אולי זה קצת מאוחר אבל השבת מישהו הראה לי את הספר גאולת ישראל להרב אברהם יעלין ושם כתוב דעל פי חשבון הגר"א בספרא דצניעותא (למרות שבועת הגר"א שאסר לגלות למי שהבין) שהאתחלתא דגאולה היא ב...שנת התש"ח ויש לספר הסכמות מהחפץ חיים ומהאוסטרובצר ומהגראי"ה ומעוד כעשרה רבנים ועוד הראה לי הנ"ל מילקוט יחיאלי (מתלמידי אר"י) דאתחלתא דגאולה היא בשבט תש"ט (ואמר לי שאז קמה הכנסת)
מה דעתכם?
נשלח ב-13/2/2008 23:38
מתוך ספר "קול התור":
מתחילת בואנו תלמידי רבנו הגר"א לאר"י בשנת תקס"ט "אפרים בכורי" לפ"ק, התחילה האתחלתא המעשית הראשונה של "אילת השחר" שבחז"ל, והאתחלתא של עת לחננה בתפקידו של משיח הראשון, משיחא דאתחלתא, משיח בן יוסף בטוריא דעזרא ונחמיה כמו בימי כרש בימי בית שני שע"ז התכוון רבנו הגר"א הרבה בחבוריו הקדושים בתורת הקבלה וביעודו של רבנו שהוא נהורא דמב"י בדרגה דטוב. וכאשר קבענו מושבנו בעיה"ק ירושלם ת"ו בשנת תקע"ב "מעונתו" בציון לפ"ק, תחילת פקידה ג' דאתחלתא של "עת הזמיר" בסוד "קול התור". ובאחד הימים באותה שנה, תקע"ב, שבו הניחו את היסוד להקמת "בית מדרש אליהו" על שם רבנו הגר"א. ויחד עם זה הבנת פעולה חשובה לבנין ירושלם נראה לנו תלמידי רבנו הגר"א בגוונין נהירין כי באותה שעה נפתח החלון הראשון של מחיצת הברזל לחבור הזכות של ברית אבות (החבור שהוא יסוד דתפארת דרך מלכות) שהיה נפסק מחורבן בית המקדש. ואותו היום היה יום ה"עשרים בעמר" שהוא יסוד דתפארת כידוע ליודעי חן.
ע"כ.
אם כבר טוחנים כאן שוב את נושא הציונות והאתחלתא
הנה קישור למאמרו הנפלא של ידידינו הרב מיכאל אברהם 'הדרך השלישית - על ציונות דתית ללא מקף'
לטעמי, מאמר זה הוא אחד המאמרים הטובים ביותר שכתב ידידינו הפורה, אם לא הטוב שבהם
רק במחילת הרב המחבר, ארשה לעצמי להעביר בהזדמנות זו ביקורת מגולה מאהבה מסותרת, על מה שכתב בהערת השוליים הראשונה במאמר, וזה לשונו:
'דברי נכתבו בצורה ובמסגרת של תגובה בעלת אופי כמעט פובלציסטי, ולכן אין לצפות למצוא בהם ניתוח מושגי מפורט, ובודאי לא הבהרה פרוגמטית של התשתית הרעיונית העומדת בבסיסם... וכו' וכו' עיי"ש עוד
וצריך אתה המחבר לידע, שאין כתיבה תוכנית מעמיקה סותרת להיותה נעימה וקריאה ובעלת אופי כמעט פובלציסטי [מבחינת ניסוחה], ואמת כי בדרך הרוב במאמריך הרבים גם בספריך כותב אתה בכבדות המתאימה לדבר כבר רעיוני ומעמיק, אבל אהיה הולך רכיל מגלה סוד ואלחש באזניך שכתיבה זו אינה מרבה קוראים אלא מרחיקתם. ואם הייתי סבור עד עתה שלא רכשת את אומנות הכתיבה היפה, בא מאמר זה וטפח על פני, יען כתוב הוא כתיבה עיתונאית מצוינת המושכת הקריאה. על כן אמליצך המלצת הדיוט לנסות לאמץ סגנון קליל כזה או דומה לזה גם במאמריך הלימודיים, מה גם לא להתנצל כאשר כותב אתה מאמר בכתיבה יפה...
וחיי שכוונתי לטובה.
אני מקווה שהיה ברור שדבריי הם ליצנות. התירוץ הוא צפוי כמובן, וכמו שכתבתי. אבל הביטויים וצורת הניסוח היא ליצנות (דע"ז?).
נשלח ב-13/2/2008 21:49
לשכנע למה?
נשלח ב-13/2/2008 21:45
אתרוג כנראה ששום דבר לא יכול לשכנע.
נשלח ב-13/2/2008 20:04
זייערגוט,
שוחחתי לא מזמן עם אחד מגדולי תלמידי רבי אהרן קוטלר בנושא ציונות. מצד אחד הוא התפעל מההתפתחות האדירה של ממלכת התורה בא"י, ומצד שני נשאר איתן בדעתו הלא פרו ציוני. במהלך השיחה הוא אמר לי שהוא ראה ב"אחד הספרים" שאחד מזמני הקץ יהיה התש"ח. הוא סירב לגלות לי איזה ספר, בנימוק שהוא לא זוכר. והא אמר לי דברים ברוח אלו של הרב מיכאל (חוץ מ"ימ"ש"), שגישה זו מיוחסת לרב מבריסק. בכל אופן שמחתי לגלות את המקור.
נשלח ב-13/2/2008 18:58
תיפח רוחם של מחשבי קיצין.
וכבר ידועים התירוצים שבאותה שעה, שהיתה מסוגלת לגאולה, הנה באו הציונים ימ"ש ולקחו אותה לצרכיהם, ל"ע. והרי הם כאותו שידע דעת עליון לכוין לשעה בה הקב"ה זועם בכל יום.
נשלח ב-13/2/2008 16:59
לספר אין הסכמה של החפץ חיים. יש שם הסכמה של הרבי מאוסטרובצא, של הרב קוק ושל עוד שני רבנים פחות מפורסמים.
החפץ חיים - איננו שם.
א"ג
נשלח ב-14/5/2006 14:46
הרב זיירגוט טוב מאד שהערת לי . לא ידעתי שהתאר מקובל זה פחיתות כבוד. עד כמה שהשגותי מגעיות תוארו של אדם הם לפי מעשיו. רב גדול רגילים להגיד על אדם שהוא גדול בתורה בנגלה. רבי נהוג לומר על אדם שמנהיג עדה של חסידים.ואחרים. מקובל רגילים להגיד על אדם שבקיא בתורת הנסתר. לפי ידיעותי המעטות הרב הגדול רבי שמשון מאוסטרופולי היה רק גדול בנסתר בכל אופן בתור זה הוא התפרסם ולכן כנראה כיניתי אותו בתור מקובל בלבד. כשיבנה בית המקדש אביא חטאת שמנה.
לגופו של ענין של שמות התאר : הרמבם בפרוש המשניות וכן הערוך בערך אביי כותבים בערך כך גדול -רב. גדול ממנו- רבי גדול ממנו רבן וגדול מכולם -שמו. ראה הלל שמאי אביי ואחרים אז אולי חטאי אינו כה גדול והוא נסלח.
מודה ועוזב
נשלח ב-14/5/2006 13:40
להרב המיימוני בתשובה לשאלה א. הרי ציטוט מפי' הגר"א על ספרא דצניעותא פרק ג' (שבעניין שאלתך מי חיברו יש הטוענים שהוא הל"מ) "וירא אלקים כו' עשייה: ודע שכל אלו הימים הן רמז לששת אלפים שנה שהן ו' ימים כמש"ל פ"א שתא אלפין שנין תליין בשתא קדמאי. וכל הפרטים שהן בו' ימים אלו הן מתנהגין בו' אלפים כל א' ביומו ובשעתו. ומכאן תדע קץ הגאולה שהוא בעתה ח"ו כשלא יהיו זכאין שהוא קץ האחרון ומשביע אני את הקורא בה' אלקי ישראל שלא יגלה זה." קישור לפירוש הגר"א בספרא דצניעותא חפש את המילה " משביע " (יש אפשרות לעשות חיפוש פנימי) http://www.grimoar.cz/hebrew/zohar/gra_sifra.htm
להרב הבאבא_תור בעניין הנבואות בדניאל עיין בפירוש המלבי"ם לדניאל פרק ז' פסוק כ"ה ד"ה ויתיהבון שע"פ חשבונו יוצא שנת תרע"ג אמנם עיין בספרו של רבי משה כלפון מטה משה בדרוש החמישי לאתחלתא דגאולה שמסדר החשבון ומיישב אף לפי דברי המלבי"ם ויוצא שנת תש"ח
להרב ירוחםשמ נא לכבד תלמידי חכמים ומאורי הדור ולא לכנות את הגאון הצדיק הרב שמשון מאנסטרופולי "המקובל שמשון" אם תוכל נא תקן מילים מעוותות אלו מפני שמצוה למחות על ביזוי תלמידי חכמים
בתקווה להבנה הערות והארות ותגבות אשמח לקבל
תוקן על ידי - זייערגוט - 14/05/2006 13:45:02
תוקן על ידי - זייערגוט - 14/05/2006 13:49:13
נשלח ב-14/5/2006 11:21
את דברי הגרא הבאתי באשכול קודם אומנם בלי הצילום של הספר . המקובל שמשון מאסטורפולי. אמר שהסימנים לביאת הגואל או מאורעות גדולים שיקרו לעם ישראל מרומזים בר"ת של תא שמע ותא חזי ( תא שמע אומרים על תורה שבעל פה. ותא חזי על תורה שבכתב בזהר.) בשנת ת"ח היו הגזירות הנוראות והשמדת מאות אלפי יהודים בפולין ובאוקרינה על ידי המליניצקי ימ"ש גיבורה הלאומי של אוקרינה. בשנת ת"ש היתה השואה הנוראה.
ובצירוף שניהם בא הגאולה תש"ח
מודה ועוזב
נשלח ב-14/5/2006 01:55
מיימוני
אולי הרבנים כמו החפץ חיים הסכים לגילוי הסוד שהגר"א לא רצה לגלות, מאותה הסיבה, או אולי מסיבה דומה לזו של הרמב"ם באיגרת תימן כשהוא קובע מחד "שהקץ על דרך האמת לא יתכן לשום אדם לדעת אותו לעולם, כמו שבאר דניאל (יב,ט): כי סתומים וחתומים הדברים עד אין קץ" ומאידך הוא בעצמו מעיד על זמן ביאת הגאולה "קבלה שקיבל מאביו ומאבי אביו...
נשלח ב-14/5/2006 00:34
קראתי פעם מאמר באחד מירחוני סיני (הישנים) מאמר שניסה לפענח את הנבואות הסתומות בדניאל לפי המאורעות בדור ובדורות האחרונים.
להרב המיימוני שמחתי לקרוא את דבריך הנ"ל (סלח לי על בורותי בעניין המשאלות) אך לענייננו אנסה לענות לשאלותיך אחת לאחת (עין במסכת אבות בעניין שבעה דברי בחכם ודו'ק) א. דברי הגר"א אמנם אינם מונחים לפני ברגעים אלו ממש וכשיהיו מונחים לפני לא אוכל לענות עקב כך שאין ספרא דצניעותא בביתי אך הוא מדבר על עניין אתחלתא דגאולה ולא על אחרית הימים. בעניין שאלתך השניה בשאלה א. ע"פ דברי האמורים לעיל לא אוכל להשיב. ב. ספרו של הרב יעלין כשמו כן הוא מדבר על גאולת עם ישראל לארץ ישראל ומשיב דברים נכוחים לכל אלו שמקשים קושיות על ישוב ארץ ישראל (בין השאר) (ועיין בתמונה המצורפת) בעניין שאלתך השנייה בשאלה ב. הרב אברהם יעלין חיבר קרוב לעשרה ספרים (עיין תמונה מצורפת) כמו ארך אפים אזור הצבי ועוד. ספרו המפורסם (יחסית לשאר ספריו) הוא ארך אפים. ג.פירושו לדברי הגר"א הן בניין שלם וגדול שיתקשה עלי לתמצתו. אל עיקר הדברים הם חישובים שמראים ומוכיחים את תאריך אתחלתא דגאולה ד. הנחותיך נכונות להפליא ומדויקות ממש איך ניתן להצדיק? שאלה טובה. ה. כמו שכתבתי רבו הפירושים התמיהות והתהיות אך דייק היטב לא כתבי הגאולה הסופית אלא אתחלתא דגאולה ובלשון הקודש תחילתה של הגאולה ועל כן אין זה בענייננו שלנו שאלתך האחרונה: שמא ואולי אחזו הרבנים הנ"ל שקצה שבועת הגר"א או מפני דבר אחר ומשום כך אשרו את הדברים
אנא ונא סלח ומחל לי על תשובתי המגומגמת משהו אך היות ואיני מעורה דיי בנושא הנ"ל (הרב אברהם יעלין) לא עלתה אפשרות שאני יענה שמא מאוחר יותר אדע רב מאוד ואשמח לשתפכם שבוע טוב אשמח לקבל הארות והערות תגובות ובקשות
תוקן על ידי - זייערגוט - 13/05/2006 23:08:19