכשהוא שבע הוא לא שומע 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 10:46 לינק ישיר 

מי שמינה מנהל רשת שקרוב משפחתית לאחד מחכמי מועצת החכמים  הוא האשם!
מי שחושב שהתנועה מנוהלת ע"י מועצת החכמים ולא ע"י איזה גברת מרחוב הקבלן הוא האשם !
מי שחושב שלשתוק זה חילול ה" הוא האשם !

אני מציע לפותח האשכול לציין שמות ומעשים ובכך להביא בפרהסיה את הדבר לידיעתם . כל דרך אחרת לא מועילה !
עצוב וכואב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 00:48 לינק ישיר 

אני לא יכול להגיב על דברים שאיני בקי בהם.

אבל כמדומני שבאתר הכנסת - http://www.knesset.gov.il/main/heb/home.asp

ניתן למצוא את האימיילים מס' טלפון ופקס וכתובות הלשכות (מען למשלוח מכתבים) 
של כל חכ"י ש"ס.

הנה האימיילים, למשל:

הרב אליהו ישי - [email protected]

הרב דוד אזולאי -  [email protected]

הרב אריאל אטיאס - [email protected]

הרב חיים אמסלם - [email protected]

הרב שלמה בניזרי - [email protected]

הרב יצחק ועקנין - [email protected]

הרב ניסים זאב - [email protected]

הרב אמנון כהן - [email protected]

הרב יצחק כהן - [email protected]

הרב אברהם מיכאלי - [email protected]

הרב יעקב מרגי - [email protected]

הרב משולם נהרי - [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 23:32 לינק ישיר 

למורים של ש"ס אין קביעות??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 23:00 לינק ישיר 

בנין שלם
כמי שמכיר את המצב מקרוב אין לך מושג כמה שאתה צודק. ניסחתה את דבריך בבהירות ואני מקווה שבאמת הדברים יובאי בפני היושב ראש שיעשה קצת סדר במוסדות התנועה ושיזכור טוב מה הייתה מטרת התנועה ש"ס ובעצם הרשת ועובדיה היא התשתית להצלחת התנועה בכל מאבקיה יש לראות במורים כשותפים וחברים ולא כאוייבים.

ילד רעב לא לומד גם מורה רעב אינו יכול ללמד...    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2006 21:28 לינק ישיר 

לצערי הגדול , מתוך נסיוני אני נאלץ להצטרף למחאה הגדולה המובעת כאן בבהירות רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > על כל פשעים תכסה גלימה...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext